Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #7

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 12. Nov. 2009 0:07

prinzessin napisal/-a:NOVO

Kaj natančno počne administrator? Bolj ko brskam po netu, bolj sem zmedena, saj se pojavljata dva opisa: nekakšno delo uradnika in urejanje računalniških sistemov...?? Katero je zdaj pravo? Zelo bi bila vesela, če ima kdo kaj izkušenj s tem in mi lahko razloži na ZS.

lp

http://www.ess.gov.si/slo/Ncips/OpisiPoklicev/OpisiPoklicev.htm
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 12. Nov. 2009 7:48

flesherka_ napisal/-a:NOVO!!!

imam eno hudo dilemo.. navajanje literature. in sicer na vzorčnem primeru:
-1995: Kaučič napiše članek
-1997: ta članek se pojavi v časopisu Večer, 13.3.1997, letnik 5 številka 28, urednik Primožič, str 2-6,
-1998: ta izsek iz časopisa vključijo v zbornik, volumen 3, urednik Breznik, str 12-15, založba obzorja
-2009: zbornik se pojavi na GoogleBooks in jaz iz te internetne strani najdem en del teksta, ki ga uporabim

DILEMA: kaj citirat? zbornik, internetno stran ali originalni članek??? prosim če katera ve, da mi na primeru teh izmišljenih priimkov in številk to navede kot literaturo. naj omenim, da gre za angleški text, tak da si ne morem kr zmislit, da sem vidla originalni članek, časopis ali pa zbornik.

jaz bi citirala internetno stran, ker ti si dejansko tam našla!
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 12. Nov. 2009 7:54

prinzessin napisal/-a:NOVO

Kaj natančno počne administrator? Bolj ko brskam po netu, bolj sem zmedena, saj se pojavljata dva opisa: nekakšno delo uradnika in urejanje računalniških sistemov...?? Katero je zdaj pravo? Zelo bi bila vesela, če ima kdo kaj izkušenj s tem in mi lahko razloži na ZS.

lp

Odvisno od podjetja do podjetja, namreč vsak delodajalec si ta pojem drugače razlaga, govorim iz izkušenj, ko sem hodila na razgovore. V enih podjetjih je amdinistator neke vrste tajnik, ki ureja vse papirnate zadeve, kdaj pa kdaj skoči po pošto, pošilja pošto, včasih tud kavico skuha, spet v drugih podjetjih pa administrator opravlja samo uradne (papirnate) zadeve. To je kar se tiče adminsitrativnih del. Če pa sprašuješ po administratorskih delih, je pa to lahko npr. nekdo, ki ureja določeno spletno stran in podobno. Najbolje, da vprašaš delodajalca, če maš to za službo. Če pa rabiš za kak opis za faks, pol pa najboljš, da kar oba opisa nardiš, ker je razlika med administrativnimi deli in administratorskimi deli. Pri obeh pa dela administrator :roll: .
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2007
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lally* » 12. Nov. 2009 10:43

Zasledila sm eno nagradno igro, pa ne vem odgovora.. :?
Kateri šport še posebej obožuje Eros Ramazzotti?
Uporabniški avatar
klavdijak
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a klavdijak » 12. Nov. 2009 11:20

NOVO:
nuno rabim informacijo o tem, ali v eleclercu menjajo že kupljeno blago?
namreč.. kupila sem pametnega kužka (igračo ki poje,...), a sem ugotovila, da ne poje vseh teh pesmic do konca.. zanj sem dala skoraj 30€. js bi ga nesla nazaj.. pa me zanima ča ga lahko vrnem. mi bojo vrnli denar, bom dobila dobropis ali lahko vzamem bone?

prosim če kdo ve... hvalaa
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 12. Nov. 2009 11:34

Koliko časa je minilo od nakupa?

Če stvar ne dela, seveda lahko vrneš v trgovino in reklamiraš. Mogoče zna iti taka stvar na servis (ne vem, kako je s tovrstnimi igračami) ali pa se boste nekako dogovorili za vračilo denarja.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 12. Nov. 2009 11:34

na računu piše, da se blago lahko vrne v 8 dneh če se ne motim
(s)mej se
Uporabniški avatar
klavdijak
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a klavdijak » 12. Nov. 2009 11:51

hvala vama...

kupljeno je danes.. ne vem če je ravno za na servis.. poznam to igračo od prej .. pomoje je tale malo fejki.. zato je tud bil kao nek popust.. hitro sem nasedla.. =)

na računu ne piše da lahko karkoli v kakršnem koli roku vrneš .. samo da če kje najdeš cenejši izdelek, da vrnejo razliko =)

še 1x hvala, bom pa šla tja nazaj in povprašala na informacijah
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 12. Nov. 2009 12:21

*Lally* napisal/-a:Zasledila sm eno nagradno igro, pa ne vem odgovora.. :?

kolikor se spomnim je on hotel postati (slaven) nogometaš ... pa mu to ni ravno ratalo ... tako da čisto možno, da je odgovor na vprašanje: nogomet :)
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 12. Nov. 2009 12:58

klavdijak napisal/-a:hvala vama...

kupljeno je danes.. ne vem če je ravno za na servis.. poznam to igračo od prej .. pomoje je tale malo fejki.. zato je tud bil kao nek popust.. hitro sem nasedla.. =)

na računu ne piše da lahko karkoli v kakršnem koli roku vrneš .. samo da če kje najdeš cenejši izdelek, da vrnejo razliko =)

še 1x hvala, bom pa šla tja nazaj in povprašala na informacijah

Kolikor se spomnim, je pri bateriji en listek al nekaj noter in je tisto treba ven potegnit, oz. če ne boš vedela samo na inforrmacijah v trgovini vprašaj. To je narejeno, da se ne bi prehitro baterija spraznila v trgovini.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 12. Nov. 2009 15:20

NOVO

Malo frizerske pomoči rabim. :D Za barvanje las rabim točen "merilec" pri mešanju barve in hidrogena, pa me zanima, kje se dobijo lončki za mešanje barve z merami (koliko ml je do kje)?
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 12. Nov. 2009 15:47

*Lally* napisal/-a:Zasledila sm eno nagradno igro, pa ne vem odgovora.. :?

formula 1?
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 12. Nov. 2009 15:49

dolce_chicco napisal/-a:NOVO

Malo frizerske pomoči rabim. :D Za barvanje las rabim točen "merilec" pri mešanju barve in hidrogena, pa me zanima, kje se dobijo lončki za mešanje barve z merami (koliko ml je do kje)?

mislim da sem jih enkrat videla v mullerju
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 12. Nov. 2009 15:54

-1997: ta članek se pojavi v časopisu Večer, 13.3.1997, letnik 5 številka 28, urednik Primožič, str 2-6,
-1998: ta izsek iz časopisa vključijo v zbornik, volumen 3, urednik Breznik, str 12-15, založba obzorja
-2009: zbornik se pojavi na GoogleBooks in jaz iz te internetne strani najdem en del teksta, ki ga uporabim

DILEMA: kaj citirat? zbornik, internetno stran ali originalni članek??? prosim če katera ve, da mi na primeru teh izmišljenih priimkov in številk to navede kot literaturo. naj omenim, da gre za angleški text, tak da si ne morem kr zmislit, da sem vidla originalni članek, časopis ali pa zbornik.

jest bi tko:
Kaučič, Peter. 1995. Naslov članka. V Naslov knjige na GoogleBooks, ur. Janez Novak, 45-47. Ljubljana: DZS. Dostopno prek: www.stran-kjer-si-dobila-to-knjigo.com (10. november 2009).

Tam kjer sem napisala Janez Novak napišeš urednika te knjige, ki si jo našla na netu, rabiš pa tud kraj in založbo kjer so to knjigo izdali in seveda strani na kateri je ta članek objavljen v tej knjigi.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 12. Nov. 2009 16:03

softTouch napisal/-a:

jest bi tko:
Kaučič, Peter. 1995. Naslov članka. V Naslov knjige na GoogleBooks, ur. Janez Novak, 45-47. Ljubljana: DZS. Dostopno prek: www.stran-kjer-si-dobila-to-knjigo.com (10. november 2009).

sem govorila dans s profesorjem, ker nisem oddala naloge, ker nisem vedla kak citirat in je rekel, da je google books verodostojna stran in se vse iz google books citira kot knjiga... v tem primeru je to zbornik, tak da točno tak, kot si napisala, samo brez internetne strani.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov