Krstiti otroka: da ali ne?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
^^ Na krstnem listu piše ime in priimek kot je napisan v osebnem dokumentu. Ne more bit drgač. Kr ne more bit neko drugo ime zraven priimka. Na krstnem listu spodi pa pol piše, kater je tvoj nebeški zavetnik.
Mogoče, da kter župnik zarad imena noče krstit. Sam takih župnikov je majn ko 1%. Drgač pa ni uradno, če je napisano neko drugo ime.
Če se bo komu kdaj zgodil, da kakšen župnik zarad imena ne bo hotu otroka krstit, ga lahko prijavite na škofijo!
Mogoče, da kter župnik zarad imena noče krstit. Sam takih župnikov je majn ko 1%. Drgač pa ni uradno, če je napisano neko drugo ime.
Če se bo komu kdaj zgodil, da kakšen župnik zarad imena ne bo hotu otroka krstit, ga lahko prijavite na škofijo!
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Ja ampak takih je resnično zelo malo...
Ravno tako ne poroči kar vsakega, če nimaš zakrementov pa sploh ne...
Ampak je mislim, da v Kamniku nel župnik, ki sploh negleda, če imaš res vse zakremente...in te kljub temu poroči cerkveno...
Ja veliko ljudi ima krstno drugačno od imena, ki jo tako kličejo...
Moja teta je Ljudovika krstno ane...ampak drugače je pa Vika...
Ravno tako ne poroči kar vsakega, če nimaš zakrementov pa sploh ne...
Ampak je mislim, da v Kamniku nel župnik, ki sploh negleda, če imaš res vse zakremente...in te kljub temu poroči cerkveno...
Ja veliko ljudi ima krstno drugačno od imena, ki jo tako kličejo...
Moja teta je Ljudovika krstno ane...ampak drugače je pa Vika...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
le@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
- Kraj: Domžale
^^ Ja v Kamniku oz. Tunjicah je bil župnik, ki je vsem skozi prste pogledal, ampak tega ne dela več. Sicer so morali za poroko tudi tisti brez zakramentov jih naredit, ampak je bilo to narejeno v roku npr. enega meseca, medtem ko pri ostalih to traja 1 leto. Ampak, tudi pr Pavletu ni več tko, ne se preveč na to zanašat...
-
GloR-Red - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
Chavah napisal/-a:Jst sem proti temu! Moje skromno stališče je, da sem totalno proti tiščanju ubogih bitjec v neko religijo (institucijo) katere si niso imeli možnosti sami izbrati. Naj otroci odrastejo, ker se kasneje še zmeraj lahko gredo v cerkev z vodo polivat...
se strinjam s to izjavo. js tut nism bla krščena niti nimam drugih zakramentou pa mi je čis ql. stara mama mi je hotela to cerku uturit u glavo pa se mi je mau zamerla. pač usak odloča zase. glede poroke pa mislm da je zadost če je en veren...oki sj lepo zgleda bela oblekca pa načičkani gostje mame pa jokajo ampk men ni do tega. usaj ne cerkvenga dela. sm in ostajam ateist. problem je v tem če so (tko k u mojm primeru - fantova familja verna naša pa ateistična)...
Love yourself. Be fatal.
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
gregalina napisal/-a:^^ Potem tut otroku ne dat imena, ker mu boš to vsilila. Naj se sam odloči ko odraste, kako mu bo ime
ok tole je pa do konca bedn primer...
Tud js ne bom dala otroka krstit iz istega razloga. In ne vem zakaj bi ga silila hodt k verouku da bi se nad njim izživljal en tak zafrustriran fajmoštr kot je naš, če bo lahko pol v enem letu vse naenkrat naredu.... tko kt sm js. Pa še to sam zato ker drgač ne bi smela bit botrca enmu cukrčku.
Drgač pa ja... še zmer obstajajo župniki k vsiljujejo imena... moja sestrična je Špela, pa jo ni hotu krstit kot Špelo ampak kot Elizabeto.
Always look on the bright side of life!
-
Miss N. - Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2006
od moje prijateljice hčerka se kliče Tia. pa so ji izbrali za krstno ime Marija (ki mimogrede nima veze s Tia), ma je župnik vztrajal in pole ima punčka krstno ime Tia Marija Tatjana -> kar neki po mojem mnenju
na osebnih dokumentih je pa še vedno Tia ____.
js mam tudi čudno krstno ime - sploh nima veze z mojim imenom. ker župniki kar neki vztrajajo
drugače pa... js bom moje otroke krstila razen...
na osebnih dokumentih je pa še vedno Tia ____.
js mam tudi čudno krstno ime - sploh nima veze z mojim imenom. ker župniki kar neki vztrajajo
drugače pa... js bom moje otroke krstila razen...
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov