Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Jun. 2022 5:07

Ash. napisal/-a:
Glede tega, s kom potovati - meni se zdi luksuz, če imaš vedno nekoga s katerim lahko potuješ. Jaz tega nisem imela praktično cel lajf in če nisem hotla čepet doma, sem mogla it sama. Se mi zdi pa hudo, če bi si lahko recimo zbiral/a travel buddyja po principu zmenkarij - se dobiš, predebatiraš plane in se odločiš, a greš potovat skupaj al ne. :D


Jaz sem dejansko to naredila, sem šla na eno pijačo z njim in takrat sem se odločila, da imam filing, da lahko greva skupaj.
Sem pa vedela, da je že več let potoval s frendico in da je ok, ne nek čisti neznanec. Sem ga že prej parkrat videla, ker smo bili kje v isti družbi, ampak na tisti pijači sem se 1. pogovarjala z njim sama 1 na 1.
Mi je to še vedno dosti bolj varno, da greš z nekim prijateljem prijatelja, kot da dobiš random človeka na internetu.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Jun. 2022 5:59

hayley napisal/-a:Jaz sem dejansko to naredila, sem šla na eno pijačo z njim in takrat sem se odločila, da imam filing, da lahko greva skupaj.

No sej, zato pa pravim, da si fejk profil, četudi sem se s tabo dobil in četudi so se tudi drugi tukaj dobili s tabo in četudi noben tukaj ne misli, da si fejk profil.

Glede na to, da si se pred dnevi pičila tukaj bolj z vsemi kakor jaz kadarkoli (mi je kar malo odleglo, da nisem sam, zdej mi boste spet očitale/-i empatijo oz. pomanjkanje le-te :twisted: ) - mal mi je odleglo, ker sva se tudi midva kar fajn prepucavala že večkrat - no glede na to, da si tam pokazala čustva, prizadetost, v tistem delu ne kažeš, da se fejk profil, tak da se zdaj bolj nagibam celo k temu, da nisi.

Čeprav mi je čudno, da se z enim dobiš 1x, poznaš ga zelo bežno in se kar odločiš, da greš z njim potovat. Potem itak postane tudi tvoj fant. :) (No, mogoče se čudim temu vsemu, ampak verjetno bi tudi sam tako, da bi z žensko šel nekam, potem bi pa postala moja punca)

Jah internet in v živo. Jaz sem samo nekam dal gor oglas, da iščem družbo za hodit ven. Oglasi se mi ena, ki je delovala online čist normalno, lepo pogovorljiva. Ko se dobiva - nightmare - sem pisal o tem tukaj. Celo stvari, ki mi jih je povedala online, v živo jih ni vedela še 1x povedat :? Svašta. Me je prestrašila potem, ko je "izgubljala" stvari v mojem avtu preden sem jo odložil, ampak potem ji nisem nič odpisoval in je dala mir

In potem sem na istem online kanalu "našel" te plesne ((tudi) na čuden način s čudnim "priporočilom"), kjer se sedaj počutim kot ljubljenček* od "šefice" :) Je prijazna, ima empatijo (morda še kaj več), ne vem pa kolk piha na dušo takrat ko rabim - ampak daje mi komplimente, ki mi jih noben(a) ne daje. Ni jih veliko, ampak so pravi v pravem času, saj jaz ji jih vračam. Fajn je. Sedaj so se mi začela odpirati čustva, ne samo spolna čakra, kar mislim da se vidi v nekaj mojih zadnjih prispevkih - zadnjih stavek nima toliko veze s šefico, kakor s tem kaj se mi dogaja v plesu

*sej po mojem nimam ekskluzive glede ljubljenčka, ampak meni je res fajn :)

Če se vrnem k dopustu. Me vleče in Beograd (mayaeb me itak dobro pozna in tudi zna pihat na dušo :) - sam mogoče poletje ni ravno pravi termin?), tudi Barcelona, Ibiza je predraga. Po mojem nimam jajc. Bom pa moral nekaj narediti, ker moram ven iz cone udobja, pa tudi kaj drugega od Istre/SLO obale še videti. Mislim, da ni OK, da me je toliko strah potovati, jah ni najboljši občutek sam iti nekam daleč. Drugo bi bilo, če bi to bila vsaj službena pot.


Drgač pa se z eno morda jutri dobim, ki deluje boljše od vseh teh. :) Sedaj niti nimam nekih težav ženske spraviti na dejt, sam večinoma dolgočasiva en drugega, tale pa mi vrača pikre komentarje, z načinom govora spominja na bivšo, s čimer me zabava. No ne smem prehitevati, samo en zanimivi chat sva imela, ki sem ga celo jaz prekinil, ker sem hotel iti spat, upam da se dobiva :)

Glavno ja, po mojem nisem niti tistega pol leta kot študent, dejtal toliko kakor sedaj pri starih letih, tak da mislim, da sem se tukaj malo premaknil, kar se mi zdi OK :) :cool:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Jun. 2022 6:18

Meni je važno, kakšno je moje življenje v realnosti, ne kako se pokažem na tem forumu tem parim ljudem, ki tukaj sodelujejo, zato to, s kom in kako sem se pičila name nima veze. Sicer jaz ne jemljem to sploh, kot da sem se pičila, tiste prve izjave so me zmotile, potem ko sem tisto 'razčistila', me pa briga za to vse skupaj, moj fokus je drugje.
Spet ne podpiram žaljenja in tretiranje nekoga na drugi strani tipkovnice, kot da je nek namišljeni lik in ne človek.

Ti je že saarijarvi enkrat napisala - da ta forum jemlješ neobičajno/ nenavadno resno ali nekaj podobnega in zato tudi izpadeš nenavadno.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Jun. 2022 7:30

Mislim, ne razumem dolocenih stvari pri tebi. Sem moski in ne bi sel z zensko, ki sem jo 1x videl, potovat, tudi ce bi jo bezno poznal preko znancev

Pa v posteljo bi sel (mogoce/verjetno tudi to ni OK), potovat pa ne. Ker lahko gre res veliko stvari narobe na potovanju.

Ampak OK, lepo da se ti je izslo, in se ti izide :wink: :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Jun. 2022 7:37

Bdw nekatere stvari, ne vem ali tako slabo prebereš ali si narediš sam v glavi svojo zgodbo in neke informacije sam dodaš in združiš skupaj z napisanim...

Ampak se ne čutim, da je moja dolžnost nekemu neznancu karkoli pojasnjevati osebne stvari.

Poznala sem ga preko dveh prijateljic, ki nista znanke ampak sošolki iz gimnazije, s katerima imam reden stik in tudi z njima sem že bila na kakšnem roadtripu..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Jun. 2022 7:46

mmm, zdajle bos glede mene se bolj paranoicen postal, kot si ze (bil), ampak jaz sem na prvo potovanje izven evrope (Izrael ne stejem za izven evrope) sla s sopotnico na tak nacin. Spoznali sva se preko popotniskega foruma, ki je bil v tistih daljnih letih zelo aktiven, ker sva si zeleli na isto destinacijo, a ne sami. Sva se dobili na kavi, naslednjic sli karte kupit. Za 6-tedensko potovanje. Ali ti to ni tako cudno, ker je bila moja sopotnica zenska?
Ker oh boy, par let kasneje sem se na podoben nacin dobila se z nekom, ker sva ze oba imela nacrt isti cas potovat v iste drzave juzne amerike in sva se potem tam nekje sredi poti dobila in potovala nekaj casa skupaj. Potem, ko sva oba prisla nazaj sva bila pa se par leto in pol.
Cele FB skupine obstajajo na temo iskanja sopotnikov. Meni se res to ne zdi nic posebnega ali neobicajnega.
Grem zdaj nazaj v temno brezno, kjer trolli, boti in fake profili prezivljamo vecnost.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Jun. 2022 7:50

Jaz sem isto napisla par postov nazaj, glede teme potovanja s fantom ali tujimi ljudmi, da ena znanka iz istega faxa, sem se en del faksa družila z njeno sestro, je šla tudi pri starosti 20 let cca potovat po srednji Ameriki in Kolumbiji, z nekom iz popotniškega foruma.
Meni se zdi v takem primeru boljše za mlajšo punco, da gre z nekom bolj izkušenim, še bolje moškega spola, v neke države tretjega sveta, izven Evrope, kot sama.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Jun. 2022 8:38

V tebe _patchouli_ nisem nikoli dvomil, škoda da me zdaj provociraš s tem občutkom oz. imaš ti neke dvome :)

Obstaja marsikaj online, ampak očitno jaz oddajam slabo energijo, sem čuden, meni se ne izide. Imam konkretne slabe primere, ki so se mi zgodili že s tem online spoznavanjem.

Verjamem pa, da večini folka ni, da potuje z nekom, ki ga vsaj malo bolj ne pozna.

Pa ful lažje je iti na dejt z nekom, ki ga poznaš, kot pa s temi neznanci prek Tinderja. Vsaj meni. Ko nekoga že poznam, si ne dajem še 100 vprašanj o tem ali je tisto kar mi govori, sploh resnično :) Priznam pa, da imam malo problem tukaj ali pa veliko
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Jun. 2022 8:49

No, ampak saj vsakega cloveka moras najprej spoznat, pa ce je s tinderja al pa vrste za kruh v mercatorju.

Glede potovanj z ljudmi, ki jih ne poznas prej dobro, mogoce meni to ni tak problem, ker ce se potem ne ujemata, pac gresta vsak svojo pot. Meni pac ni problem poti nadaljevati po svoje, tako da ni nekih hudih obveznosti do sopotnika. Na vec tedenskih/mesecnih potovanjih itak sproti spoznavas se druge popotnike in gres vcasih del poti skupaj.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Jun. 2022 8:56

Jaz po navadi dobim že na začetku nek vajb človeka in nimam o nobenem slabega mnenja ali predsodkov, da si izmišljuje.
Dobiš pa pri določenih občutek, da so res iskreni, direktni, dobronamerni pri določenih, kot da se želijo malo narediti, nekako, da sami niso pomirjeni s sabo in potem tudi v okolico dajejo tak vajb nesigurnosti..
Prav slabe izkušnje nisem imela z nobenim.

Jaz imam tudi en primer, ko sem spoznala v Lj na žuru 2 temopolta tujca in sem se direkt iz žura peljala sama z njima v avtu na drug konec Lj. Ampak sem imela močan filing, da lahko zaupam tistemu, ki sem ga prvo spoznala in se je kasneje tudi izkazalo tako, da je bilo vse v redu..
Človek m ije deloval veliko bolj čustveno zrel, spoštljiv, kot bi bil en povprečen slo. študent ali mulc/ obiskovalev kluba, lokala..
Isto sem se prvo leto službe nekaj časa dopisovala, družila z enim Venezuelcem, ki je sicer delal doktorat v Lj in je tudi bil čisto kul.
Pa nekaj časa med faksom sem delala pri par mlajših moških, v dvajsetih, iz Kosova in so bili vsi fajn, korektni, spoštljivi do mene, še po koncu tistega štud. dela, so mi večkrat kaj pisali, kako sem.
Naj omenim, da sem takrat imela še krajši čas eno cimro in so mi njeni starši, ko se je vselila v sobo nekaj komenitrali, da še dobro, da sem končala delat pri teh Kosovcih, ko sem.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 524
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 10. Jun. 2022 18:35

hayley napisal/-a:Glede tega, da te hočejo vsi nategnit v revnih državah, sem dobila asociacijo na enega potovalnega jutjuberja, Indigo traveller (Nick),
ki je pravil/snemal, kako so ga v Nigeriji mimoidoči klicali 'Dollar'.
Med drugim mi je on edini potovalni jutjuber, ki ga gledam, ima večinoma države 3. sveta, dokumentarni stil.


*Poznaš slučajno pakistanca živečega v Pakistanu? Bi se priporočali za kak kontakt, ko bo čas :D .


Indigo traveller spremljam ja - in občudujem hkrati. Enkrat mislim, da ni objavljal vsaj par mesecev in me je skrbelo, če se mu je kej zgodil. Mislim, da je celo zgradil že šolo za sirote. Bi bilo fajn, če bi bili taki ljudje tudi tako občudovani kot razni Johnnyji Deppi in podobni, bi bil svet mogoče malo lepši. :|
Od žensk pa priporočam videe od Eve zu Beck - kaj vse pa ona počne, wow. :eek: Vsak cent, ki ga zasluži z videi več kot zaslužen. Je pa res, da sama ne bi šla ravno promovirat solo kampiranja/spanja na mehiških plažah, ker bi se mi zdelo vseeno preveč risky posredno druge spodbujati k temu.

K temu Pakistancu sem hodila jest, ker je imel restavracijo par minut stran od mojega prejšnjega flata. Zdaj ne več. Je pa rekel, da ko obišče Pakistan, otrokom pripravi vso hrano od doma za potovanje, ker baje v Pakistanu vedno zbolijo, če jejo zunaj.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 11. Jun. 2022 15:00

hayley napisal/-a:"kakšne imaš občutke glede svoje starosti in svojih dosedanjih doživljajih, izkušnjah?"

Am, kaj točno sprašuje to vpr?


v mislih sem imel to, ali se ti zdi, da si za svoja leta dosegel/a tisto, kar si si želel, se osebnostno razvil/a, kot si si želel/a, če se ti zdi, da gre tvoje življenje zaenkrat po pravi poti, ali kaj obžaluješ ali se počutiš, da si kaj zamudil/a ipd.. nekaj takega :) bolj tako odprto vprašanje.
hej norci :)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 01. Sep. 2022 19:20

A če smo trije nas je dost za kosmo meeting? :oops: :twisted: :lach: (I am so excited)
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 524
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 12. Dec. 2022 13:53

hayley napisal/-a:To bi bilo zanimivo vedet kateri. Mislim da po Lj je redko vohat moške, ki bi imeli parfume se mi zdi. (razen mojega :mrgreen:, samo on ima vsakič drugega in jaz ko se dobiva ugotavljam kaj nosi in katere note so noter)


To tudi mene zanima, kateri je ta parfum :D ampak če sklepam po tem, da ga voham res vsaj enkrat na mesec na ulici, potem predvidevam, da je en full popularen/dobro prodajan med moškimi. Verjetno bi ga izvohala (dobesedno), če bi šla gledat v trgovino s parfumi. Mogoče pa bom res šla. :D
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Dec. 2022 14:50

Si sigurna da je parfum, mogoče je tudi kakšna voda za po britju, js sem to vohala pri sodelavcih kdaj in je tudi ful dobro dišalo.. :D Samo tisto ni vohat če nisi precej blizu ali skupaj v avtu.

Dejansko ne vem kaj je pri moških popularno, k moj nosi itak vse možno, tudi kar ni tolk popularno.

Ja kot prvo lahko že ločiš po tem ali je svež/citrusen ali bolj sladek/ začimben.

Moj npr je skos nosil neke ful mocne/ zacimbne/sladke in sem mu zadnjič rekla, da mi za čez dan bolj pasejo svezi na moških in je potem na zadnje, ko sva se videla prvič odkar sva skupaj imel enega svežega in sicer D&G Light blue intense. In res prav uno tipično moško diši Oz kar me spominja tudi bolj na druge moške, ker najbrž spominja na vodo po britju.

Drugače naj bi bil nek Dior Sauvage menda enkrat priljubljen. Ali pa kakšne se cenejše firme, zdaj ne vem odvisno, kje se gibljes, ali je to kakšno glavno ali večje mesto kje..

Jaz sem recimo, ko sem bila v Bukarešti lani ful vohala parfume na ženskah, veliko bolj kot v Lj.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov