Nepojasnjeno, nerazložljivo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Noctu-vigila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 7. 2005
wantyka napisal/-a:jaz tut verjamem v duhove oz. karkoli je že blo tisto....
enkrat se mi je zgodilo da sm šla spat tak mal pred polnočjo...mama je ležala na kavču, drugega pa nobenega ni blo doma... kar naenkrat sm dobila občutek da me nekaj pritiska ob posteljo in duši.... premaknit se nism mogla nič in prvo sploh nism mogla zakričat...
Isto se je meni zgodilo. Nekaj čez 3 zjutraj. Ko je pritisk za trenutek popustil, sem vstala, prižgala luč, a ker nisem opazila ničesar nenavadnega, sem šla nazaj spat. In čez ene pol minute spet isto. Takrat sem vstala, vzela kovtr in šla spat na hodnik - to se mi je zgodilo v dijaškem domu. Naslednji dan sem o tem govorila z vzgojiteljico, pa je rekla samo, da je bilo v tej hiši pač veliko trpljenja (med vojno so bili tam zapori in zbirni center za ljudi, ki so jih potem odpeljali v taborišča). Sicer so se nenavadne stvari dogajale veliko dijakom in prav zanimivo je bilo, ko se je folk kar na lepem odselil in se raje vozil par un na dan od doma v šolo, kot da bi bil v domu.
- Maudisa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 8. 2006
purple_rain napisal/-a:]mam pa močno intuicijo, čutim včasih, da se bo kej slabega zgodilo).
jaz tudi..sploh za spraševanje v šoli zadno minuto dve..kak me poprime nek nemir tak me že pokličejo ven pred tablo
pa tud z bivšim se mi je to zgodilo..sma bla skupaj vse ok,kak se poslovima sem takoj začutla tak nemir z vezi z njim.Bala sem se da bi se mu kaj zgodilo,ampak ker sam ne verjame v tako mu nisem rekla.Tisti dan se nisma slišala naslednji dan pa mi pove da se je prejšni večer popekel.Dobil je lažje opekline.Kak sem to slišala,nemira v meni ni blo več.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
To mam jaz z mojim fantompurple_rain napisal/-a:Jz pa, ampak samo z enim prijateljem(!!), da ga pokličem, v momentu, ko je on nameraval mene, ali obratno, on mene, ko sem glih prijela telefon, da ga pokličem!! In se kar dostikrat dogaja....noro.Jaz mam pa včasih kakšne telepatske fore, ko vem kaj si kdo misli oz. kaj se bo v naslednjem trenutku zgodilo.
I laugh at gilded butterflies.
-
Lara - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 6. 2004
Jaz sem imela zaenkrat dve takšni izkušnji: enkrat sem spala sama v svojem ljubljanskem stanovanju. Ma me zbudi nekaj ob 03.30 točno, sem se počutila, ko da sem na smrt pijana (pa nisem bla), kar nekaj se mi je vrtelo, stvari so mi plesale pred očmi, kar tumasta sem bla cela pa cela potna. Mine, zaspim nazaj. Grem zjutraj na faks, pa je na našem bloku visela črna zastava. Soseda je umrla ponoči
Ampak najbolj čudno je pa to: drug dan oz. noč sem spala v Mariboru, isto v bloku. In se zbudim točno (!!!) 3.30 (ampak tokrat mi ni tak blodlo), pa si mislim, koja je to zaj fora vsako noč ob isti uri. Nema veze, skratka drug dan pa grem po ulici pa pri sosedih visi črna zastava.
Samo upala sem, da se naslednjo noč ne bom zbujala. Sem se sicer, 03.32 ampak noben ni umrl takrat. Potem se je vse to nehalo. Ne vem, naključje ali... ???
Ampak najbolj čudno je pa to: drug dan oz. noč sem spala v Mariboru, isto v bloku. In se zbudim točno (!!!) 3.30 (ampak tokrat mi ni tak blodlo), pa si mislim, koja je to zaj fora vsako noč ob isti uri. Nema veze, skratka drug dan pa grem po ulici pa pri sosedih visi črna zastava.
Samo upala sem, da se naslednjo noč ne bom zbujala. Sem se sicer, 03.32 ampak noben ni umrl takrat. Potem se je vse to nehalo. Ne vem, naključje ali... ???
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
to ni nč druzga kot človeška podzavest...nekateri pač imamo možnost čutit kej takega, drugi ne...jst mam okol sebe in pri sebi ful enih primerov, katere bi res loh že razglasila za nepojansjene...
dostkrat se pogovarjamo o nečim in se potem to res zgodi..ravno danes je na kavi reku kolega da že dolg ni blo potresa in smo se o tem pogovarjal, nakar popoldne slišm po radiu da je bil potres v celovcu.
al pa dostkrat sanjam da mi odpadajo zobe..in potem zmeri kakšen umre okol...prov bojim se teh sanj....
pa enkrat smo gledal pri kolegu film Mačje pokopališče, nakar meni čez dva dni mačka avto povozi..pa še jst sm hotla gledat tist film in dala predlog...kot neko sporočilo da se na nekej pripravim, čeprav seveda se nism....
pa ful je takih zadev...
dostkrat se pogovarjamo o nečim in se potem to res zgodi..ravno danes je na kavi reku kolega da že dolg ni blo potresa in smo se o tem pogovarjal, nakar popoldne slišm po radiu da je bil potres v celovcu.
al pa dostkrat sanjam da mi odpadajo zobe..in potem zmeri kakšen umre okol...prov bojim se teh sanj....
pa enkrat smo gledal pri kolegu film Mačje pokopališče, nakar meni čez dva dni mačka avto povozi..pa še jst sm hotla gledat tist film in dala predlog...kot neko sporočilo da se na nekej pripravim, čeprav seveda se nism....
pa ful je takih zadev...
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
men se pa ful velikrat zgodi, da je en tak moment, ko mislim, da sem ga že doživela!...mislm, da se temu reče "Dej ža vu"!(neki tazga)
- ^Sophie^
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
- Kraj: Maribor
Mogoče se bo komu zdelo izmišljeno ampak je res. Pred nekaj dnevi, sem šla v zjutraj na avtobusno postajo, ki je od mojega doma oddaljena prib. 10 minut hoje. Pa pridem iz hiše, pa na sosedovem drevesu stoji veeeelika vrana in me gleda (nepremično) in mi sledi s pogledom..pa grem dalje in naenx vidim ponovno vrano na naslednji hiši, ki me ponovno nepremično gleda in sem se obrnila nazaj, pa sem videla, da je v bistvu to tista vrana, katera me je opazovala že prej. In potem se je cel čas premikala z mano naprej in me cel čas ni izpustila izpret oči.
sej tako kot razmišljam, vredu, pač je sledila, sej včasih tudi kakšen muc ali pes gre za tabo, amapk sem pred nekaj tedni prebrala knjigo, Tell me what you see, ki govori o tem, da so vrane v bistvu duše mrtvih ljudi, in jih lahko vidi samo nekdo ki ima nek dar (vem da to ni to, ampak se mi je ravno to noč sanjalo nekaj o tej knjigo, zjutraj pa to)... najhujše od vsega je, da imam nenormalno fobijo pred perutnino...
sej tako kot razmišljam, vredu, pač je sledila, sej včasih tudi kakšen muc ali pes gre za tabo, amapk sem pred nekaj tedni prebrala knjigo, Tell me what you see, ki govori o tem, da so vrane v bistvu duše mrtvih ljudi, in jih lahko vidi samo nekdo ki ima nek dar (vem da to ni to, ampak se mi je ravno to noč sanjalo nekaj o tej knjigo, zjutraj pa to)... najhujše od vsega je, da imam nenormalno fobijo pred perutnino...
-
latinochiqui - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 4. 2007
- Kraj: ok. lj
tiasha napisal/-a:Mogoče tole ni lih tema za sm, ampak je pa neki kar men ni jasno oz . mi ni pojasnjeno ... Nikol mi ni blo jasno zakaj se mi dogaja da preden zaspim se kr stresem ... tak čudn filing, k da bi nekam padla, v neko luknjo, v neko temo ... In to se mi skor vedno zgodi, skor vsak dan! A se to še kateri dogaja?? In kaj to sploh je?? Sva se lih s sošolko zadnič pogovarjale in ugotrovile, da se njej isto dogaja ...
Hehe to ni čist nč nadnaravnega! To se dogaja ljudem, ko odraščajo.. Ko prihajajo v puberteto in v pubereti največ.. se pa tud lahko dogaja ljudem, k niso več v puberteti oz. odraslim, sam ne tok pogosto. Ne bi znala zdej razložit kako in zakaj... Je pa vse to znano in pojasnjeno.
-
metron napisal/-a:Obstaja eno splošno priznano pravilo, da vse dokler se konkretne situacije ne zanika (falzificira), ta obstaja .
Applebitecc napisal/-a:Aha, to bi blo pol zlo zanimivo, če bi veljalo na sodiščih...
Sej nekaj takega velja na sodiščih... Obtoženec ni kriv, dokler ga ne obsodijo..
In v rimskem pravu velja: Kdor ne zanika, ko bi lahko in moral govoriti, priznava.
Glede teh nadnaravnih stvari pa lahko rečem, da si v nekaj upam verjet... verjamem pa tud, da se veliko od teh stvari da dokazat in u bistvu niso nadnaravne.
V NLPje ne verjamem, verjamem pa, da je nekje življenje v drugačni obliki. Pa če pravite, da bog obstaja in je nekako začetnik stvaritve sveta... Torej je tud kje drugje ustvaril življenje, ki se je razvijalo po svoji poti, doseglo drugačno obliko in stopnjo razvoja. Ampak ta bog je zame skupek fizikalnik zakonov, določenih snovi in naključja.
V duhove nerada verjamem, ker sm vedno vsa prestrašena zarad tega, sam pač verjamem da je nekaj na tem in podobnih stvareh. Verjamem v energije (kar so lahko tud duhovi), v duše, pa zanimiva mi je reinkarnacija... Pa tud v usodo verjamem.. da karkoli nardiš, vpliva na potek tvojega življenja oz. popolnoma spremni pot.
Mah take vraže so le redko dobre.. Verniki se tolažijo z vero, z reinkarnacijo, mnogi se preveč obremenjujejo s temi stvarmi in pozabijo na bistvo življenja: Živi, ko si živ! In ne da se ukvarjamo s tem, kaj bo z nami, ko ne bomo več živi. Tko da se te vraže pomoje bolj negativne in nas samo omejujejo.
-
metron napisal/-a:Obstaja eno splošno priznano pravilo, da vse dokler se konkretne situacije ne zanika (falzificira), ta obstaja .
Applebitecc napisal/-a:Aha, to bi blo pol zlo zanimivo, če bi veljalo na sodiščih...
Sej nekaj takega velja na sodiščih... Obtoženec ni kriv, dokler ga ne obsodijo..
In v rimskem pravu velja: Kdor ne zanika, ko bi lahko in moral govoriti, priznava.
Glede teh nadnaravnih stvari pa lahko rečem, da si v nekaj upam verjet... verjamem pa tud, da se veliko od teh stvari da dokazat in u bistvu niso nadnaravne.
V NLPje ne verjamem, verjamem pa, da je nekje življenje v drugačni obliki. Pa če pravite, da bog obstaja in je nekako začetnik stvaritve sveta... Torej je tud kje drugje ustvaril življenje, ki se je razvijalo po svoji poti, doseglo drugačno obliko in stopnjo razvoja. Ampak ta bog je zame skupek fizikalnik zakonov, določenih snovi in naključja.
V duhove nerada verjamem, ker sm vedno vsa prestrašena zarad tega, sam pač verjamem da je nekaj na tem in podobnih stvareh. Verjamem v energije (kar so lahko tud duhovi), v duše, pa zanimiva mi je reinkarnacija... Pa tud v usodo verjamem.. da karkoli nardiš, vpliva na potek tvojega življenja oz. popolnoma spremni pot.
Mah take vraže so le redko dobre.. Verniki se tolažijo z vero, z reinkarnacijo, mnogi se preveč obremenjujejo s temi stvarmi in pozabijo na bistvo življenja: Živi, ko si živ! In ne da se ukvarjamo s tem, kaj bo z nami, ko ne bomo več živi. Tko da se te vraže pomoje bolj negativne in nas samo omejujejo.
-
Evo zdej se je neki nadnaravnega zgodil... kr dvakrat se je objavu moj komentar hahahaha zdej je to neki nadnaravnega zame, k ne razumem zakaj.. in nadnaravno bo, dokler mi nekdo znanstveno to ne razloži
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
^Sophie^ napisal/-a:Mogoče se bo komu zdelo izmišljeno ampak je res. Pred nekaj dnevi, sem šla v zjutraj na avtobusno postajo, ki je od mojega doma oddaljena prib. 10 minut hoje. Pa pridem iz hiše, pa na sosedovem drevesu stoji veeeelika vrana in me gleda (nepremično) in mi sledi s pogledom..pa grem dalje in naenx vidim ponovno vrano na naslednji hiši, ki me ponovno nepremično gleda in sem se obrnila nazaj, pa sem videla, da je v bistvu to tista vrana, katera me je opazovala že prej. In potem se je cel čas premikala z mano naprej in me cel čas ni izpustila izpret oči.
to me je kr zmrazilo...dej ku grozno...mene če bi taka vrana tko gledla bi jo kr zapodila...ne bi mogla hodit in čutit da me una žvau gleda !!!
če smo že pr vranah, k pomenjo smrt...sove so isto...se spomnem ko se je ena sova pr našem bloku oglašala...in takrat si niti ne upaš pomislit, da to pomeni smrt...pole čez en tedn je umrl naš sosed, čez dva mesca pa še ena soseda...in ko začneš razmišljat...navsezadnje je pa bla sova tistkrat pr nas grozno res...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov