kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2010
Kraj: logatec

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 10. Avg. 2013 15:48

Anjeske napisal/-a:^^ Zarad takih, kot si ti, ne morem normalno prevozit vrhniškega klanca. Moja mašina ni oh in sploh močna in če ne prpikiram na primorski avtocesti (al pa kerikol drugi) v klanec z brzino okol 135, ga enostavno ne zvozim normalno (mi brzina pade na 80, ne glede na to, kok rinem gas).

O MOJ BOG! (pa sploh nisem veren...)

ženske in volan
ženske in vodenje nečesa
ženske in pamet

to je le delček različnih pojmov ki nikoli ne bodo šli skupaj. Zato pa gre svet po gobe, ko ste zmeraj bolj "enakopravne". Narekovaji so z namenom tam, ker ste enakopravne samo tam kjer vam paše, tam kjer vam ne paše, pa pozabite na enakopravnost.

kot ti je že trust napisal....pejt nazaj v avtošolo oziroma raje vrni izpit in se vozi z javnim prevozom. Bo vsaj gospodarstvo imelo kaj od tebe.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 10. Avg. 2013 16:03

Dioniz napisal/-a:men so oni tud dobri, ko ti na avtocesti blinka, ko je za tabo, ti pa 130 voziš. takim se jaz nikoli in nikdar ne maknem, če pa prehitevam tovornjak pa zanalašč grem not na vozni pas, ko prehitim komaj takrat, ko pridem tovornjaku na pravo varnostno razdaljo.

@Dioniz: enkrat boš naletel na napačnega, recimo takega kot sem jaz in se ne bo dobro končalo. Za takim sem že tudi peljal domov ko mi je potegnil živec in sva se lepo pomenila. Sem pa imel tudi srečanje s takim, ki ni prenesel mojega utripajočega smernika pri prehitevanju in se mi je nato nalepil na rit in mi blendal v nedogled - končala sva tako da sem na polno zaviral sredi avtoceste in sem upal da se bo razletel meni v rit, ker potem bi mu še spustil ene tri klofute. Sva pa oba takrat menjala zavorne diske ker bremzanje na polno na 40kmh je pustilo posledice.

Prehitevalni pas je za prehitevanje in to kar počneš ti je oviranje prometa kar je tudi kaznivo, ker se nisi vključil v prehitevanje z dovolj visoko hitrostjo, ki je primerna za prehitevanje (v tem primeru je dovoljeno voziti več kot 130kmh dokler ni prehitevanje končano).

Vozni pas je namenjen vožnji. Prehitevalni pa je namenjen prehitevanju (26. člen ZVCP – 1., 2. in 3. odstavek).
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 10. Avg. 2013 16:06

^^ Te še vedno nima nihče rad? :D

*Na živce mi gre primitivizem.
*Na živce mi gre nestrpnost.
*Na živce mi gre prenašanje lastnih frustracij na nič krive množice.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 10. Avg. 2013 16:15

^^ aja jst bi moral reagirat kao na to tvojo "provokacijo"? eh, se boš mogla bolj potrudit. Kako kaj celulit?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 10. Avg. 2013 16:36

^^ Saj si reagiral. :D Celulit? Fino, hvala, da vprašaš. :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 10. Avg. 2013 17:34

panthol napisal/-a:
Dioniz napisal/-a:men so oni tud dobri, ko ti na avtocesti blinka, ko je za tabo, ti pa 130 voziš. takim se jaz nikoli in nikdar ne maknem, če pa prehitevam tovornjak pa zanalašč grem not na vozni pas, ko prehitim komaj takrat, ko pridem tovornjaku na pravo varnostno razdaljo.

@Dioniz: enkrat boš naletel na napačnega, recimo takega kot sem jaz in se ne bo dobro končalo. Za takim sem že tudi peljal domov ko mi je potegnil živec in sva se lepo pomenila. Sem pa imel tudi srečanje s takim, ki ni prenesel mojega utripajočega smernika pri prehitevanju in se mi je nato nalepil na rit in mi blendal v nedogled - končala sva tako da sem na polno zaviral sredi avtoceste in sem upal da se bo razletel meni v rit, ker potem bi mu še spustil ene tri klofute. Sva pa oba takrat menjala zavorne diske ker bremzanje na polno na 40kmh je pustilo posledice.

Prehitevalni pas je za prehitevanje in to kar počneš ti je oviranje prometa kar je tudi kaznivo, ker se nisi vključil v prehitevanje z dovolj visoko hitrostjo, ki je primerna za prehitevanje (v tem primeru je dovoljeno voziti več kot 130kmh dokler ni prehitevanje končano).

Vozni pas je namenjen vožnji. Prehitevalni pa je namenjen prehitevanju (26. člen ZVCP – 1., 2. in 3. odstavek).

wtf? Če jaz prehitevam tovornjak al pa kolono tovornjakov s 130, za mano pridrvi en in se mi zalima na rit pa blenda, da se mu maknem, SE MU NE BOM! Prehitel bom s 130 lepo vse tovornjake, pa se še onemu prvemu pri vključevanju nazaja na vozni pas umaknil na njemu primerno varnostno razdaljo kot je po predpisih. Kdo je o kakem prepočasnem prehitevanju govoril? Jaz se umaknem komot, če se mi ne da vozit pa prehitevam s 110 al pa manj, če pa vozim z maksimalno dovoljeno hitrost pa ne bom niti pospeševal, niti se umikal med tovornjake, ampak bom vse v miru prehitel.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 10. Avg. 2013 18:21

^ dejansko lahko pri prehitevanju voziš več kot 130, kar je tudi uzakonjeno. Tak da... če ti nekdo pripelje 140, lahk ti tud na 140 pospešiš in ne, neboš dobil kazni za to.

... na živce mi gre folk, ki kr pase mulo, ko mu jasno povem, da nimam časa za pijačke, kavice itd. in potem me gleda, kot da mu lažem. fak no... eni mormo tud doma kaj postorit, za šolo nardit, ne pa samo razmišljat, kam se ven gre in kaki koktejlček bomo pili. jebemti, še rojstni dan ne bom mogla praznovat.
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 10. Avg. 2013 18:29

^^this :(
pa še ko morm tolkokrat rečt ne, da ne morem, in mi je že prav bedno pol :/
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 10. Avg. 2013 18:55

Ob tej debati sem se spomnala še na eno vrsto voznikov, ki mi grejo na živce: take, ki se grejo merjenje moči za brezveze. Ker jih peče v rit en drug voznik, vmes pa pozabi na vse ostale udeležence prometa in jim ni sveto ne življenje ne nič, sam da se dokazujejo.

+ ose!!!! pa kolk jih pa je letos??
+ sršeni! enako!
+ folk ki pripelje pet vreč smeti in jih odvrže v gozd al pa kje v bližino.... ja pa madona, če si že naložu pa nekam odpelu, dej vsaj do kontejnerjev za zbiranje odpadkov! :evil:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Avg. 2013 19:15

Ljudje, ki ne vejo kdaj je konec žura in čas za domov. Pa že uro vljudno in oprezno zehaš, ko se (precej nezainteresirano) pogovarjata samo še dva med sabo. Da potem glasno rečeš da se ti spi. Da glasno zehaš. Da namiguješ na vse še sprejemljive načine, da je čas da dvignejo sidro. Da JASNO IN GLASNO PROSIŠ NAJ ŽE VENDAR GREJO DOMOV in ti rečejo: "Dej bomo počakali dokler ne pospraviš" in potem res v tišini svetijo okoli, ko pucaš. Da jih še enkrat direkt prosiš nej spakirajo. Da po tem še vedno stojijo v zglancani kuhnji, spet v tišini. Da jih končno spraviš ven, pa se odloči da je čas še za en čik. Pa skadi čik pa še kar ne gre. PA PEJT DOMOV!

Zdej ko sem prebrala ta post, še sama sebi izpadem kot najbolj obupna gostiteljica ever :D. In da res ne bi nagnala nobenega domov če bi se meli fajn. Ampak zadnja ura je bla pa res mučna...
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 10. Avg. 2013 20:59

Tearjerker napisal/-a:+ ose!!!! pa kolk jih pa je letos??
+ sršeni! enako!

in vsi ostali žužki nedoločljive vrste. Pri nas zadnje čase okrog letajo eni križanci med osami/sršeni/ne vem čim in so prav gromozanski ... brrr ...
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 10. Avg. 2013 21:07

Oh dečki, dečki, v avtomobilistične debate se res ne mislim pretirano poglabljat. Glede na to, kok vam je moj post šel v zobe, si rajši ne predstavljam, kakšni ste dejansko za volanom :D Vozim normalno, probala vse živo, ampak hej, z vami se o svoji vožnji ter avtomobilih in kilometrih, ki sem jih prevozila v vseh letih, odkar imam izpit, res ne bom kregala. Moj avtič vrhniški klanec zmatra, pa če nardim karkol. End of story. Je to tko težko razumet, tud če ne uporabim izrazoslovja po vaši meri?

Sorček Dionizu, ker sem narobe interpretirala. :D

Na živce mi gredo vsi tisti, ki mislijo, da smo ženske totalno tumpaste, ko nanese debata na avtomobile in vožnjo. Avtomobili me res ne zanimajo preveč, ampak slabe vožnje mi pa nima noben za očitat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 10. Avg. 2013 21:11

Sem kje omeno mogoče, da si slaba voznica? Samo, da se nisma razumela. Jaz popolnoma razumem kaj hočeš povedat, ker sem bil tam doma in poznam tisti klanec pa tud slab avto sem že mel, ki ga je še klanec v Slovenski Bistrici čist ubil. Ampak piknila si se v to kar sem jaz napisal s popolnoma napačnim kontra argumentom pa sem se pač malo obranil. Brez zamer. ;)
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 11. Avg. 2013 12:04

To s slabo voznico ni letel nate, ampak ne enga druzga uporabnika. Ne se prepoznavat v vseh grajah :D In ja, pač sva se mal narobe razumela (in iz takih stvari se pol kdaj na forumu zakrešejo iskre, he he).

Na živce mi gre, ko stara mama z mastnimi rokami prijema stvari po kuhinji. Js temu pravim prave mastne bombice. Vidt ni nikjer nič, ko pa zagrabiš ročaj omarice, ti je pa v momentu žal in z drugo roko že iščeš cunjo za brisanje.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Avg. 2013 15:35

tudi meni gredo na živce vozniki, ki prehitevajo kolono z nizko hitrostjo, še posebej takrat, ko je razdalja med avtomobili na voznem pasu tako velika, da bi se komot lahko odmaknili močnejšim avtomobilom za sabo in pri tem ne bi morali zavirati. ampak taki vozniki imajo vzvratno ogledalo itak samo za gledanje sebe pred semaforji!

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov