Kateri tuj jezik vam je všeč?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Feist.
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 1. 2009
Ni ravno najbolj primerna tema, ampak mislim da bo v redu. Odločam se med učenjem dveh jezikov, in sicer nemščine oz. španščine. Zanima me vaše mnenje, kateri je tukaj na našem območju (oz. ali ne) najbolj produktiven?
And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Feist. napisal/-a:Ni ravno najbolj primerna tema, ampak mislim da bo v redu. Odločam se med učenjem dveh jezikov, in sicer nemščine oz. španščine. Zanima me vaše mnenje, kateri je tukaj na našem območju (oz. ali ne) najbolj produktiven?
Odvisno, za kaj rabiš. Meni se zdi, da je za večino še vedno bolj uporabna nemščina, ne nazadnje zaradi bližine Avstrije. Tudi industrija mislim da več trguje z Avstrijo in Nemčijo kot pa s Španijo in južno Ameriko.
Lahko pa gledaš tudi tako, da boš z znanjem španščine prej našla posel, glede na to, da je germanistov več ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
lorelaj napisal/-a:ancice* napisal/-a:angleščina z ameriškim naglasom
Meni je pa glih z ameriškim naglasom najbolj bedna. Mi je pa zelo seksi avstralski naglas, torej avstralska različica angleščine.
Podpis pod oboje.
Sploh uni iz Texasa, kr pike dobim. Prov kmetavzarji so, no.
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
Anglescina je definitivno najlepsi jezik zame, studentko anglescine. Seveda z angleskim naglasom, tudi Skoti so sexi. Ameriska angescina je nagravzna.
Pa francoscina je fajn, sem jo mela v srednji soli, v kratkem nacrtujem obiskovanje tecaja ali lektorata, preden izgubim vse kar sem se naucila.
Spanscina se mi kr vredu slisi, tudi kr vredu pasivno jo govorim in razumem.
Ruscina je sicer fajn za poslusat, ampak se mi je zamerila. Sem jo zacela studirat in se po 2 mesecih odlocila da to ni zame. Sicer res vecinoma zaradi knjizevnosti, ampak zdaj je kar je. Ruscine ne maram vec.
Jeziki so zakon!
Pa francoscina je fajn, sem jo mela v srednji soli, v kratkem nacrtujem obiskovanje tecaja ali lektorata, preden izgubim vse kar sem se naucila.
Spanscina se mi kr vredu slisi, tudi kr vredu pasivno jo govorim in razumem.
Ruscina je sicer fajn za poslusat, ampak se mi je zamerila. Sem jo zacela studirat in se po 2 mesecih odlocila da to ni zame. Sicer res vecinoma zaradi knjizevnosti, ampak zdaj je kar je. Ruscine ne maram vec.
Jeziki so zakon!
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Poison Girl napisal/-a:lorelaj napisal/-a:ancice* napisal/-a:angleščina z ameriškim naglasom
Meni je pa glih z ameriškim naglasom najbolj bedna. Mi je pa zelo seksi avstralski naglas, torej avstralska različica angleščine.
Podpis pod oboje.
Sploh uni iz Texasa, kr pike dobim. Prov kmetavzarji so, no.
Meni osebno je ljubša angleščina z ameriškim naglasom, ki jo govorijo na vzhodni in zahodni obali, kje v Alabami ali Teksasu pa res vse bolj vlečejo, ampak jih je po svoje tudi zanimivo poslušat. Medtem, ko me pri avstralskem naglasu boli glava, poleg tega jih polovico ne razumem. Potem mi je že angleščina, ki jo govorijo v Angliji, natančneje v Londonu dosti bolj razumljiva kot avstralska različica.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
L'italiano , kar se seveda spodobi za študentko italianistiche
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
cebelica_Kaja* - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 7. 2008
angleščina, španščina, francoščina in ruščina
Put your seatbelt on guys, I wanna try something*
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov