kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Jun. 2023 4:36

Jaz sem zaposlena v slovenskem podjetju, ki pa je povezan z bangladeskim podjetjem, ki je sicer druzinsko podjetje (ma ne bi podrobnosti :D ) Vecina nas je trenutno se tukaj, ker je proizvodnja tukaj. Vecina kupcev je pa v Evropi.

Na zivce mi gre guzva na ulici pred vrtcem. V isti ulici so 3 sole/vrtci in 0 prostora za parkirat in je zjutraj kaos. Nas je zadnji, na koncu ulice. Potem se pa avti lepo ustavijo kjer jim pac noga s stopalke pade, da se gospe in podmladek lahko sprehodijo nic vec kot 3 korake do solskih vrat. Ostali bomo ze pocakali, da se mamica in mali Aayyslaan v miru sezujeta in poklepetata z vzgojiteljico.
In to preden sploh spijem kavo.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 30. Jun. 2023 6:55

First world problem, ampak sovražim petke v mojem kafiču!
Dela neka študentka ki vskoči samo za vikende in mi skuha prešvoh in vodeno kavo, v neki mali šalci in samo na 3/4 polno. Ženska, to je moj zajtrk, daj mi kafe in piškot.

Kolegica ki je kr ekstra "crunch mama". Ja v redu, smo dojeli, tvoj 4m otrok "je iz pleničk" in ne štekaš zakaj se vsi starši ne odločijo za tak pristop.
zato. ker. pač.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Jun. 2023 14:52

Folk, ki ne zna vozit po krožnem in vozi samo po znanjem pasu. V mojem času si pač padel izpit, če nisi vozil po pravilih po krožnem.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Jun. 2023 20:41

Jaz vozim samo po zunanjem pasu... izpit si padel, pozneje pa težko dobiš kazen za to :twisted:

Meni pa grejo in krožni in semaforji na živce. Zadnje 2 dni nisem bil za v avto.

Priseljenci in tisti "gostje", ki tukaj v Sloveniji delujejo preveč "samozavestno". V smislu, saj kdo nam pa kaj more. Kot da imajo tudi organe pregona podkupljene. Oz. dajejo vtis, ko da so najjači in da jim noben nič ne more.

Predvsem z določenimi Srbi imam take izkušnje. :? In dejansko sem (zaenkrat) nemočen, a študiram kaj bi vendarle lahko naredil :)

Drugače pa moralno podpiram protestnike in povsem se strinjam s povedanim, objavljenim na RTVSLO: https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174969282?s=mmc
(Dušo imam še vedno in duša ve kaj je prav in kje je prihodnost)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
aceofs
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 12. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a aceofs » 23. Jul. 2023 23:43

_Lila_ napisal/-a:Procent ljudi, ki so debeli predvsem ali zgolj zaradi bolezenskih razlogov, je zanemarljiv proti procentu debelosti zaradi lenobe oz. preprosto odločitve, da so raje debeli kot kaj naredijo zase (https://elpec-ebikes.com/collections/cube). Mene sploh ne briga koliko ima kdo kg, je pa res, da ni fer, da se suhim lahko komot (celo bežni znanci) reče v obraz "a ti kaj ješ" ipd., pa je žal ljudem (iz ne vem katerega razloga) logično, da to ni žalitev, za debele če bi ga vprašal zakaj toliko je in naj je manj, pa je. Double standards.

Na živce mi gre zahrbtnost.

jah obcasno se res lahko tako zdi
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Avg. 2023 19:53

Da ful bi gledla tv in crime serije, zravn jedla sladoled, pa tv ne dela in sama sm doma. Racunalnik se mi tudi izklaplja dokaj pogosto in je okvarjen, cene bom mogoce pogledla se kaksno neogledano serijo mastersefa na voyotu, kolikor bo delal, alpa ce so na voyotu tudi te csi serije,sam je vecji uzitek na vecjem ekranu od tvja. Telefon imam pa tudi ful majhen ekran,ker imam starega cist malo manj kot 4 leta. :<
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Avg. 2023 20:17

Plačevanje parkirnin in premalo parkirnih mest :twisted:
"Tema je tvoja svetloba.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Avg. 2023 6:44

Folk, ki misli, da sem neumen... oz. me podcenjuje :twisted:
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 21. Avg. 2023 9:03

Danes veliko stvari...neresni kupci :rolleyes: sparina v stanovanju, nedelujoča funkcija za penjenje mleka na kavomatu, slabo stanje baterije laptopa.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Avg. 2023 10:35

- moja nerodnost - polila sem se z vrelo vodo včeraj, danes mi je že padel nož iz roke, se odbil od tal in me grdo popraskal po nogi!

- obdobje lego kock :rolleyes: po celem stanovanju so ker imamo "transstanovanjsko železnico" .
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Avg. 2023 10:48

Da js se matram zjutraj zracit vecje prostore dnevno s kuhinjo, kaksno uro,da je padla temp. V stanovanju za pol stopinje in zdaj vidim cimra odpre zaluzije vrata na stezaj na verando in sedi potleh pri na stezaj odprtih vratih, odprta in temp v hisi ena stopinja vec kot kot sem sama zjutraj prezracla. Moji starsi bi me tako nakricali ce bi kaj takega doma v hisi naredila,ce sem fuknjena...

Hisa je bila cisto hladna ko sem bila samo jaz noter,zdaj je pa vrocina, ko so se vse ostale..

Tudi zdaj ko sem bila nekaj casa bolj sama poleti, klime nisem rabila kwr sem znala sama ucinkovito hladiti hiso, cena vsak naslednji mesec nizja za stroske, lani, ko je ena stalno klimo nazigala so bili stroski pa kar nekaj povisani od prehodnih mesecev april,maj...
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 24. Avg. 2023 10:21

Kuhanje/priprava "zdravih" obrokov (še posebej samo za 1 osebo).

Delam enostaven breakfast burrito - umazala sem dilco, nož, lupilec, ponvo za popeč tortiljo, manjšo ponev za jajce, krožnik.
Porabila bom cca 15min za vse skupaj narezat, zložit nazaj v hladilnik.

Medtem moj je jogurt/mleko in kosmiče/Čokolešnik, 1 skledica in 1 žlica, 30 sekund dela.

res, štekam folk ki noče zdravo jest.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 31. Avg. 2023 7:27

A obstajajo normalni otroški copati za v vrtec, ki niso f** 20-25 eur??
Pa kaj je s temi cenami?!?

Vprašanje je retorično, ampak če ima kaka mama odgovor/rešitev tega problema mi prosim povejte, js sm obupana ker res ne bi dajala 50 eur za dvoje copate ki jih bo v pol leta prerastla!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Avg. 2023 7:32

Nope.
Jaz jima vzamem Snugi in so isto tam tam. Je pa res, da lahko rabljene na easy prodaš naprej, ker jih mamice kar kupujejo, kolikor vidim po skupinah.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 31. Avg. 2023 7:50

Hvala emanuela, tako sem tudi nameravala narediti (če ne za drugo, zato ker snugije poznam in ji lahko "na pamet" naročim številko).
Sem našla za podobno ceno (cca 25 eur, kot snugi) ful luškane volnene barefoot copate s tankim gumijstim podplatom, me je že navdušilo (ker snugi se mi zdijo res dragi za to kar ponujajo, dobesedno kos platna) ampak nimajo seveda nikjer fizične trgovine, samo spletno naročilo. Čevljev prek neta še zase n bi znala kupit, za otroke pa sploh. Tamala ima trenutno obutev (različnih znamk) od 21 do 23 št....

Rant over, grem guglat dalje :D

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov