Klepetalnica #115
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Mislm, vsak ima svoj način.
Če imaš malo časa ali si omejen z natančnim letom not in ven, potem se moraš držati strukture.
Jaz načeloma vedno potujem z ful lufta, razni neplačani dopusti, bolniške itd. so načini z katerimi sem si zmeraj podaljšal potovanje.
Jaz sem zelo strukturirana potovanja predelal ko sem bil že z najstnik, in smo z družino delali roadtripe, tako da sem potem lahko prišel do oblike ki sem jo prakticiral ko sem potoval po Aziji:
- Lightweight
- določen datum od kje letim
- neka okvirna smer ( S-J, V-Z)
Vse ostalo je šlo po feelingu, počutju, z kom sem bil in kaj sem hotel čutiti. Ampak spet, moj trip je bil omejen samo z količino keša, in ne časa.
Tak da, jaz se nikoli ne spuščam v debate kako naj kdo kaj naredi, me pa zvije v želodcu ko gre nekdo nekam daleč za 2 tedna, ker si sam eno zastrupitev z hrano stran od katastrofe...sej vem da je folk omejen s šihtom, sam tko, zdi se mi škoda, sploh zdaj ko poznam sladkosti tega da maš tako en mesec za Gruzijo, mesc pa pol za Vietnam. Ultimativna svoboda tripov dobi še dodatno dimenzijo ko imaš veš čas na svetu, ker lahko hengaš, lahko se natikaš, lahk ti je ena kul pa si z njo dva tedna in vse kar delata sam jesta pa se furata z motorjem naokoli.
Priporočam res vsakemu da si vzame sabbatical enkrat na življensko obdobje.
Če imaš malo časa ali si omejen z natančnim letom not in ven, potem se moraš držati strukture.
Jaz načeloma vedno potujem z ful lufta, razni neplačani dopusti, bolniške itd. so načini z katerimi sem si zmeraj podaljšal potovanje.
Jaz sem zelo strukturirana potovanja predelal ko sem bil že z najstnik, in smo z družino delali roadtripe, tako da sem potem lahko prišel do oblike ki sem jo prakticiral ko sem potoval po Aziji:
- Lightweight
- določen datum od kje letim
- neka okvirna smer ( S-J, V-Z)
Vse ostalo je šlo po feelingu, počutju, z kom sem bil in kaj sem hotel čutiti. Ampak spet, moj trip je bil omejen samo z količino keša, in ne časa.
Tak da, jaz se nikoli ne spuščam v debate kako naj kdo kaj naredi, me pa zvije v želodcu ko gre nekdo nekam daleč za 2 tedna, ker si sam eno zastrupitev z hrano stran od katastrofe...sej vem da je folk omejen s šihtom, sam tko, zdi se mi škoda, sploh zdaj ko poznam sladkosti tega da maš tako en mesec za Gruzijo, mesc pa pol za Vietnam. Ultimativna svoboda tripov dobi še dodatno dimenzijo ko imaš veš čas na svetu, ker lahko hengaš, lahko se natikaš, lahk ti je ena kul pa si z njo dva tedna in vse kar delata sam jesta pa se furata z motorjem naokoli.
Priporočam res vsakemu da si vzame sabbatical enkrat na življensko obdobje.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Lol, zdaj je Slovenc cel post meni namenil.
Ja mene je najprej ujezil Un komentar saarijarvi, pa to od samo nekam it, se je pri različnih uporabnikih ponovilo 3x ali 4x, kar sem že napisala..
Ostalo sem bolj preletela, kar je bilo od danes objavljeno, nisem imela časa vsega prebrat, edino prvi del posta sarissima zjutraj, na kar sem odg. Kar sem napisala se je nwvezovalo na včeraj bolj...
Ja mene je najprej ujezil Un komentar saarijarvi, pa to od samo nekam it, se je pri različnih uporabnikih ponovilo 3x ali 4x, kar sem že napisala..
Ostalo sem bolj preletela, kar je bilo od danes objavljeno, nisem imela časa vsega prebrat, edino prvi del posta sarissima zjutraj, na kar sem odg. Kar sem napisala se je nwvezovalo na včeraj bolj...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
saarijarvi napisal/-a:Imam tudi sama par stvari na listi, ki so zelo specifične in jih želim nekoč doživeti (npr. izkusiti čar severnega sija nekje daleč gor na severu, sredi ničesar).
dozivela lani novembra, kar norosicer ne nekega super mocnega, ampak vseeno je bilo nebo kar konkretno zeleno. zvezdnato nebo v crnini ruralne islandije (skoraj 0 svetlobne onesnazenosti) je pa itak da dol pades. mah, islandija
![]()
to si tudi jaz želim nekoč videti

in zvezdnato nebo

EDIT: mater ste hitri

hayley, ni problema, samo da se razumemo

LZ, tudi meni bi si ful pasalo vzeti velik časa, pa da res izkoristim, ko sem že enkrat tam. raje par pravih destinacij konkretno kot veliko stvari na hitro.
moram reči da me bolj kot vzhod mika zahod. ZDA, road trip, coast to coast, vsaj ene pol leta, s pravo družbo, mi je nekako največja želja trenutno

Zadnjič spremenil slovenc79, dne 06. Jun. 2022 14:34, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci 

-
hayley - Cosmopsiho
Drugače ja večina ljudi ne more it za več kot mesec ali več kot 3 ali 2 tedna ob službi.
Razen če pustiš službo in si vzameš frej preden začneš novo službo iskat.
Mislim, da moja dva sta hodila standardno za 3 tedne, vsaj v Afriki, ostale celine in kraji mislim, da tudi okrog 3 tedne...
Razen če pustiš službo in si vzameš frej preden začneš novo službo iskat.
Mislim, da moja dva sta hodila standardno za 3 tedne, vsaj v Afriki, ostale celine in kraji mislim, da tudi okrog 3 tedne...
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
saarijarvi napisal/-a:Sarissima, je bilo 14 dni Sicilije kul? Slisi se res dolgoste sli se kam okoli?
Tbh eden od najboljših tripov/dopustov

...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Skoraj vsako potovanje prinese vedno nek riziko zraven in to je tudi verjetno tisto, kar daje vsemu skupaj vrednost - kot nek mini dosežek, da si vse ok speljal/a in načrtoval z nekaj sreče. Meni je predvsem najboljši tak stil potovanj, pri katerih ne vem, kje in kako se bo končal dan. Neke variante s polnim penzionom in poleževanje ob bazenu mi niso lih rajc
Je pa res, da se je treba najprej naučit, kako se sprostit ob kakih nepričakovanih situacijah in kako reagirat, da ne vznemiriš nobenega. Tu imajo tisti, ki so hodili že s starši na kake bolj vznemirljive izlete in kampiranje ogromno prednosti, ampak tudi kasneje se da marsikej priučit. Bi si pa vseeno želela odrasti v kulturi, kjer so avanturistična potovanja standard in ne nekaj, česar se je treba bati. Ja, te občasno še vedno zmrazi, ko naletiš na kaj nepričakovanega, ampak večinoma itak veš, da je vse v glavi - če potuješ v državo z nižjim standardom, verjetno avtomatsko vsakega pogosteje spreletavajo črnoglede misli, da te hočejo vsi nategnit - kar deloma drži - ne zato, ker bi bili žleht, ampak pač je to del njihovega posla. Na Tajskem se spomnim ogromno nekega laganja s strani turističnih delavcev, koliko kaj stane, čeprav so imeli table s cenami. Poskusijo pač, kjer lahko, ker od tega živijo in imajo ogromno konkurence. Bi pa še vseeno vsakemu, ki se odpravlja na večje potovanje v kako bolj oddaljeno državo, najprej priporočila Tajsko, ker je res tisti kul feeling, da si daleč stran, ampak ti ni treba na vsakem koraku skrbeti za svojo varnost.
Glede zastrupitve s hrano, omenjeno zgoraj - pač tvegaš tista dva tedna, da vsaj med dopustom vidiš kaj od sveta - in upaš, da ne fašeš česa.
Je pa res, da se verjetno tudi sama ne bi odločila za npr. Pakistan med 2-tedenskim dopustom - pred kakšnim letom sem se pogovarjala z enim Pakistancem, ki ima svojo restavracijo, in me je striktno opozoril, da moram full pazit. Marca letos v Španiji sem bila zadnji dan pred letom testirana pozitivno na korono in mi je blo tut bedno zaradi službe, amoak hvala bogu za homeoffice. Bi bilo pa sigurno težje, če bi se to zgodilo kje v Aziji, takrat vem, da sem bila noro hvaležna, da se ni zgodilo na Tajskem. 
Glede tega, s kom potovati - meni se zdi luksuz, če imaš vedno nekoga s katerim lahko potuješ. Jaz tega nisem imela praktično cel lajf in če nisem hotla čepet doma, sem mogla it sama. Se mi zdi pa hudo, če bi si lahko recimo zbiral/a travel buddyja po principu zmenkarij - se dobiš, predebatiraš plane in se odločiš, a greš potovat skupaj al ne.

Glede zastrupitve s hrano, omenjeno zgoraj - pač tvegaš tista dva tedna, da vsaj med dopustom vidiš kaj od sveta - in upaš, da ne fašeš česa.

Glede tega, s kom potovati - meni se zdi luksuz, če imaš vedno nekoga s katerim lahko potuješ. Jaz tega nisem imela praktično cel lajf in če nisem hotla čepet doma, sem mogla it sama. Se mi zdi pa hudo, če bi si lahko recimo zbiral/a travel buddyja po principu zmenkarij - se dobiš, predebatiraš plane in se odločiš, a greš potovat skupaj al ne.

Zadnjič spremenil Ash., dne 06. Jun. 2022 18:41, skupaj popravljeno 1 krat.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
- Firestorm
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 4. 2016
hayley napisal/-a:MA ta samo nekam it, it na blef, princip kam bi šli, se je po mojem občutku branja med napisanim pojavil vsaj 3x in mi je res šlo na živce, ja... Kot da bi nekdo hotel povedat, D aje to negativno in Da on sam ima pa boljši razlog, ki upraviči njegovo potovanje.
Meni je pa fajn iti kamorkoli In nimam preferenc, zato raje kaj cenejšega vzamem, ker mi je itak vseeno kam grem. .
To kar se je pojasnjevala firestorm, mi je po pravici povedano Bogo, da se moreš tako objasnjevat, da si ne bi slučajno kdo kaj slabega mislil... Ker za moje pojme je to nek normalen, standarden razlog, zakaj potuješ.. Kot da bi mogel nekomu objasnjevat, zakaj piješ in ješ...

Mislim, da ti ne razumeš pojma klepetalnice. In točno tako kot ti je rekel slovenc, ne vrti se cel svet okrog tebe.
Saarijarvi, daj povej, kje na Islandiji so bila in kako je trip zgledal? A ste najeli avto?? kamp ali hostli?
Uf, meni je do sedaj bilo blazno všeč v Turčiji, Malta mi je bila tudi nepozabna -Valletta mi je res neverjetno mesto z ogromno karakterja. jaz sem ful mahnjena na ta stara mesta

-
hayley - Cosmopsiho
Kakšen cirkus.
Da mi je prišel proti komentar od saarijarvi, sem pojasnila. Kaj imaš ti zdaj z mano ali Slovenec, mi pa ni jasno.
Niti nisem nikoli mislila, da s eje kaj tvojega name nanašalo.
Moja izjava je bila na splošno, da vsi potujejo iz podobnih razlogov in ni tukaj kakšne tople vode za odkrivati, ali potrebe po samorazlaganju, zakaj nekdo rad potuje in ni med tistimi 'samo da bi nekam sli'.
Sej brezveze se pojasnjevati.
Da mi je prišel proti komentar od saarijarvi, sem pojasnila. Kaj imaš ti zdaj z mano ali Slovenec, mi pa ni jasno.
Niti nisem nikoli mislila, da s eje kaj tvojega name nanašalo.
Moja izjava je bila na splošno, da vsi potujejo iz podobnih razlogov in ni tukaj kakšne tople vode za odkrivati, ali potrebe po samorazlaganju, zakaj nekdo rad potuje in ni med tistimi 'samo da bi nekam sli'.
Sej brezveze se pojasnjevati.
Zadnjič spremenil hayley, dne 06. Jun. 2022 19:26, skupaj popravljeno 1 krat.
- Firestorm
- Kofetarica
Ne veš kaj imam jaz s tabo, po tem ko si zelo javno izpostavila kot nekaj negativnega tisto, kar sem jaz povedala od svoje izkušnje? Ok. Se pravi ti lahko mimogrede streseš svojo slabo voljo na nekoga, ki ti ni prav nič slabega rekel, ampak bog ne daj, da se potem ta oseba lahko na to odzove.
-
hayley - Cosmopsiho
Ne. Se je navezovalo, da vsak lahko potuje zaradi bilo česa in se ne rabi pojasnjevati in razlagati dovolj smiselnih razlogov za to..
Okok, ta klepetalnica je tu Mac, dovolj tega.
Okok, ta klepetalnica je tu Mac, dovolj tega.
- Firestorm
- Kofetarica
Ok, ampak kaj je potem sploh point klepetalnice? Ali kateregakoli foruma na sploh, če ni potrebe po razlagi in pojasnjevanju?
Tekla je debata o tem zakaj in kako folk potuje. In mi ni jasno, zakaj bi bilo tako zelo slabo povedati, zakaj rad potuješ. In ja, folk potuje iz različnih razlogov oz. nekateri niti ne marajo potovati, pa je tudi to stran zanimivo slišati. Ne vem no. Drugače je potem vseeno, če smo kar vsi tiho, pa se vsa interakcija konča.
Tekla je debata o tem zakaj in kako folk potuje. In mi ni jasno, zakaj bi bilo tako zelo slabo povedati, zakaj rad potuješ. In ja, folk potuje iz različnih razlogov oz. nekateri niti ne marajo potovati, pa je tudi to stran zanimivo slišati. Ne vem no. Drugače je potem vseeno, če smo kar vsi tiho, pa se vsa interakcija konča.
-
hayley - Cosmopsiho
Jaz sem se navezovala na tiste izjave 'jaz ne grem samo Da nekam grem, ali da lahko povem, kje sem bil'
Da nima noben dolžnosti, da se pojasnjuje, zakaj rad potuje, kot si se ti (kot primer) da ne bi slučajno izpadel, da ima preveč plehke vzroke, dokler se ne objasni...
Zame ni bila debata o tem, zakaj kdo rad potuje.
Meni se sicer zdi, da vsi ali večina bolj iz istih razlogov potujejo (ok mogoče tudi ne) , nima nihče boljših šli slabših razlogov ali bolj izvirnih.
Ugl moj point je bil drugje, ne pri tem, kaj si ti napisala o sebi.
Ta debata mi je zdaj že passe.
Ugl ignoriraj moje poste, ne se z mano nervirat.
Meni se tudi ne da več teh stvari pojasnjevati.
Da nima noben dolžnosti, da se pojasnjuje, zakaj rad potuje, kot si se ti (kot primer) da ne bi slučajno izpadel, da ima preveč plehke vzroke, dokler se ne objasni...
Meni se sicer zdi, da vsi ali večina bolj iz istih razlogov potujejo (ok mogoče tudi ne) , nima nihče boljših šli slabših razlogov ali bolj izvirnih.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Sarissima napisal/-a:saarijarvi napisal/-a:Sarissima, je bilo 14 dni Sicilije kul? Slisi se res dolgoste sli se kam okoli?
Tbh eden od najboljših tripov/dopustov. Pač kombo ogledovanja znamenitosti (smo imeli rent a car in smo se vsake par dni selili po otoku), couchsurfinga, izležavanja na prekrasnih plažah. Bi pa lahko verjetno v Italiji 2 tedna samo jedla, ne rabim drugega, tako da nisem najboljše merilo
.
o, zakon.

Saarijarvi, daj povej, kje na Islandiji so bila in kako je trip zgledal? A ste najeli avto?? kamp ali hostli?
Sla sva po celi juzni polovici ringa, vse glavne znamenitosti pac.

slovenc glede lokacij so pa zelo razlicne. Vecje moznosti za ga ujet je sezona jesen / zima. Ponujajo tudi nocne ture z avtobusi, ampak ni garancije, da se bodo pojavili, ker morajo bit res prave razmere za to. Se mi zdi, da ti v tem primeru povrnejo del denarja. Obstajajo pa tudi ze aplikacije za napoved, kje bodo in koliksen % moznosti za pojav je.

- Firestorm
- Kofetarica
hayley napisal/-a:Jaz sem se navezovala na tiste izjave 'jaz ne grem samo Da nekam grem, ali da lahko povem, kje sem bil'
Meni sploh ni jasno, od kje ti kar vlečeš neke "plehke vzroke" in "objasnjevanje drugim" da te kao nekdo ne bi postrani gledal? Še enkrat bom rekla: To je očitno tvoja tema, tvoj problem in je v tebi nekaj sprožilo, da si dobila občutek, da je bil moj post neko opravičevanje folku. Tako da bi bilo lepo, če tega ne projiciraš name.
Do danes se nisem še nikoli vtaknila v noben tvoj prispevek, ampak ko pa direktno mene nasloviš (kot si me in to več kot v enem prispevku), se bom pa pač odzvala.
saarijarvi napisal/-a:Saarijarvi, daj povej, kje na Islandiji so bila in kako je trip zgledal? A ste najeli avto?? kamp ali hostli?
Sla sva po celi juzni polovici ringa, vse glavne znamenitosti pac.reykjavik, trije glavni slapovi, nacionalni park, vrelci, vikingska vas, ledena jama Vatnajökull (top top top, tam okoli so snemali tudi scene z beyond the wall iz GoT), crna plaza, plus se malo off-the beaten track stvari.
sva rentala avto ja, ce odstejemo vremenske razmere je res enostavno prit od a do b. Glavna cesta je v bistvu ves cas samo ena (sklenjen krog), tako da se samo furas in ustavljas ob atrakcijah. Za spat sva si rezervirala vsak dan sproti, do kjer sva pac tisti dan prisla - vecinoma so ta naselja itak zelo mini, tako da kar pac dobis. Homestay, kak cenejsi hotel.. en dan sva se hotela malo preseravat in rentala eno leseno hisko z jacuzzijem na farmi ponijev (tam sva takrat tudi videla severni sij).
skratka 1000% priporocam. Plus nobenega navala ljudi, tako da si res na chill.
slovenc glede lokacij so pa zelo razlicne. Vecje moznosti za ga ujet je sezona jesen / zima. Ponujajo tudi nocne ture z avtobusi, ampak ni garancije, da se bodo pojavili, ker morajo bit res prave razmere za to. Se mi zdi, da ti v tem primeru povrnejo del denarja. Obstajajo pa tudi ze aplikacije za napoved, kje bodo in koliksen % moznosti za pojav je.V Stockholmu bi rekla, da se obcasno pojavi, ampak glede na kolicino luci v mestu... mislim, da kolega naklada.
mogoce pa ne, kdo ve.
meni se tole tako dobro sliši

A sta drugače dosti zapravila? Slišim, da je islandija menda kar draga.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]