Klepetalnica #115
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Pri nas se poroke odpovejo, ce druga stran ne zagotovi zadostne ali primerne* hrane
Pri eni od porok v mozevi familiji je bilo celo sranje, ker nevestina druzina ni racunala, da se bo pojavilo toliko gostov in je zmanjkovalo hrane. Pa zeninovega fotra niso dovolj lepo pozdravili.
Zato sva pa midva sla s pricami k maticarju in to je bilo to
* ko recem primerne, mislim na goveji biriyani namesto kozlickovega ali obratno.
Edit 2: tradicionalno poroka tu traja vsaj 4 dni in najbolj najebes, ce si iz ozje druzine. Ker se zenin in nevesta ne prideta na vse 4 dneve.
Pri eni od porok v mozevi familiji je bilo celo sranje, ker nevestina druzina ni racunala, da se bo pojavilo toliko gostov in je zmanjkovalo hrane. Pa zeninovega fotra niso dovolj lepo pozdravili.
Zato sva pa midva sla s pricami k maticarju in to je bilo to
* ko recem primerne, mislim na goveji biriyani namesto kozlickovega ali obratno.
Edit 2: tradicionalno poroka tu traja vsaj 4 dni in najbolj najebes, ce si iz ozje druzine. Ker se zenin in nevesta ne prideta na vse 4 dneve.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
sori, rajš na koruzi kot da gostom postrežem goveji biryani
btw kako je pa (njegova) družina sprejela elopment?
btw kako je pa (njegova) družina sprejela elopment?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
I KNOW, RIGHT???! to, da te jedi na splosno ne maram, je 3/4 moje celotne osebnosti, tako da meni je vseeno
Eh ne vem, meni nihce nic rekel Je to tak strosek za celo familijo, da po moje niti niso imeli nic proti.
Eh ne vem, meni nihce nic rekel Je to tak strosek za celo familijo, da po moje niti niso imeli nic proti.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Koliko bi cca stalo opremljanje trosobnega stanovanja, kjer ni nic razen kuhinje in kopalnice (brez pralnega stroja)? Nekje spodnji cenovni razred, lahko IKEA in podobno, edino jogiji bi bili kvalitetni? Ne veliko pohistva, ravno toliko, da se da zivet
-
v Sloveniji? pomoje ful odvisno kaj rabiš v prostorih.
dnevna (kavč, nek mini regal, tv omarica, tv) 2-2,5k
spalnica (dobra postelja je slaba 2k, kaka omara, nocna omarica) tudi cca 2,5k
otroska soba par 100eur, enako tudi druge sobe (omare za shranjevanje ali kaj podobnega), do 1k razen če rabiš kaj posebnega. pralni stroj dobiš solidnega za 500eur, lahko tudi ceneje.
za res osnove pomoje lahko prideš tudi do 5k noter, če gledaš res poceni pohištvo. itak sta kuhinja in kopalnica najdražji za opremljanje
a prihajate živet sem al sprašuješ "za prijateljico" :p
dnevna (kavč, nek mini regal, tv omarica, tv) 2-2,5k
spalnica (dobra postelja je slaba 2k, kaka omara, nocna omarica) tudi cca 2,5k
otroska soba par 100eur, enako tudi druge sobe (omare za shranjevanje ali kaj podobnega), do 1k razen če rabiš kaj posebnega. pralni stroj dobiš solidnega za 500eur, lahko tudi ceneje.
za res osnove pomoje lahko prideš tudi do 5k noter, če gledaš res poceni pohištvo. itak sta kuhinja in kopalnica najdražji za opremljanje
a prihajate živet sem al sprašuješ "za prijateljico" :p
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Zgleda, da bomo morali biti malo vec tukaj in gledam stanovanja za najem. Sem nasla enega, ki mi je vsec, ampak je neopremljeno. To mene naceloma ne moti, ker se z mackom (ki bo v primeru, da bomo tukaj, prisel seveda zraven) in otrokom hitro kaj unici. Ampak mi je pa brezveze zapravljat za pohistvo v bivaliscu, ki ne bo dolgorocno.
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
_patchouli_ napisal/-a:Koliko bi cca stalo opremljanje trosobnega stanovanja, kjer ni nic razen kuhinje in kopalnice (brez pralnega stroja)?
Čak, opremila bi jim stanovanje v zameno za zastonj najemnino (dokler ne odplačajo vložka), al bi sam opremila?
Glede na to, da ne živiš tukaj, mogoče Sarissima, ki obvlada, še vključi strošek dela... a ostalih del pa ni nič treba narediti, samo pohištvo manjka?
(Kuhinjski) aparati?
Drgač da se ceneje po mojem kakor je Sarissima pisala. Midva z ex- sva se fajtala, ker sem se jaz zapičil v to, da naju je kuhinja z aparati stala 3k. Pa je drgač lepa kuhinja Tega mi še zdaj ni odpustila. Meni se je zdelo velik. (Sam dnar sem "štel" (no sej nism mel kaj za šteti, bal sem se stroškov), brez občutka za realnost )
Spalnica... kaj jaz vem... mene je zakonska postla z jogijem v Ikea-i pršla kakih 600 EUR (pa ni bila najcenejša in všeč mi je), kak predalnik in nočno (skupaj) za 100-200 sem še kupil... omaro bi se po mojem tud dalo dobit za 200-300, sam je nisem rabil tokrat kupovat
V dnevni je bil ornk kavč 800, pa mu čist nič ne manjka, tisti regali pa po mojem tud niso dragi bli
Pejt v Ikeo... majo lepe stvari katerim čist nič ne manjka
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Eh, saj zdaj greva eno opremljeno stanovanje gledat.
Ne, pac svoje pohistvo imas. In to pohistvo potem s sabo vzames, ko se selis. Ali prodas, kar pac hoces. Tako kot sva v Bangladesu naredila ze ene 3x. Tam sva imela vecinoma samo kuhinjo (omarice, brez gospodinjskih aparatov, vkljucno s stedilnikom) in kopalnico noter. In sedaj v zadnjih dveh vgradne omare v nekaterih sobah. V Sloveniji to ni tako pogosto, so vecinoma opramljena stanovanja. Baje v Nemciji recimo dosti stanovanj se kuhinje nima.
mmm napisal/-a:
Čak, opremila bi jim stanovanje v zameno za zastonj najemnino (dokler ne odplačajo vložka), al bi sam opremila?
Ne, pac svoje pohistvo imas. In to pohistvo potem s sabo vzames, ko se selis. Ali prodas, kar pac hoces. Tako kot sva v Bangladesu naredila ze ene 3x. Tam sva imela vecinoma samo kuhinjo (omarice, brez gospodinjskih aparatov, vkljucno s stedilnikom) in kopalnico noter. In sedaj v zadnjih dveh vgradne omare v nekaterih sobah. V Sloveniji to ni tako pogosto, so vecinoma opramljena stanovanja. Baje v Nemciji recimo dosti stanovanj se kuhinje nima.
-
mmm napisal/-a:
Spalnica... kaj jaz vem... mene je zakonska postla z jogijem v Ikea-i pršla kakih 600 EUR (pa ni bila najcenejša in všeč mi je), kak predalnik in nočno (skupaj) za 100-200 sem še kupil... omaro bi se po mojem tud dalo dobit za 200-300, sam je nisem rabil tokrat kupovat
Pejt v Ikeo... majo lepe stvari katerim čist nič ne manjka
"dobra" postelja ziher ni 600eur. zdej mava okvir ki je bil toliko (kar se je mojemu zdelo totalno preseravanje). no odkar postelja ne spušča absolutno nobenega zvoka, ne glede na to kaj z njo/na njej počneš, vidi da je bil vreden denarja. pa "dober" jogi (za kar sprasuje pačuli) pač ni drugi najcenejši kar jih dobiš na Mimovrste/v ikei. rabiš it v trgovino ki je temu namenjena, da ti prodajo tebi prilagojen izdelek.
se pa strinjam, ikea je super za tak namen. čeprav spet, če kupuješ pohištvo ki bo zdržalo vec kot 3 leta, pač ne vzameš najcenejše linije (ze ko gledaš v trgovini je občutna in na oko vidna razlika med recimo mizo+6stoli za 300 eur (kar je seveda res ugodna cena) ali drugim modelom, ki je 600eur (in vmesne opcije praktično ni)
https://www.ikea.com/si/sl/cat/jedilnis ... OW_TO_HIGH
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Kar se tiče praznega stanovanja, vem, da nekateri še preferirajo to, da lahko potem po svoje opremijo.
Tenks za informacije o cenah , ker nimam pojma sama kaj dosti o cenah pohištva pa lahko pridejo tudi meni prav , če bova zdaj ostala v prvotnem stanovanju, ker sva tudi dobila dve čisto prazne sobi poleg kuhinje in kopalnice.
Pa tudi ne bi dajala dosti za pohištvo po mojem, ker planirava biti bolj kratkoročno na tistem koncu.
Glede jogijev so pa res lahko kar razlike ja, še jogi v moji domači otroški sobi, vem, da je precej trši in najbrž kar nekaj boljše kakovosti od tega v najemu.
Tenks za informacije o cenah , ker nimam pojma sama kaj dosti o cenah pohištva pa lahko pridejo tudi meni prav , če bova zdaj ostala v prvotnem stanovanju, ker sva tudi dobila dve čisto prazne sobi poleg kuhinje in kopalnice.
Pa tudi ne bi dajala dosti za pohištvo po mojem, ker planirava biti bolj kratkoročno na tistem koncu.
Glede jogijev so pa res lahko kar razlike ja, še jogi v moji domači otroški sobi, vem, da je precej trši in najbrž kar nekaj boljše kakovosti od tega v najemu.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- mmm
- Cosmofrik
_patchouli_ napisal/-a:Tako kot sva v Bangladesu naredila ze ene 3x.
Ne vem kako bi to šlo v Sloveniji. Da ne bi bil strošek selitve dražji od pohištva... pa tudi kake samonapihljive jogije je potem kar težko spravit ven iz stanovanja... no OK, ti/vidva imaš/-ta izkušnje, jaz jih pač nimam
Meni npr. ex- na koncu ni več hotla dat zakonske postelje, da bi jo selil, čeprav ni rabila dveh... me je raje "zajebavala", da si lahk odnesem enojno, na kateri sem spal dokler sva ločeno živela... sem očitno že takrat imel toliko samocenjenja vendarle, da sem si potem raje kupil novo
( No saj drugače je bila še kar korektna... mi je pustila, da odnesem kake stvari )
- mayaeb
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 8. 2020
Drgač da se ceneje po mojem kakor je Sarissima pisala. Midva z ex- sva se fajtala, ker sem se jaz zapičil v to, da naju je kuhinja z aparati stala 3k. Pa je drgač lepa kuhinja Tega mi še zdaj ni odpustila. Meni se je zdelo velik. (Sam dnar sem "štel" (no sej nism mel kaj za šteti, bal sem se stroškov), brez občutka za realnost )
To ni nič za kuhinjo z aparati. Načeloma samo z aparati brez kuhinje na knap prideš čez za tak denar, če ne kupuješ vsega najcenejšega, pečica, hladilnik, kuhališče, mikrovalovna, pomivalec, napa potem še lijak in armatura...
Če bi se meni kdo pri kuhinji pritoževal..ni panike ampak, če on odloča kakšna bo potem tudi on večinoma kuha.
Mene je ikeja razočarala, njena edina prednost je, da je stvar na zalogi. Poceni pa ni, ko primerjaš z drugimi ponudniki. Vsaj tisto kar sva midva iskala, želela sem neko poceni varianto visoke omare za v otroško sobo in posteljo, za 3-4 leta nisem vidla smisla, da kupujeva nekaj dragega.
Gledala sva Smastad sestave, ni drago, so pa tiste tanke bele omare, lahko menjaš fronte in vse ampak že tam je vse razmigano, po robovih črno. Res mi je všeč belo pohištvo, kjer je na robovih zalepljen nek navaden trak in parkrat pobrišeš prah in je vse črno za robom.
Potem greva gledati v kao drago trgovino kjer je bila cena skoraj enaka oz.nekaj celo cenejše kot bi bilo v ikeji, kvaliteta kot noč in dan. Lepo narejeno in precej težki kosi. Lahko sem izbrala barvo osnovnih omaric, ki so v barvi lesa in ne bele, izbrala fronte,..kot v ikeji lahko izbiraš kaj boš imel v omari..bodo omarice ali predali..čakali par tednov. Menda se je preprosto sestavilo skupaj. Če se ne motim je iz serije Magnet od alplesa. Praktično enak denar kot ikeja.
Najprej sem želela nekaj kar tako za par let, da pustim, ko se odselimo, no, to zdaj bomo selili, ker lahko potem samo še dodajam stvari iz iste serije in bo nastala lepa sobica. Itak bo vse brezhibno, ker mladič še vedno ne spi in postelja služi samo nečakoma, ko prideta na počitnice.
Za kakšne dodatke mi je pa fajn, ker imajo veliko ponudbe in določene stvari so res uporabne.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
- mmm
- Cosmofrik
mayaeb napisal/-a:To ni nič za kuhinjo z aparati. Načeloma samo z aparati brez kuhinje na knap prideš čez za tak denar, če ne kupuješ vsega najcenejšega, pečica, hladilnik, kuhališče, mikrovalovna, pomivalec, napa potem še lijak in armatura...
Mogoče je bila pa 4k, ker hladilnika nisem štel zraven?
Ja že aparati lahko stanejo, ampak...
Pri kuhinji je dandanes najtežje dobit mizarja, nekateri ga čakajo v nedogled... itak da karkoli se dela po naročilu, stane. Dobro, midva mizarja nisva rabila, sva sama skup zložila stvari, je bil prostor dovolj velik, da ni bilo treba optimizirati vsakega milimetra
Če bi se meni kdo pri kuhinji pritoževal..ni panike ampak, če on odloča kakšna bo potem tudi on večinoma kuha.
Jajaja... ne verjamem ti. Tudi če bi on kuhal. Tebi ne bi bil všeč izgled, in ko bi že hotla kuhat... ti marsikaj/vse ne bi bilo prav.
Sicer pa slab argument kdo večinoma kuha. Kdo pravi, da sem bil zadovoljen s tem kako/kaj je kuhala. In kdo pravi, da jaz ne kuham boljše od nje. Dobro, to ne, ampak kuham skoraj tako dobro kot ona
Torej, če je kuhinja po njeno, potem samo ona kuha?
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Ma možno, da so tudi cene šle gor že, kot je vse šlo, od tistih 10 let nazaj, ko si ti kupoval aparate in pohištvo, mmm. Sploh aparati.
Bivši sodelavec je pred kratkim kupoval kuhinjo, ma se nisem toliko pridružila debatam, ker nimam pojma o tej temi. Sem si pa prav zapomnila, da menda je ful velika razlika v ceni že, ali vzameš navadne omarice, nadpultne, ki se odpirajo na stran ali tiste drsne, ki se navzgor, te druge naj bi bile že precej dražje od prvih...
Bivši sodelavec je pred kratkim kupoval kuhinjo, ma se nisem toliko pridružila debatam, ker nimam pojma o tej temi. Sem si pa prav zapomnila, da menda je ful velika razlika v ceni že, ali vzameš navadne omarice, nadpultne, ki se odpirajo na stran ali tiste drsne, ki se navzgor, te druge naj bi bile že precej dražje od prvih...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
mmm napisal/-a:mayaeb napisal/-a:
Jajaja... ne verjamem ti. Tudi če bi on kuhal. Tebi ne bi bil všeč izgled, in ko bi že hotla kuhat... ti marsikaj/vse ne bi bilo prav.
Sicer pa slab argument kdo večinoma kuha. Kdo pravi, da sem bil zadovoljen s tem kako/kaj je kuhala. In kdo pravi, da jaz ne kuham boljše od nje. Dobro, to ne, ampak kuham skoraj tako dobro kot ona
Torej, če je kuhinja po njeno, potem samo ona kuha?
pa saj se ne gre za izgled, ampak funkcionalnost in za to da je prostor prilagojen, temu ki ga uporablja. a tebi bi bilo kul, ce bi ti tvoja bivša rekla - poslušaj, za si uredit domaco pisarno za delo od doma pa res ne rabiš dosti keša. ekran nam bo dal moj stric, saj 22 inčen je dovolj velik. tukaj maš komplet miške in tipkovnice za 15eur, pa pisarniški stol iz jyska za 70eur? sej veš, da malo prišparamo.
zdaj kdor pač več kuha, ima verjetno bolj specifične zahteve, kaj hoče v kuhinji imet. za 1x na teden ocvret jajce za 1 človeka (kar je kot razumem tvoja trenutna situacija) je dovolj dobra tudi ponev iz momaxa za 4eur. za vsakodnevno kuho za celo družino pa se ti od neenakomernega segrevanja teh poceni piskrov odpelje. govorim iz izkušenj večletne uporabe študentske opreme pri rednem kuhanju za 1-4 ljudi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov