Kdo je najpametnejši
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Mater, manj kot 24 ur me ni bilo tule in je takoj par strani razprave šlo mimo.
:knuddel: Pa midva sva sorodni duši! Saj to že ves čas pravim. Da zame niso super inteligentni samo tisti, ki producirajo oziroma izumijo materialne stvari z uporabno vrednostjo (elektrika, računalnik, banalne vsakodnevne potrebščine, ki nam bolj ali manj olajšajo življenje itd), ampak tudi tisti, ki ustvarjajo bolj teoretično ali da se tako izrazim - neuporabno. Filozofi, umetniki, znanstveniki, ki se bolj posvečajo teorijam kot praktičnim predmetom.
Zato nisem razumela očitkov egoizma ... znanstvene teorije, filozofske razprave, umetniška dela, ... so široko dostopna vsakomur. Seveda jih vsakdo ne more razumeti, marsikdaj pa lahko izluščiš iz teh dosežkov neko pozitivno stvar (govorim predvsem o umetnosti), ne da bi bil sposoben doumeti njeno kompleksnost in inteligenco ustvarjalca.
Ja, vem, da obstaja več zvrsti inteligenc. Ponavadi se uporablja v ožjem pomenu besede predvsem to drugo. Po moje so tudi ostale povezane s sposobnostjo logičnega sklepanja, čeprav najbrž obstajajo izjeme, ki imajo eno področje izrazito močno, drugo pa podpovprečno. Po mojih izkušnjah so to izjeme.
Mogoče so pa to moji predsodki, priznam. Ampak vedno znova sem presenečena, ko spoznam človeka, res nadarjenega za glasbo, ki mu lahko 2 uri razlagam davčno napoved, pa mu še vedno ne bo nič jasno. Saj je ja logično - tako kot to, da ima gis-mol 5 višajev!
Hm, malo si pomešala stvari. Jaz lahko mirno rečem za nekoga, da je debel (po merilih WHO-ja), pa to seveda ne pomeni, da mislim, da je slab človek, da se z njim ne bi družila, ... To, da je debel, je pač dejstvo, na podlagi katerega pa ljudi seveda naj ne bi diskriminiral (razen če se poteguje za službo balerine
)
In enako obstajajo ljudje, ki so bolj ali manj inteligentni. Seveda pa se bom raje družila z manj inteligentnim, če je pošten in iskren kot oseba, kot pa s superinteligentnim, če je nesramen in hudoben.
Čeprav priznam, da se načeloma raje družim z inteligentnimi. Oziroma, da se bolj diplomatsko izrazim - s takimi, ki so eno malenkost pametnejši od mene - ne preveč - ker s takimi najraje debatiram.

ryu10kyu napisal/-a:mah...tudi ti super inteligentni dosežki kot jih ti poimenuješ so neke vrste pesek v oči...zunaj nas je polno nekih raznoraznih igračk, predmetov ali kako bi se izrazil...ki nas zavirajo pri osebnostni rasti.
Želel sem povedati v bistvu v vseh prejšnjih postih pa nisem znal na kratek in jedrnat način...oziroma nisem si mislil da bi bilo bolje da bi tako rekel...toda:
Vsa tehnologija in ne vem kakšni dosežki...potovanje v vesolje, letala, avtomobili, super računalniki, lcd tvji, mobiteli, jahte, podmornice in ne vem kaj še vse...tudi konec koncu znanost stalno napreduje...ampak...ampak....koliko smo pa v teh tisočletjih naredili za duhovno rast in mentalni razvoj človeka? Meni se zdi kot da se namenoma pušča ljudi na neki takozvani nizki stopnji zavedanja zgolj zato da so lažje vodljivi in da se lahko manipulira z njimi....to sem želel povedati.
Vse kar se je do sedaj zgodilo glede razvoja tehnologije in znanosti...kapo dol...tu je narejen ogromen dosežek...ampak zanemarilo se je pa pomembno področje...in zato po moje ima tudi čedalje več ljudi psihične in zdravstvene težave...
:knuddel: Pa midva sva sorodni duši! Saj to že ves čas pravim. Da zame niso super inteligentni samo tisti, ki producirajo oziroma izumijo materialne stvari z uporabno vrednostjo (elektrika, računalnik, banalne vsakodnevne potrebščine, ki nam bolj ali manj olajšajo življenje itd), ampak tudi tisti, ki ustvarjajo bolj teoretično ali da se tako izrazim - neuporabno. Filozofi, umetniki, znanstveniki, ki se bolj posvečajo teorijam kot praktičnim predmetom.
Zato nisem razumela očitkov egoizma ... znanstvene teorije, filozofske razprave, umetniška dela, ... so široko dostopna vsakomur. Seveda jih vsakdo ne more razumeti, marsikdaj pa lahko izluščiš iz teh dosežkov neko pozitivno stvar (govorim predvsem o umetnosti), ne da bi bil sposoben doumeti njeno kompleksnost in inteligenco ustvarjalca.
Boris napisal/-a:kr.ena, egoizem, pamet, um, čustva, čuti, srce, instinkt... vse to in še več ne gre pripisovati inteligenci. Inteligenca je nekaj, s čimer vse naštete stvari lahko efikasneje uporabljaš, po možnosti tudi bolje, ne pa nujno. Poleg tega je zvrsti inteligenc več (npr. socialna, muzikalna, čustvena, telesna,...). Howard Gardner opisuje sedem zvrsti:
1. Linguistic
2. Logical-Mathematical
3. Bodily-Kinesthetic
4. Spatial
5. Musical
6. Interpersonal
7. Intrapersonal
Čeravno to morda veš, tega v komentarjih nisem prepoznal, omenjaš le drugo po vrsti, če se oprem na Howardovo klasifikacijo (in k temu dodajaš še etična merila).
Ja, vem, da obstaja več zvrsti inteligenc. Ponavadi se uporablja v ožjem pomenu besede predvsem to drugo. Po moje so tudi ostale povezane s sposobnostjo logičnega sklepanja, čeprav najbrž obstajajo izjeme, ki imajo eno področje izrazito močno, drugo pa podpovprečno. Po mojih izkušnjah so to izjeme.
Mogoče so pa to moji predsodki, priznam. Ampak vedno znova sem presenečena, ko spoznam človeka, res nadarjenega za glasbo, ki mu lahko 2 uri razlagam davčno napoved, pa mu še vedno ne bo nič jasno. Saj je ja logično - tako kot to, da ima gis-mol 5 višajev!
Tonja napisal/-a:In kak lahko nekdo o nekom sploh reče ali je ali ni pameten? Kak lahko nekdo reče, da je nekdo butast, glup, nerazgledan? S kako pravico?
Nekdo je glup, butast, nerazgledan, ker ne uporablja milijon pof*kanih strokovnih izrazov? Ker ne študira? Ker nima 9.stopnje (pa ne po rihterjevi lestvici)? Nekdo je glup, ker ne zna vdret v sistem Nase preko toliko in toliko mrež?
In nekdo je pameten, ker ima v možganih sparkiran SSKJ, slovar tujk in ostali sraj? Nekdo je pameten ker hodi z diplomo po svetu in z besedami zabija folk? Nekdo je pameten ker ima IQ nad sobno temparaturo?
Svaka čast!!!
Jaz ljudi ne sodim po tem, da je nekdo pameten in ne, ampak da je vsak posameznik talentiran za določeno področje.
Hm, malo si pomešala stvari. Jaz lahko mirno rečem za nekoga, da je debel (po merilih WHO-ja), pa to seveda ne pomeni, da mislim, da je slab človek, da se z njim ne bi družila, ... To, da je debel, je pač dejstvo, na podlagi katerega pa ljudi seveda naj ne bi diskriminiral (razen če se poteguje za službo balerine

In enako obstajajo ljudje, ki so bolj ali manj inteligentni. Seveda pa se bom raje družila z manj inteligentnim, če je pošten in iskren kot oseba, kot pa s superinteligentnim, če je nesramen in hudoben.
Čeprav priznam, da se načeloma raje družim z inteligentnimi. Oziroma, da se bolj diplomatsko izrazim - s takimi, ki so eno malenkost pametnejši od mene - ne preveč - ker s takimi najraje debatiram.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
^^ pwned oz. pwnat pomeni "zatolči", nekomu nekaj povedati tako, da (kao) ostane brez besed/argumentov.
Lahko pomeni tudi osmešiti, ali pa pač kakršnakoli slaba stvar ki se nekomu zgodi, se lahko reče da je ta oseba pwnt/pwned/owned. Če premagaš nekoga v neki igri ali športu, ga pwnaš itd.
Lahko pomeni tudi osmešiti, ali pa pač kakršnakoli slaba stvar ki se nekomu zgodi, se lahko reče da je ta oseba pwnt/pwned/owned. Če premagaš nekoga v neki igri ali športu, ga pwnaš itd.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Hanah napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:kajira napisal/-a:ryu10kyu pwned by kr.ena.
Ne vem kaj si brala?Midva s kr.eno sva prav luštno počvekala
In jaz nisem videl nobenega pwned od kr.ene
A me lahko nekdo razsvetli kaj pomeni "pwned"???
To pomeni da je kr.ena ryu10kyu-ju odtrgala srce in odsekala glavo...brez da bi sploh ryu10kyu zmogel kar koli storiti proti temu. In ga obesila na špičast kol skozi zadnjično odprtino in ga izobesila vsem v vpogled da vidijo kaj se je zgodilo in da ni dobro češenj zobati s kr.eno

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Boris napisal/-a:Tonja, še nekaj zate, ko praviš, da je vsakdo talentiran za svoje področje.
Prevod 2.točke Svevovega članka 10 razlogov zakaj naj ne bi nikoli dobil službe (op. naslov je provokativen, ne gre za neko farbanje):2. Omejene izkušnje
Lahko si misliš, da je pomembno dobiti službo, da pridobiš izkušnje. Ampak to je tako, kot bi rekel, da igraj golf, da boš dobil izkušnje v igranju golfa. Izkušnje dobiš iz življenja, pa če imaš službo ali pa ne. Služba ti da izkušnje za opravljanje specifičnega dela, ampak Ti pridobiš izkušnje z delovanjem, torej z vsakim opravilom, ki se ga lotiš. Če sediš na svoji riti in fizično ne delaš ničesar, lahko pridobiš izkušnje v meditaciji, razmišljanju, filozofiranju, politiki,..
Problem z pridobivanjem izkušenj iz dela je, da običajno ponavljaš isto reč znova in znova. Na začetku se veliko naučiš, potem pa stagniraš. To te prisili k temu, da zamudiš druge izkušnje, ki bi jih lahko pridobil in bi bile veliko več vredne. In če set tvojih omejenih izkušenj kdaj postane zastarel, potem tvoje izkušnje ne bodo vredne piškavega oreha. V bistvu, vprašaj se, kakšna izkušnja, ki jo pridobivaš sedaj, bo kaj vredna čez 20-30 let. Bo tvoja služba takrat še obstajala?
Zdaj pa se še enkrat vprašaj, kaj ima znanje na določenem področju (talentiranost) opraviti s pametjo. In kaj ima sploh pomnenje enciklopedij veze s pametjo. Izhajaj iz definicij, lepo prosim, pa bo manj glava pekla.
Je že kdo pomislil, kakšno pametno funkcijo jaz uporabim, da me glava ne peče za vsako, ko nekdo trobentice sadi na tem forumu?
Mhm,Boris,prav, potem pa nadaljujva tle, kjer si ti naredil vprašaj (na vprašanje ne odgovarjam)

Govora je bilo o pridobivanju izkušenj oz. če bodo izkušnje, ki jih človek pridobiva sedaj zadovoljive tudi kasneje oz. če bo ta služba sploh še obstajala čez 20,30 let.
Glede na to, da tema verjetno cila na vse pogostejše programiranje in upravljanje z računalniki in da bodo ljudi kmalu nadomestili roboti (v nekaterih tovarnah v tujini so jih že) bova potem nadaljevala temo v tej smeri.
Dava za primerjavo mojo službo? Prav...
Torej imam službo, kjer sedim na riti, res je. In ne, poleg sedenja na riti se ne ukvarjam ne z meditacijo, ne z politiko, ne z filozofijo.
Preprosto se ukvarjam z stvarmi, ki se dogajajo tam, tisti moment.
Kot veš, vozim tovornjak. In kot veš, si marsikdo misli, da tu enostavno sediš v ogromni dnevni sobi, pred seboj imaš ogromen tv zaslon, na dosegu so kokice in čokoladice, ter pelješ.
To je tisti najbolj enostaven del na riti sedečega dela.
Kje pa je skoncentriranost na promet, pešce, motoriste, nevaren in drseč teren, na naklad, razklad, na kipanje (katero je zoprno predvsem kadar se kipa zemlja in ilovica, pa tudi asfalt ni neka posebna milina, da o muldi sploh ne govorim).
Se tega lahko navadiš in stagniraš? Ne.
Četudi je material isti, pa so situacije drugačne. Iz leta v leto je na cesti več prometa, več nesreč, več hitrejših avtomobilov in tudi več samomorov, ki se končajo pod kolesi tovornjakov.
Lahko stagniraš na kiperiji? Tudi ne, kajti čeprav se navadiš na material, nisi nikoli na istem terenu, istih vremenskih razmerah, isti širini cest, istem nagibu ipd.
Lahko voziš tovorno vozilo 20,30 let, ko iz tebe kipijo izkušnje, pa nekega dne naletiš na oviro, ki je ne premagaš in ki te zlomi.
Kakšne izkušnje mi manjkajo v tem poklicu? Delam s papirji, vozim in opravljam manjša popravila na tovornem vozilu. Delam to, kar delam rada.
Prav tako sem prepričana, da robotika šoferja nebo hitro nadomestila zato se za svoje delovno mesto iz tega vidika ne bojim. Prej mislim, da bomo prišli na nizek level zaradi sprejemanja cenene delovne sile v šoferske vode, saj plača drastično pada, delo pa ostaja isto/enako.
Premisli o naslednjem. Katero izkušnjo bi raje pridobila? Znanje o tem, kako neko službo opravljati zares dobro - tisto, s katero lahko kuješ denar zgolj s posvečanjem tvojega časa za denar - ali znanje o tem, kako uživati finančno neodvisnost do konca svojega življenja?
Boris, na tole vprašanje je odgovor sledeč... Pridobivam znanje o tem, kako neko službo opravljati zares dobro in temu posvečam svoj denar svoj čas in svojo voljo. Zakaj? Ker preprosto obožujem delo, ki ga opravljam in ne hrepenim po finančni neodvisnosti-uživanju.
In še to... V mojem poklicu so izkušnje zelo pomembne. Pa mislim, da ne samo v mojem. Izobrazba pa ne. Nobena teorija me ne bo potegnila iz dreka, če me potegne z eno osovino v prepad, ga ni teoretika, ki me bo rešil, če nimam tam takoj bagerja ali drugega stroja, ki me potegne ven, nikoli ne bom prišla ritensko prazna v hrib, ki ima naklona več stopinj in z mehko podlago, če se ne znajdem sama v tistem momentu, kaj poizkusit.
Teorija pri nas šoferjih je dobrodošla samo na enem področju: poznavanje policijske zakonodje

-
kr.ena - Cosmopsiho
ryu10kyu napisal/-a:Hanah napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:kajira napisal/-a:ryu10kyu pwned by kr.ena.
To pomeni da je kr.ena ryu10kyu-ju odtrgala srce in odsekala glavo...brez da bi sploh ryu10kyu zmogel kar koli storiti proti temu. In ga obesila na špičast kol skozi zadnjično odprtino in ga izobesila vsem v vpogled da vidijo kaj se je zgodilo in da ni dobro češenj zobati s kr.eno![]()

Tako nekako. Ampak je pasalo, ne?
Resno; tudi jaz mislim, da samo lepo debatirava. Seveda sem čisto osebno prepričana, da imam jaz bolj prav, zavedam pa se, da širše gledano obstaja več resnic. Nobena pa ni absolutna; vsaka ima svoje haklce.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
ryu10kyu - Cosmofrik
ryu10kyu napisal/-a:Hanah napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:kajira napisal/-a:ryu10kyu pwned by kr.ena.
To pomeni da je kr.ena ryu10kyu-ju odtrgala srce in odsekala glavo...brez da bi sploh ryu10kyu zmogel kar koli storiti proti temu. In ga obesila na špičast kol skozi zadnjično odprtino in ga izobesila vsem v vpogled da vidijo kaj se je zgodilo in da ni dobro češenj zobati s kr.eno![]()
Naj povem da je bil to samo primer...to se ni zgodilo...ker sva midva s kr.eno čisto na skulirani frekvenci in najin čvek bazira na čisto drugi ravni :knuddel:

-
ryu10kyu - Cosmofrik
kr.ena napisal/-a:![]()
Tako nekako. Ampak je pasalo, ne?
Resno; tudi jaz mislim, da samo lepo debatirava. Seveda sem čisto osebno prepričana, da imam jaz bolj prav, zavedam pa se, da širše gledano obstaja več resnic. Nobena pa ni absolutna; vsaka ima svoje haklce.
Mah...to je tako kot da daš dva modela za mizo vsakega na en konc in daš pred njiju kovanec en gleda v številko en pa v grb...vsak trdi in vztraja na svojem...en se dere da vidi cifro in da je un ta drugi prtegnjen ker trdi da vidi grb...in z drugim je ista zgodba...oba gledata isti kovanec...kdo ima prav od njiju?

-
ryu10kyu - Cosmofrik
Tonja napisal/-a:. Nobena teorija me ne bo potegnila iz dreka, če me potegne z eno osovino v prepad, ga ni teoretika, ki me bo rešil, če nimam tam takoj bagerja ali drugega stroja, ki me potegne ven, nikoli ne bom prišla ritensko prazna v hrib, ki ima naklona več stopinj in z mehko podlago, če se ne znajdem sama v tistem momentu, kaj poizkusit.
Tonja...veš da sem prav šokiran, ko sem izvedel da ti kamijon pelješ res

Enga unega velikega bagra katerpilerja ali kaj so...pa da je Tonja na njemu, pa da vidimo kolk bi pol Boris bil pameten in solil pamet, ko bi ga Tonja po kamnolomu lovila

Svetujem ti Tonja, da vedno s seboj v kamijonu pelješ matematika, fizika in geografa..in ti bodo oni izračunali kolikšna je možnost zdrsa v prepad, če je podlaga taka in taka in če je naklon klanca tak in tak

-
kr.ena - Cosmopsiho
Toliko inteligentna že, da dojemam ironijo.
In toliko inteligentna, da se zavedam, da nisem tako zelo inteligentna kot nekateri mislijo, da sem.
In toliko inteligentna, da se zavedam, da nisem tako zelo inteligentna kot nekateri mislijo, da sem.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Seveda ne. Egoizem je lastnost osebe(uma), pamet je posledica inteligence, um je oseba, custva so del uma, cuti so vhodni kanal informacij za um, srce je telesni organ, instinkt je nagon, ki procesira informacije brez zavestnega napora v tej smeri. Torej kot je vidno ima inteligenca vpliv samo na pamet, delno na um katerega del pamet je.Boris napisal/-a:kr.ena, egoizem, pamet, um, čustva, čuti, srce, instinkt... vse to in še več ne gre pripisovati inteligenci.
Sej so jih. Ogromno problemov so resili. En primer. A vidis svoj hladilnik? To so fiziki pogruntali. Resili so problem s skladiscenjem in transportom hrane. Ali pa se en primer: natancna rocna ura. Clovestvo je ogromno profitiralo na ucinkovitosti od tega. Zdaj lahko povemo drug drugemu kdaj se bo nekaj zgodilo/bomo naredili(gre vlak/se dobimo/se zacne pouk). Kdor trdi, da nekateri znanstveniki niso resili realnih in velikih problemov je preprosto neumen ali pa to trdi samo iz nasprotovanja. Ti gotovo ciljas na probleme miss fotogenicnosti ala svetovna lakota in zdravilo za raka. Tudi v tem primeru je tvoj argument absurden. ker pravis da matematiki niso pametni, ker ne resujejo problemov socialne in medicinske narave. To je tako, kot bi kiparju rekel, da ni umetnik, ker ne zna slikat. Seveda ne bodo matematiki odkrili boljsih druzbenih ureditev. Ampak so pametni...na svojem podrocju so zelo uspesni.ryu10kyu napisal/-a:Če bi že res bili inteligentni teli strokovnjaki matematični ali ne vem kakšne glavce bi se zbrali vsi ti znanstveniki in genijalci na kupu in bi dejansko rešili kakšen problem...
To sploh ni res. Znanost je ze veliko stvari izumila, od cesar je profitiralo celotno clovestvo. Poleg tega, ce ti to ni dovolj, od koga je pa clovestvo imelo dost profita, da so pametni? Od umetnikov in filozofov? LOL.ryu10kyu napisal/-a:Skratka vse to blazno znanje in ne vem kakšne vsote genijalcev in pametnjakovičev ni zmožnih skupaj sestaviti nekaj smiselnega za celotno človeštvo.
Neko kvazi-zajebano vprasanje, odgovor je povsem preprost, upam da se samo delas, da ti ni jasno zakaj so znanstveniki tm kjer so in zakaj so tako financirani in zakaj stvari so take kot so. Odgovor na to je rahlo predolg da bi se mi dalo pisat pa v detajle razlagat.ryu10kyu napisal/-a:In zakaj ne? Zato ker vsi ti blazni znanstveniki delujejo v sistemu kjer so odvisni od finančnih virov ali pa so financirani s strani raznoraznih koorporacij. In so lutke v rokah nekoga drugega...Kdo je zdaj tu pameten in kdo neumen?
![]()
Absurden argument na dveh ravneh:ryu10kyu napisal/-a:Kako ne razumeš kaj želim povedati?
Razloži mi kako lahko neka inteligentna oseba dovoli neki manj inteligentni osebi, da dela z njim kar želi in da je inteligentna oseba v rokah neinteligentne osebe? Kdo je tu inteligenten?
1. Cist tehnicno, znanstveniki delajo za nekoga, to ne pomeni da le-ta lahko pocne z njim kar zeli.
2. Argument je naravnost smesen. Kaj ima inteligenca za opravit z mocjo? Ce je nekdo mocnejsi od tebe, potem ti ne mores biti bolj inteligenten od njega al kaj? Neumnost. Vse zrtve posilstva so torej ocitno manj inteligentne od svojega napadalca. In v arabskem svetu, kjer moz lahk dela z zeno kar hoce, so ocitno zenske manj inteligentne od moskih.

Ja, ane...sploh teli glasbeniki so cist butasti. Namest da bi sami posnel, rocno naredil ovitek od vsake zgoscenke, se reklamiral, pa osebno vsaki stacuni dostavljal, pa se sledil folku k jih piratizira na netu, sli do vsakega domov pa ga na gobec. Tko pa kr pustijo zaloznikom da delajo kar hocejo z njihovimi kreacijami, bedaki eni.ryu10kyu napisal/-a:Seveda je ta oseba inteligentna...ampak dopustiti nekomu drugemu da dela s tvojo stvaritvijo kar njemu paše, pa se mi ne zdi odgovorno. To sem želel povedati! In to da ti nekaj znaš narediti ali biti morda izumitelj si za moje poglede nesposoben in neinteligenten...nekaj na pol narediti je tako kot žensko zrajcati da bo voljna, nekdo drugi pa naj jo potem poseksa ali kaj?

A mislis ponudit kako alternativo kapitalizmu al mislis samo jokat kok je bedn.ryu10kyu napisal/-a:že sam denar, kapitalizem, bančništvo je narejeno tako da naredi človeka za sužnja sistema...hočeš nočeš...
Zato ker to vidis vsak dan. Stvari so najprej fascinantne potem pa postanejo vsakdanje(mundane). Ce bi v srednji vek vrgel avto bi se folku zdel fascinanten.ryu10kyu napisal/-a:Imamo kao neka huda vozila s katerimi se peljemo..ne vem kakšno tehnologijo...ne vem kakšne novogradnje....to ko pogledam ne vidim nič fascinantnega...
Ljudje ostajajo na isti duhovni ravni na kakršni so...
Kar se pa tice tega da smo po tehnoloski strani mocno napredovali, na duhovni pa ostajamo isto: kaj pol s prstom kazes na matematike, fizike, ces da oni niso pametni? Po tvoji logiki so pametni, saj so uspesni na svojih podrocjih in ocitno resujejo probleme, poglej ta tehnoloski napredek. To da smo duhovno na isti ravni in da imamo kapitalisticno druzbeno ureditev je pa krivda filozofov, sociologov, politologov etc. Torej so le-ti neumni. Ti pa smiselnost in pametnost strokovnjakov raznih tehnicnih ved spodbijas z neuspehi povsem drugih ved.
Kako ti rata tipkat te stvari na racunalnik, ki temelji na teh stvareh za katere ti je vseeno, brez da bi se zamislil o smiselnosti tvojih izjav.ryu10kyu napisal/-a:To da zna nekdo rešiti neko blazno zakomplicirano računsko operacijo? Dol mi visi za to!!!
To da zna povedati vse bogove in glavna mesta in vse reke in pozna vse avtorje pesmi in režiserje filmov in da ve kdo je bil predsednik amerike ali pa Jeruzalema v zadnjih 50 letih ali še dlje in ne vem kaj še vse? Dol mi visi!!!
To da zna ne vem kaj in ne vem koliko? Dol mi visi!!!
A k bos na kak medicinski aparat bil prikljucen te bo tut bolel k***c za folk k zna delat zapleteno tehnologijo? Al pa za dohtarjevo faktografsko znanje o telesu?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov