kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 12. Dec. 2012 23:36

jasno da se.. sam pač mal čudno se mi zdi pač kako se na lojalnost do živali drugač gleda kot na pomen lojalnosti do sočloveka, that's all :) sem se spomnil tele fraze "zrasel" oz. "zrasla", s katerim sem pa tja kak cosmouporabnik hoče opravičit izhod iz zveze, ker se je pač naveličal.. mogoče zdej razumete zakaj se mi taki ljudje točno tok gnusijo kot ta uporabnik bolhe..
hej norci :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Dec. 2012 13:55

tu si pa vsekal totalno mimo. Eno je zapustil drugo človeško bitje oz. it iz zveze, nekaj popolnoma drugega pa je prodajat ali pa drugače zapustit psa, samo zato, ker si se ga naveličal in bi rad drugega. Men je to direkt ogabno! Psi drugače gledajo na lojalnost, ljubezen itd. Njim gospodarji pomenimo vse na svetu in, če jih zapustimo je za njih enako smrti.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Dec. 2012 14:13

^^saj, to.
In to, slovenc, da primerjaš razhod in tvoje razočaranje nad ljudmi tvoje starosti s tem, da se nekdo naveliča psa je noro.
Jaz bolj kot z zvezo to primerjam z otrokom (ne dobesedno, da me ne bo kdo vzel narobe). Si ga -ponavadi- vzameš k sebi kot mladička, ga imaš rad, psu pomeniš vse na svetu in pol ga idiot zamenjaš?
In če ti je to podobno tvoji predstavi o potrošništvu, se pa vidi da ne samo da nisi imel punce, tudi ljubezni do psa nisi občutil. Jbg.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Dec. 2012 16:42

narobe razumeta. spet.

jaz čutim velik ljubezni do svojega psa. in hecno, tudi do punce, soljudi bi jo. glih zato mi ne gre v glavo kako da pa v zvezi šteje samo osrečevanje in zadovoljevanje potreb, ne pa ljubezen in zvestoba kakršna je še do psa pričakovana

da nekdo gre prodat psa zarad drugega je vsem gnusno. čist logično. kaj pa da nekdo zapusti partnerja ker si želi drugega? zakaj je pa to tok podprto in "pomembna je sreča" in "je pač zrasel"? zakaj se vam tudi to ne zdi gnusno?

sej to pravim, mogoče zdej razumete zakaj tako obsojam ko nekdo pride na forum in reče "naveličal sem se partnerja, ne osrečuje me več, pustil ga bom", pa vsi hvalite kok je to pravilno dejanje.. ja kurca je.. isti gnus kot takole prodat psa je. vsaj zame.

evo, en primerčič:

pustila sem ga, ker so se moja čustva enostavno ohladila, pa čeprav sem se borila proti temu...

a je to kej drugače kot prodat psa ker se ga enostavno naveličaš? men se zdi VSAJ enako gnusno, zakaj pa ostalim ne pa nimam pojma.. a zares resno zvezo lahko pol dobiš samo če si hišna žival al kaj? :D dejansko več zvestobe in ljubezni si deležen. še huje pa, vsem se zdi logično to..
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 13. Dec. 2012 16:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 13. Dec. 2012 16:46

slovenc, teoretično imaš čisto prav, ampak v praksi žal ni tako...če bi bila praksa takšna, kot teorija, bi bil svet najlepši! :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Dec. 2012 16:56

no me veseli da je nekdo celo poštekal :D

ja, lepo bi blo.. sam, upam da vsaj še kdo poleg mene pojem "zvestoba" razume tko kot jaz..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Dec. 2012 16:59

Ja bogi bogi ti... ker mi ki smo v zvezah če ne obešamo zvestobe na veliki zvon očitno tega ne poznamo in samo čakamo, da odidemo ali pa da si najdemo drugega, kao boljšega.
Definitivno je do živali potrebno čutiti obvezo, sicer do partnerja nič manj, ampak njega verjetno ne boš prodajal po bolhi, ker se ga drugače ne moreš rešiti zaradi drugega.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Dec. 2012 18:24

ne gre se o men, sploh. sam čudno se mi zdi da je to da nekdo na bolhi prodaja psa gnusno, da se pa nekdo iz istega razloga znebi partnerja je pa čist ok.. "se pač tko zgodi"..

ne bi rekel temu obveza, žival moraš imet pač rad. zato si jo kupil/posvojil. če lastnik živali nima rad, pol je itak bolje da jo proda/podari. in to je gnusno. ko se pa zveza konča ker se nekdo naveliča in ne ljubi več je pa kaj? super duper ker ceni sebe in lastno srečo? prav tako je gnusno. še bolj.

po drugi strani je pa hvale vredno da lastnik sploh da na bolho to, da poskrbi za prihodnost živali. ni mal ljudi ki bi se živali na bolj preprost (in bolj gnusen) način znebil.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 13. Dec. 2012 20:51

Tearjerker napisal/-a:^^Kak žal mi je, da sem kliknala na tale link.... :evil:

na to sem tudi sama pomislila,ko sem odprla tale link. :(
ljudje so res veeedno bolj kruti in brezčutni. :(
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Dec. 2012 21:04

pri zvezah je navadno tako, da sta za razpad kriva oba. čustva se navadno ne ohladijo kar tako z lepega. tudi v nekoga drugega se ne zaljubiš kar tako z lepega. tudi varajo se ne ljudje v zvezah, ki odlično funkcionirajo. za razpad zveze, sta vedno kriva oba partnerja. to kar ljudje na forum pišejo so enostranske in skrajšane različice razpada zveze. tle mi nikoli ne zvemo obeh plati. tudi razumevanje vzroka za razpad zveze je navadno podano subjektivno in nekoliko izkrivleno, ker so vpletena čustva.

pes pa ni čisto nič kriv, da se ga je nekdo naveličal.

na živce mi gre? hmmm...da mi miška šteka.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Dec. 2012 21:19

Ok, te budale so rekle, da če ga ne prodajo, ga bodo spustili v nek gozd in upali, da se ne vrne.
Torej, si še en tistih, ki misli, da če ga prodajaš in če ga ne prodaš da bo vse ok z njim. Pa ni ponavadi tak.
Samo upam, da bo vse ok z njim in da se reši teh idiotov od lastnikov.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 14. Dec. 2012 0:43

tole je postala ena na fb: Z bolhe sem temu nemarnežu poslala mail z besedami, češ, pride nov pes k hiši in se treba starega znebit (po njegovem), nakar mi odgovori: "Ga hočete ali ne? Drugače ga bom odvrgel v bližnji gozd in upal da se ne vrne."

Taki ljudje mi ne grejo na živce. Take bi končal.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 14. Dec. 2012 12:28

-* moj brat je imel 2 resni punci ki jih je pripeljal domov, in niti ena se mi ni predstavila. To mi gre na živce, če prideš k nekomu prvič in se greš neki resnega, se predstavi vsem...če tudi v svoji brihtni glavi veš kako je že vsem ime, in mi vemo kako je tebi ime.

Manire, young bičz dont have them
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 14. Dec. 2012 13:26

^ em, a ni na tvojmu tamaumu da predstavi svojo punco. meni se zdi neumno prit k fantovi familji, potem pa tam jaz folku roko dajem pa razlagam kdo sem. to je nejgovo delo, jaz se pa lepo smehljam in kimam zraven :) pri nas je pa obratno.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 14. Dec. 2012 13:47

^^ meni se tut nekak zdi, da je to fantova dolznost, ce pridem k njegovim domov prvic.
Enako kot ce tip prvic pride k meni, ga jaz predstavim in mu ni treba samemu razlagat kako mu je ime ipd.

- na zivce mi gre trenutno, da sem lena
- da sem se malo zredila :?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]