Kdo je najpametnejši

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 19. Apr. 2008 18:38

Mahagonij napisal/-a:
Boris napisal/-a:kr.ena, egoizem, pamet, um, čustva, čuti, srce, instinkt... vse to in še več ne gre pripisovati inteligenci.
Seveda ne. Egoizem je lastnost osebe(uma), pamet je posledica inteligence, um je oseba, custva so del uma, cuti so vhodni kanal informacij za um, srce je telesni organ, instinkt je nagon, ki procesira informacije brez zavestnega napora v tej smeri. Torej kot je vidno ima inteligenca vpliv samo na pamet, delno na um katerega del pamet je.

Dobro. Vidim, da ločiš med umom in pametjo. Sicer si pa zelo poenostavil stvar. Na koga se sklicuješ povej. Na vrabce, na lastno logiko, na čuka iz gozda, na znanost, na religijo, na duhovnost,... Kaj od tega?

Torej, um je po tvojem sestavljanka pameti, čustev, inteligence, čuti pa so speljani v um, da bi ta lažje obratoval.

Instinkt in nagon sta pojma, ki si ležita blizu, a zna kljub temu med njima biti velika razlika. Za laika je seveda ni. Bom več o tem pozneje.

Zakaj si šprical lekcije o tem, kakšne zvrsti inteligence vse poznamo? Oz. če jih nisi, se nisi skoncentriral na to, da poznamo čustveno inteligenco, ker če bi se, ne bi trdil, da ima inteligenca vpliv le na pamet, saj ima vendar čustvena inteligenca vpliv na čustva. Telesna inteligenca pa ima vpliv na telo.

Da bi ti razložil osnove, par stavkov ne bo dovolj.

Poglejva npr. teorijo Ved. Zatem si lahko ogledava še kakšno drugo, ampak nekje je treba začeti in zakaj ne bi pri teoriji, ki se preučuje že tisoče let. Po Vedah so čuti, um in inteligenca sadež poželenja in preko njih poželenje zbega živo bitje, saj prekrije njegovo pravo znanje. Sam sem agnostik, a teorije svetih spisov so mi precej zanimive. Sovražnik pogojene duše naj bi zasedel različne strateške položaje v njenem telesu. Um je središče vsega delovanja čutov, in kadar poslušamo o predmetih čutne zaznave, ponavadi postane zbiralnik idej o zadovoljevanju čutov. Um in čuti postanejo zato skladišča poželenja, inteligenca pa njegov glavni sadež. Inteligenca je najbližji sosed duše. Poželjiva inteligenca zna napeljati dušo k temu, da sprejme lažni ego in se začne enačiti z materijo ter tako z umom in čuti. Duhovna duša postane zasvojena z materialnim čutnim uživanjem in zmotno misli, da je to prava sreča.

Po Vedah so inteligentni ljudje dveh vrst. Eni so inteligentni na področju materialističnega delovanja, namenjenega zadovoljevanju čutov, drugi pa so introspektivni in si zavestno prizadevajo doseči samospoznanje. Dejavnosti introspektivnega modreca oziroma razmišljujočega človeka so noč za ljudi, obsedene z materializmom.

Nova akropolauči:
Človek je sestavljen iz osebnosti (ega, nižje narave) , individualne duše in enotnega duha (višje narave). Osebnost je sestavljena iz fizičnega telesa, življenjske energije (energijskega telesa), čustev (čustvenega telesa) in razuma (mentalnega telesa). Duh je sestavljen iz (višje, čiste) inteligence (modrosti), (brezpogojne) ljubezni (dobrote) in (svobodne) volje (moči). Duša je vmesni člen, ki povezuje osebnost z duhom (nekatera učenja se izogibajo besedi duša in večina učenj se izogiba besedi Bog, ker ju razum ne more spoznati).
Več tukaj:
http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/modrosti/ucenja.htm

Brihadaranyaka Upanishad IV.4.5:

'Pure you' = 'pure truth'

The body, the mind, the intelligence, the ego: use your mind to control your body, use your intelligence to control your mind, and use "the ego" to control your intelligence. “Ego” is the real you, the eternal living spirit soul. True ego is: “knowing who you are and what your position is in the world around you.” 'Pure you' = 'pure truth'. The false conception of ego is: "I am a man, I control all that I see, I can do this, I can do that" This is a false identification with the ego and this is “not” the true self.

Pogledava si lahko tudi osnove Ayurvede:
V knjigi "Ayurveda", pogl. II, stran 29, je povedano, da fino ali subtilno telo sestoji iz uma, inteligence in lažnega ega. Ni pa razloženo, iz česa so sestojijo um, inteligenca ter lažni ego in kako delujejo. Zdaj je čas, da se to razloži, predvsem um, saj je le-ta glavni kreator sedanjega življenja, trpljenja in sreče.

Vede pravijo, da v duhovnem svetu, naši pradomovini, mi oz. duša posedujemo um in inteligenco. Lažni ego ali lažno poistovetenje dobimo, ko zaživimo v materialnem svetu. Torej lažni ego nastane, ko pride duša v stik z materijo. Ko dobi duša materialno telo, dobi zaradi svoje slabosti tudi lažni jaz, ki je v skladu s tem telesom. Ko dobi človeško telo, se z njim tudi poistoveti in reče: Jaz sem Marko, ali Janko, odvisno od imena, ki ga je to telo dobilo. Ko materialno telo umre, gre duša dalje ter dobi drugo telo in drugo ime. Ime, ki ga imamo sedaj, je ime materialnega telesa in ne nas, kot duše. Ko dobi duša materialno telo psa, reče, jaz sem pes, itd. Zaradi njene slabosti jo k temu silijo zakoni materialne narave.

Ko zaživimo v materialnem svetu, se naš pravi um in inteligenca pri dotiku z materijo z njo zamažeta, v skladu z našim lažnim jazom. Začneta vse bolj in bolj sprejemati razumevanje in logiko tega materialnega sveta. Vsebina materialne logike in razumevanja prekrije duhovno razumevanje. To prekritje imenujemo pozaba. V dolgem bivanju v materialnem svetu začnemo pozabljati, kdo smo, kaj smo in od kje, saj se neprestano poistovečamo z materialnim telesom. Torej je vzrok pozabe slabost duše ter lažni jaz, ki se je postavil med dušo, inteligenco in um.

Torej, ti praviš, da je oseba um, Ayurveda pa pravi, da je oseba um+inteligenca+lažni ego, s tem da misliva na osebo kot subtilno telo.

Preprost izsek članka s pozitivk o čustveni inteligenci:
Znanstveno podprto spoznanje o kvalitetah EQ je postavilo na glavo stara stoletna naziranja o medsebojni napetosti med razumom in občutki. Spoznanje, da obstajata dve vrsti možganov, dve različni inteligentnosti in dva tipa mišljenja: razum in čustva podre do sedaj trdno tezo usmerjeno samo v racionalizem.

Sicer tudi ta zgoraj omenjeni članek poenostavlja zadevo, ampak ti Mahagonij se greš pa čisti racionalizem, če te prav razumem, saj praviš, da ima inteligenca vpliv le na pamet.

Povzetek: inteligenca ima vpliv na marsikaj in marsikaj ima vpliv na inteligenco in niti slučajno to ni le in samo pamet. No ja, možno je, ampak malo verjetno, po mojem so stvari medsebojno prepletene.

No, sedaj je na vrsti pogled s področja ortodoksne psihologije. Se kdo javi?
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Apr. 2008 20:34, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Apr. 2008 20:10

Mahagonij napisal/-a:Sej so jih. Ogromno problemov so resili. En primer. A vidis svoj hladilnik? To so fiziki pogruntali. Resili so problem s skladiscenjem in transportom hrane. Ali pa se en primer: natancna rocna ura. Clovestvo je ogromno profitiralo na ucinkovitosti od tega. Zdaj lahko povemo drug drugemu kdaj se bo nekaj zgodilo/bomo naredili(gre vlak/se dobimo/se zacne pouk). Kdor trdi, da nekateri znanstveniki niso resili realnih in velikih problemov je preprosto neumen ali pa to trdi samo iz nasprotovanja. Ti gotovo ciljas na probleme miss fotogenicnosti ala svetovna lakota in zdravilo za raka. Tudi v tem primeru je tvoj argument absurden. ker pravis da matematiki niso pametni, ker ne resujejo problemov socialne in medicinske narave. To je tako, kot bi kiparju rekel, da ni umetnik, ker ne zna slikat. Seveda ne bodo matematiki odkrili boljsih druzbenih ureditev. Ampak so pametni...na svojem podrocju so zelo uspesni.

Mahagonij...ali si opazil da se stori z rešitvijo enega problemčka dolgoročne probleme?In spet dobivam s tvoje strani brez zamere...smešne kontra argumente, tili današnji kažejo na tvojo skoncentriranost na trenutno rešitev. In takih je ogromno ljudi tako da ti ni za zameriti.
Malo poglej okoli sebe kakšno vodo piješ, kakšno hrano ješ, kakšen zrak dihaš? Vse zavoljo tega, da se lahko peljemo z avtom, da lahko hladimo hrano in pijačo, itd. Tebi se zdi ta cena zanemarljiva...meni pač ne. In to da rešiš kratkoročen problem in s tem ustvariš dolgoročnega zame ni dokaz inteligence. Seveda se ti strinjaš s tem..saj se verjetno 95% ljudi s tem strinja...pač spadaš med njih.

To sploh ni res. Znanost je ze veliko stvari izumila, od cesar je profitiralo celotno clovestvo. Poleg tega, ce ti to ni dovolj, od koga je pa clovestvo imelo dost profita, da so pametni? Od umetnikov in filozofov? LOL.
Spet imaš zgoraj razložitev tega tvojega takozvanega "kontriranja", ki nima ne začetka ne konca.

Neko kvazi-zajebano vprasanje, odgovor je povsem preprost, upam da se samo delas, da ti ni jasno zakaj so znanstveniki tm kjer so in zakaj so tako financirani in zakaj stvari so take kot so. Odgovor na to je rahlo predolg da bi se mi dalo pisat pa v detajle razlagat.

Jaz vem zakaj so znanstveniki tam...zato ker so sužnji sistema...sistem jih je kot take ustvaril..lutke ki so skoncentrirane na rešitev določene situacije, ki jim jo gospodarji ukažejo.

Absurden argument na dveh ravneh:
1. Cist tehnicno, znanstveniki delajo za nekoga, to ne pomeni da le-ta lahko pocne z njim kar zeli. Saj ne počne nihče z njimi tisto kar oni ne bi želeli? Plačani so zato da delajo kar jim rečejo. Če se že pritožujejo se zaradi tega ker imajo premajhno plačo in zaradi delovnih pogojev.
2. Argument je naravnost smesen. Kaj ima inteligenca za opravit z mocjo? Smešen si ti ker to primerjaš z mojim primerom
Ce je nekdo mocnejsi od tebe, potem ti ne mores biti bolj inteligenten od njega al kaj?
Saj ne morem verjeti...kako naj na taka vprašanja sploh odgovorim brez da bi prizadel tvoj um. To da se nekdo podredi nekomu, ki ima denar zavoljo tega da bo prejel plačo je stvar izbire. To ne pomeni da je ta človek, ki ima denar inteligentnejši od drugega. Lutke kakor imenujem te vrle znanstvenike so prostovoljno tam. Torej ne zavračam njihovo sposobnost ustvarjanja in reševanja kratkoročnih problemov. To je pa vse kar jim lahko priznam. Vse ostalo jim pa pristoji tako kot delavcem za tekočim trakom...in niso popolnoma nič drugačni od njih. razen s tem da imajo večjo plačo, pa da se morda s boljšim avtom peljejo v službo.
Neumnost. Vse zrtve posilstva so torej ocitno manj inteligentne od svojega napadalca. In v arabskem svetu, kjer moz lahk dela z zeno kar hoce, so ocitno zenske manj inteligentne od moskih. :roll:

Spet še ena taka trditev, ki nima nobene podobnosti s tem, kar sem rekel. Jaz ne vem kje jih pobiraš...ali naj se smejim ali zjokam?
Kaj ima posiljevanje veze s tem kar sem jaz razlagal? Se bom postavil na tvoj nivo primerjave.
Če že kaj ima podobnosti...je to lahko to, da se pustijo znanstveniki za par evrov nategovati v rito in to na suho...kar pomeni da se prostituirajo iz dneva v dan in iz meseca v mesec in iz leta v leto, itd.! Če že jamrajo...jamrajo zaradi tega ker se počutijo premalo plačani. In ne morem sprejeti tega da želiš njih primerjati s posilstvom in arabskim svetom! Oni imajo izbiro posiljena oseba je pa nima!

Oprosti Mahagonij..ampak se vidi da se trudiš nek vtis spet narediti s svojimi nesmiselnimi kontra argumenti. Iskreno povedano že takoj ko sem prebral tvoje kontra argumente sem se za glavo prijel in si rekel spet se trudi dokazati se nekomu da je njegova inteligenca in razgledanost neizmerna...ampak mu ponovno ne ratuje.

Ja, ane...sploh teli glasbeniki so cist butasti. Namest da bi sami posnel, rocno naredil ovitek od vsake zgoscenke, se reklamiral, pa osebno vsaki stacuni dostavljal, pa se sledil folku k jih piratizira na netu, sli do vsakega domov pa ga na gobec. Tko pa kr pustijo zaloznikom da delajo kar hocejo z njihovimi kreacijami, bedaki eni. :eek:

Spet ena vrla s tvoje strani!
Kakšna je razlika med plačancem in med sodelovanjem oz. simbiozo?
Pri tvojem primeru si vsi skupaj razdelijo del pogače. Pri mojem primeru je očitno da gre za čisto nekaj drugega...

A mislis ponudit kako alternativo kapitalizmu al mislis samo jokat kok je bedn.

Jaz ne jokam...meni je lepo. Povem kaj se dogaja po svetu in da mi to ni všeč. Ampak množica med katere spadaš tudi ti to podpira. Zato bo nekaj časa še težko kaj spremeniti.
Ali te zdaj moti da sočustvujem s lutkami, ki vsak dan hodijo v službo...pa čeprav bodo sami sebi lagali in rekli mene moje delo veseli. Jaz z veseljem hodim v službo in delam za nekoga. Jaz jim skušam odpreti oči...ampak se pač ne da...vsak ima svojo pot očitno.

Zato ker to vidis vsak dan. Stvari so najprej fascinantne potem pa postanejo vsakdanje(mundane). Ce bi v srednji vek vrgel avto bi se folku zdel fascinanten.

Ne zdi se mi fascinantno zavoljo tega, ker povzročajo več skode kot koristi. In niso ne vem kakšen izum...vsaj v mojih očeh ne! Navadne igračke za rajo...polno nekih nesmiselnih orodij in rešitev imamo okoli sebe in jih kupujemo zaradi sistema manipuliranja na katere nasede ogromno ljudi. Ljudje sploh nimamo tako veliko potreb kakor se marsikomu morda zdi.

Kar se pa tice tega da smo po tehnoloski strani mocno napredovali, na duhovni pa ostajamo isto: kaj pol s prstom kazes na matematike, fizike, ces da oni niso pametni? Po tvoji logiki so pametni, saj so uspesni na svojih podrocjih in ocitno resujejo probleme, poglej ta tehnoloski napredek. To da smo duhovno na isti ravni in da imamo kapitalisticno druzbeno ureditev je pa krivda filozofov, sociologov, politologov etc. Torej so le-ti neumni. Ti pa smiselnost in pametnost strokovnjakov raznih tehnicnih ved spodbijas z neuspehi povsem drugih ved.

Morda so neumne ovčice, ki so sprejele ta sistem in ga podpirajo? In med te ovčice spadajo tudi vrli znanstveniki in matematiki in ne vem kdo še vse. Jaz sebe ne smatram kot ovčico...morda ovčica v volčji preobleki :wink: Ampak ni prava primerjava...prej bi rekel da sem človek ki razmišlja s svojo glavo in ve da ne more spremeniti nobenega ampak samo sam sebe. Torej navzven izgledam da delujem po sistemu ampak delujem po svojem sistemu izven njega. Potegnem iz njega pač najboljše kar se da.

Kako ti rata tipkat te stvari na racunalnik, ki temelji na teh stvareh za katere ti je vseeno, brez da bi se zamislil o smiselnosti tvojih izjav.

Kako tebi rata pisati take nesmisle in me prisiliti da na njih odgovarjam?

A k bos na kak medicinski aparat bil prikljucen te bo tut bolel k***c za folk k zna delat zapleteno tehnologijo? Al pa za dohtarjevo faktografsko znanje o telesu?

Bom pač izkoristil te vrle "pametnjakoviče", da opravljajo svoje delo. Čeprav jim ne zaupam ampak jim v tistem trenutku bom, saj mi drugega ne bo preostalo. Saj jih plačujem...plačance...lutke sistema...saj zato so tam ...mar ne? In ti to zagovarjaš in podpiraš, čeprav bi si morda v tem trenutku ti želel da jih ne bi bilo tam, ko jaz pridem do njih iskati pomoč :lach:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 19. Apr. 2008 20:58

ryu10kyu napisal/-a:Če bi že res bili inteligentni teli strokovnjaki matematični ali ne vem kakšne glavce bi se zbrali vsi ti znanstveniki in genijalci na kupu in bi dejansko rešili kakšen problem.
Mahagonij napisal/-a:Sej so jih. Ogromno problemov so resili. En primer. A vidis svoj hladilnik? To so fiziki pogruntali. Resili so problem s skladiscenjem in transportom hrane. Ali pa se en primer: natancna rocna ura. Clovestvo je ogromno profitiralo na ucinkovitosti od tega. Zdaj lahko povemo drug drugemu kdaj se bo nekaj zgodilo/bomo naredili(gre vlak/se dobimo/se zacne pouk). Kdor trdi, da nekateri znanstveniki niso resili realnih in velikih problemov je preprosto neumen ali pa to trdi samo iz nasprotovanja. Ti gotovo ciljas na probleme miss fotogenicnosti ala svetovna lakota in zdravilo za raka. Tudi v tem primeru je tvoj argument absurden. ker pravis da matematiki niso pametni, ker ne resujejo problemov socialne in medicinske narave. To je tako, kot bi kiparju rekel, da ni umetnik, ker ne zna slikat. Seveda ne bodo matematiki odkrili boljsih druzbenih ureditev. Ampak so pametni...na svojem podrocju so zelo uspesni.

Mahagonij...ali si opazil da se stori z rešitvijo enega problemčka dolgoročne probleme?In spet dobivam s tvoje strani brez zamere...smešne kontra argumente, tili današnji kažejo na tvojo skoncentriranost na trenutno rešitev. In takih je ogromno ljudi tako da ti ni za zameriti.
Malo poglej okoli sebe kakšno vodo piješ, kakšno hrano ješ, kakšen zrak dihaš? Vse zavoljo tega, da se lahko peljemo z avtom, da lahko hladimo hrano in pijačo, itd. Tebi se zdi ta cena zanemarljiva...meni pač ne. In to da rešiš kratkoročen problem in s tem ustvariš dolgoročnega zame ni dokaz inteligence. Seveda se ti strinjaš s tem..saj se verjetno 95% ljudi s tem strinja...pač spadaš med njih.

Am, meni se tale Mahagonijev argument ne zdi smešen, samo ryu10kyu ti nisi čisto dobro specificiral na kaj točno misliš. ryu10kyu, ciljal si na to, da naj se naši znanstveniki za to, da bi dokazali svojo pamet, skoncentrirajo na take stvaritve, ki ne bodo žele slabih plodov. Ampak takih stvaritev ni na svetu, kjer delujejo(mo) ljudje pod vplivom treh gun narave (zgoraj opisano kaj to čudo je). Ne gre, karkoli bo nekdo ustvaril z dobrimi nameni, lahko nekdo drug zajebe in ustvari nekaj slabega. Zato ni smiselno kar na splošno očitati znanstvenikom in genialcem, da niso pametni, ker ne rešujejo poglavitnih problemov, smiselno pa je očitati zajedalskim sebičnim brezbrižnim izkoriščevalcem, oziroma jebivetrom ekologije. In to smo ponavadi kar mi ljudje, potrošniki, ki se damo nategniti. To, kakšne vrste nategnitis ima posameznik, je pa meni zelo prilubljeno področje.

Poleg tega pa bi vse probleme današnjega sveta rešil en manjši meteorit.
Malo kruto bi bilo, ampak to na kar namigujem je, da imamo probleme lakote in pretiranega onesnaževanja okolja zaradi tega, ker se preveč nagomilimo na en plac, oziroma zato, ker nas je PREVEČ. In morda tale sedanja številka niti ne bi bila prevelika, če bi se znali ustrezno razporediti. Ampak se ne znamo. Ustrezna razporeditev pomeni, da se človek rodi in je preskrbljen s hrano. Vsaka opica v džungli je, človek pa ni. Kako ironično, mi inteligentni ljudje, kaj? Stradajoči Afričani so večinoma oreng blesavi. Kondome jim je treba dati, pa bo precej več zdravih in več nasičenih. Ampak ne ne, mi raje nosimo hrano. In prav je, da jo nosimo, ampak spet, na kaj gledajo pokvarjeni ekonomisti (niso vsi ekonomisti taki), ki to hrano tja dovažajo? Nov trg, ali pa nova delavna sila ne glede na vse. Da bi jim pa zares pomagali živeti in pustili pri miru njihovo tradicionalno kulturo, to pa ne. Vse uničiti, to je slogan bebcev. Bojno polje in fukplac.

Zakaj je ljudi preveč? Ker se v splošnem gledano obnašamo kot podgane (jaz se sicer nimam za enega izmed teh, ampak četudi bi bilo takih kot sem jaz 20%, smo še vedno manjšina).

Nekaj znamenitih študij podgan (ti glodalci si z nami delijo bazo živčnega sistema), ki ponazarjajo vzorce naše družbe, govori o tem, da kar iritira ali zadovoljuje podgano, tudi iritira ali zadovoljuje večino ljudi.

V eni študiji znanstveniki ugotavljajo, kakšno je še znosno število podgan v eni kletki. Ko jih je malo, funkcionirajo dobro, se parijo normalno, negujejo male novorojenčke, se družijo med seboj. Potem pa so dali v kletko več podgan. In kaj se je zgodilo? Izredno hitro je kletka postala center kaosa. Kanibalizem, posilstva, homoseksualnost, veliko podgan je žrlo mlade. Samo zaradi prevelike gneče.

V neki drugi študiji so raziskovalci ponudili alkohol normalni družbi podgan. Večina se ga je izogibala, nekatere pa so ga začele uporabljati kot dodatek (dodajam… kot bi rekli: “en deci za zdravje”). Statistike so odsevale približno to, kar vemo, da alkohol naredi v normalnih človeških okoljih. Potem so raziskovalci, vedno srečni, ko lahko kaj zaserjejo, povečali stresni level v podganah. Glasni zvoki, zapori, neskladja, nepredvideni električni šoki, vse sorte stvari, ki jih lahko disorientira. Rezultat: podgane, ki so abstinirale, so postale prave pijandure, tiste, ki pa so bile na alkoholu že od prej, so se dobesedno potopile v to tekočino.

Kaj vse to pomeni? No, poleg tega, da odkrivajo, kako sadistični so raziskovalci v laboratoriju, lahko pomislimo tudi na to, kakšno je moderno življenje in naše mesto v njem. Ljudje radi mislijo o sebi, da so nad živalskim svetom - čistejši, pametnejši, bolje zasnovani za vladanje na planetu. Večina ljudi pa seveda ni kaj dosti različna od teh živali. Svinjarijo delamo skoraj iz vsega česar se dotaknemo, in obstaja nekaj močnih dokazov o tem, da ubijamo površje Zemlje.
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Apr. 2008 21:14, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 19. Apr. 2008 21:03

ryu10kju ... ovčice sebe nikoli ne smatrajo za ovčice. ne si delat utvar.

Oprosti Mahagonij..ampak se vidi da se trudiš nek vtis spet narediti s svojimi nesmiselnimi kontra argumenti. Iskreno povedano že takoj ko sem prebral tvoje kontra argumente sem se za glavo prijel in si rekel spet se trudi dokazati se nekomu da je njegova inteligenca in razgledanost neizmerna...ampak mu ponovno ne ratuje.

a mal projiciraš? ti cosmo babam s svojim kvazi poduhovljenim razmišljanjem pihaš na dušo 24/7. ti si tle nekdo, ki se trudi delat vtis. za glavo si se pa prijel zato, ker nimaš nič pametnejšega za odgovorit kot to, da se on dela pametnega. ironično pa je, da mu dejansko ratuje, čeprav to sploh ni bil njegov namen. :lach:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 19. Apr. 2008 21:18

kajira napisal/-a:ryu10kju ... ovčice sebe nikoli ne smatrajo za ovčice. ne si delat utvar.

Zanimiv paradoks: sama se dobro zavedam, da pri veliko stvareh delujem kot ovca. Ampak prav zaradi tega, ker se tega zavedam, mislim, da sem malo manj ovca.
Skratka - največje ovce so tisti, ki se tega niti ne zavedajo. :)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 19. Apr. 2008 21:39

Mahagonij napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:In zakaj ne? Zato ker vsi ti blazni znanstveniki delujejo v sistemu kjer so odvisni od finančnih virov ali pa so financirani s strani raznoraznih koorporacij. In so lutke v rokah nekoga drugega...Kdo je zdaj tu pameten in kdo neumen?
:scherzkeks:

Neko kvazi-zajebano vprasanje, odgovor je povsem preprost, upam da se samo delas, da ti ni jasno zakaj so znanstveniki tm kjer so in zakaj so tako financirani in zakaj stvari so take kot so. Odgovor na to je rahlo predolg da bi se mi dalo pisat pa v detajle razlagat.

Prvo vprašanje ryu10kyu-a je v resnici zelo zajebano. Treba se je le postaviti na zajebano stran (gledišče te problematike). Lahko pa se vedno postavimo na tisto stran, ki je zelo preprosta, ampak potem ne bomo nikoli videli zajebanih stvari, ki niso preprosto rešljive. Kaj bomo zdaj? Lahko ali zajebano? Jaz bom izbral zajebano. Vprašanje je, koliko ljudi bi se posvečalo svetovnim problemom in koliko znanstvenikov več bi imeli, če bi bili ljudje preskrbljeni že ob rojstvu in imeli 1 ha zemlje, ter na njej pridelovali svojo BIO hrano. V državi Damanhurnpr. so prebivalci preskrbljeni s hrano, jo sami pridelajo, hkrati pa so vsi po vrsti znanstvneniki in umetniki. Lepo, kaj? Človek, ki je neodvisen od sistema (pa ne mislim na naravo, temveč na trg) lahko svoj čas posveča izjemno zanimivim rečem. Če pa si prikovan v cikel posel (8h; mišljen tisti posel, ki te ne izpopolnjuje in katerega opravljaš zgolj zaradi tega, da bi dobil keš)-avto (vožnja od doma do službe 1h)-supermarket (1 h)-tv (3 h zabušavanja (da ne bo kak kreten spet mislil, da TV v vsakem primeru poneumlja))-kokakola, hamburger, čik (20*10 min = cirka 3 h), potem ti ostane malo časa za to, da res kaj ustvariš in narediš iz svojega življenja to, za kar si prišel sem. Razen seveda če je kdo prišel sem biti suženj trgu in nič drugega.

Damanhurci so nadgradili naš sistem kapitalizma in socializma. Mimogrede, če je tu kdo oporečnik kapitalizma ali pa socializma (oz. komunizma), pa naj našteje 10 bistvenih razlik med enim in drugim sistemom (ob predpostavki, da oba furata tako, kot sta bila zamišljena in ne tako, kot s(m)o jih ljudje izpridili). Je težko, (a-ž)*, IQ 0xy? Kaj pa (a-ž)*, IQ 1wz, bi šlo?

Drugo vprašanje ryu10kyu-ja pa je spet preveč posplošeno. Manjka jasnosti, ker je težko zdaj ugotavljati, na kaj je mislil, razen če dodobra nekako začutiš, da se neredko izogiba jasnosti in precej poenostavlja, in če vidiš, v katero smer je tokrat usmeril svojo mentaliteto.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Apr. 2008 21:55

kajira napisal/-a:ryu10kyu ... ovčice sebe nikoli ne smatrajo za ovčice. ne si delat utvar.

a mal projiciraš? ti cosmo babam s svojim kvazi poduhovljenim razmišljanjem pihaš na dušo 24/7. ti si tle nekdo, ki se trudi delat vtis. za glavo si se pa prijel zato, ker nimaš nič pametnejšega za odgovorit kot to, da se on dela pametnega. ironično pa je, da mu dejansko ratuje, čeprav to sploh ni bil njegov namen. :lach:

Tisto zgoraj kar sem sedaj odebelil lahko enkrat ugibaš koga sem imel v mislih ko sem to napisal :wink:
kajira ti si raje kupi poster od mahagonija in si ga obesi na steno, da boš vsako jutro ga gledala in občudovala(če ga že imaš..pač egnoriraj moj predlog) Kajti vsaka teza ki jo mahagonij izusti ti sprejmeš kot da je tvoj bog kateremu slediš izrekel božji zakon.
Take osebe sem imel v mislih, ko sem govoril o ovčicah. Samo da vsaka ovčica ima svojega boga. Zate je to mahagonij...zame sem pa to jaz :wink:
Ampak itak ne razumeš kaj želim povedati...tako da se obrni na mahagonija ti bo morda on razložil :)

Kar se pa tiče pihanja na dušo komur koli, pa se tu kažejo tvoji vzorci in predsodki ki jih nosiš v svoji glavi...morda bi se na tvoje projiciranje obrnil :wink: Odkar sem tu nisem še nobeni na dušo pihal...vse kar je bilo izrečeno je bilo v šali...in to dekleta s katerimi sem se šalil tudi zelo dobro vedo. Morda te moti pri tem to da ti nisi ta s katero se šalim?(ugibam) Dočim ti kot zunanji opazovalec le tega s svojimi vzorci in prepričanji pač dojemaš na svoj način celotno zadevo...toliko o projeciranju :)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Apr. 2008 22:03

kajira napisal/-a:ryu10kju ... ovčice sebe nikoli ne smatrajo za ovčice. ne si delat utvar.

Spregledal!!!

Ja ovčice morda sebe ne smatrajo kot da so ovčice...čeprav je ta trditev zelo na šibkih temeljih zgrajena.

Ampak dejstvo je pa da ovce delajo: beeee, beeee...in ko pastir kaj reče se obrnejo k njemu in mu sledijo :wink:
Morda sem jaz črna ovca(po naklučju sem bolj temne polti in črnih las :lach: ), ki sledi sama sebi..ti si pa tista ovčica(ali si blond, naklučje bi bilo nepresenetljivo), ki pridno sledi gospodarju :)
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 19. Apr. 2008 22:03

Jaz sem bog, Ti si bog, Mi smo bogi.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Apr. 2008 22:10

Boris napisal/-a:Jaz sem bog, Ti si bog, Mi smo bogi.

Res je ja...veliki bogi smo :lol: :lol: :lol:

kajira ali si ti tudi boga? :lach: Ali je mahagonij bog...in sta skupaj boga...

bog
dva boga
trije bogi
:rofl:
Zadnjič spremenil ryu10kyu, dne 19. Apr. 2008 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Apr. 2008 22:15

Boris napisal/-a:Drugo vprašanje ryu10kyu-ja pa je spet preveč posplošeno. Manjka jasnosti, ker je težko zdaj ugotavljati, na kaj je mislil, razen če dodobra nekako začutiš, da se neredko izogiba jasnosti in precej poenostavlja, in če vidiš, v katero smer je tokrat usmeril svojo mentaliteto.

V bistvu se res izogibam pretirani jasnosti...z namenom da ljudje pomislijo in razmislijo o tem kar sem rekel...ampak ponavadi ne pomislijo ampak napadejo...
Namen je izpostaviti problem in ga vreči ljudem na pladnju in naj ga obdelajo. Največji paradoks ki se pa ponavadi zgodi je ta da ljudje problem ki sem ga dal na pladnju ne vidijo in skušajo kontrirati meni...
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 19. Apr. 2008 22:38

ryu10kyu napisal/-a:
Tisto zgoraj kar sem sedaj odebelil lahko enkrat ugibaš koga sem imel v mislih ko sem to napisal :wink:
kajira ti si raje kupi poster od mahagonija in si ga obesi na steno, da boš vsako jutro ga gledala in občudovala(če ga že imaš..pač egnoriraj moj predlog) Kajti vsaka teza ki jo mahagonij izusti ti sprejmeš kot da je tvoj bog kateremu slediš izrekel božji zakon.
Take osebe sem imel v mislih, ko sem govoril o ovčicah. Samo da vsaka ovčica ima svojega boga. Zate je to mahagonij...zame sem pa to jaz :wink:
Ampak itak ne razumeš kaj želim povedati...tako da se obrni na mahagonija ti bo morda on razložil :)

Kar se pa tiče pihanja na dušo komur koli, pa se tu kažejo tvoji vzorci in predsodki ki jih nosiš v svoji glavi...morda bi se na tvoje projiciranje obrnil :wink: Odkar sem tu nisem še nobeni na dušo pihal...vse kar je bilo izrečeno je bilo v šali...in to dekleta s katerimi sem se šalil tudi zelo dobro vedo. Morda te moti pri tem to da ti nisi ta s katero se šalim?(ugibam) Dočim ti kot zunanji opazovalec le tega s svojimi vzorci in prepričanji pač dojemaš na svoj način celotno zadevo...toliko o projeciranju :)

si me pa nasmejal. :D
ne boš verjel, ampak z mahagonijem se ne strinjam vedno. :eek: posterja pa ne rabim, ker imam nekaj boljšega. ;) jst nikogar nimam za boga, niti mahagonija, niti sebe, niti kogar koli drugega. razumem te čisto dobro. mislim, da 'bog' mahagonij ne bi maral ovčic, ki ne bi znale mislit s svojo glavo. :)
če so vsa tvoja razmišljanja, na katera babe odgovorijo: "ful mi je všeč, kako razmišljaš" ali "kako lepo, da še obstajajo moški, ki tako razmišljajo", izrečena v šali, pa to ni ravno fer do naivnih cosmopolitank. na tak način, kot ti razmišljaš, sem jst pri 15ih. za razliko od tebe sem to prerasla, pa sem skoraj 10 let mlajša od tebe. ti na forumu prodajaš ravno tako sranje, kot ga bejbe rade kupujejo. in to je zame na dušo pihat.
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 19. Apr. 2008 23:07

Jst mislim, da bi v tej temi človek še najtežje izluščil v katero smer teče debata :D Na čisto vsaki strani imate eno drugo temo.

Sicer pa ena zanimiva misel od enega filozofa:

Pametni se več naučijo od bedakov kot bedaki od pametnih!

:D
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 19. Apr. 2008 23:12

Bumerang napisal/-a:Pametni se več naučijo od bedakov kot bedaki od pametnih!

Jebemti! Spet me je en prehitel. Kdaj je to napisal?

"Neka reč je lahko za nekoga pametna le do tolikšne mere, kolikor je pameten sam." (Boris, 2007)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 20. Apr. 2008 0:00

kajira napisal/-a:če so vsa tvoja razmišljanja, na katera babe odgovorijo: "ful mi je všeč, kako razmišljaš" ali "kako lepo, da še obstajajo moški, ki tako razmišljajo", izrečena v šali, pa to ni ravno fer do naivnih cosmopolitank.

Se ti ne zdi da morda podcenjuješ cosmopolitanke? Pa spet se mi zdi da mi skušaš nekaj podtakniti na kar se boš potem obesila in mi naprej metala :lach: To da povem kar si mislilm ni šala...če gre pa za drobne komplimente določenim cosmopolitankam, pa je to zgolj drobna pozornost za polepšanje dneva...na tak način si pač ljudje popestrimo življenje in se šalimo...

na tak način, kot ti razmišljaš, sem jst pri 15ih. za razliko od tebe sem to prerasla, pa sem skoraj 10 let mlajša od tebe.

Ja saj jaz sem takrat tudi podobno razmišljal in prerastel in sedaj se spet vračam nazaj v tista leta mladosti..samo da imam sedaj več modrosti, izkušenj in spoznanj za sabo in boljšo materijalno eksistenco...

ti na forumu prodajaš ravno tako sranje, kot ga bejbe rade kupujejo. in to je zame na dušo pihat.

Kako naj prodajam nekaj kar ni naprodaj? Če pa one nekaj kupujejo kar ni naprodaj je pa to njihova stvar. Ampak se spet vračam k prejšnjemu vprašanju...mislim da cosmopolitanke preveč podcenjuješ...ali pa vsaj tiste podcenjuješ katerim naj bi jaz na dušo pihal :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov