kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Sep. 2023 11:03

Ej js mam pa ful dobre izkušnje z eUpravo recimo. izpolniš obrazec doma na kavču, v miru, če karkoli fališ te kličejo/dobiš mail da pojasniš/pošlješ še kako dokazilo in to je to. jaz vedno kaj falim in vedno vse uredimo na daljavo, tako da sem ful hvaležna za te spletne storitve :ja:

katera aplikacija ti pa dela probleme?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 23. Sep. 2023 14:42

problem je bolj to ker imaš v eupravi samo nekatere zelo osnovne stvari. za npr. zdravstvene stvari pa rabiš spet nekaj drugega, in za ajpes spet nekaj drugega.. in za nekatere aplikacije še vedno nujno rabiš digitalno potrdilo, čeprav že ene 2 leti govorijo, da je to zastarel koncept in je povsod že vse deluje na osnovi telefona, aplikacij.

primer je bil ta, da sem moral nekaj zrihtat na ajpesu do določenega roka. delovni čas se mi v celoti pokriva z mojo službo razen 2h ur, ko je pa bila taka gužva, da ko sem prišel, me je varnostnik enostavno odslovil, da ne bom prišel na vrsto (prišel sem okoli 40min pred zaprtjem).
za urejanje preko neta pa je aplikacija javljala napako - na koncu sem ugotovil, da bi moral naročit digitalno potrdilo, ali pa preko pošte z overjenim notarskim podpisom.

na koncu sem imel to srečo, da sem lahko to zrihtal med službenim časom. ena bedarija, ki je bila urejena v manj kot 5 minutah, pa mi jo je v enem tednu komaj uspelo, pa še to po sreči.

ta digitalizacija je dobra stvar, ampak problem je ker delajo vsak po svoje, in jasno za posvod neke postopke, namesto da bi delali na enotnem sistemu. posledično je še vedno najbolj enostavno iti direkt na kraj, in v tem primeru digitalizacija ni koristna.
hej norci :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 23. Sep. 2023 15:53

Sarissima, se strinjam, za vecino stvari je super, ima pa tudi Slovenc prav :)
AMPAK. Dokler ti ni treba za novo voznisko cakat dva dni po vec ur in vmes cakat 2 leti (!) na novo izkaznico, in to kljub digitalizaciji, je se vredu (pa ne da tekmujem, komu je tezje :D ). Podoben postopek (pridobitev dovoljenja za bivanje) je v Sloveniji trajal ene pol leta manj kot v Bangladesu. Potrebni so bili podobno trapasti papirji, ampak v Sloveniji jih vsaj ne izgubijo ali "izgubijo" :rolleyes:
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 24. Sep. 2023 10:38

Informatiki v službi, bolj nesposobnih ljudi ni.
Take preproste stvari bi bile lahko, a njim uspe vse zakomplicirati. Enostavno si ne znajo predstavljati kako zadeve v praksi delujejo.

No dejansko zaradi njih stvari čakajo in potem se gnjavi ljudi, ki so v bolniškah ali kakorkoli odsotni, da potrjujejo stvari, ki bi jih moral nekdo drug. Ker oni zaradi svoje nesposobnosti stvari ne uredijo po nivojih ampak za vsakega zaposlenega sproti urejajo stvari. Dejansko ti lahko eno poročilo leti k osebi, ki je ni v podjetju že eno leto in stvar obstane ampak nihče od njih ne ve zakaj, kako čudno.
Zakaj konec meseca dobim kup stvari za potrjevati, če tega že celo večnost ne delam in bi to moral nekdo namesto mene. Ker ne morejo sistemsko urediti, da nekoga brišejo in vse njegove stvari prevzame nekdo drug ampak grejo ročno brisati in menjati,ko ugotovijo napako, če jo. In slučajno se tudi zmotijo in kam vpišejo kakšnega študenta, da potrjuje stroške. Zanimivo, da nikoli za nič ne odgovarjajo.

Prav migreno sem dobila danes zaradi tega. Naj grejo v tri krasne vsi skupaj.
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 26. Sep. 2023 11:38

Njegova mt! :mad: ta ženska pa res ne pozna ne mej ne nič, meče naprej najbolj neumne stvari res, ugh res je ne morem, sem mu že povedala da ji ne odprem več vrat če pride ker mi gredo kr kocine pokonc k sam pomislm da se morm z njo ukvarjat..

Nemaren delavec! :mad: je naredil tako škodo, sam čakam da pride, da vidm kak bo izgovor... sej ne da sem dvakrat mlaj od njega in me bo najbrž sam neumen pogledal :roll:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 09. Okt. 2023 13:06

_patchouli_ napisal/-a:Sarissima, se strinjam, za vecino stvari je super, ima pa tudi Slovenc prav :)
AMPAK. Dokler ti ni treba za novo voznisko cakat dva dni po vec ur in vmes cakat 2 leti (!) na novo izkaznico, in to kljub digitalizaciji, je se vredu (pa ne da tekmujem, komu je tezje :D ). Podoben postopek (pridobitev dovoljenja za bivanje) je v Sloveniji trajal ene pol leta manj kot v Bangladesu. Potrebni so bili podobno trapasti papirji, ampak v Sloveniji jih vsaj ne izgubijo ali "izgubijo" :rolleyes:

tbh, res ne uporabljam veliko teh storitev (sploh ne kakih bolj kompleksnih), ampak kar rabim pa večinoma dela v nulo :)

btw a se komu zadnje čase katastrofa dela forum? odpira nove tabe, briše prispevke medtem ko jih pišeš, zelo počasi nalaga/odpira itd? zoprno za znoret :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 09. Okt. 2023 18:40

IG politika, sem že napisal. Nasploh pa cela korporacija IG/Facebook, Meta al kaj je že... saj Whatsapp je drgač ful dober produkt, je tud njihov. Razen da je tud platforma za kriminalce, ker ima dobro end-to-end enkripcijo.
Padeš not v neka pravila, možnosti pritožbe pa praktično nobene. Pa žal tud alternative nobene, OK, morda bi pa Kitajski Tiktok moral začet uporabljat :oops: :) Morda pa res :mrgreen:

In ta forum pravkar tud, mislim da ko sem predprejšnji prispevek pisal, še ni metal ven iz HTML elementa za pisanje, sedaj pa potrjujem, to kar si sama opazila, Sarissima.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Okt. 2023 15:20

tudi meni zadnje čase ob vsakem kliku odpre nov zavihek z neko novo cosmo stranjo. čeprav imam adblock vklopljen.

kar se tiče družbenih omrežij, sploh novih, pa je vse precej retartirano, ogromno nekih brezveznih stvari, hkrati pa osnovnih fukncij ni ali so brezveze zakomplicirane. autoplay na vsaki strani, posnetki ki ti sledijo ob scroolanju, če pa hočeš npr. na facebooku celozaslonski način, pa te vrže na drugo stran na spet pomanjšan video, in ti ga še utiša zraven, tako da moraš aktivirat zvok, spet kliknit na celozaslonski način, in šele potem ti končno pokaže cel zaslon :D

isto kar se tiče aplikacij za sporočanje, a se meni samo zdi, ali je bil en običajen MSN svetlobna leta pred sranjem, ki ga imamo zdaj? imel je vse kar si rabil, nastavljal po svoje, bil pregleden, ni štekal.. in to 15 let nazaj. zdaj pa je vse nekaj na pol, nepregledno, šteka, nekih osnovnih funkcij ni oz. so skrite, ko mal pogruntaš, pa pride nek update in se vse na glavo obrne :)
je pa poplava teh drugorazrednih appov za sporočanje, whatsapp, kik ipd., ki nimam pojma, kdo jih sploh uporablja razen spammerjev. ultra zaščiteni ala telegram, signal pa so verjetno leglo kriminalcev in pedofilov.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Okt. 2023 15:30

Meni pa cist normalno dela forum, ne vem o cem govorite. Grem pa skor vedno al vecinoma iz telefona gor.

Meni je whatsapp cisto kul, ga uporabljam/sem ga uporabljalal vec kot messenger. To pa zato ker si v glavnem samo z mojim pisem in z njim sva si prek whatsappa.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 11. Okt. 2023 11:04

Covid-19. Še vedno smo bolani! :mad:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Okt. 2023 12:41

- da vsi razglabljajo le o tem, da je konec lepega vremena :roll: yes yes i get it, a lahko lepo prosim uživamo še zadnje dni ko JE lepo? sem kar padla v eno mini melanholijo na (verjetno) zadnji ledeni pijački na terasi 'našega' kafiča

- gužva na primorski avtocesti fml, pa to je en konstanten zastoj. če postane še malo hujše lahko DARS počasi začne računat še parkirnino med Lomom in Brezovico ter Dekani in Izolo.

- nepremičninski trg. a sploh rabim kaj več pojasnjevat?

- 'zanič' nepremičninske agencije. sva bila na dražbi za hišo v našem cenovnem rangu, po dražbi samo dobimo sms agencije da prodajalec odstopa od prodaje ker bo prodal kar sosedu.
pri isti agenciji sva pred 4 leti gledala stanovanje ki je bilo že prodano, in sedaj hišo kjer se je lastnik na ogledu stalno vmešaval v besedo agentki, in težil kaj 'se ni za.zamenjat' in kateri kos pohištva je 'vreden toliko in toliko evrov'. stari koga briga, ko enkrat prodaš te nima kaj brigat kaj bo s hišo.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 15. Okt. 2023 12:43

- vsi spijo, še pes smrči . Ne morem zaspati :/
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Okt. 2023 9:57

- Ko imaš tipa, ki ima daljše in ful goste lase in moreš za njim čistit po kopalnici, ko si lase opere. Jaz ne pustim toliko las v kopalnici v nekaj mesecih, kot pusti on ob enem pranju. :roll:
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 31. Okt. 2023 12:44

Da smo zaradi slabega vremena mogli odpovedati oddih na morju. Res ne vidim smisla, da vsak dan dežuje, mi pa smo noter v sobi :nein:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Nov. 2023 19:01

Danes mi je tlak dvignila…. tašča :mad: :evil: :rolleyes:
Daj se že nehaj vtikovat v (vzgojo, obleke…) mojih otrok!!!!

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov