kolko vas ma otroka???
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
LARIKA - prosim zadrži se takih komentarjev, ki užalijo dekleta ... meni lahko rečeš Stara kura, Krava zabita, ostalim pa ne ... v nasprotnem primeru veš kaj sledi ...
drugače pa - jaz se niti ne vidim kot mamica in mogoče otrok ne bom imela, mogoče pa bom .. nikoli ne reci nikoli ... smo si pa ljudje različni - eni vidijo smisel življenja v hiši, avtu, psu, možu in 2,3 otrocih, nekateri pa v življenju v dvoje, kjer sta on in ona prioriteta ... zaradi tega obsojati nekoga, je neumnost ...
drugače pa - jaz se niti ne vidim kot mamica in mogoče otrok ne bom imela, mogoče pa bom .. nikoli ne reci nikoli ... smo si pa ljudje različni - eni vidijo smisel življenja v hiši, avtu, psu, možu in 2,3 otrocih, nekateri pa v življenju v dvoje, kjer sta on in ona prioriteta ... zaradi tega obsojati nekoga, je neumnost ...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Sm mela obdobje (ene dve let nazaj) k sm si na momente otročka že kr mau želela, pa se je zdel mojmu to takrat čist nesprejemljivo, no pa tud jst sm bla še močno v dvomih. Zdj pa pravm, hvala bogu, da ga v petih letih še nisva nardila in pol ugotovila, da to ni to in šla narazn...no čeprov, vrjetn bi blo zdj vse drgač, če bi bil otrok tuki, pol drugač razmišljaš.
Itak mava pa zdj krizo in bomo vidl, kaj sploh bo. Drgač bi pa mela prvega otroka tm do 30. leta. Aja, stara sva pa 26 in 24.
Itak mava pa zdj krizo in bomo vidl, kaj sploh bo. Drgač bi pa mela prvega otroka tm do 30. leta. Aja, stara sva pa 26 in 24.
-
Gregorius - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2005
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Dandanes živimo vsi po enih in istih principih....študij, stanovanje, otroci...
Midva se imava zadosti rada in sva zadovoljniva z najinim življenjem in ne potrebujeva otroka, ki bi nama ga zapletel. Kajti večinokrat se zgodi, da otrok oddalji parnterja, ker mamica svojo ljubezen vlaga v otroka in pozablja na partnerja. Pač zanekrat rajši uživava življenje brez obveznosti.
Ženske včasih grabi panika, da morajo imeti otroka, da bodo nekaj zamudile; priložnost, da bi fotografirale razigrane otroke, medtem ko delajo gradove iz peska na plaži, si mažejo rojstnodnevno torto po obrazu, po laseh in po pohištvu, ali medtem ko skačejo po mlakah s popolnoma novimi čevlji (s posebnim ortopedskim vložkom, ki je dražji od ženskih čevljev!).
Midva se imava zadosti rada in sva zadovoljniva z najinim življenjem in ne potrebujeva otroka, ki bi nama ga zapletel. Kajti večinokrat se zgodi, da otrok oddalji parnterja, ker mamica svojo ljubezen vlaga v otroka in pozablja na partnerja. Pač zanekrat rajši uživava življenje brez obveznosti.
Ženske včasih grabi panika, da morajo imeti otroka, da bodo nekaj zamudile; priložnost, da bi fotografirale razigrane otroke, medtem ko delajo gradove iz peska na plaži, si mažejo rojstnodnevno torto po obrazu, po laseh in po pohištvu, ali medtem ko skačejo po mlakah s popolnoma novimi čevlji (s posebnim ortopedskim vložkom, ki je dražji od ženskih čevljev!).
Življenje je kratko, pridobivanje izkušenj dolgotrajno, ugodna priložnost redka, izkušnja varljiva, odločitev pa težka.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Ah jest se pa s tem sploh ne obremenjujem, da bom kdaj "morala" imet otroka pa sem recimo že dost stara, da bi ga lahko imela. Po pravici povedano vedno bolj dvomim, da ga bom mela... ampak nikoli ne reci nikoli
Glede tega se bom ravnala po svojih željah (oz. bova s partnerjem morala imet usklajene želje) in ne po nekih prepričanjih.
Glede tega se bom ravnala po svojih željah (oz. bova s partnerjem morala imet usklajene želje) in ne po nekih prepričanjih.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
včeraj sem gledala eno romantično komedijo I think i love my wife in me je malo minilo imet otroke. niti slučajno nočem ratat ena dolgočasna gospodinja v velikih bombažnih gatah, ki v svojem lajfu vidi samo otroke in umazano posodo v koritu.
pa ne pravim, da ste tiste, ki ste že mamice, takšne. samo malo me je iztirilo, ko sem videla, kakšno tveganje za odnos otrok v resnici je.
pa ne pravim, da ste tiste, ki ste že mamice, takšne. samo malo me je iztirilo, ko sem videla, kakšno tveganje za odnos otrok v resnici je.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ja, men se zdi, da se mlade punce, ki tako vzdihujejo po otročkih, sploh ne zavedajo, kaj pomeni imeti otroka.
Saj ne, da bi pa jaz vedela iz lastnih izkušenj, ampak jaz vidim v tem eno veliko spremembo v življenju, ki pa zame osebno v tem trenutku ne pomeni nič lepega, aploh pa ne tako presunljivega, da bi si tega želela.
Saj ne, da bi pa jaz vedela iz lastnih izkušenj, ampak jaz vidim v tem eno veliko spremembo v življenju, ki pa zame osebno v tem trenutku ne pomeni nič lepega, aploh pa ne tako presunljivega, da bi si tega želela.
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Stara 23, še malo pa bom jih imela 24 let. Trenutno brez partnerja (bl po novem), z ničto željo po otrocih.
Partner, ki sem ga imela prej in še en partner pred njim sta si oba želela otroke in upam, da jih bosta imela - z drugo.
Že dobro leto in pol delam na tem, da ne sanjam sanj, ampak, da jih živim. In mislim, da mi to počasi tudi uspeva. Imam službo, ki me veseli, ki je napojena z adrenalinom, strahom (kadar visim nad kakim prepadom, pa se kolo ugreza v kak mehek teren, pa ne vem ali se mi bo tovornjak obrnil ali ne), jezo, veseljem, srečo, žalostjo, včasih tudi solzami, kadar je pritisk prevelik, ...
Najprej bom videla ali ostanem tukaj kjer sem, ali se bom podala v špedicijo na vzhod in pa na jug (zahod je dolgočasen, tam je vse poštimano). Rada imam adrenalin, rada imam občutek, ko si moraš sam krit hrbet, ko se moraš sam znajt, kker veš in znaš.
Sedaj ni v mojem življenju prostora niti ne za partnerja, kaj šele za kaj več. Sploh pa si moram v nekaj letih najprej zgraditi hišico, da ne bo moja kuča vedno putujuča
Partner, ki sem ga imela prej in še en partner pred njim sta si oba želela otroke in upam, da jih bosta imela - z drugo.
Že dobro leto in pol delam na tem, da ne sanjam sanj, ampak, da jih živim. In mislim, da mi to počasi tudi uspeva. Imam službo, ki me veseli, ki je napojena z adrenalinom, strahom (kadar visim nad kakim prepadom, pa se kolo ugreza v kak mehek teren, pa ne vem ali se mi bo tovornjak obrnil ali ne), jezo, veseljem, srečo, žalostjo, včasih tudi solzami, kadar je pritisk prevelik, ...
Najprej bom videla ali ostanem tukaj kjer sem, ali se bom podala v špedicijo na vzhod in pa na jug (zahod je dolgočasen, tam je vse poštimano). Rada imam adrenalin, rada imam občutek, ko si moraš sam krit hrbet, ko se moraš sam znajt, kker veš in znaš.
Sedaj ni v mojem življenju prostora niti ne za partnerja, kaj šele za kaj več. Sploh pa si moram v nekaj letih najprej zgraditi hišico, da ne bo moja kuča vedno putujuča
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Ja, pač... zelo smo si različni in ne rabimo se kregat glede tega. Pač ene mamo ful razvit materinski čut, ene ga sploh nimajo, itd. Ene bi mele otroke pri 30 in več, ene bi jih mele rade prej. Tema je, kdo sploh ma otroke, o tem se pa bolj malo govori, a ne?
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
jullia_ napisal/-a: samo malo me je iztirilo, ko sem videla, kakšno tveganje za odnos otrok v resnici je.
Mimi_M napisal/-a:jaz vidim v tem eno veliko spremembo v življenju, ki pa zame osebno v tem trenutku ne pomeni nič lepega, aploh pa ne tako presunljivega, da bi si tega želela.
Saj nobene ne obsojam, vsaka ima pač svoj pogled na zadevo.
Lahko pa to tudi obrnemo - potem smo tudi mi pomenili tveganje za odnos naših staršev! In kako bi se počutile, če bi vedele, da so naši starši razmišljali tako, kot beremo pri nekaterih uporabnicah?
Sicer sem pa tudi jaz to temo razumela tako, da naj se oglasijo samo tiste, ki že imajo otroke, pišemo pa kar vse...
- norolescentka
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: štajerska
js bom mela otroka, ko si ga bom zaželea ( če ga bom takrat seveda sploh LAHKO mela). če bi se mi zgodilo, da ga pač ne bi mogla met, ne bi tak grozno veliko komplicirala. pač rada bi, da najprej malo uživam, predno se spustim v obveznosti z malčkom. rada bi, da bi bil finančno preskrbljen. to se mi nč takega ne zdi, pa tut če bom takrat vsa zgubana. mene je tut mama mela pr 32, pa kaj!
res so mi luštkani, predvsem dojenčki, vendar je z njimi veliko dela. in jst se pač ne čutim prpravleno še zanje. nočm pa bit tko k moja soseda, ma 2, pa za njih nč ne skrbi kaj prida, ker gre po načelu, sam da drugi vidjo, da mam že pr 23 tipa, bajto, psa pa 2 froca. to je meni absurd!
res so mi luštkani, predvsem dojenčki, vendar je z njimi veliko dela. in jst se pač ne čutim prpravleno še zanje. nočm pa bit tko k moja soseda, ma 2, pa za njih nč ne skrbi kaj prida, ker gre po načelu, sam da drugi vidjo, da mam že pr 23 tipa, bajto, psa pa 2 froca. to je meni absurd!
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
metuljčica* napisal/-a:jullia_ napisal/-a: samo malo me je iztirilo, ko sem videla, kakšno tveganje za odnos otrok v resnici je.
Saj nobene ne obsojam, vsaka ima pač svoj pogled na zadevo.
Lahko pa to tudi obrnemo - potem smo tudi mi pomenili tveganje za odnos naših staršev! In kako bi se počutile, če bi vedele, da so naši starši razmišljali tako, kot beremo pri nekaterih uporabnicah?
moji verjetno so. v nasprotnem primeru močno dvomim, da bi sfurala 20 let zakona, 2 otroka in en spontani splav.
pač ne verjamem v "all u need is love". je treba še marsikaj drugega. zrelost, odrekanje, kompromisi...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov