Kdo vam je dal ime?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 04. Avg. 2006 6:37

Pr men sta bla pa že čist zmenjena da bom Alenka, pol si je pa mami v bolnici kr premislla, da ne morm bit Alenka ker je že sosedova Alenka :D Zdej pa sm kr sm. :wink:
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2004
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a bad_girl » 04. Avg. 2006 6:57

Men je dala mami ime...če bi pa babi izbirala bi bla pa Špela :D
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005
Kraj: Bla Bla

Neprebrana objavaNapisal/-a Jela » 04. Avg. 2006 7:25

Dala mi ga je sestra. Ne vem po kom oz. zakaj lih tega :gruebel: .. Drgač mi je pa všeč. :D
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 04. Avg. 2006 7:31

Meni sta pa dala skupaj ime. In menda po enem filmu ;D (Šofer gospodične Daisy). In mi je moje ime fuuuul všeč. Mislim, da je moje ime del mene in si ne znam sebe predstavjat z drugim imenom :wink:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 04. Avg. 2006 7:54

Ime sta izbrala mama in ati in sicer po (takrat že pokojnem) slovenskem alpinistu Nejcu Zaplotniku. Ko je mama šla na ultrazvok, so ji vedno rekli, kaj počne "gospodek" (jaz) in sta mislila, da bom fantek, zato sta izbrala ime Nejc. Potem pa sem ju presenetila :P pa sta izbrala daljšo žensko različico imena (Jerneja). Sicer pa me domači in prijatelji kličejo Nejka. :flower:

Morda bi bilo dobro, če bi tu zraven res vsak napisal, kako mu je ime (kot so nekateri že storili) ali pa konkretno po kom je dobil ime (ne samo po sosedi, hčerki od te pa te,...), ker potem ni potrebno iti gledat v drugo temo kako je komu ime.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tiana1 » 04. Avg. 2006 8:18

prvo ime sta dobila mojadva iz enga komada-sanela. js sm ga tooook sovražla, pa ful sm mela problemov zarad nega tko da me je fotr pelu zamenat tko da dejansko sm si ga sama zbrala :) svoji tamali sm pa tud sama zbrala da tastaradva neb spet tko zasrala :x
Uporabniški avatar
tassika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tassika » 04. Avg. 2006 8:20

Meni je ime izbrat ati, zakaj ne vem , povedali so mi pa da je potem vedno mi pel pesmico halo Nataša. Če bi bla pa fantek bi bila pa Sebastjan. Našedva sta bil zgleda navdušena nad dolgimi imeni.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 04. Avg. 2006 8:32

Ime mi je izbral oče, kar mi ni niti najmanj všeč :? , pa ne vem točno, po kateri ženski imam to ime, ziher pa ne po mami, čeprav imava enako ime; sej se čudno sliši, vendar je tako.
Uporabniški avatar
Petrusa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Petrusa » 04. Avg. 2006 8:38

Men sta ga izbrali sestri v kompaniji z bratranci in sestričnami. Ne vem,kje so ga pobral, ampak izraža mene-mojo osebnost. Če bi bla po očiju in mami, pa bi bla Erika oz. Luka.
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 04. Avg. 2006 8:53

Moje ime sta izbrala mami&oči.
Mami je bil že od nekdaj ime Ines všeč in sta ga namenila svojemu prvemu otroku (če bi bla punčka), samo žal je imela pred mano 7 spontanih splavov. In ko sem končno jst prišla in bla povrhu vsega še punčka niti nista premišljevala o imenu - je bilo že kar določeno, da bom ines :wink:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objavaNapisal/-a *slatka* » 04. Avg. 2006 9:12

iii FairyAngel, moja soimenjakinja :D

men je dau ime moj fotko... mami je hotla enga druzga (urša), pa fotku ni blo tok ušeč... pa je predlagu mami da bi bla Jerneja, ker jih ni veliko... :) in zdej sm Jerneja :)

drugače pa tut mene prijatelji pa domači kličejo Nejka al pa Neja :)

me pa zelo zanima kaj pomeni moje ime (če sploh ima kakšen pomen :gruebel: )
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 12. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 04. Avg. 2006 9:13

*ClaUdYka* napisal/-a:OT:
Claudia22
hihi .. mene moj ata tudi klice Claudia Cardinale ..
(ne zameri samo meni je Klavdija malce čudno .. z tem V-jem .. sama sem Claudia ker sem se rodila na Dunaju :cool: -brez zamere-)

Eh, kaj bom te zamerila. Meni je moje ime, z v-jem, čisto všeč, saj gre za slovensko različico imena. Mi je pa všeč tudi angleška/nemška verzija itd.

Lp,

K.

P. S. No, če bi bla pa fantek, bi bla pa Elvis, ker je bila mama udarjena na Elvisa Presleya. :D
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 12. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 04. Avg. 2006 9:19

*slatka* napisal/-a:

me pa zelo zanima kaj pomeni moje ime (če sploh ima kakšen pomen :gruebel: )

Pomen imen: knjiga Leksikon imen avtorja Janeza Kebra ali pa http://www.behindthename.com/. Pa še več je teh strani na netu. :)

Lp,

K.
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
rastalove
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a rastalove » 04. Avg. 2006 10:11

Men sta ga dala pa kr skupaj.. Poimenovana nisem po nikomur, mi je pa všečen.. U OŠ smo ble u razredu kar 4, takrat mi je šel mal na živce, zdej pa si ne predstavlam, da bi bla kej druzga.. Čist zadovolna!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 04. Avg. 2006 10:30

Kaj lahka še svoje ime napišete zraven, da bi vedeli katero ime so potem zbrali???

Meni je ime Helena dala mi ga je pa mami na pobudo moje prababice ker je hotela da mi je tako ime. Moja mami je hotela, da bi bila erika ampak Erika je nemško ime in prababici to ni bilo všeč in ker obstaja ena pesem Erika je začela še korakt in mamici se je zdelo to grozno tako, da sem helena kar sem kar zadovoljna.

Bila bi pa jst najraje Anamarija ali pa Antonija.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]