Klošarji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
mene je pred leti ena romkinja prosila, ce ji dam denar, da rabi za plenice za malega otroka. poleg tega pa je se imela trebuh do zob - noseca v kakem 8. mesecu nosecnosti. sama denarja nisem imela in bankomata ni bilo nikjer blizu. in sem ji rekla, da naj pojde z menoj ji bom jaz kupila plenice. je rekla ne ne ti meni kar daj denar, bom sama kupila plenice. sem rekla nimam denarja pri sebi, ti bom jaz kupila plenice. je ze zacela kleti in neke vrazerije je nad mano 'poslala' in odkorala proc v kletju. od takrat se vsem izogibam kolikor se le da
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Jah, včasih dam komu kaj. Samo bolj poredku, sej je hudo, k morjo celo zimo prebit zunaj, sam se da življenje v red spraviti. Dejansko se nekateri sprijaznijo s takim načinom in jim postane vcelo všeč. Mi je blo pa full bedno, k je zanč en za dnar prosu, smrdev po alkoholu, pa s celo škatlo čikov se je sprehaju, pa še oblečen ni bil slabo... Mislm kr neki. Sej mij grozn vidt kakšnea, ki kleči in moli ampak res, ponavadi ne dajem denarja. Vem, da tudi moja mami kar dela za ljubi kruhek, pa vedno da denar. Vsak po svoje...
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
Lourd - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jst ponavadi dam samo če pridejo do mene in me prosijo. Takrat pač ne morem reči da ne dam, če vem, da bi mu v bistvu lahko. Ponavadi niso nč vsiljivi... vsaj jst nisem nikoli mela slabih izkušenj z njimi.
Mi je pa ena ženska skrajno antipatična... verjetno ste jo že kdaj vidli. To je tista, k na Čopovi po cele dneve stoji z nekim kartonom v roki... mislim halo, že ene pol leta tam stoji, v tem času bi si lahko že službo našla. Predvidevam da tud tisti denar, ki ga dobi zapravi za čike in alkohol Pa tud enkrat sm jo za Bežigradom vidla, je bla čist zadeta Taki se men čist nč ne smilijo...
Mi je pa ena ženska skrajno antipatična... verjetno ste jo že kdaj vidli. To je tista, k na Čopovi po cele dneve stoji z nekim kartonom v roki... mislim halo, že ene pol leta tam stoji, v tem času bi si lahko že službo našla. Predvidevam da tud tisti denar, ki ga dobi zapravi za čike in alkohol Pa tud enkrat sm jo za Bežigradom vidla, je bla čist zadeta Taki se men čist nč ne smilijo...
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
ja eni so res mal smotani...
večkrat se komu naredi to da mu da sendvič pa ga bek vrže..sam po eni strani ga zastopim, ka bo sendvič jedo, če od litra vina se naje pa še greje ga to pa še pozabi na vse...trezni bi mal težko bli taki...
sam vpr? zaka so ratali klošarji...če bi se mal potrudli bi zihr dobli kako pomoč itd pa bi vredu zaživeli...
sam mi grejo pa na k uni ko so na železniški-a maš drobiš za žeton, res rabim zato ne za drogo..oke pa take ko angora zajc..takim kr nedam..
sm pa ž dala kakih 100 sit če sm mela glih pri roki..ka veš mogoč se mi sdobrota povrne kdaj
sam eni so pa taki da se jih kr vsdtrašiš..se jih izogibam..
lp
večkrat se komu naredi to da mu da sendvič pa ga bek vrže..sam po eni strani ga zastopim, ka bo sendvič jedo, če od litra vina se naje pa še greje ga to pa še pozabi na vse...trezni bi mal težko bli taki...
sam vpr? zaka so ratali klošarji...če bi se mal potrudli bi zihr dobli kako pomoč itd pa bi vredu zaživeli...
sam mi grejo pa na k uni ko so na železniški-a maš drobiš za žeton, res rabim zato ne za drogo..oke pa take ko angora zajc..takim kr nedam..
sm pa ž dala kakih 100 sit če sm mela glih pri roki..ka veš mogoč se mi sdobrota povrne kdaj
sam eni so pa taki da se jih kr vsdtrašiš..se jih izogibam..
lp
- *urškica*
- Debatorica
- Na forumu od: 3. 8. 2007
...js grem vsak dan mim njih na postaji in ja se mi smiljo, sam jim ne devam dnarja...kr se mi pač ne zdi....in kr morm js tud delat med poitncami pa moji starši tud in tega dnarja ne bom devala nekomu ku cel dan tmle sedi...poleg tega jim ni treba delat javnih del, kr poznamo tud sezonska(zdele npr. v gozdu), pa v mc donaldsu jih tud jemlejo...sam nekateri prehitr obupajo, sam pravim nekateri, itq da eni so pač po krivici na cesti...
...kar se tiče pa onih od 20-30 let si pa nej najde delo prek študenta...ceiganke ipd. ku ti ponujajo šloganje znajo bit ful tečne in zadnič je za eno gospo šla do postaje in jo zmerjala da ka se gre ku ma itq preveč dnarja njej ga pa noče dat,pa da nej raj dnar za vozovnico da njej...kr neki
...kar se tiče pa onih od 20-30 let si pa nej najde delo prek študenta...ceiganke ipd. ku ti ponujajo šloganje znajo bit ful tečne in zadnič je za eno gospo šla do postaje in jo zmerjala da ka se gre ku ma itq preveč dnarja njej ga pa noče dat,pa da nej raj dnar za vozovnico da njej...kr neki
- kravzlbavc
- Komunikatorka
aja pol smo pa res skrenli s poti
no če pa tak-verjetno da nebi mela tipa ko je bil prej klošar, kr itak zaj ciljam na takega ki vsaj študira ali je že doštudirav, oz. ma vredu službo in ve kaj hoče v življenju pa je resen in ambiciozen, pa predvsem dovolj pameten da ve da je v življenju treba delat in se učit če hočeš kaj dosečt(no lah seveda dosežeš tud z goljufijam, sam takega pa tud nočem) no in tak bi vrjetno težko biv kdaj klošar..razen če je njegova družina na cesti živela,sam to me nebi motlo če ni klošar po svoji krivdi...
tak da 90%odgovor je ne, ker pa v lajfu nikol ne veš kaj te čaka pa nemorm bit 100%...
lp
no če pa tak-verjetno da nebi mela tipa ko je bil prej klošar, kr itak zaj ciljam na takega ki vsaj študira ali je že doštudirav, oz. ma vredu službo in ve kaj hoče v življenju pa je resen in ambiciozen, pa predvsem dovolj pameten da ve da je v življenju treba delat in se učit če hočeš kaj dosečt(no lah seveda dosežeš tud z goljufijam, sam takega pa tud nočem) no in tak bi vrjetno težko biv kdaj klošar..razen če je njegova družina na cesti živela,sam to me nebi motlo če ni klošar po svoji krivdi...
tak da 90%odgovor je ne, ker pa v lajfu nikol ne veš kaj te čaka pa nemorm bit 100%...
lp
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Saj to je, pomoje je važno zakaj je klošar. Lahko se mu ne da delat,... Lahko pa bi rad delal, študiral pa zato nima možnosti. Mislim, da imamo več razlogov zakaj je klošar.
Res pa ne bi mogla postavljat pogojev, da iščem nekoga, ki ima dobro službo pa faks narejen.
Res pa ne bi mogla postavljat pogojev, da iščem nekoga, ki ima dobro službo pa faks narejen.
- Eileen
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2005
Jst sem enkrat šla ven iz Spara z vrečko v roki, pa me en klošar vpraša, če mam kej drobiža. Rekla sem mu, da žal nimam in me prekine in mi zabrusi nazaj: "Ja, ja, sej vem, študentka si..." Mislim, WTF? Kaj pol sprašuješ?! Pa enkrat je ena ženska vprašala mojega brata, če ima 200 SIT, da bi si sendvič kupla, pa ji je moj brat predlagal, da gresta skupaj sendvič kupit, pa je ona rekla: "Ne, hvala." Rabiš sendvič, my ass. Iskreno povedano pa se mi klošarji ne smilijo preveč, predvsem zaradi tega, ker se večini ne da delat, pa imajo možnost, da bi imeli bolj dostojno življenje. So pa seveda izjeme. Veliko bolj se mi denimo smilijo ženske, ki morajo ob 4-ih zjutraj vstajat, pobrat zelenjavo in jo it pol prodajat na ljubljansko tržnico in pol so lahko na koncu dneva srečne, če prodajo 5 kil solate. Takim ljudem bi stokrat raje pomagala kot pa klošarjem.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
Jaz sem najbrž malo zgrešil, da sem tega znanca uvrstil med klošarje. Klošar je nabrž tisti, ki prosjači. Hotel sem vprašat, če bi imele za fanta nekoga, ki je bil nekoč brezdomec, brez vsega, ker je izgubil službo, ni pa imel bližnjih, oz. nikogar, ki bi mu pomagal. Mislim pa, da nikoli ni prosjačil.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
orhideja1 napisal/-a:Saj to je, pomoje je važno zakaj je klošar. Lahko se mu ne da delat,... Lahko pa bi rad delal, študiral pa zato nima možnosti. Mislim, da imamo več razlogov zakaj je klošar.
sej js nism misla da more met dobro službo pa faks naret kao v smislu da pune zasluži al pa kaj-dobra služba je tud če je smetar, vsaka služba je častivredna!
mi grejo pa sam na živce taki ki bi sam lenarli pa od države dnar-socialno pobirali,pa si rit guncali po domače povedano hvala lepa takiga tipa.. al pa da nevejo ka bi v lajfu pa majo vsak tedn drug šiht kr so preveč samozavestni itd pa jim nikjer ne paše pa mislijo da so neki več..poznam par takih zato pravim...
druga pa je da je človk na socialni ker nemore šihta dobit pa se trudi!!!takih je tud velik pa so si bogi..sej se trudijo,sam tk pač je nažalost..bojo pa zihr 1x dobli šiht...sam pa dvomim da je kdo od njih klošar...
tisti ki nimajo možnosti študirat al pa delat tud ne ratajo kar tako klošarji...ziher majo stanovanje pri starših al pa nekak, pa poskušajo na drugačne načine denar služit in ne z beračenjem...
-
Talita - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 12. 2007
Bilo je, ko sem izgubila službo in nisem mogla dobiti nove, ker je moja izobrazba nudila službo le v enem poklicu in v eni ustanovi. Mojo službo bi lahko dobila le kakih 130 km stran od našega mesta. Moje zdravje pa ni dopuščalo delovnega mesta v drugem poklicu. V družini je delal le mož, doma so bili trije mladoletni otroci. Za 5 - člansko družino je bila ena delavska plača komaj dovolj, da smo preživeli. Preden sem se spravljala v trgovino, sem morala dobro premisliti, kaj bom kupila, da bomo imeli kosilo.
In tako je bilo nekega dne, da sem se spet spravljala v trgovino. Izračunala sem si, da bo za ta dan denar samo za mleko, zelenjavo in kruh (kakor ponavadi). Ko sem štela tisti denar, je pozvonilo. Na vratih je stal deček in prosil za denar, ker doma nimajo kaj za jesti. Dala sem mu nekaj denarja (ne spominjam se več koliko, ker je od tega že dolgo), misleč, da sta verjetno tudi v njegovi družini starša izgubila službo, in ugotovila, da za ta dan ne bomo kupili mleka, ker mi je zdaj manjkal tisti denar, ki sem ga dala dečku.
Odpravila sem se v trgovino, dala v košarico kruh in zelenjavo in pri blagajni ugledala tistega dečka. Videla sem, da je kupil coca-colo, kavo, čips in cel paket cigaret. Moje oči ! Ko sva se oba znašla zunaj, sem ga ustavila in rekla: "Vi ste brez denarja? In za denar, ki ga priberačiš, kupujete cigarete, coca-colo, čips in kavo? Fant, povej mami in očetu, da ti je denar dala tudi oseba, ki si danes ni mogla privoščiti mleka za svojo družino, da vi ne bi bili lačni. In kaj ste storili s priberačenim denarjem? Zapravili ste ga za stvari, ki škodujejo zdravju, stvari, ki sploh niso pomembne v življenju. Vi sploh niste reveži. Če bi bili reveži, bi kupovali, kar je za življenje nujno."
Fant me je tiho gledal, rekel pa ni nič.
Ko zdaj vidim berače na cesti, se ne vprašam, ali so tudi oni taki prevaranti, kot so bili starši tistega dečka. Dam jim 1 €, pa tudi še eno drugo revno družino hranim poleg svoje. Zdaj imam denar. Če pa bi opazila, da berač za priberačen denar kupuje alkohol in cigarete ali pa mamila, mu ga ne bi dala, saj bi s tem zavedno uničevala njegovo zdravje.
In tako je bilo nekega dne, da sem se spet spravljala v trgovino. Izračunala sem si, da bo za ta dan denar samo za mleko, zelenjavo in kruh (kakor ponavadi). Ko sem štela tisti denar, je pozvonilo. Na vratih je stal deček in prosil za denar, ker doma nimajo kaj za jesti. Dala sem mu nekaj denarja (ne spominjam se več koliko, ker je od tega že dolgo), misleč, da sta verjetno tudi v njegovi družini starša izgubila službo, in ugotovila, da za ta dan ne bomo kupili mleka, ker mi je zdaj manjkal tisti denar, ki sem ga dala dečku.
Odpravila sem se v trgovino, dala v košarico kruh in zelenjavo in pri blagajni ugledala tistega dečka. Videla sem, da je kupil coca-colo, kavo, čips in cel paket cigaret. Moje oči ! Ko sva se oba znašla zunaj, sem ga ustavila in rekla: "Vi ste brez denarja? In za denar, ki ga priberačiš, kupujete cigarete, coca-colo, čips in kavo? Fant, povej mami in očetu, da ti je denar dala tudi oseba, ki si danes ni mogla privoščiti mleka za svojo družino, da vi ne bi bili lačni. In kaj ste storili s priberačenim denarjem? Zapravili ste ga za stvari, ki škodujejo zdravju, stvari, ki sploh niso pomembne v življenju. Vi sploh niste reveži. Če bi bili reveži, bi kupovali, kar je za življenje nujno."
Fant me je tiho gledal, rekel pa ni nič.
Ko zdaj vidim berače na cesti, se ne vprašam, ali so tudi oni taki prevaranti, kot so bili starši tistega dečka. Dam jim 1 €, pa tudi še eno drugo revno družino hranim poleg svoje. Zdaj imam denar. Če pa bi opazila, da berač za priberačen denar kupuje alkohol in cigarete ali pa mamila, mu ga ne bi dala, saj bi s tem zavedno uničevala njegovo zdravje.
-
SweetNumb - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
- Kraj: My field of paper flowers
dam denar, če vidim da je invalid al pa kakorkoli pač nesposoben za delo. če pa je človek zdrav in niti ne tolk star, pa pomožnosti z flašo v rokah, bi se pa lahko spravil delat, ne pa da na cesti prosi.
-
diamond girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 9. 2007
- Kraj: lj
oddaja preverjeno,danes torek 4.dec 2007 zgodba o klošarjih,kako živijo,kaj se jim je zgodilo,kako se je en pobral...če koga zanima
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov