Katero možnost bi izbrali vi?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Se pridružujem.bucka81 napisal/-a:Po moje bi bila v takem šoku, da ne bi mogla nič naredit (ok, razen mogoče kričanja, ampak, če jim ne bi mogla opozort na nevarnost bi bilo tud to brezveze) , vsekakor pa ne bi nobenga pod vlak potisnila![]()
Aja pa v tisti sili verjetno ne bi imela časa razmišljat, da če bom eno ročko ptegnila jih bo zato manj umrlo,... bi pač tok dogodkov prepustila usodi
Sama bi ob taki situaciji otrpnila od groze, mogoče bi še kak krik v upanju, da bi se delavci rešili, spravila iz sebe, sigurno pa nebi pomislila na to, da bi ročko premaknila, tudi če bi bila tam, tik pred mano.
Nikoli pa nebi nikogar potisnila pod vlak

Ja, tudi to, delavci morajo imeti razpored (no, predvidevam), kdaj kje pelje kateri vlak in se teh razporedov držati.blue eye napisal/-a:Grozna situacija in priznam da ne vem kako bi ravnala, sicer pa delavci ki delajo na tirih pomoje točno vejo kdaj pride vlak mem..sm jih opazvala enkrat in so se umaknik deset minut prej usaj preden je vlak pršu na postajo...
Ni rečeno, da se dosti prej sliši, sploh pa zdej, ko so modernejši.purple_rain napisal/-a:Heh, sej res. Valda da po določenem času, kolkr tam delajo, vejo kako stvari potekajo..itak se ga tud sliši ful prej kot vidi.
Drugače pa, kdo se spomni takih vprašanj, ki že vnaprej vzbujajo grozo pri ljudeh, potem bi se pa še moral odločit, kaj boš naredil ...

-
Ronnie - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 2. 2007
*purple* napisal/-a:jst nebi nardila nč..drla bi se, skakala, karkoli bi počela, ampak sigurno nebi pa premikala nič in nebi porinla nobenga na tirnice...
in to zato nebi nardila ker če vlak sam zapelje v koga nebom imela jaz nobene slabe vesti da sem koga ubila, v primeru da bi koga porinla, premikala kretnice bi bila jaz tista ki sem enemu sodila...in nočem met človeka na vesti...
sploh pa se to tud meni zdi neumno..sploh ta da se vlak ustavi če vržeš človeka..ja se ustavi ko vidi da ga je povozil, ampak po petsto metrih![]()
sicer pa se mi zdi tud neumno, ker človeška podzavest je podzavest, nikoli pa neveš kaj bi takrat dejansko storil..tko da to ne moreš primerjat..zdaj lahko rečem da bi nardila to, če takrat nebi recimo...in če znanstveniki tega ne vedo pol jim je lahko samo bed![]()
se čist strinjam s tabo

-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Pa kaj zdaj ene govorite da delavci itak vejo kdaj vlak pride, če pa sploh negre za to
Pač zanima jo kako bi reagirali v taki situaciji.
Podobno kot tisti primer, ko sta na enih tirnicah tvoja starša, na drugih pa skupina malih otrok in moreš vlak nekam usmerit, kam bi ga?
No v tem njenem primeru z delavci bi jaz prepustila vse usodi in nebi storila nič, se mi nekak zdi da nimam pravice določit kdo bi umrl in kdo ne.

Podobno kot tisti primer, ko sta na enih tirnicah tvoja starša, na drugih pa skupina malih otrok in moreš vlak nekam usmerit, kam bi ga?
No v tem njenem primeru z delavci bi jaz prepustila vse usodi in nebi storila nič, se mi nekak zdi da nimam pravice določit kdo bi umrl in kdo ne.
I laugh at gilded butterflies.
-
deniro - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Kaj bi naredu? Nč!
Če bi zavrtel ročico, bi samega sebe porinil v drek.
Pa tud tisto da nekoga drugega vržeš pod vlak odpade. Sploh to poudarjanje, da bi vrgel debelega, se mi zdi čist absurdna. To deluje kot da je on manj vreden in ga kao ni škoda vržt pod vlak
Skratka, v nobenem primeru ne bi hotu odločat o tujih življenjih.
Če bi zavrtel ročico, bi samega sebe porinil v drek.
Pa tud tisto da nekoga drugega vržeš pod vlak odpade. Sploh to poudarjanje, da bi vrgel debelega, se mi zdi čist absurdna. To deluje kot da je on manj vreden in ga kao ni škoda vržt pod vlak

Skratka, v nobenem primeru ne bi hotu odločat o tujih življenjih.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov