Krstiti otroka: da ali ne?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 203 prispevkov
• Stran 3 od 14
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14
Naslednja
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
purple_rain napisal/-a:"ker je lepo"? Kakšen argument.Never-ending-story napisal/-a:Jst pa bi zelo rada dala krstit otroka, ker se mi to zdi ena lepa zadeva.
sem se prov fajn nasmejala tej repliki
Jaz svojih otrok nimam namena s krstom ožigosati za kristjane. Tudi če je lepo, pa če je tradicija, pa če nevemkaj... Sama nisem krščena, za kar sem staršem tudi zelo hvaležna... Če bi se želela sama odločit za to je itak možnost naknadnega sprejemanja zakramentov, samo res dvomim da se mi bo kdaj tako zelo zasukalo v glavi. No, mogoče če pride sam Jezus do mene in me potreplja po rami
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Jaz sem za krstiti otroka...
Poslušaj svoje srce...sploh ga bom dala krstiti ker sva oba z mojim krščena in nevem zakaj on nebi bil itak bo pa mislim, da vedno manj krščenih otrok...
Drugače neevm se mi zdijo "divji"
Poslušaj svoje srce...sploh ga bom dala krstiti ker sva oba z mojim krščena in nevem zakaj on nebi bil itak bo pa mislim, da vedno manj krščenih otrok...
Drugače neevm se mi zdijo "divji"
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Js sem se odoločla da svojga otroka ne bom vzgajala v nobeni veri. Meni je vse skupi prišlo proti zaradi slabih izkušenj. Sama sem kršena in imam obhajilo, ko pa sem imela za it h birmi sem se skregala z župnikom (ker pač en dan nisem mogla prit na neko srečanje, ampak ne tko brez veze, imela sem nujnejše opravke) in mi ni pustil it h birmi, mene pa to sploh ni ganlo, sem se pobrala in šla. Kasneje je bilo videt da mu je žal k mi je reku da lahko grem h birmi v eno drugo bližnjo cerkev in blablabla...in itak nisem šla.
In na sploh mi gre na živce kaj pri veroku učijo otroke, kaj jim tupijo v glavo...in vsi vemo kako zlobna zna bit cerkev.Tko da ne, moj otrok ne bo imel s tem nič.
In na sploh mi gre na živce kaj pri veroku učijo otroke, kaj jim tupijo v glavo...in vsi vemo kako zlobna zna bit cerkev.Tko da ne, moj otrok ne bo imel s tem nič.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Chavah napisal/-a:Jst sem proti temu! Moje skromno stališče je, da sem totalno proti tiščanju ubogih bitjec v neko religijo (institucijo) katere si niso imeli možnosti sami izbrati. Naj otroci odrastejo, ker se kasneje še zmeraj lahko gredo v cerkev z vodo polivat...
Absolutno se strinjam! Zakaj otroku že od malih nog vsiljevat svojo vero? Naj se za vero odloči ko bo za to sam dovolj zrel!
Mi2 se hvalabogu v tem strinjava in nimava s tem težav. Oba sva proti temu, tako kot se nisva poročila v cerkvi.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
a pa se otrok v resnici lahko sam za to odloči? če bo vzgajan kot ateist, je le malo verjetno, da bo pri 20ih letih doživel razsvetljenje in se šel krstit. vere ne pozna, izobrazbe s tega področja nima, praznikov ne dojema na tak način, po možnosti bo še od vas kakšno krepko na to temo slišal.
torej to v bistvu ni njegova odločitev, ampak vaša. s tem sicer ni nič narobe, ker ima vsak starš pravico otroke vzgajat po svoji presoji, ampak ne tega skrivat pod krinko neke liberalnosti.
torej to v bistvu ni njegova odločitev, ampak vaša. s tem sicer ni nič narobe, ker ima vsak starš pravico otroke vzgajat po svoji presoji, ampak ne tega skrivat pod krinko neke liberalnosti.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
pol pa najbol da ga ne vzgajaš sam v krščanski veri ampak v vseh, da bo res imel izbiro. pomoje jo ma tko več, kot pa če ga tiščiš sam v eno
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
ne. najbolje, da otroka vzgajaš po lastni presoji. sej nisem nikjer rekla, da je boljše ali slabše otroka vzgajat v neki določeni veri. samo smešno se mi zdi, da nekateri tako poudarjajo, da bodo otroku dali možnost izbire. ne ga srat.
otrok ni krščen, ne hodi k verouku, v cerkev gre samo kot turist, doma pa posluša same negativne komentarje na račun cerkve. in potem se bo kot odrasel nenadoma odločil, da bo katolik. malo mogen.
seveda velja tudi obratno. nekdo odrašča v verni družini (ampak res verni, ne taki, ki gre zaradi babice 3x na leto k maši), doma mu privzgojijo določene vrednote in prepričanja,... ali bo tak otrok lahko kdaj zares ignoriral vse, kar so ga učili od rojstva?
otrok ni krščen, ne hodi k verouku, v cerkev gre samo kot turist, doma pa posluša same negativne komentarje na račun cerkve. in potem se bo kot odrasel nenadoma odločil, da bo katolik. malo mogen.
seveda velja tudi obratno. nekdo odrašča v verni družini (ampak res verni, ne taki, ki gre zaradi babice 3x na leto k maši), doma mu privzgojijo določene vrednote in prepričanja,... ali bo tak otrok lahko kdaj zares ignoriral vse, kar so ga učili od rojstva?
-
Tigi - Cosmopsiho
honeydew napisal/-a:Tle furaš neko kristijanko, na fotki maš pa nago bejbo z razširjenimi nogami.
Moj point so dvojna merila pri teh stvareh. Če se že neki greš, pol se pejt do konca.
Lej vera se spreminja, tabuji odhajajo...In zakaj nebi imeli potem jaz take slike gor? To ne pomeni, da ne verujem.... Sama sem bila celo ministrant v cerkvi in vedno pri maši...ampak sedaj sem nehala hodit ampak vseeno verujem in tudi nečaka podpiram in ga vzpodbujam, da hodi k verouku...
Ja sama sem kristjanka in na to sem ponosna...
Ja zakaj ne krstiti otroka? Sam se bo lahko kasneje odločil ali bo ali nebo kristjan...če ga daš kristiti... Na ta način, da ga daš krstiti ima nekega zaveznika...
Kaj a zdej ste nekaj moderne kao ratale in neboste dale krstiti otroka al kaj? Mah dej no dej...Vrjameš pa v vedeževalke al kaj?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Tigi - Cosmopsiho
jullia_ napisal/-a:ne. najbolje, da otroka vzgajaš po lastni presoji. sej nisem nikjer rekla, da je boljše ali slabše otroka vzgajat v neki določeni veri. samo smešno se mi zdi, da nekateri tako poudarjajo, da bodo otroku dali možnost izbire. ne ga srat.
Ja nekateri so nekje še zelo zelo verni in potem tako vzgajajo tudi otroka...ampak to je mislim, da vedno bolj redko...
Jaz mislim, da je lepo če se otroka na lep način vzgaja... Cerkev ima tudi pomankljivosti to sigurno saj noben ni popoln...ampk še vseeno je neko lepo vzdušje doma....
Ima potem god pa krst, obhajilo, birmo....nevem zakaj ne?
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Vsak naj se sam odloči ali bo troka krstil ali ne. Ni pa primerno, da zdej vse otroke označiš kot divjake, ker niso krščeni. Kje pa imaš ti zagotovilo da bo tvoj ves priden če bo krščen? Sej so nekateri tudi "posvečeni" pa so hujši kot navadni ljudje. Recimo duhovniški pedofili!?! Ne mi s takimi ven hodit tiqi
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Tigi - Cosmopsiho
Ne Larika narobe si razumela...
Nisem mislila s tem, da so krščeni otroci pridni nekrščeni pa ne....
Jaz sem tko rekla, da so "divji"....mah pozabi nevem kako nej razložim to besedo...
Nisem mislila s tem, da so krščeni otroci pridni nekrščeni pa ne....
Jaz sem tko rekla, da so "divji"....mah pozabi nevem kako nej razložim to besedo...
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
Jaz sem zato da se otroka NE krsti. Vsak si naj izbere svojo vero in ali bo sploh veren, ne pa da ga že na začetku življenja ,,prisilimo'' v neko vero.
Pa tudi za verouk nisem. Cerkev je dandanes nekaj čisto drugega kot vera.
Pa tudi za verouk nisem. Cerkev je dandanes nekaj čisto drugega kot vera.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Prvi neprebran prispevek • 203 prispevkov
• Stran 3 od 14
•