Katoliški fanatik

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 22. Jun. 2008 13:41

Jaz poznam veliko bogov:
kitajskega, indijskega, evropskega, islamskega pa še veliko drugih. Saj so čisto v redu 'dedci', samo evropski in islamski sta zelo požrešna in potrebujeta vedno več denarja, enostavno nikoli nimata zadosti. Ameriški, evropski in islamski bogovi pa imajo tudi en hobi: zelo radi se igrajo vojn.

Tisti, ki ste verni mi povejte, kako to, da verjamete, da bog obstaja, če pa še ga niste vidli. :S
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 22. Jun. 2008 17:19

/\/\4t3j napisal/-a:
Tisti, ki ste verni mi povejte, kako to, da verjamete, da bog obstaja, če pa še ga niste vidli. :S

hm a ti vrjameš v ljubezen? kak lah vrjameš če je še nisi vidla??ker si jo čutla? kk veš da je ljubezen,da ni kaj druga?saj je nisi vidla...

nekaterih stvari se neda razložit,glih tak je z bogovi...bog ni oseba, bog ni nekaj kar je materialno, kar lahk vidiš... je pa možno da ga čutiš...ravno tk kot ljubezen,sovraštvo,jezo itd...
tud bolečine ne vidiš pa veš da obstaja...

vera v boga je sam neko čustvo(po moje..) ki ti pomaga preživet...v nekaj je treba vrjet a ni tk??sploh pa tud dokaza da NE obstaja ni...tak da lah pustimo prosto pot obema smerema...
js vrjamem da bog obstaja, problem mam sam kr nevem ka sploh bog je..in tud doben neve vrjetno...vem pa da mi je ob tem da vrjamem vanj pri večini stvari velik lažje...in to mi je čis dovolj :)

aja..pa pustimo zaj posamezne vere ob strani...js govorim o bogu..vere pa so si zmislili ljudje,da bi pač moralne vrednote mele neko večjo težo..ker drugačnih sankcij ni..pa da so ljudi mal prestrašli,zakaj naj ne ubijajo itd..pol se je pa itak vse razvilo sam v doseganje koristi...
js osebno sploh ne maram krščanstva in ostalih ver...v to ne vrjamem..in kar je v svetem pismu tud verjetno ni res...vrjamem kar doživim, nebo men nekdo bulav nekih pravlic o tem da bom vrjela...drugače je če se ti sam prepričaš v nekaj, in v to vrjameš..neglede na to da ni nobenih zapisov,nobenih drugih ljudi ki bi isto mislili...pol veš da je pristno..vsak pa se lah sam odloči kaj bo vrjel...ne pa da ti tupijo neki duhovniki da morš v cerkev hodit,pa jim keš dajat,al pa tk ko muslimani-da je treba ubijat drugače misleče...je vrajt..v vseh verah je bog nekaj dobrega..in mi ni jasno kk lah ljudje mislijo da bi to od njih zahteval bog???če bi bil človek npr. halooo
sam tolk tisoč let miselnosti je teško spremenit...pa tud če bi,bi se vrjetno vse na glavo postavlo...
joj kk sm se razpisala...ups
lp
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 22. Jun. 2008 18:11

Zdaj sem pa zmeden...bog ni oseba, ni material, je pa 'čut'???

mimogrede: sem on! :D
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 22. Jun. 2008 18:31

joj joj ... vse je narobe, če si ljudje pod boga predstavljajo osebo. BOGA SI NE MOREMO PREDSTAVLJATI, ker je nad naravo, nad našimi zmožnostmi dojemanja =NADNARAVNA STVAR. bog je lahko v resnici karkoli. in pravzaprav ni niti relevantno kaj je, ker je zunaj nas in do njega ne moremo.

btw, bog tudi samo čut ni. je vse, kar obsega naš svet. ker le-ta izhaja iz njega.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 22. Jun. 2008 18:41

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:joj joj ... vse je narobe, če si ljudje pod boga predstavljajo osebo. BOGA SI NE MOREMO PREDSTAVLJATI, ker je nad naravo, nad našimi zmožnostmi dojemanja =NADNARAVNA STVAR. bog je lahko v resnici karkoli. in pravzaprav ni niti relevantno kaj je, ker je zunaj nas in do njega ne moremo.

btw, bog tudi samo čut ni. je vse, kar obsega naš svet. ker le-ta izhaja iz njega.

OK...zdaj pa mi povej, kako veš, da je bog vse to?
Je to zato, ker so ti drugi povedali ali ti je bog sam povedal....Če ti občutiš boga, pa mi povej, zakaj ga jaz ne? A zato, ker ima bog rad samo nekatere, drugih pa ne?
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Bittersweet » 22. Jun. 2008 22:53

verski fanatiki znajo bit dost nadležni... vse lepo in prav, bodi veren... veruj v tega ali onega boga, ampak v tej veri živi sam, in z njo ne posiljuj drugih.
Osebno verujem v Naravo, pred par stoletji bi verjetno gorela na grmadi. še prej bi me na silo poskušali pokristjanit. vzgojena sem bila kot kristjanka, mam vse zakramente, ob praznikih, porokah, pogrebih, če je za kakega pokojnega maša, mi ni problem it v cerkev, ker grem tja z nekim namenom, ne da se poklonim Bogu. kljub temu pa me cerkev kot stavba (ne ustanova) vedno pomiri, občudujem freske, kipe, na splošno se mi zdi da je noter taka pozitivna energija. če je dober pridigar, ki ne VSILJUJE, tudi rada prisluhnem kakšni pridigi.

verjamem, da če obstaja nekaj onkraj, nekaj kar nam bo na koncu sodilo, ne bo važno v koga si veroval, ali si sploh veroval, ampak bodo štela dejanja. to, komu si škodil: Naravi, drugim ljudem ali samemu sebi... primeren se mi zdi tisti rek: vse se vrača vse se plača. tako nam Narava z poplavami, tajfuni itd. itd. počasi poplačuje za vse hujše posege vanjo, za uničevanje pragozdov, onesnaževanje, spreminjanjem podnebja...
LOVE hurts
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 22. Jun. 2008 23:35

Bittersweet, blizu mi je tvoje razmišljanje. Zakaj ne bi iz vsake razpoložljive stvari pobrali, kar je dobrega za nas? Zakaj bi se omejili ( ne govorim za vse) in v primeru, da se nam je zagravžala katoliška cerkev, ne bi obiskovali določenih maš, zgolj zaradi tega. Lahko pa je pridiga čisto življenjska in uporabna za naše življenje. Tukaj zelo pomaga tudi sposobnost abstraktnega razmišljanja. Tudi meni so cerkve v večini pozitivni kraji, tako jih zaznam. Pa čeprav ne hodim k maši ( razen za božič zaradi lepega občutka, ki ga dobim, ko opazujem ljudi, ki jim ta praznik nekaj pomeni; zaradi energije)in nisem kristjanka ( sem pa krščena).
Ni važno, v kaj veruješ, važno je, kako se obnašaš s to vero. Kakšen produkt iztisneš iz sebe. Pa če verjameš v ptičje kakce.
Fanatiki so pač zašli na eno stranpot. Škoda zanje, ker so se tako omejili in ker so povečini postali lahko obvladljivo orodje v rokah njihovega voditelja. ( pa naj si bo to duhovnik, Einstein, Tesla, Buda, Osama, Hitler, Bush,..)
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 23. Jun. 2008 0:18

kot imam jst izkušenj z bolj ali manj gorečimi verniki, se precej bojijo new age individuuma, mešanja naukov različnih relgij itd., ker je to zanje smrt za religijsko skupnost, bratstvo. s tem se ravno ne strinjam. ravno toleranca do različnih prepričanj bolj povezuje ljudi. in čeprav se 'nove dobe' nekoliko ogibam, moram priznati, da tudi sama živim po raznih mix and match načelih in bi se v primeru, da bi verjela v boga, verjetno strinjala s tomaževim evangelijem, da je bog namreč v vsakem drevesu in kamnu, ne pa zgolj v zgrajenih stavbah. modernemu človeku so taka razmišljanja tako privlačna, da je individualizacija resna grožnja verskim skupnostim. po drugi strani pa je vera marsikje še dovolj močna, da ji taka 'spoznanja' ne pridejo do živega. :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 23. Jun. 2008 8:38

kajira napisal/-a:kot imam jst izkušenj z bolj ali manj gorečimi verniki, se precej bojijo new age individuuma, mešanja naukov različnih relgij itd., ker je to zanje smrt za religijsko skupnost, bratstvo.

Saj to je značilnost fanatikov (fundamentalistov), nestrpnost do vseh, ki mislijo drugače in verjamejo v druge bogove, tudi načela. Po njihovem mnenju imajo prav samo oni in vsak bi moral misliti tako kot oni. :?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 23. Jun. 2008 8:49

Js sm verna.Zakramente sm nrdila zato,kr se je tk pač od mene pričakval.Pol kasnej pa sm postala verna.Se pa tud z dostmi "zakoni" ne strinjam.Vero mam v določene "stvari",ki so men blizu in vrjamem v tist kar se men zdi ok.S Cervijo-kot uistanovo pa se v vlki meri ne strinjam.

Nism pa fanatik,bi pa kmal postala.Kr sm bla v družbi takih ljudi,ki so govoril samo o veri.Tm se pa nism več najdla,pa tud staršem se ni zdel v redu to pretiravanje.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 23. Jun. 2008 9:27

/\/\4t3j napisal/-a:
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:joj joj ... vse je narobe, če si ljudje pod boga predstavljajo osebo. BOGA SI NE MOREMO PREDSTAVLJATI, ker je nad naravo, nad našimi zmožnostmi dojemanja =NADNARAVNA STVAR. bog je lahko v resnici karkoli. in pravzaprav ni niti relevantno kaj je, ker je zunaj nas in do njega ne moremo.

Je to zato, ker so ti drugi povedali ali ti je bog sam povedal....Če ti občutiš boga, pa mi povej, zakaj ga jaz ne? A zato, ker ima bog rad samo nekatere, drugih pa ne?

oh si ti hecen :D očitno ne razumeš,ne mojga posta pa ne njenga..nism napisala da je čut, tud js sm napisala-sicer z drugimi besedami, da nevemo ka je,da neka je,definitvno pa ni človek...
mogoče ga lahk čutimo tak kot čutimo bolečino..pa zaka vemo da je to bolečina?? a ti je to bolečina povedla?so ti to drugi povedli? kje je dokaz da je to to??tud sam čutiš,in ko jo ti čutiš je noben drug ne isto kot ti in takrat kot ti..RAZUMEŠ ZAJ? BOG ni človek,ni oseba, ni material in ZATO T I NEMORE POVEDAT DA OBSTAJA...isto ti ne more bolečina :wink: pač vrjameš vanjo..ker tud drugi ljudje..tk je pa pr bogu,pač vrjameš vanjga..iz takšnih al drugačnih razlogov..sploh pa nima veze zakaj vrjameš..to ni neka kar bi mogo utemeljevat..nekatere stvari na svetu pač nimajo logične razlage,tak pač je...

ps.pa ne me zj dobesedno razumet,pač ponazorila sm s primerom, da je lažje razumet...če je... :)
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 23. Jun. 2008 13:15

Larifari. Dokler (vas) bodo pri mašah župniki nagovarjali k temu, kako se odločati na volitvah, kateri politik je dober politik ipd. kozlarije, mi ne bo noben govoril, da so katoliki in njihovi obredi samo dobro namerni. Cerkev ni nič drugega, kot politika. Verniki so zmanipulirani revčki, ki prinašajo svoj težko zaslužen denar v cerkev, kjer ga darujejo. Patri hodijo okrog v pozlačenih opravah, z zlatimi pokrivali in palicami, pijejo iz pozlačenih kelihov, da ne govorim o sami notranjosti cerkva. Cerkev je imela prvotno zares drugačen namen, predvsem pa je bila zgrajena iz preprostih materialov - lesa in kamna. Pa poglejte, kam smo prišli. Vatikan - na kozlanje mi gre. Zatirajo vsa naravna odkritja, ki nam veliko povejo o samem nastanku človeka. Mnogi podatki, viri, dokazi se hranijo tam, ki ne pridejo v javnost, ker bi drugače podrli vse njihove kasneje nastale temelje, ki govorijo predvsem o tem, da je vse ustvaril 'Bog'. Da se moramo za vse dobro zahvalit njemu. Zato darujemo. Da je naša usoda odvisna od tega, koliko grešimo in kako se pokorimo. V spovednici nam pri naši 'izpovedi' nasproti sedeča oseba govori, koliko in kaj moramo zmolit, da nam bo odpuščeno. Ma nemoj. Zakaj je potem toliko nedolžnih žrtev, zakaj imajo skopuhi in prevaranti toliko premoženja, zakaj je toliko revnih, bolnih itd.. Sigurno ne zato, ker niso verni in ker ne hodijo k spovedi. To je usoda narave, ne pa nekega kvazi stvarnika. Zatirajo splav, po drugi strani pa učijo, da mora otrok nastat iz ljubezni. Zapovedi: ne kradi, ne laži.. Ravno cerkev je tista, ki laže in krade. Ampak tega ljudje enostavno ne spregledajo, ker so pod vplivom. Žalostno, kako omejeni so nekateri. Delaj dobro in vrnilo se ti bo. Pismo, moja babica je celo življenje hodila k maši, bolj dobrega, radodarnega, požrtvovalnega in preprostega človeka ne poznam. Pa so celo njeno mladost živeli v bedi, svetovna vojna je bla vmes (in tudi žrtve), bolezni.. Po drugi strani pa gledam kakšne stare mogotce s polnimi ritmi, ki so celo življenje spletkarili, kradli in počeli vse žive svinjarije, da so prišli do svojega bogastva, ki ga tako radi razkazujejo drugim, varajo svoje žene, za otroke poskrbijo tako, da jim dajo denar, ostalo je stvar varuške, preseravajo se z velikimi jahtami, dragimi potovanji itd.. Lepo vas prosim, koga imate za norca?? Jezus hodi po vodi, Jezus naroči Bogu, da razpolovi ocean, Jezusova palica se spremeni v kačo, Jezus vstane od mrtvih.. :magic: Pravljice za lahko noč. Ko pa nekdo pride s kakšno svojo, bolj verjetno teorijo na dan, je pa takoj označen za nevedneža in lažnjivca, pa čeprav ima vse dokaze za to. Ampak ne, Jezus je hodil po vodi, ustvaril ga je Bog (tako, kot vsa ostala prva bitja na zemlji), zapiski starih civilizacij pa so posledica nepismenosti in neizobraženosti.
Govora je o veri. To je pojem zase, ki ni nujno povezan s cerkvijo, krščanstvom, Bogom itd.. Vera je lahko tudi vera v gozdne palčke in dobre vile (v otroštvu), vera v svoje sposobnosti, dejanja, vera v nadnaravno itd. Dokler se človek svobodno odloča in presoja, je vse sprejemljivo. Takoj, ko neka 'vera' postane obvezujoča, izgubi svoj pomen. Ostalo je politika.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DrFreud » 23. Jun. 2008 15:31

Odličen članek na to temo:

Slavoj Žižek: Defenders of the Faith

http://www.nytimes.com/2006/03/12/opini ... ref=slogin

pap*
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 23. Jun. 2008 22:52

/\/\4t3j napisal/-a:

zelo težko ti to razložim, ker si spet kot večina ostalih boga predstavljaš kot osebo ... jaz na boga ne gledam s krščanskega stališča. Ne opredeljujem se za kristjanko niti se ne identificiram s katerokoli drugo religijo. te so zgolj opore oz. temelji, na katerih si posamezna kultura gradi pojem nadnaravnega. Boga ne rabiš občutit. Rabiš samo dojet filozofijo sveta.

sicer pa ljudje - nehajte mešat boga in cerkve, ker pravo dojemanje boga nima veze s to butasto in primitivno ustanovo.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DrFreud » 23. Jun. 2008 23:21

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:Boga ne rabiš občutit. Rabiš samo dojet filozofijo sveta.

In ko dojameš filozofijo sveta, ko dojameš, kaj vse se dela v imenu boga (in nikakor ne zgolj v romokatoliški cerkvi) opaziš, da je bog na zemlji zgolj in samo smet. Vsaj za družbo. Ko je govora o posamezniku, ki se izvzame iz družbe, pa lahko pogojno govorimo celo o "koristnosti" boga ...

pap*

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov