Klepetalnica #115
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ocitno sem jaz res edina oseba na svetu, ki mi je indija pac... Ne vem, ne razumem teh superlativov. Ali oh in sploh super ali grozna. S tem, da jih 90% rece, da jim je super, nepozabno oh in sploh in v isti sapi povejo, kako jo ljubis ali sovrazis. Verjetno, ker je kul rect, da uzivas v smradu, pravi off the beaten track popotnik in to? Ne vem, zame je to pac obicajni torek
Je pa res kul pri Indiji, ker je tako raznolika, ampak to je od obmocja te velikosti pac za pricakovat. No hate, saj pravim, da bi se sla, je fajn za potovat, veliko za videt in dozivet.
Hayley, drugace od Azije imajo deli Malezije in Indonezije poleti susno obdobje. Indonezija je moja Indija, evo
Za tiste, ki ne marajo turisticnih destinacij je super, ker je se tolk enih od tujcev neodkritih otokov. Evo, midva sva bila ravno na zadnjem predkoronskem potovanju v Indoneziji za ene 10 dni se mi zdi. Bila na enem turisticno (in tudi drugace) zelo malo razvitem otoku, potem pa se na Baliju v enem resortu za 2 dni, tako da imas lahko vse.

Hayley, drugace od Azije imajo deli Malezije in Indonezije poleti susno obdobje. Indonezija je moja Indija, evo

-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Imam nek šesti čut, da je karta do Indonezije ful draga.
Drugače tudi v Indoneziji je bil moj sopotnik, sicer verjamem da je tam ful veliko in greš lahko nekam, kjer se nisi bil.
Mogoče Malezija potem.
V Indijo smo rekli, da ne bi šli, ker piše na netu, da je okrog 20 dni v mesecu deževnih poleti ali nekaj takšnega. Ali je to pretirano napisano in dež ne toliko ovira, če backpackas? Jaz si ne znam čist predstavljat tega..
Za Kamerun sem celo nekje na eni spletni strani brala, da sta 2 deževni obdobji, julij je zacuda nedezeven Oz po stolpicnem diagramu je julij podpovprečno do povprečno deževen glede na povprečno mesečno količino padavin v letu. Upam, da so pravilni podatki, bi mogla še kje preverit.

Mogoče Malezija potem.
V Indijo smo rekli, da ne bi šli, ker piše na netu, da je okrog 20 dni v mesecu deževnih poleti ali nekaj takšnega. Ali je to pretirano napisano in dež ne toliko ovira, če backpackas? Jaz si ne znam čist predstavljat tega..
Za Kamerun sem celo nekje na eni spletni strani brala, da sta 2 deževni obdobji, julij je zacuda nedezeven Oz po stolpicnem diagramu je julij podpovprečno do povprečno deževen glede na povprečno mesečno količino padavin v letu. Upam, da so pravilni podatki, bi mogla še kje preverit.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
No, saj to je pri Indoneziji, gres na Sumatro ali Papuo ali Vzhodno Nuso Tengarro, je vse cisto drugace, podobno kot v Indiji. Seveda, ce se mu ne gre za to, da cim vec drzav za zig v potnem listu obisce, ne pa kultur kot takih.
Drugace pa monsunsko obdobje. Mah ne vem. Jaz ga imam rada, tak poseben zrak je. Ga takoj zavohas, ko iz letalisca stopis. Sem tudi ze potovala v dezevnih dobah v razlicnih drzavah. Je kar loterija. Ce ti scije kot iz skafa cel dan, potem seveda ne mores ravno okoli hodit oziroma ni tako prijetno. Ceprav sem bila tudi na trekkingu v nalivu. Fajn gojzarje, palerino in za preoblect s sabo, pa tudi gre. Seveda pa kak razgled ne bo nujno tako lep kot v lepem vremenu. Edino na plazi nimas kaj delat v dezju. Pa ne verjet tistemu, ko recejo, da saj se samo za kako uro ulije, potem pa spet sonce. Horseshit
Lahko ja, lahko pa cele dneve dezuje.
Mi imamo podobno podnebje kot deli Indije in je v tem casu meni sopara vecji problem kot dez. Ampak pac, jaz sem tu doma. Ce je kdaj prevroce in prevec dezevno, sem lahko doma s kozarcem vina na balkonu.
Tl;dr: bi sla tudi v dezevni dobi, odvisno od nacrtovanih aktivnosti, ampak je bolje takrat, ko dezja ni toliko.
Drugace pa monsunsko obdobje. Mah ne vem. Jaz ga imam rada, tak poseben zrak je. Ga takoj zavohas, ko iz letalisca stopis. Sem tudi ze potovala v dezevnih dobah v razlicnih drzavah. Je kar loterija. Ce ti scije kot iz skafa cel dan, potem seveda ne mores ravno okoli hodit oziroma ni tako prijetno. Ceprav sem bila tudi na trekkingu v nalivu. Fajn gojzarje, palerino in za preoblect s sabo, pa tudi gre. Seveda pa kak razgled ne bo nujno tako lep kot v lepem vremenu. Edino na plazi nimas kaj delat v dezju. Pa ne verjet tistemu, ko recejo, da saj se samo za kako uro ulije, potem pa spet sonce. Horseshit

Mi imamo podobno podnebje kot deli Indije in je v tem casu meni sopara vecji problem kot dez. Ampak pac, jaz sem tu doma. Ce je kdaj prevroce in prevec dezevno, sem lahko doma s kozarcem vina na balkonu.
Tl;dr: bi sla tudi v dezevni dobi, odvisno od nacrtovanih aktivnosti, ampak je bolje takrat, ko dezja ni toliko.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Ma jaz sem se v Indiji zaljubil v motor
, predvsem to....dokler sem potoval tam gor po mestih in bil odvisen od sistema mi je bilo tako meh.
Ko pa sem prišel v Goo, in se fural čez Karnatako, Tamil Nadu in potem pristal v Chennaiu je bil to popolnoma druga izkušnja, ker je bila ultimativna svoboda
. In tudi zdaj ko imam svoj potovalni motor, kamorkoli bo šel, bom šel z motorjem....Mongolija, bum, motor, Južna Amerika? Motor. Nikoli več se ne bom zajebaval z mesti, nikoli več se ne bom zajebaval z javnim prevozom. priletiš s svojo opremo, najameš motor in greš. Zato naslednjič ko grem v Indijo bom letel v Ladakh, najel Royal Enfield Himalayana in je to to.
Enostavno sem se usedel zjutraj, in se fural levo desno po takih rovtah da sem naletel celo na divje slone.
V Indoneziji nisem še bil, načeloma to šparam če bi imel sopotnico., Malezija je bila super, nekak je po Indiji fejst pasala
. Plus hamburger sem jedel po ene 3 mescih pa pol.

Ko pa sem prišel v Goo, in se fural čez Karnatako, Tamil Nadu in potem pristal v Chennaiu je bil to popolnoma druga izkušnja, ker je bila ultimativna svoboda

Enostavno sem se usedel zjutraj, in se fural levo desno po takih rovtah da sem naletel celo na divje slone.
V Indoneziji nisem še bil, načeloma to šparam če bi imel sopotnico., Malezija je bila super, nekak je po Indiji fejst pasala

Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
hayley - Cosmopsiho
Imamo zdaj novo destinacijo, kjer se je ravno začelo susno obdobje.
karta zaenkrat pod 700eur, bomo videli, če kaj rata ven iz tega..
Ma meni če mala pada se mine 6di nič takega, ampak če potuješ okrog je mogoče bolj sitni kot da greš nekam v apartma in si lahko notri. On je pa ful proti, če je deževno obdobje, ne vem.

Ma meni če mala pada se mine 6di nič takega, ampak če potuješ okrog je mogoče bolj sitni kot da greš nekam v apartma in si lahko notri. On je pa ful proti, če je deževno obdobje, ne vem.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Led Zeppelin napisal/-a:
V Indoneziji nisem še bil, načeloma to šparam če bi imel sopotnico.
Zakaj pa to? Sej indonezijke so fajn

Hayley, katero?
-
hayley - Cosmopsiho
Tanzanija je zdaj zadnja ideja, ok ene karte opcije so tudi malo čez 700 eur, odvisno, kam letiš, ma ja bomo vidli, kaj bo ven ratalo..
Ja K je bil na vseh destinacijah, kamor j potoval s sopotnico. Mi pa ne deluje Indonezija nič posebnega, kar se spomnim njunih slik, samo vse zeleno, pol neke njive tam, kakšne so zgledale že skoraj kot da bi lahko bilo pri nas, pa na nek vulkan sta šla hodit sredi noči in v nekih maskah, na plažah sploh nista bila oz nimata nobenih slik od plaž... bolj je vse zgledalo zeleno in tako nekje na sredi cleine, ni nikjer videt morja od njunih slik.. So pa tam muslimani, če se prav spomnem...
Ne vem, na katerem otoku sta bila, ma sigunro ne na Baliju ali na kakšnih turističnih destinacijah... tudi spala sta kr nekje zastonj, ne v kakšnih resortih..
Ja K je bil na vseh destinacijah, kamor j potoval s sopotnico. Mi pa ne deluje Indonezija nič posebnega, kar se spomnim njunih slik, samo vse zeleno, pol neke njive tam, kakšne so zgledale že skoraj kot da bi lahko bilo pri nas, pa na nek vulkan sta šla hodit sredi noči in v nekih maskah, na plažah sploh nista bila oz nimata nobenih slik od plaž... bolj je vse zgledalo zeleno in tako nekje na sredi cleine, ni nikjer videt morja od njunih slik.. So pa tam muslimani, če se prav spomnem...
Ne vem, na katerem otoku sta bila, ma sigunro ne na Baliju ali na kakšnih turističnih destinacijah... tudi spala sta kr nekje zastonj, ne v kakšnih resortih..
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
_patchouli_ napisal/-a:Led Zeppelin napisal/-a:
V Indoneziji nisem še bil, načeloma to šparam če bi imel sopotnico.
Zakaj pa to? Sej indonezijke so fajn![]()
Hayley, katero?
Nisem hotel sam nekam iti, zato da sem nekam šel

In mislim da je to taka fajn destinacija da greš s punco za kak mesec

Mislim da me plaže ne bi skrbele, imajo 17000 otokov.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
hayley - Cosmopsiho
Na slike dajajo turistične agencije vedno neke najbolj lepe, slikovite lokacije.. za Bali, indonezijo. Večinoma Bali najbrž reklamirajo, tudi mislim, da je bolj samo za Bali značilna bolj hinduistična kultura in arhitektura.
Kar sem videla jaz slike od drugje pač izgleda precej tako revno, neurejeno, če ne greš ravno na kakšna najbolj znana mesta, turistične destinacije... Aja onadva sta bila na Javi in Sumatri.
Kar sem videla jaz slike od drugje pač izgleda precej tako revno, neurejeno, če ne greš ravno na kakšna najbolj znana mesta, turistične destinacije... Aja onadva sta bila na Javi in Sumatri.
-
hayley - Cosmopsiho
Pačuli si bla kdaj na kakšnem safariju? Se ti zdi vredno denarja?
*Drugače cene pa so za Tanzanijo/Zanzibar nekje 630-650e, J. Afriška pa 560e smo dobili..
Letalo do Jakarte, Indonezija bi pa bilo v tem času cca 110o eur
*Drugače cene pa so za Tanzanijo/Zanzibar nekje 630-650e, J. Afriška pa 560e smo dobili..
Letalo do Jakarte, Indonezija bi pa bilo v tem času cca 110o eur
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Joj, ne maram potovat z drugimi (razen s partnerjem), to 265x menjavanje planov bi me naredilo cisto zivnco.
je pa res, da v 80% krajev potujem z dolocenim namenom in ne po principu 'kam bi sli?'
Fantova familija pride ta mesec v evropo in vsaka dva dni menja plan, najprej je bila grcija, potem italija, pa francija.. in zdej spet neki ni ok. Se dober teden je do takrat, na koncu jih sploh ne bo.
Me spominja na eno prijateljico iz najstniskih let, mislim da sva bili zmenjeni za ene 100 koncertov, na koncu mislim, da je prisla na enega. Skratka: hajpanje planov iz katerih ljudje potem ne naredijo nic mi je res en tak pet peeve.

Fantova familija pride ta mesec v evropo in vsaka dva dni menja plan, najprej je bila grcija, potem italija, pa francija.. in zdej spet neki ni ok. Se dober teden je do takrat, na koncu jih sploh ne bo.
Me spominja na eno prijateljico iz najstniskih let, mislim da sva bili zmenjeni za ene 100 koncertov, na koncu mislim, da je prisla na enega. Skratka: hajpanje planov iz katerih ljudje potem ne naredijo nic mi je res en tak pet peeve.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
hayley napisal/-a:Pačuli si bla kdaj na kakšnem safariju? Se ti zdi vredno denarja?
Ja bila, na dveh. Meni osebno je bilo vredno, sem pac imela to vracunano v budget. Je pa v Ugandi dosti ceneje kot v Tanzaniji ali Keniji, ki imata vec zivali in vec turistov. Verjetno najbolj nepozabno je bilo samo spanje v parku, ker smo imeli ze v kampu en kup zivali, vkljucno s povodnimi konji, ki so baje najnevarnejsa zival v Afriki (posledicno je bilo sprehajanje do wc-ja ponoci odsvetovano

Prvi safari je bil klasicen, z jeepi + po reki naslednji dan, drugi safari v enem bolj odmaknjenem parku je bil pa brez avta, torej pes. Smo videli manj zivali, ampak je bilo super. Aja, pa se simpanze sem sla v se tretjem parku iskat po dzungli. Jih nismo nasli, smo pa na par metrov videli slone, kar je bilo scary

Zdaj 10 let kasneje se ne spomnem vec, koliko denarja sem zapravila, se pa spomnem zvokov hopotov, ki so se ponoci sprehajali mimo sotora, tako da bi rekla, da je vredno

-
_patchouli_ - Cosmopsiho
saarijarvi napisal/-a:Joj, ne maram potovat z drugimi (razen s partnerjem), to 265x menjavanje planov bi me naredilo cisto zivnco.je pa res, da v 80% krajev potujem z dolocenim namenom in ne po principu 'kam bi sli?'
Jaz ne maram z drugimi potovat, pika. To vkljucuje moza

-
hayley - Cosmopsiho
Ja midva imava zdaj kupljene karte.
Ma mi je ful škoda kesa zdaj, bi ga skoraj raje imela na računu na tej točki.
Verjetno največji finančni odliv v enem dejanju v lajfu do zdaj zame.
Mislim pa, da nek popotnik, bi šel kjer bo dobil karto ugodno, ne bi rekel j amerika/ Peru ali pa nič in potem cakal J Ameriko eno leto za ugodno karto, to se meni sliši bolj tipičen turist style.
Oz moj sopotnik in isto kolegica imata najljubšo, THE, destinacijo, to je Pakistan. Je pa imel neke probleme z vizo, poleti je najbrž pretoplo, tako Da jo je odložil za nedoločen čas in gre rade volje tudi drugam.
Midva s K sva se do zdaj ujela pri potovanju, vsaj v Romuniji. Tudi kolegica in on sta se pri potovanjih ujela.
Meni je del ali večina vznemirjenja že samo ta backpackerski stil, da ne veš kje boš jutri in je zato vsak dan tako vznemirljiv, natančnega plana ne delava za potovanje. Njemu je isto to všeč.
Medtem, ko moj bivši potovat sploh ne bi šel, ker ga ne zanima+ se zagovarja na močno slabost med katerokoli vožnjo.
Kolegica, ki je potovala s K in rada potuje ima pa isto zdaj moža, ki se mu ne da preveč potovat.
Tudi ena kolegica iz faxa, je v času ponavljanja letnika, šla v Sr Ameriko in Kolumbijo s sopotnikom, ki ga je, če se prav spomnim, dobila preko neta ali na popotniških forumih..
Si se cepila za rumeno mrzlico paculi, Oz Uganda možno, da je obvezno, se ti zdi se dobro cepiti za območja kjer ni obvezno?
Ma mi je ful škoda kesa zdaj, bi ga skoraj raje imela na računu na tej točki.

Mislim pa, da nek popotnik, bi šel kjer bo dobil karto ugodno, ne bi rekel j amerika/ Peru ali pa nič in potem cakal J Ameriko eno leto za ugodno karto, to se meni sliši bolj tipičen turist style.
Oz moj sopotnik in isto kolegica imata najljubšo, THE, destinacijo, to je Pakistan. Je pa imel neke probleme z vizo, poleti je najbrž pretoplo, tako Da jo je odložil za nedoločen čas in gre rade volje tudi drugam.
Midva s K sva se do zdaj ujela pri potovanju, vsaj v Romuniji. Tudi kolegica in on sta se pri potovanjih ujela.
Meni je del ali večina vznemirjenja že samo ta backpackerski stil, da ne veš kje boš jutri in je zato vsak dan tako vznemirljiv, natančnega plana ne delava za potovanje. Njemu je isto to všeč.
Medtem, ko moj bivši potovat sploh ne bi šel, ker ga ne zanima+ se zagovarja na močno slabost med katerokoli vožnjo.
Kolegica, ki je potovala s K in rada potuje ima pa isto zdaj moža, ki se mu ne da preveč potovat.
Tudi ena kolegica iz faxa, je v času ponavljanja letnika, šla v Sr Ameriko in Kolumbijo s sopotnikom, ki ga je, če se prav spomnim, dobila preko neta ali na popotniških forumih..
Si se cepila za rumeno mrzlico paculi, Oz Uganda možno, da je obvezno, se ti zdi se dobro cepiti za območja kjer ni obvezno?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
hayley napisal/-a:Na slike dajajo turistične agencije vedno neke najbolj lepe, slikovite lokacije.. za Bali, indonezijo. Večinoma Bali najbrž reklamirajo, tudi mislim, da je bolj samo za Bali značilna bolj hinduistična kultura in arhitektura.
Java ima drugace enega najvecjih budisticnih templjev (najvecjega?) na svetu. Plus zelo znanega hinduisticnega. Sama sem pa bila najvec na ne-muslimanskih otokih. Dosti jih je celo takih, kjer je animizem pred drugimi, "uradnimi" religijami. Ne da je z muslimanskimi obmocji karkoli narobe, samo kot primer, kako raznolika je kultura. Meni je bilo res fascinantno.
Mislim, revscina pa ja, seveda. Ni indonezija ravno med najbogatejsimi drzavami. Saj bo v Tanzaniji podobno, ko boste malo stran od turisticnih zadev zavili.
Plaze so pa indonezijske najlepse, kar sem jih videla. Ciste, pescene, cisto morje, korale, palme in predvsem prazne. Vsaj stran od turisticnih otokov.
Kakorkoli

Jaz sem bila za ugando cepljena proti rumeni mrzlici, ne vem pa kaj je za tanzanijo obvezno. Bi osebno priporocala se hepatitis A, ce nisi. Sploh ce boste bolj bogu za hrbtom lazili. Najboljsa nalozba v mojem zivljenju

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]