Krstiti otroka: da ali ne?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
WhiTe_ŁaDy - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
- Kraj: Maribor
ok da povem svojo zgodbo... moja starša nista verna, so pa verni vsi sorodniki po fotru... in to tak, da so vsi nekristjani za njih nenormalni !! moja mama mene ni hotla krstit, ker je hotla, da se sama odločim ko bom večja, potem pa so začeli oni sorodniki da bom hudič pa satan pa nevemkaj še vse... in me je potem pač samo zaradi tega dala krstit da se izogne sovraštvu
rekla sem si, da ko najdem moj krstni list, ga grem zažgat !! poleg tega je tota cerkev katoliška tak pohlepna, samo za denar jim gre, ostalo jim je vseeno !! poleg tega me najbolj razkuri ko v cerkvi pobirajo denar na krstih, pa celo na pogrebih !! njim je vseeno za vse ljudi, glavno da majo oni denar !! to je dejstvo !
tak da jas svojega otroka niti slučajno ne bom dala krstit ker je tota katoliška vera larifari... naj se otrok sam odloči in vidi kak je s tem, jas nisem mela te možnosti žal
rekla sem si, da ko najdem moj krstni list, ga grem zažgat !! poleg tega je tota cerkev katoliška tak pohlepna, samo za denar jim gre, ostalo jim je vseeno !! poleg tega me najbolj razkuri ko v cerkvi pobirajo denar na krstih, pa celo na pogrebih !! njim je vseeno za vse ljudi, glavno da majo oni denar !! to je dejstvo !
tak da jas svojega otroka niti slučajno ne bom dala krstit ker je tota katoliška vera larifari... naj se otrok sam odloči in vidi kak je s tem, jas nisem mela te možnosti žal
-
poleg tega je tota vera cela larifari... mislite si, da je gori nad oblaki en mož, ki vsakega od nas gleda in opazuje, in ima seznam 10 stvari, ki so absolutno prepovedane, da bi jih kdorkoli zagrešil, in če zagreši katerokoli izmed teh stvari, bo šol v pekel in se cvrl in se mučil in trpel vso večnost ko bo tam... ampak ta mož nas pa vseeno ljubi !!!! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
bedarija... ljudje so si izmislili vero v prazgodovini, ker si niso mogli razložit pojavov, kot so strela, pa dež pa grmenje
poleg tega v filmu zeitgeist dokažejo, da jezus ni nikoli obstajal, ampak je samo kopija miljon drugih "bogov"
tak da ludi - odprite oči !! zdaj smo v sodobnosti [/b]
bedarija... ljudje so si izmislili vero v prazgodovini, ker si niso mogli razložit pojavov, kot so strela, pa dež pa grmenje
poleg tega v filmu zeitgeist dokažejo, da jezus ni nikoli obstajal, ampak je samo kopija miljon drugih "bogov"
tak da ludi - odprite oči !! zdaj smo v sodobnosti [/b]
- marimeri
- Sramežljivka
WhiTe_ŁaDy napisal/-a:poleg tega me najbolj razkuri ko v cerkvi pobirajo denar na krstih, pa celo na pogrebih !! njim je vseeno za vse ljudi, glavno da majo oni denar !! to je dejstvo !
pa kdo ti je pa reku, da morš dat? to so prostovoljni prispevki. in če si Boga predstavljaš kot moža z brado, ti lahko povem, da je tvoje mišljenje na stopnji 5letnega otroka.
meni se zdi bolj larifari, da nekdo verjame da mu od "čudežnih" tablet prsi zrasejo.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
WhiTe_ŁaDy napisal/-a:poleg tega je tota cerkev katoliška tak pohlepna, samo za denar jim gre, ostalo jim je vseeno !! poleg tega me najbolj razkuri ko v cerkvi pobirajo denar na krstih, pa celo na pogrebih !! njim je vseeno za vse ljudi, glavno da majo oni denar !! to je dejstvo !
1. marimeri ti je povedla, da to kar pobirajo so prostovoljni prispevki ( pr nas je to škrabca ) in poglej realno: Cerkev mora tud od nekoga živet. Ti ne verjameš v Boga in če razmišljaš pol ni nobenga tm gori, da bi pošiljo eurčke usak mesec, ne ?
2. Ne zastopim zakaj te tolko moti, da si krščena. Sej te nobeden ne slili, da usakič sediš u prvi klopi pr maši, da prejemaš zakramente, spoštuješ zapovedi, se spoveduješ . . . Nobeden te ne slili, da si kristjanka ali pač ?
Kaj ni bolj preprosto, da preprosto "pozabiš", da si kršečana in mirno živiš naprej ?
Jz svojega otroka bom krstila, ker sm pač tko vajena. Sej tud men je blo, ko sm bla majhna, hudo, ko sm mogla it u nedeljo k maši namest risanke gledat ampak, če pogledam zdej sm vesela, da je tko. Če ne zrd druzga usaj zato, ker se mi bo lahko uresničla želja, da bom mela lepo ( pravljično ) poroko. Tega mi preprost podpis na magistratu ne predstavlja.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
jas si boga ne predstavljam ker sploh ne vrjamem da je... tisto je blo metaforično mišleno
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
marimeri napisal/-a:WhiTe_ŁaDy napisal/-a:poleg tega me najbolj razkuri ko v cerkvi pobirajo denar na krstih, pa celo na pogrebih !! njim je vseeno za vse ljudi, glavno da majo oni denar !! to je dejstvo !
pa kdo ti je pa reku, da morš dat? to so prostovoljni prispevki. .
in če ne daš, te vaški župnik postran gleda celo leto.
Vem sama dobro, ker nikol ne dajem.Zadnjič (no nekej let nazaj ko sem bla na pogremu9 mi je še prav prijetno rekel, če danes pa spet nič ne bom dala.In sem rekla, da ne.In me gleda spet postrani.sicer me ne briga, lahko me gleda kukr me hoče, ampak če so prostovoljni prispevki se dejmo tud tko obnašat.
Cerkev mora tud od nekoga živet. Ti ne verjameš v Boga in če razmišljaš pol ni nobenga tm gori, da bi pošiljo eurčke usak mesec, ne ? smile
cerkev more tud od česa žvet?ljubi bog, delat naj grejo, ne pa da moljo ceu dan za boljše čase.od molitve še noben ni preživel.zdej boš pa nam, ta "škrtim" slabo vest skušala pričarat, ker so cerkveniki tolk ogi, da morjo tud oni od česa žvet.Ah prosim, časa imajo več kot dovolj, celo preveč in več kot vsak delavec, zdravi so, tko da kaj naj še druzga rečem?Če hočem jst preživet moram delat, noben mi nič ne bo dal zastonj.
zakaj ljudi nebi selo moit, da so krščeni.Jst nisem krščena in sem vesela, d anisem.Če bi bla bi me tud zlo kotilo, ker to je zame versko posiljevanje.mami mi je dala možnost, da se sama odločim, ko bom pri pameti in sem odločena.In nočem in nebi hotla bit pri nobeni veri, sploh pa pri naši cerkvi, "overjena".
Jz svojega otroka bom krstila, ker sm pač tko vajena. Sej tud men je blo, ko sm bla majhna, hudo, ko sm mogla it u nedeljo k maši namest risanke gledat ampak, če pogledam zdej sm vesela, da je tko. Če ne zrd druzga usaj zato, ker se mi bo lahko uresničla želja, da bom mela lepo ( pravljično ) poroko. Tega mi preprost podpis na magistratu ne predstavlja.
Zlo dobri razlogi, morm rečt.
krstila bom svojegaotroka, ker sem tega vajena.gnala ga bom v nedeljo h maši, čeprav tega ne bo hotel in ga silla psolušat neke speve, ki kih še razumel ne bo.
No, jst mojga ne bom.če se bo pa kasneje hotel pa naj se.bo imel možnost izbire.
-
to jaaa *purple*, tak se govoriiii
drugače pa sploh vete, zakaj se katoliški duhovniki ne smejo poročat ??? ne zarad celibata - za tem se samo skrivajo. pravi razlog pa je, da če bi se duhovnik poročil, bi recimo dobil sina, in kaj se zgodi? sin dobi dnar od cerkve. cerkev pa tega noče ko se jim samo za dnar gre... malo premislite...
drugače pa sploh vete, zakaj se katoliški duhovniki ne smejo poročat ??? ne zarad celibata - za tem se samo skrivajo. pravi razlog pa je, da če bi se duhovnik poročil, bi recimo dobil sina, in kaj se zgodi? sin dobi dnar od cerkve. cerkev pa tega noče ko se jim samo za dnar gre... malo premislite...
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
ma dej neseri s takimi forami...
Celibat je celibat...
Ja Purple to je pa čist odvisno od župnika...pač on je zgleda zak...valda so pa prostovojni prispevki tako, da te nima kej postani gledat...
Celibat je celibat...
Ja Purple to je pa čist odvisno od župnika...pač on je zgleda zak...valda so pa prostovojni prispevki tako, da te nima kej postani gledat...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
ok če bom imela otroka, ga bom definitivno dala krstit..in to iz čist preprostega razloga, ker sem tud jaz bila in se mi to ne zdi nič sramotnega ali celo grdega!
Zdaj druga stvar pa je Cerkev..se popolnoma strinajm z tem, da drugega ne delajo kot izkoriščajo ljudi...ti prispevki so prostovoljni in je od vsakega posameznika odvisno al bo dal al pa ne...jaz ne dam!
Prav tko se ne strinjam, da se duhovniki ne smejo poročat in imet svoje družine..saj pa so tud oni ljudje ko vsi drugi...tega ne smejo ali nezakonske otroke pa lahko imajo, pa ljubice lahko imajo al kaj ( ok saj vem, da jih ne smejo sam dejstvo je da jih imajo)..mislim ma Cerkev ene bolne zapovedi
V Cerkev sploh ne verjamem niti v duhovnike..sam to pa ni povezano z tem, da ne bi verjela v Boga..vsak človek v nekaj verjame in na svetu ni človeka, da ne bi v nekaj verjel (eni imajo kamne za srečo, drugi slončke štiriperesne deteljice itn. itn.. eni majo pa pač Boga)..sam na koncu pa se itak izkaže da je še najboljše, če verjameš vase saj je vse odvisno od tebe
ja ima krščanstvo kar nekaj nelogičnih zgodbic oz. pravljic..sam če pa tko mal premislim pa je muslimanska vera še bolj bolna...pa ne da bi koga obsojala, sploh ne...sam tko mal za primerjavo da dam kaj vse so ljudje pripravljnei nardit, da bodo nekoč v nebesih
Zdaj druga stvar pa je Cerkev..se popolnoma strinajm z tem, da drugega ne delajo kot izkoriščajo ljudi...ti prispevki so prostovoljni in je od vsakega posameznika odvisno al bo dal al pa ne...jaz ne dam!
Prav tko se ne strinjam, da se duhovniki ne smejo poročat in imet svoje družine..saj pa so tud oni ljudje ko vsi drugi...tega ne smejo ali nezakonske otroke pa lahko imajo, pa ljubice lahko imajo al kaj ( ok saj vem, da jih ne smejo sam dejstvo je da jih imajo)..mislim ma Cerkev ene bolne zapovedi
V Cerkev sploh ne verjamem niti v duhovnike..sam to pa ni povezano z tem, da ne bi verjela v Boga..vsak človek v nekaj verjame in na svetu ni človeka, da ne bi v nekaj verjel (eni imajo kamne za srečo, drugi slončke štiriperesne deteljice itn. itn.. eni majo pa pač Boga)..sam na koncu pa se itak izkaže da je še najboljše, če verjameš vase saj je vse odvisno od tebe
ja ima krščanstvo kar nekaj nelogičnih zgodbic oz. pravljic..sam če pa tko mal premislim pa je muslimanska vera še bolj bolna...pa ne da bi koga obsojala, sploh ne...sam tko mal za primerjavo da dam kaj vse so ljudje pripravljnei nardit, da bodo nekoč v nebesih
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
Tigi napisal/-a:Celibat je celibat....
ja celibat je dobra pogruntavščina,da premoženje cerkve ostane znotraj nje same.
sama sem sicer krščena in mam opravljeno birmo,a že nekaj časa premišljujem,da bi se formalno izpisala iz RKC. proti krščanstvu samemu nimam nič,ampak RKC kot institucija pa se mi naravnost gnusi.verjetno ni potrebno posebej omenjati,da otroka ne bi dala krstiti
-
sej... potem pa ko se ne smejo poročat pa posiljujejo boge male otroke... tega je vedno več... groza
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Mislim da starši otroku nič slabga ne nardijo če ga dajo krstit. Js sm krščena, v cerkev ne hodim ker se ne najdem v tem, kljub temu sem verna-mogoč ne na tak način kokr ga uči Cerkev. In svojih otrok, v primeru da jih bom kdaj mela, ne bom dala krstit, če se bodo sami za to odločli jim definitivno ne bom nasprotovala.
In če si WhiTe_ŁaDy in nekateri ostali predstavljate Boga kot enga strica, ki sedi na oblakih, in nam šteje grehe... mislim ne morš no. Res da Cerkev na tak način vse skupi včasih predstavlja, sploh pri kakmu verouku, sam 8let starmu otroku pč ne morš na drugačn način razlagat teh stvari-al pač?
Kar se tiče obstoja Jezusa je dokazan njegov obstoj-je živel Jezus iz Nazareta ki je biu tesar in zdravilec...
In ne zdej naukov, ki jih Cerkev uči, gledat v napačni luči zarat vse svinjarije, ki se dogaja v tej instituciji. Js osebno ne vidim nč slabga tut v 10 zapovedih ne.
Kar se pa tiče vsega pobiranja denarja..Cerkev je najbogatejša institucija. In to ji večina ljudi zameri. Da so bolj papeški od papeža. Celibat se tut men zdi bedarija, sam vsak ki se odloči za ta poklic, ve v kaj se spušča.
Še zmeri je velik ljudi, ki so verni in jim njihova vera nudi oporo v težkih trenutkih. Vsak se kdaj v življenju znajde v situaciji, ko ne vidi smisla in ne ve kk naprej, če sploh. In če so ljudje, ki v takih trenutkih vidjo smisel v veri, lahk rečem le to, da še dobr da mamo to našo Cerkev. Pa čeprov se sama z marsičem kar se dogaja v njej ne strinjam.
In če si WhiTe_ŁaDy in nekateri ostali predstavljate Boga kot enga strica, ki sedi na oblakih, in nam šteje grehe... mislim ne morš no. Res da Cerkev na tak način vse skupi včasih predstavlja, sploh pri kakmu verouku, sam 8let starmu otroku pč ne morš na drugačn način razlagat teh stvari-al pač?
Kar se tiče obstoja Jezusa je dokazan njegov obstoj-je živel Jezus iz Nazareta ki je biu tesar in zdravilec...
In ne zdej naukov, ki jih Cerkev uči, gledat v napačni luči zarat vse svinjarije, ki se dogaja v tej instituciji. Js osebno ne vidim nč slabga tut v 10 zapovedih ne.
Kar se pa tiče vsega pobiranja denarja..Cerkev je najbogatejša institucija. In to ji večina ljudi zameri. Da so bolj papeški od papeža. Celibat se tut men zdi bedarija, sam vsak ki se odloči za ta poklic, ve v kaj se spušča.
Še zmeri je velik ljudi, ki so verni in jim njihova vera nudi oporo v težkih trenutkih. Vsak se kdaj v življenju znajde v situaciji, ko ne vidi smisla in ne ve kk naprej, če sploh. In če so ljudje, ki v takih trenutkih vidjo smisel v veri, lahk rečem le to, da še dobr da mamo to našo Cerkev. Pa čeprov se sama z marsičem kar se dogaja v njej ne strinjam.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
sej je nekak logično da pride do takšnih deviacij,če jim je prepovedana ena izmed osnovnih človekovih funkcij (razmnoževanje,torej seks).bogi otroci so jim najbližje na dosegu, Cerkev pa jih celo ščiti,če kak škandal pride na plano .seveda še zdaleč niso vsi duhovniki taki,ampak sigurno ne zmorejo vsi nadzorovat svoje spolne sle.
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
WhiTe_ŁaDy napisal/-a:sej... potem pa ko se ne smejo poročat pa posiljujejo boge male otroke... tega je vedno več... groza
Ja, groza. In ne sam to, da se to dogaja v cerkvah, pri veroukih... Seveda družba obsoja pedofilijo (in prov je tako), še bolj to ki se dogaja v cerkvi.
Torej WhiTe_ŁaDy, misliš da bi duhovniki kej manj zlorabljal otroke, če bi bli poročeni? Kaj pa vsi ti pedofili, ki so poročeni, pa to vseen delajo? Kaj pa ti ki to delajo lastnim otrokom? Se ti res zdi da je zlorabljanje otrok s strani duhovnikov pogojeno s tem, da niso poročeni?
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov