Katoliški fanatik
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
kr.ena napisal/-a:Ma, tisočkrat smo se že zapletli v to debato, saj nima smisla.
Ampak ...
najbolj blesav argument religioznih je, da enačijo ateizem z neko religijo. prav danes piše Stres v Delu, da če je cerkev ločena od države, mora biti tudi država ločena od ateizma. Nesmisel, po moje.
Ateizem je nasprotje religije. In ne moreš enačiti tega, da imajo ljudje znanstven pogled na svet, s tem, da "verujejo v znanost". Bullshit.
Ateizem ni nasprotje od religije. Nasprotje je agnosticizem. Ateizem je vera. Vera v to, da bog ne obstaja. Je religija, ni pa instucionalna religija. To loči ateizem od ostalih ver. Za enkrat.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Boris napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Ma, tisočkrat smo se že zapletli v to debato, saj nima smisla.
Ampak ...
najbolj blesav argument religioznih je, da enačijo ateizem z neko religijo. prav danes piše Stres v Delu, da če je cerkev ločena od države, mora biti tudi država ločena od ateizma. Nesmisel, po moje.
Ateizem je nasprotje religije. In ne moreš enačiti tega, da imajo ljudje znanstven pogled na svet, s tem, da "verujejo v znanost". Bullshit.
Ateizem ni nasprotje od religije. Nasprotje je agnosticizem. Ateizem je vera vera v to, da bog ne obstaja. Ker pa je religija, še ni instucionarna religija. To loči ateizem od ostalih ver. Za enkrat.
Jaz ne verujem v to, da bog ne obstaja, o tem ne razmišljam, bog je za mene nekaj kar so si neki ljudje izmislili....to je tako, kot da bi rekli, da NLP obstaja, jaz pa v to ne verjamem, ker še ni dokazov. Iz tega sledi, da morajo drugi meni dokazat da NLP obstaja, ne pa meni govorit da jaz verujem v to da NLP ne obstaja.
Če je ateizem neka vera, potem verjetno sam nisem ateist, potem sem jaz enostavno nekaj, kar še ne obstaja....
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Če si ateist, verjameš. Kdor verjame v nekaj, česar obstoj se ne da dokazati, je vernik. Kdor verjame, da ni nečesa, česar se ne da dokazati, je vernik.
Osnove
Kdor pozna Turingov stroj, ve, da je to stroj, s katerim se da izračunati vse, kar je izračunljivega. Je pa matematično dokazano, da obstaja neskončno mnogo neizračunljivih nalog.
Moj razmislek...
Torej, če obstaja le ena izmed nalog, ki je neizračunljiva (pa jih kljub temu neskončno mnogo), potem to že pomeni, da dokaza za obstoj boga ni. Bog je vendar oznaka za nekaj, kar je ustvarilo univerzuum, nekaj, kar je vse, nekaj neskončnega, večnega, z najvišjo možno inteligenco. Če bi obstajal izračun za vsako izmed trenutno neizračunljivih nalog, potem bi šele lahko začeli sanjati o tem, da ima bilokakšen smisel dokazovati obstoj boga.
To, da zanikaš možnost za obstoj boga, je vera. Ko nekaj zanikaš brez dokazov, to ni več racionalno ravnanje, temveč vera. Ateizem med drugim.
Naj zdaj, ko vem, da obstaja neskončno mnogo neizračunljivih nalog, verjamem, da ne bi obstajala rešitev za to nalogo v primeru, ko bi imel na voljo neskončno velik pomnilnik in neskončno časa?
Agnosticizem po kmečko...
Vir
Edit:
Turingov stroj
Osnove
Kdor pozna Turingov stroj, ve, da je to stroj, s katerim se da izračunati vse, kar je izračunljivega. Je pa matematično dokazano, da obstaja neskončno mnogo neizračunljivih nalog.
Moj razmislek...
Torej, če obstaja le ena izmed nalog, ki je neizračunljiva (pa jih kljub temu neskončno mnogo), potem to že pomeni, da dokaza za obstoj boga ni. Bog je vendar oznaka za nekaj, kar je ustvarilo univerzuum, nekaj, kar je vse, nekaj neskončnega, večnega, z najvišjo možno inteligenco. Če bi obstajal izračun za vsako izmed trenutno neizračunljivih nalog, potem bi šele lahko začeli sanjati o tem, da ima bilokakšen smisel dokazovati obstoj boga.
To, da zanikaš možnost za obstoj boga, je vera. Ko nekaj zanikaš brez dokazov, to ni več racionalno ravnanje, temveč vera. Ateizem med drugim.
Naj zdaj, ko vem, da obstaja neskončno mnogo neizračunljivih nalog, verjamem, da ne bi obstajala rešitev za to nalogo v primeru, ko bi imel na voljo neskončno velik pomnilnik in neskončno časa?
Agnosticizem po kmečko...
The only true sign of intelligence you will encounter from another human being.
A theist, or believer in God, will tell you that he ABSOLUTELY exists. An atheist (non-believer) will say he ABSOLUTELY doesn't.
Well, the last time I checked, it's been like 2000 years since God was reported to have talked to anybody, making it pretty difficult to prove. Besides which, all religion is predicated on faith (See also: Not supposed to be proven).
Prove he doesn't exist? Possibly the only thing harder to do. Besides the enormity of the task, there's the fact that anyone who ever took a logic class knows and that is that you can't prove a negative. You can only prove (sometimes) that something hasn't happened YET. It may still the next time.
So... you have a theist, an atheist and an agnostic... None of them really knows the truth about the nature of existence.
But only the agnostic is smart enough to admit it.
Agnosticism says: I don't know if there's a God or not... and neither do you.
Sleep tight.
Vir
Edit:
Turingov stroj
Zadnjič spremenil Boris, dne 01. Jul. 2008 17:23, skupaj popravljeno 2 krat.
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
/\/\4t3j napisal/-a:....to je tako, kot da bi rekli, da NLP obstaja, jaz pa v to ne verjamem, ker še ni dokazov.
Ogromno dokazov je, le da ljudje nič ne vemo o tem, ker nas to prav malo briga. Če pa spremljaš zadevo, pa lahko ogromno stvari o tem najdeš tudi na internetu. Sam, če te to ne zanima, nima smisla. Itak je pa treba kar velik materiala prebrat in pregledat, da znaš ocenit, kaj je res in kaj ne (sej vemo, kaj je internet..).
Sorry za OT.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
/\/\4t3j napisal/-a:Off topic:
SSarchy, jaz sem tisto dal le za primer in NLP ni bil point mojega odgovora.
Butasto je trditi, da nikogar ni okrog nas, če vemo da je vesolje neskončno.....
Aaa... OK
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ne bit butast. Ateizem ni religija niti pod razno. Je prepricanje.Boris napisal/-a:Ateizem ni nasprotje od religije. Nasprotje je agnosticizem. Ateizem je vera. Vera v to, da bog ne obstaja. Je religija, ni pa instucionalna religija. To loči ateizem od ostalih ver. Za enkrat.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Mahagonij napisal/-a:Ne bit butast. Ateizem ni religija niti pod razno. Je prepricanje.Boris napisal/-a:Ateizem ni nasprotje od religije. Nasprotje je agnosticizem. Ateizem je vera. Vera v to, da bog ne obstaja. Je religija, ni pa instucionalna religija. To loči ateizem od ostalih ver. Za enkrat.
Točno tako.....ti verniki bodo naredili vse, da celo nas ki ne verujemo prepričajo v to, da verujemo.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Ateizmu bi se lahko reklo neke vrste vera, ker verujemo, boljše povedano verjamemo v neobstoj boga. Čeprav je boljša beseda morda prepričanje.
Vendar ateizem še zdaleč ni religija, ker nima nobene od religijskih sestavin, torej nima svetega teksta, ne časti se ničesar, ni svetih dnevov, ni niti posameznikovega religioznega doživetja, ničesar.
Vendar ateizem še zdaleč ni religija, ker nima nobene od religijskih sestavin, torej nima svetega teksta, ne časti se ničesar, ni svetih dnevov, ni niti posameznikovega religioznega doživetja, ničesar.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
Zanimiv dokumentarec, kjer se BBC-jev novinar "priseli" za nekaj časa k verskim fanatikom Westboro Baptist Church
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]