Nepojasnjeno, nerazložljivo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
Pri nadnaravnem je ponavad tko. Pač si predstavljajte ljudstvo, ki živi na planetu X, ki ima tok gosto atmosfero, se pravi sloj oblakov, nevih, strel, da so enostavno ujeti na tem planetu. Mislijo si, da je njihov planet vse, kar bostaja, niti sanja se jim ne o prostranem vesolju, zvezdah, drugih civilizacijah niti o sami genezi vsega.
Skor tko je pri nas. Vezani smo na zemeljsko razmišljanje, determinirani z maso, s silami, z atomi, uglavnm s prou primitivnimi pojmi, da si razlagamo svet. Vendar je naša razlaga učinkovita samo za našo fiziko, za naš čas...itak si običajni smrtnik že čist težko predstavlja, da se recimo ob zvezdah z veliko gravitacijo čas zaradi nje ukloni. TO je en čis tipičen primer, drug je da je vesolje nastalo iz točke z enskončno maso in energijo. Uglavnm, to so vprašanja, k nam na tem svetu ne bojo nikol jasna, in zato en duhec pomoje niti ni tako nepojasnljiv pojav. Čist nič manj nepojasnjen kot zakaj se čas lahko ustavi pri svetlobni hitrosti. ČE so take stvari možne, je možno vse.
Skor tko je pri nas. Vezani smo na zemeljsko razmišljanje, determinirani z maso, s silami, z atomi, uglavnm s prou primitivnimi pojmi, da si razlagamo svet. Vendar je naša razlaga učinkovita samo za našo fiziko, za naš čas...itak si običajni smrtnik že čist težko predstavlja, da se recimo ob zvezdah z veliko gravitacijo čas zaradi nje ukloni. TO je en čis tipičen primer, drug je da je vesolje nastalo iz točke z enskončno maso in energijo. Uglavnm, to so vprašanja, k nam na tem svetu ne bojo nikol jasna, in zato en duhec pomoje niti ni tako nepojasnljiv pojav. Čist nič manj nepojasnjen kot zakaj se čas lahko ustavi pri svetlobni hitrosti. ČE so take stvari možne, je možno vse.
Tko nekak...
-
girlie - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Zofa, jst sem čist ista, tud verjamem v nadnaravno, pa tud mam razvito intuicijo tale zgodbica je bla pa čist scary pa jst mam doma eno knjigo, kjer ljudje opisujejo, kje so se srečali z duhovi ipd....men je to ful zanimivo
Let the good times roll.
-
nana* - Komunikatorka
Ej Metron ful si dobr povedal.
Mi smo na zemlji kot neke ujete zivalce v kletki. Nimamo pa pojma kaj se dogaja okoli nas ali v vesolju. In najlazje je mislit, da pa obstaja samo tisto, kar lahko vidimo okoli nas pa se to more bit dokazano in realno. Ostalo kar ne moremo zaznati pa ne obstaja. Ampak jst se s tem ne strinjam, ceprov nisem se dozivela nobenega razsvetlenja ali kaj podobnega. Enostavno verjamem v to, da obstajajo stvari, ki jih pac ljudje ne moremo zaznat ali pa jih lahko samo nekateri. Tudi na svet smo prisli z razlogom.
Mi smo na zemlji kot neke ujete zivalce v kletki. Nimamo pa pojma kaj se dogaja okoli nas ali v vesolju. In najlazje je mislit, da pa obstaja samo tisto, kar lahko vidimo okoli nas pa se to more bit dokazano in realno. Ostalo kar ne moremo zaznati pa ne obstaja. Ampak jst se s tem ne strinjam, ceprov nisem se dozivela nobenega razsvetlenja ali kaj podobnega. Enostavno verjamem v to, da obstajajo stvari, ki jih pac ljudje ne moremo zaznat ali pa jih lahko samo nekateri. Tudi na svet smo prisli z razlogom.
-
girlie - Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Aha, se strinjam Jst tud verjamem, da mi nismo edina bitja v vesolju, ne vem, kdo si je to sploh zmislil, ker je totalno brezveze Na živce mi grejo tudi taki ljudje, ki se jim take stvari zdijo nesmiselne in trdijo, da smo mi edini....Pa taki filmi, ki prikazujejo, kako "vesoljci" napadajo Zemljo, pobijajo ljudi itd. Js verjamem, da obstajajo še druge civilizacije in se mi zdi to povsem normalno in ne vem, zakaj se nekateri ljudje tega bojijo..
Let the good times roll.
-
nana* - Komunikatorka
Ja girlie, jst tud mislm, da jih do prepricanja, da so sami in edini poglavarji sveta pripelje strah pred neznanim in neodkritim ali celo nedoumljivim.
In ja, taka miselnost je zame tudi omejena.
Vse kar smo, smo pa le ena mejhna mejhna pikica v vesolju in kako naj imamo pod kontrolo ves svet, če pa še lastnega planeta ne moremo imet.
In ja, taka miselnost je zame tudi omejena.
Vse kar smo, smo pa le ena mejhna mejhna pikica v vesolju in kako naj imamo pod kontrolo ves svet, če pa še lastnega planeta ne moremo imet.
-
SIEENA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 18. 3. 2005
Ja, tudi jst verjamem, da nismo edini na svetu Pravzaprav sem prepričana, da je še nekdo. Sej mi smo samo del ogromnega vesolja Sam ljudje se tega bolijo in potem govorijo, da ne obstaja Kokr, da bi se zanalašč hotel prepričat, da NE obstaja
This too shall pass.
-
nana* - Komunikatorka
Aja pa še to. Prej ste govorile o tistem padanju in to. Men se to tud vedno dogaja. Na pol zaspim, potem pa kar vidm sebe kako padem iz neke visine ali česarkoli in se ustrašim, trznem in zbudim. Pa tko realno je vse. Pa ne znam si razložit tega, zakaj pa lih padam. Zakaj ne bi rajš letela ali plavala al hodila. Ne vedno padam in vedno je zraven strah. Kaj je to?
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Hmm ampak jst sm včasih misnla, da se to samo men dogaja , tko prou nism se upala nobenmu povedat ... sm misnla bohvet kaj se z mano dogaja ...
Pol sva se pa enkrat z mojim pogovarjala ... in sva se tok narežala, k sva ugotovila, da se obema to dogaja in pol tko da se to vseeemmmm dogaja ...
Ampak jst prou ne maram tega občutka ... ker se res kr zdrznem pa včasih res ful ustrašim ...
Pol sva se pa enkrat z mojim pogovarjala ... in sva se tok narežala, k sva ugotovila, da se obema to dogaja in pol tko da se to vseeemmmm dogaja ...
Ampak jst prou ne maram tega občutka ... ker se res kr zdrznem pa včasih res ful ustrašim ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov