Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #7
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Itak, da je tudi garsonjera stanovanje. Le da ima ločeno kopalnico, ostalo je pa strnjeno v en prostor. Cene so nižje valda zaradi m2 (razen če gre za večjo garsonjero), so pa za tako stanovanje še vseeno dokaj drage, če živiš sam.
Kar se pa tiče uboja metulja... Kje je problem? Saj so marsikje arhivirani kot tudi druge žuželke. In to, da ubiješ komarja ali muho zaradi nadležnosti, metulja pa ne, ker ni moteč, je skregano z logiko. Sama sicer ne lovim metuljev, da bi jih pobijala, a vseeno se mi ne zdi potem takem uboj komarja nič manj nedolžen, pa to vsi počnemo, kajne? Pri teh stvareh znate biti nekateri kr picajzlasti, a brez razloga.
Besides, vegiji (je blo govora tudi o tem): saj ste tudi vi nekoč jedli meso, razen če so vas starši futrali z zelenjavico, sojo, tofujem ipd. že od rojstva. Vse je stvar lastne odločitve.
Se opravičujem za OT.
Kar se pa tiče uboja metulja... Kje je problem? Saj so marsikje arhivirani kot tudi druge žuželke. In to, da ubiješ komarja ali muho zaradi nadležnosti, metulja pa ne, ker ni moteč, je skregano z logiko. Sama sicer ne lovim metuljev, da bi jih pobijala, a vseeno se mi ne zdi potem takem uboj komarja nič manj nedolžen, pa to vsi počnemo, kajne? Pri teh stvareh znate biti nekateri kr picajzlasti, a brez razloga.
Besides, vegiji (je blo govora tudi o tem): saj ste tudi vi nekoč jedli meso, razen če so vas starši futrali z zelenjavico, sojo, tofujem ipd. že od rojstva. Vse je stvar lastne odločitve.
Se opravičujem za OT.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Pa ti to ne razumeš; kakor je že Mahagonij rekel. Metulčki so cortkani, komarji pa pač ne.
Kakor je grozno da na Kitajskem jedo pse in magari mačke, pri nas pa ni panike če jemo pujska (sej veš kak luštni znajo bit kužki, pujski pa umazani- kill them all!!)
aja, pa hvala za razlago glede garsonjera/navadno stanovanje
Kakor je grozno da na Kitajskem jedo pse in magari mačke, pri nas pa ni panike če jemo pujska (sej veš kak luštni znajo bit kužki, pujski pa umazani- kill them all!!)
aja, pa hvala za razlago glede garsonjera/navadno stanovanje
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
*mala* napisal/-a:Kakšnega se najde v Mullerju (ampak bolj Harry Potter varjante). Najbolje je, če imaš srečo, pa prideš v kino takrat, ko jih odstranjujejo in prosiš če ti dajo
Sem sla pogledat, ampak je bolj slabo. High school musical, eno 3 klasike in to je to. Mogoce se kdo ve, kje bi se dalo dobiti filmske plakate, plakate igralcev? Ker ne iscem aktualnih, je brezveze, da grem v Koloseja.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Tamala_mrha napisal/-a:Besides, vegiji (je blo govora tudi o tem): saj ste tudi vi nekoč jedli meso, razen če so vas starši futrali z zelenjavico, sojo, tofujem ipd. že od rojstva.
ja obstajajo tut taki, ki niso NIKOLI jedli mesa, ves...
sicer pa vegiji nimamo nobene veze z ubijanjem metuljev, ker marsikater vegi ni to postal zaradi tega ker bi se mu zivali tok smilile=) meni recimo se zuzelke sploh ne, sploh jih ne dojemam kot odstale zivali...to pa zato ker so one sam nekak programirane da hodijo sem in tja in iscejo hrane, dvomim da razmisljajo ali cutijo bolecino tako kot mi ...
pa saj ne da jih ubijam za brezveze, ampak komarje pa ja ce me pikajo, pa pajke ce je potrebno pa se kaksne zuzelke...brez slabe vesti
btw....
http://weburbanist.com/2009/10/16/fly-on-the-wall-wacky-dead-insect-photography-scenes/
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
Veron|ka - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 9. 2009
ka mogoče ve kdo, kako na facebooku izključiti, da ko ti označijo sliko - da se to prikaže na tvojem profilu..
ker me kr malo živcira, ko naslednji dan po kaki žurki vidim gor miljon slik označenih
ker me kr malo živcira, ko naslednji dan po kaki žurki vidim gor miljon slik označenih
The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.
They must be felt with the heart.
-
Veron|ka - Komunikatorka
ribicaX napisal/-a:^^ klikni na sliko, na kateri si označena in potem maš spodaj pod sliko poleg svojega imena napisano tudi odstrani sliko.
ja to že znam, sam mene zanima če je kaka opcija da se ti ne prikaže pol na tvojem profilu ko te nekdo označi.. hvala useeno
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Tamala_mrha napisal/-a:Kar se pa tiče uboja metulja... Kje je problem? Saj so marsikje arhivirani kot tudi druge žuželke. In to, da ubiješ komarja ali muho zaradi nadležnosti, metulja pa ne, ker ni moteč, je skregano z logiko. Sama sicer ne lovim metuljev, da bi jih pobijala, a vseeno se mi ne zdi potem takem uboj komarja nič manj nedolžen, pa to vsi počnemo, kajne? Pri teh stvareh znate biti nekateri kr picajzlasti, a brez razloga.
Aja? Vsi to počnemo? Se zelo, zelo motiš.
Za mene metulj ni enako kot ostale žuželke, pa tudi če bi bil, kje pa piše, da žuželke ne čutijo?
Sicer pa me ne moti, naj ga ujame pa dvakrat z nečim trešči po njem, pa bo, ne pa da ga muči cel teden, kot da je umsko zaostal človek, ki ne zna uporabljat niti pikice možganov Čeprav se niti s tem, da ga 'na hitro' ubije ne strinjam, ampak boljše je sigurno, kot da ga muči. A bi ti tudi rada trpela cel mesec v eni sobi, v kateri se ne bi mogla obrniti, brez hrane in vode, gledala kako umiraš, pa ne bi mogla nič? Don't think so.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Tamarra* napisal/-a:Za mene metulj ni enako kot ostale žuželke, pa tudi če bi bil, kje pa piše, da žuželke ne čutijo?
Zakaj?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
Veron|ka napisal/-a:ribicaX napisal/-a:^^ klikni na sliko, na kateri si označena in potem maš spodaj pod sliko poleg svojega imena napisano tudi odstrani sliko.
ja to že znam, sam mene zanima če je kaka opcija da se ti ne prikaže pol na tvojem profilu ko te nekdo označi.. hvala useeno
aja, to pa ne bi vedla
-
_TheCosmoGirl_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 10. 2006
Veron|ka napisal/-a:ribicaX napisal/-a:^^ klikni na sliko, na kateri si označena in potem maš spodaj pod sliko poleg svojega imena napisano tudi odstrani sliko.
Je opcija
Nastavitve zasebnosti -> Profil -> Fotografije, na katerih si označen/a -> Po meri (samo jaz)
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Tamarra* napisal/-a:
Aja? Vsi to počnemo? Se zelo, zelo motiš.
Za mene metulj ni enako kot ostale žuželke, pa tudi če bi bil, kje pa piše, da žuželke ne čutijo?
Sicer pa me ne moti, naj ga ujame pa dvakrat z nečim trešči po njem, pa bo, ne pa da ga muči cel teden, kot da je umsko zaostal človek, ki ne zna uporabljat niti pikice možganov Čeprav se niti s tem, da ga 'na hitro' ubije ne strinjam, ampak boljše je sigurno, kot da ga muči. A bi ti tudi rada trpela cel mesec v eni sobi, v kateri se ne bi mogla obrniti, brez hrane in vode, gledala kako umiraš, pa ne bi mogla nič? Don't think so.
Dej chill out. Zdaj smo pa že pri čustvih. Tipično pri takih, ki nimajo argumentov. Lej ne mislim se prepirat, ampak tole da metulj ni enako kot ostale žuželke... No comment. Saj jaz jih tudi ne mislim ubijat, nikoli še nisem ubila metulja, ker ni potrebe po tem, ampak ne s takimi odgovori. Glede trpinčenja nisem komentirala, ampak samo glede hitrega uboja, t.j. da ga tresneš dvakrat s cajtngi (če že koga tok moti en metulj).
Zakaj metulj ni enako kot ostale žuželke... could you explain this sentence? Me ful zanima zakaj tako misliš.
-
Veron|ka - Komunikatorka
_TheCosmoGirl_ napisal/-a:Veron|ka napisal/-a:ribicaX napisal/-a:^^ klikni na sliko, na kateri si označena in potem maš spodaj pod sliko poleg svojega imena napisano tudi odstrani sliko.
Je opcija
Nastavitve zasebnosti -> Profil -> Fotografije, na katerih si označen/a -> Po meri (samo jaz)
o hvala :bussi:
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
a je se vredu sir, ki sem ga kupila 15.10., torej 8 dni nazaj, in je bil cel cas v hladilniku - narezan in zavit v folijo?! na vonj se ne morm zanasat k ne maram prevec sira in mi hitro smrdi ja/ne? fant pravi da je kul, ampak on pa tut kislega mleka ne zavoha
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov