Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Mar. 2012 12:46

^^sej je pogosto tud v Slo tko*, ampak lih v tem primeru ne - v petek, 4. maja, 9. razredi pišejo nacionalno preverjanje znanja ("eksterci", skratka), kaj je pa s 3.5. pa ne vem (so pa v šoli takrat).

*aja, ne govoriš o šolskih počitnich, ane, ampak o zaposlenih predvsem? My bad.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 11. Mar. 2012 14:04

@HuDoBa: Ja, prejšnja leta je bilo pogosto za šolarje tako, da če je bil samo en dan vmes delovni, so ga priključili k počitnicam, ampak je bilo potem enkrat v tistem letu nadomeščanje tega dne na delovno soboto :) Za letos pa nimam pojma :)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 11. Mar. 2012 14:41

^^Ja za šolarje vem, pisala sem za zaposlene in ne za Slovenijo. Aja pa *mala* 3. in 4. niso počitnice...počitnice se jim začnejo v petek 27.4. pa trajajo do 2. maja.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Mar. 2012 14:46

Ja, se mi je zdelo, da v čet in petek niso frej (pa mi noben ne verjame).

Ah ja, probat in upat ni blo greh :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
sweety tweety
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety tweety » 11. Mar. 2012 15:26

NUJNO

V soboto sem dobila od redarstva obvestilo, da moram plačati parkirno kazen (20 eur, če plačam takoj). Zdaj me pa zanima, če grem to plačat na banko kot vsako položnico, dam samo to položnico in 20eur v gotovini in je to to? Ko to plačam, pa ne dobim več nič po pošti, ali pač?
Zadnjič spremenil sweety tweety, dne 18. Mar. 2012 10:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 11. Mar. 2012 16:07

^^Točno tako. Banka, klik, pošta, kjerkoli pač nasplošno plačuješ položnice, pač njihovo provizijo boš še plačala in je to to.

Pa še moje vprašaje: ve kdo, kje se pri nas lahko kupi dimljeno papriko? Iskala sem po vseh supermarketih, googlala, pa nisem nikjer našla. Any ideas?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 12. Mar. 2012 8:14

NOVO!

Maturo opravljam kot "21 letnik" in so mi iz gimnazije, kjer jo bom opravljala, poslali položnico (UPN) za plačilo splošne mature. Tajnik mi je na mail odgovoril, da šoli plačam teh 90eur, RICu pa plačam tako kot je objavljeno na spletni strani. To mi ni jasno, ker je plačilo samo eno, in tukaj piše (Info o plačilu maturitetnih izpitov 2012), da se 90eur plača RICu in ne šoli. Na RIC sem pisala že 3x, pa ne odpišejo, na šou forumu (svetovalnici) mi ni znala odgovorit in me je spet napotila na RIC, ko sem jih klicala, pa so me prevezali nato pa je prekinjalo vezo. :roll:
Opravlja kdo splošno maturo kot "21 letnik" in lahko pove komu naj zdaj plačam teh 90eur?? V dokazilo najbrž moram potrdilo o plačilu potem poslati na RIC, v kolikor plačam znesek šoli, ali ne?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Mar. 2012 11:22

*Gaja* napisal/-a:To mi ni jasno, ker je plačilo samo eno
Plačilo verjetno ni samo *eno, sem skor zihr, da moraš tudi tisti gimnaziji plačat za izvedbo mature pri njih. Ja kaj pa piše (poleg zneska) še na položnici (v razdelku prejemnik)?
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 12. Mar. 2012 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 12. Mar. 2012 12:15

HuDoBa napisal/-a:^^Ja za šolarje vem, pisala sem za zaposlene in ne za Slovenijo. .

e? No, ne vem, resda nisem vsega brala, sam jaz sem na tale zadnji reply odgovarjala, ko si rekla, da za šole ne veš :)

HuDoBa napisal/-a: Za OŠ in SŠ ne vem, študentje pa smo fraj cel tisti teden :D

Anyway, glavno da smo rešili :D
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 12. Mar. 2012 20:10

purple_rain napisal/-a:
*Gaja* napisal/-a:To mi ni jasno, ker je plačilo samo eno
Plačilo verjetno ni samo, sem skor zihr, da moraš tudi tisti gimnaziji plačat za izvedbo mature pri njih. Ja kaj pa piše (poleg zneska) še na položnici (v razdelku prejemnik)?

Prejemnik je gimnazija, kjer bom opravljala SM. Zato ravno sprašujem, ker za RIC se itak plača skos, za šolo je pa odvisno kakšno ceno (če sploh) ima postavljeno, in moja šola si je postavila isto ceno kot RIC, tako da moram lepo plačat za en rok (upam, da naredim v pomladnem :roll:) celih 180eur, v primeru opravljala v jesenskem roku pa še enkrat tolikšen znesek. Jupi torej. Sem danes šla na šolo in so hodili eden do drugega, ker očitno sploh niso na tekočem kako in kaj majo urejeno glede tega, in na koncu so prišli do odgovora, da ja - moram plačat obema, šoli in RICu. (na RIC sem pred tem klicala in so mi tam povedali to, kar so mi popoldan potem potrdili na šoli)

Matura je drag špas, če nisi dijak. :?
brunette*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a brunette* » 14. Mar. 2012 16:21

Če v mojem kraju na Simobilu nimajo telefona, ki ga hočem, a ga lahko naročijo iz druge poslovalnice? Grem itak vprašat, me zanima, če vseeno katera ve?
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 14. Mar. 2012 21:06

Spoznala sem eno punco iz Anglije in zdej jo iščem na fb, ker je gor ampak ne vem kako črkovat ime in priimek...izgovor je nekakšen takšen: lejmâra rhoeustoen...ampak ima res takšen naglas pa še samo ime ne vem kako naj bi se napisalo v angleščini. Če je kateri znano kaj imena mi bo prišlo zelo prav. ;)
faktom
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a faktom » 19. Mar. 2012 16:38

Zdravo! Na netu sem gledu za starejši avto sam je point da ce das v 1brzino ce hoces dat moraš bl močn potisnt k so neki zobniki zjeban.
AMogoče kdo ve če je zelo smotano to pr menjavanju?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 19. Mar. 2012 18:27

Ponavadi pomaga, če potem pri menjavanju daš najprej v drugo, pa potem v prvo. Torej, držiš sklopko, daš v drugo in iz druge v prvo, vmes seveda ne spustiš sklopke. Potem hebl lažje zdrsne v tisto špranjo, v katero pač sodi.

Zna pa bit sicer to kr smotano, ker če ne potisneš hebla do konca, potem se pojavi tisti srce parajoči zvok, ko ne daš do konca v prestavo...
Sm že prevozla kar nekaj starih in zjebanih avtov, pa se mi zdi, da to šteka pri mnogih, tk da...sej ko se navadiš, gre. Pač star avto.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 20. Mar. 2012 23:19

NOVO

Gre kdo v petek pozno zvečer z avtom iz Ljubljane v Novo mesto? Piši mi na zs!

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov