kdo/kaj vam gre na živce #3
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Pogovor sodelavk danes (obe srednjih let).
Rahlo obilna sodelavka: "Jojj M. kako si pa ti suha (s pomilujočim glasom), prav koščena... Nisem nikoli opazila, ker imaš vedno neko jaknico/blazer čez (nosila je majco z naramnicami). Malo bi se pa morala zredit." Še kar nekaj dalje razglablja...
Osebi M. je bilo sicer vidno neprijetno ampak je zamahnila z roko in spremenila pogovor...
Še meni je postalo neprijetno, v bistvu verjetno vsem prisotnim, ko jo je tako izpostavila.
No in to je tisto, kar mi gre na živce - dvojna merila. (pre)suhi osebi se lahko reče karkoli, obilnemu pa bognedaj da bi kdo kaj rekel. Če bi jaz npr. rekla njej, "joj K. mal debela si...nisem prej opazila tvojih zamaščenih rolic v pasu, ker imaš vedno blazer..." bi me že vrgle čez okno.
Rahlo obilna sodelavka: "Jojj M. kako si pa ti suha (s pomilujočim glasom), prav koščena... Nisem nikoli opazila, ker imaš vedno neko jaknico/blazer čez (nosila je majco z naramnicami). Malo bi se pa morala zredit." Še kar nekaj dalje razglablja...
Osebi M. je bilo sicer vidno neprijetno ampak je zamahnila z roko in spremenila pogovor...
Še meni je postalo neprijetno, v bistvu verjetno vsem prisotnim, ko jo je tako izpostavila.
No in to je tisto, kar mi gre na živce - dvojna merila. (pre)suhi osebi se lahko reče karkoli, obilnemu pa bognedaj da bi kdo kaj rekel. Če bi jaz npr. rekla njej, "joj K. mal debela si...nisem prej opazila tvojih zamaščenih rolic v pasu, ker imaš vedno blazer..." bi me že vrgle čez okno.
Zadnjič spremenil Ananhas, dne 31. Avg. 2017 17:34, skupaj popravljeno 1 krat.
- Flavij
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 4. 2012
saarijarvi napisal/-a:...
- Snobi, ki vsem najedajo, kako zanic serija je.Kul, utemeljena kritika je eno, brezvezno pljuvanje per se pa je samo tecno. A ni lepo, da se je zbrala skupina ljudi, ki dela na awesome tv projektu, ki ga mi lahko vsak teden zastojn povlecemo z neta? V morju Kardashian showov in podobnih smeti? Then don't be a dick.
...
Mogoče pa je to razlog!

All is vanity, nothing is fair.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
^ No, ni da lih nimajo kesa
Ciscenje in sekljanje cesna, najbolj grozno hisno opravilo (poleg pomivanja tal)

Ciscenje in sekljanje cesna, najbolj grozno hisno opravilo (poleg pomivanja tal)
-
morsko dno - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 9. 2017
Oooo, ne! Sesekljanje petršilja je najbolj grozno

- Drugače mi pa gre na živce, da ne najdem nobene pametne službe. Ne morem si pomagat, če se mi ne da se prilizovat in lezt v tazadnjo nekaterih
- Slovenska birokracija, ful
- Nekateri sorodniki, ki jih ne briga čisto nič za stvari, ki bi jih še kako moglo
- Firestorm
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 4. 2016
Ma kaj je z vami, a ni daleč najbolj grozno rezanje čebule?
Jaz na koncu vedno že kar malo na slepo režem, ker ne morem več oči odprtih imet.
Zadnje čase mi grejo grozno na živce sosedje, ker bog pomagaj, se vtaknejo v čisto vse. Lahko bi premaknila kamenček na dvorišču, pa bi naslednji dan dobila v nabiralnik pasivno-agresivno sporočilo, podpisano s "sostanovalci". To mi je res smešno, če imaš problem, povej, kdo si, da se lahko zmenimo, ne se pa kr neki skrivat za celo stavbo no.

Jaz na koncu vedno že kar malo na slepo režem, ker ne morem več oči odprtih imet.
Zadnje čase mi grejo grozno na živce sosedje, ker bog pomagaj, se vtaknejo v čisto vse. Lahko bi premaknila kamenček na dvorišču, pa bi naslednji dan dobila v nabiralnik pasivno-agresivno sporočilo, podpisano s "sostanovalci". To mi je res smešno, če imaš problem, povej, kdo si, da se lahko zmenimo, ne se pa kr neki skrivat za celo stavbo no.
-
morsko dno - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 9. 2017
Ma kaj je z vami, a ni daleč najbolj grozno rezanje čebule?
očitno so moje oči bolj trpežne kot živci

sicer pa glede sosedov se strinjam:
Zadnje čase mi grejo grozno na živce sosedje, ker bog pomagaj, se vtaknejo v čisto vse.
Naši se tudi radi vtaknejo v vse, tudi v gume

in mi grejo že pošteno na živce, če ne kaj drugega. Psihoti.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
'Oznaci prijatelja na K, ki ti mora kupiti $2mio vilo na Barbadosu, ce ne odgovori v 5ih sekundah'

dovoooolj

dovoooolj

- Flavij
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 4. 2012
Spet je tu Evropski teden mobilnosti - teden praznih besed, nepotrebnih zastojev na cestah, demoniziranja avtomobilov in poveličevanja alternativ, ki to niso! 

All is vanity, nothing is fair.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Zanimivo protislovje, 'na živce mi gre demoniziranje avtomobilov in prometni zamaški'. Če te motijo prometni zastoji, so noge ali bicikl odlična alternativa.
V bistvu ti sploh ni treba prebrat nobene resne študije (čeprav zagotovo ne bi škodilo), samo odpret oči in obiskat kako mesto, kjer avtomobili niso na prvem mestu, da spoznaš, da je javni prevoz/bicikl/ pešhonda, optimalen način premikanja po mestih (in drugod).
https://www.ted.com/talks/jeff_speck_the_walkable_city
https://www.ted.com/talks/jeff_speck_4_ ... e_walkable
V bistvu ti sploh ni treba prebrat nobene resne študije (čeprav zagotovo ne bi škodilo), samo odpret oči in obiskat kako mesto, kjer avtomobili niso na prvem mestu, da spoznaš, da je javni prevoz/bicikl/ pešhonda, optimalen način premikanja po mestih (in drugod).
https://www.ted.com/talks/jeff_speck_the_walkable_city
https://www.ted.com/talks/jeff_speck_4_ ... e_walkable
-
Exit - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 2. 2012
Word. Jaz žal delam malo izven centra mesta, in bi mi peš vzelo slabi dve uri, bicikelj postaje ni... ampak resno razmišljam o nakupu vsaj prb decent kolesa, da kolesarim, ker imam alergijo na lpp, na zamude, na zastoje, bruh.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Meni enako. Javnega prevoza se izogibam (in se mu tudi uspešno izognem
) v skoraj vseh primerih. Cost-effectiveness slovenskega javnega prevoza je tragikomična.
Poleti sem bila po par letih primorana uporabiti slovenske železnice. Sramotno. Prvo kot prvo, s štajerskega konca sta tisto nedeljo šla točno 2 vlaka. En ob cca 7 zjutraj (intercity) in en okoli 1h popoldan (mednarodni). Tako da ima cela regija, v primeru, da želi prit do Ljubljane točno 2 opciji. Drugič - SŽ po novem, v primeru da potuje skupina več kot 8! ljudi prosijo, da jim javiš število, da lahko "priredijo" svoje prevozne sposobnosti in zagotovijo vsem prostor (mislim 8 ljudi, to je en kombi, če pride 5 takih nepričakovanih skupin ne bi smelo bit premal prostora na nekem spodobnem javnem provozu...). Kakorkoli, mi v predvidenem časovnem intervalu (do 4 delovne dni pred odhodom) javimo število in predvideno pot. Ko se končno vkrcamo na ta božji vlak (ki je zamujal...) ni bilo na celem vlaku skupaj več kot 5 placov. Rečemo ok, smo mladi, bomo stali. Ni bilo placa niti za stat nikjer, razen če bi pred kupeji gledali noter kaj folk dela. Na koncu nas je kondukter postavil v vagon s "tovorom" in smo napol sključeni, napol zviti stali med kolesi, ki so visela s sten in stropa in podobno kramo, ki se je med vožnjo butala v nas. Zunaj je bilo 35 stopinj, noter pa še 5 več če mene vprašaš. Ne vem kako je v kupejih, ampak tu je bilo tako glasno, da si moral s kr glasnim govorom komunicirat z ljudmi. Karta pa je bila (s skupniskim popustom) okoli 12 eur na osebo. Ne veš če bi jokal al se smejal.

Poleti sem bila po par letih primorana uporabiti slovenske železnice. Sramotno. Prvo kot prvo, s štajerskega konca sta tisto nedeljo šla točno 2 vlaka. En ob cca 7 zjutraj (intercity) in en okoli 1h popoldan (mednarodni). Tako da ima cela regija, v primeru, da želi prit do Ljubljane točno 2 opciji. Drugič - SŽ po novem, v primeru da potuje skupina več kot 8! ljudi prosijo, da jim javiš število, da lahko "priredijo" svoje prevozne sposobnosti in zagotovijo vsem prostor (mislim 8 ljudi, to je en kombi, če pride 5 takih nepričakovanih skupin ne bi smelo bit premal prostora na nekem spodobnem javnem provozu...). Kakorkoli, mi v predvidenem časovnem intervalu (do 4 delovne dni pred odhodom) javimo število in predvideno pot. Ko se končno vkrcamo na ta božji vlak (ki je zamujal...) ni bilo na celem vlaku skupaj več kot 5 placov. Rečemo ok, smo mladi, bomo stali. Ni bilo placa niti za stat nikjer, razen če bi pred kupeji gledali noter kaj folk dela. Na koncu nas je kondukter postavil v vagon s "tovorom" in smo napol sključeni, napol zviti stali med kolesi, ki so visela s sten in stropa in podobno kramo, ki se je med vožnjo butala v nas. Zunaj je bilo 35 stopinj, noter pa še 5 več če mene vprašaš. Ne vem kako je v kupejih, ampak tu je bilo tako glasno, da si moral s kr glasnim govorom komunicirat z ljudmi. Karta pa je bila (s skupniskim popustom) okoli 12 eur na osebo. Ne veš če bi jokal al se smejal.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
-* nek nov trend na IG in socialnih omrežjih, kjer folk slika al snema svojo odprto dlan ko ti kaže svet.
Jezus, kako debilno.
Jezus, kako debilno.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov