kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 02. Apr. 2014 5:51

Folk, ki mi pametuje o tem, kako sama ravnam s svojim kesom. Kdaj bo tocno ta folk doumel, da smo eni zal postavljeni na lastne noge in moramo bit 100% samostojni? Nimamo vsi privilegija, da si cez vikend domov nesemo oprat cunje, si tam naberemo zmrznjenega mesa in celo vreco druge hrane.. nimamo vsi sorodnikov in druzinskih frendov, ki bi nam v zepe na skrivaj potisnli kak bankovc, nimamo vsi mam, s katerimi bi lahko hodili v soping po cunje in cevlje - ne za bozic, ne za rojstni dan, niti 'vsake tolko' - NIKOLI. Pa vsem kolegom absolutno privoscim taksno udobje. Ampak me res me razpi*di, ko ljudje, ki jim je vse to dano, pol vprasajo 'kam meces kes, da si vedno brez?' Fak, sej se sama ne vem. Placam si studenca, placam racun za telefon, placam si mesecno (ki jo rabim, ker je moj faks zal na drugmu koncu planeta), pri osnovnih stvareh, kot so hrana, cistila in osnovna kozmetika 3x obrnem vsak kovanec (cheap generik izdelki, me ne moti), cunje kupujem izkljucno na razprodajah (pa obcasno v Primarku)... evo, pa si konc meseca spet suh. Tako jaz, kot vsi najbolj sparovni frendi, kar jih poznam - ker pac doma nimajo. In s tem mormo zivet - s strahom in skrbjo kaj bo jutri, kaj bo s starsi, ko bojo stari in bolani in ne bo penzij, kaj bo s hisami, kdo bo za vse to skrbel.. itd. Pa te noben ne pohvali, da si iznajdljiv in samostojen ze od malih nog, ker si pac moral bit. Dokler se sam ne znajdes v taksni situaciji... mi plis ne pametuj. Pa hvala bogu sama nisem clovek, ki bi se smilil sam sebi in skoz jamral ostalim o takih zadevah, vecinoma sem pac tiho. Ampak majkemi - bognedaj, da si parkrat na leto das mal na stran in kam gres, izpades tavecji zapravljac in razvajenec. Ja kdaj pa, ce ne zdej? Zakaj bi mogla met slabo vest, ce grem 1x na leto na en cheapshit festival? pa na mini izlet, ko je lepo vreme? Pa vsaketolko ven? Ma raje crknem od suhega riza po celem tednu, kot da cel lajf doma sedim pa jamram medtem ko gledam u luft.

Bite me.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 02. Apr. 2014 7:04

saarijavi :gut:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Apr. 2014 14:41

saarijavi veš kaj? to se sploh ni za sekirat. pravzaprav so ti samo fouš da ti rata zraven vsega še kaj met od lajfa. grozno na k**** mi grejo študenti, ki nikjer ne delajo. četudi imajo od doma podporo, štipendijo... wtf? (izvzamem res neke medicine pa kaj jaz vem kere težke študije, vse ostalo je sama lenoba.). ne rečem da je treba delat vsak dan 8 ur, ma ni vrag da ne najdeš nekega dela zase. in taki luzeri so pol jezni na cel svet, ker greš 1x na leto na potovanje (low budget!), na morje, kam kampirat, ... samo sredinca jih pokažem v glavi in se jim v faco smejim. oh, ta slovenska nevoščljivost!

- mi gre na živce to čakanje da "se odločijo". saj bodo super hitri, ampak vseeno. če ta projekt dobim si s prvo plačo rezerviram bratislavo. :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Apr. 2014 21:21

Na živce mi gre, da sem spet slabokrvna in da se mi je dejansko reklo, da "se transfuzija ne splača, ker bo Hb tako ali tako spet padel sam od sebe". Resno?
The world is as you are.
Ferbc002
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Ferbc002 » 09. Apr. 2014 13:58

Meni pa grejo nažiuce študentje, ki delajo vse razen faksa. Zarad takih potem nekateri nimamo štipendij! Če si študent pol študeri, če mislš delat pol deli, ne pa vse neki napou ;)
Uporabniški avatar
Ewyx
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewyx » 10. Apr. 2014 0:43

^^Ne štekam, kaj tebe ovira do štipendije to, če nekdo dela?

Mene pa ornk motijo ''študentje'', ki so vpisani samo zaradi statusa in zaradi njih potem delodajalci avtomatsko od vseh pričakujejo, da bojo za študentski šiht na voljo 24/7. In potem tisti, ki dejansko študiramo (in bi hotel zraven še kej zaslužit, ker nam pač ne pade kar vse z neba-.-) sploh nimamo šanse za študentsko delo :mad:
See I'm so far off the map the sun is shining... :fluffy:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Apr. 2014 10:40

to študentsko delo je treba itak ukinit. razen, da študentski servisi mastno služijo na ta račun, ni dobro to ne za študente, ne za ostale.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Apr. 2014 16:03

Jaz se s tako radikalnostjo ne strinjam. Delam občasno, ob rednem (in ne lahkem) študiju, delam na mojem področju. Poleg tega pa je delo tako, da namesto mene ne bi mogli zaposliti nekoga za redno. In meni krvavo prav pride tistih par evrčkov na mesec.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Apr. 2014 16:10

sej ukinitev študentskega dela v taki obliki, kot je....ne pomeni, da zdej študentje ne bi smeli delat.

ampak to se je zdej z vlečenji statusov in vsem tako grdo razpaslo in izrodilo, da študentsko delo v tej obliki enostavno ne bi smelo več obstajat.

več oblik pogodbenega dela al kaj pa vem...

na živce mi gre...hm...sama sebi grem na živce.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Apr. 2014 16:26

ja, to se strinjam. Samo noben si ne predstavlja, kako rešiti to zadevo.

Vreme mi gre na živce. Ker sem kot cunja.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 10. Apr. 2014 23:10

naj mi država da službo pa mi ne bo treba delat prek študenta in fiktivno študirat (čeprav, ok, to sem samo 1 leto bla - če bi se sploh lahko tak reklo, glede na to, da sem letnik končala...). mene ne motijo fiktivni študenti. še več bi jih moglo bit, da bi se kaj premaknlo. ker lejte, a mislite da smo mladi na glavo padli?

opcija 1:
- zavod. 0 keša vsaj 3 mesce. denarna pomoč. smiliti se samemu sebi.

opcija 2:
- status. boni. delo. štipendija + denarna pomoč. zapolnjen lajf.

se pa absolutno strinjam, da je treba tule nekaj premaknit in pošteno reforimirat - pa ne zakon o malem delu!!! naj to ukinejo, da jaz dobim šiht. :D

- da se ne spravim spat!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 15. Apr. 2014 10:02

Na živce mi grejo študentje po 27. letu in odrasli ljudje (25 plus), ki jokcajo, da morjo sami hrano kupovat. Bogi reveži.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Apr. 2014 19:26

Bivši "delodajalec", ki kar in kar zavlačuje s plačilom. Obenem sem pomirjena, ker imam dokaze opravljenega dela, prijetno pa tudi ni, ker se pričkaš za svoj denar. Butec.
The world is as you are.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 26. Apr. 2014 13:50

- mule, ki kradejo po trgovinah ala hm, Zara, PB itd in to tako neočitno, vse pogumne, sej jih nikol ne dobijo hahahahhahah sam čakajo,da se dost robe nabere :P

- mule, ki potem to še oglašujejo (prodam like 20 novih, nenošenih majic, listki gor) in upajo, da bo folk nasedel temu, da so totalno nesposobne za cote kupvat, da kupijo 20 napačnih majic :nein:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 19. Jun. 2014 5:56

* ljudje, ki imajo službo, ki je moja sanjska služba in potem zafrustrirano jamrajo. Pa nehaj in jo prepusti meni.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov