Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^če dlje časa nisi uporabljal/odpirala datotek (oz. velja datoteke, ki se bolj poredko uporabljajo), jih sistem sam skrči (za več prostora na disku) in očitno tudi skrije.
To se lahko o(ne)mogoči takole:
*desni klik na izbrano datoteko(mapo) -> lastnosti/properties -> napredno(?)/advanced -> potem pa tam od/ob-kljukaš "compress contents to save disk space" (nimam pojma kako je to v slo. prevedeno) == za posamezne mape/datoteke.
*za celoten disk, pa desni klik na izbrani disk -> lastnosti/properties -> compress drive to save disk space.
Po prejšnem koraku (skrite mape), bodo skompresirane datoteke & mape modro obarvane, ampak še vedno lahko normalno do njih dostopaš (prej jih je sistem pač še skril).
To se lahko o(ne)mogoči takole:
*desni klik na izbrano datoteko(mapo) -> lastnosti/properties -> napredno(?)/advanced -> potem pa tam od/ob-kljukaš "compress contents to save disk space" (nimam pojma kako je to v slo. prevedeno) == za posamezne mape/datoteke.
*za celoten disk, pa desni klik na izbrani disk -> lastnosti/properties -> compress drive to save disk space.
Po prejšnem koraku (skrite mape), bodo skompresirane datoteke & mape modro obarvane, ampak še vedno lahko normalno do njih dostopaš (prej jih je sistem pač še skril).
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^aja; sori za tisto moje pametovanje potem
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
A kdo mogoče ve kje se prijaviš, da prideš v komisijo na volitvah? Mislim tele, ki visijo na voliščih po KS ipd., ko se referendumi in razne volitve v DZ. Zdaj recimo se bližajo predsedniške volitve. Baje obstaja razpis, in če izpolnuješ pogoje se lahko prijaviš.
-
DoeJane - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2011
Zanima me, kje sta kraj in datum v uradni prosnji? Levo ali desno poravnana?
Jaz sem se ucila, da je na desni, vem pa, da se to spreminja, zato sprasujem, ce kdo ve, kje je po najnovejsih pravilih..
HVALA!
Jaz sem se ucila, da je na desni, vem pa, da se to spreminja, zato sprasujem, ce kdo ve, kje je po najnovejsih pravilih..
HVALA!
what goes around, comes around
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
mateja79 napisal/-a:A kdo mogoče ve kje se prijaviš, da prideš v komisijo na volitvah? Mislim tele, ki visijo na voliščih po KS ipd., ko se referendumi in razne volitve v DZ. Zdaj recimo se bližajo predsedniške volitve. Baje obstaja razpis, in če izpolnuješ pogoje se lahko prijaviš.
Za volilno komisijo te ponavadi predlaga stranka, je bilo pa letos potrebno izpolnjevati tudi en obrazec. Najbolje je torej poznati koga pri koritu.. Se je pa te obrazce oddajalo že konec poletja. Za letošnje predsedniške volitve si pa po mojem že malo pozna, ker se je že prejšnji teden potrjevalo udeležbo (čeprav mogoče so še kje prazna mesta).
Za kakšne posebne pogoje pa še nisem slišala, moraš biti polnoleten, pa odgovoren
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Kar sem guglala, nisem našla nikjer nobenega podatka ali namiga, ki bi mi povedal, kje dobiti prijavnico, kam jo oddati, do kdaj.. Tako da, kar se mene tiče, je sedež v volilni komisiji na posameznih voliščih povezan s stranko oziroma osebo, ki nabira člane komisije preko "ustnega izročila". Nekateri pri nas težijo k temu, da mesta zapolnijo študentje oziroma osebe z nizkimi prihodki.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Ok mogoce bi mogla dat to kam pod modo ampak eh..
torej zanima me ce slucajno kdo ve, katere znamke so take crne zelo oprijete hlace, ki majo na zadnjem desnem zepu vsit en mini srebrn trikotnicek? ker jih ma ze vsaka druga na sebi, pa me res zanima iz kje so. (smz da neki pise na tem trikotnicku, sm se eni enkrat v vrsti v trgovini prav zabuljila v rit, pa nism znala prebrat.. )
torej zanima me ce slucajno kdo ve, katere znamke so take crne zelo oprijete hlace, ki majo na zadnjem desnem zepu vsit en mini srebrn trikotnicek? ker jih ma ze vsaka druga na sebi, pa me res zanima iz kje so. (smz da neki pise na tem trikotnicku, sm se eni enkrat v vrsti v trgovini prav zabuljila v rit, pa nism znala prebrat.. )
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov