Kakšni vozniki/-ce ste?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 131
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 05. Nov. 2006 9:57

no to temo odpiram zato, da pač poveste kakšni se vam zdite kot vozniki.

jst zase lahk rečem da je kr neki časa trajal da sm se naučila vozit k nism prov preveč sposobna. nekak se pa zlo trudm da vozm po omejitvah. k se mi zadnje čase vedno več dogaja, da tm k je omejitev 90 folk vozi 70. Tm k je omejitev 70, folk vozi 50. In to me tko zlo zjezi, da bi takmu sam vzela izpit. ampk kr storim je to da grem dostkrat prehitevat v take situacije k niso preveč varne, k ne prenesem da nekdo tko počas vozi, na cesti k je popolnoma vredu.

a se to vm tud dogaja, da srečate take neposobneže, k ne znajo vozit po omejitvah, kot sta 90 in 70, pa so cestne razmere čist vredu.

pa naj povem, da so taki vozniki tako moški kot ženske.

a se vam je kdaj res zgodil kej takega,da ste samo gruntali kje ma folk pamet, da tko vozi?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Nov. 2006 10:07

no jst izpita za avto še nimam...
sem pa kot voznik kolesa zlo nevarna :D slabo zame sicer, ampak men se nikol pač ne da čakat na praznem semaforju, tko da grem vedno čez rdečo če je prazna cesta...pa dostkrat pelm v naspotno smer-da gledam proti avtu :?
Uporabniški avatar
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 206
Na forumu od: 17. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cebelcca » 05. Nov. 2006 10:53

Izpit za avto mam šele en mesec, tko da sm še med tistimi k ti grejo občasno na živce :wink:
Se poskušam sicer čimveč vozt, sam na ovinkastih cestah še zmer vozm 60, tud če je omejitev 90.
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Uporabniški avatar
cotkica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cotkica » 05. Nov. 2006 11:02

Js sm precej nestrpna voznica. Nisem ravno ponosna na to, ampak ne morem si pomagat, ker je en folk na cesti totalno zabit. Srečujem predvsem voznike, ki konstantno vozijo 70km/h. Ni važno al je glavna cesta, kjer je omejitev 90 al pa je v naselju, kjer je 50. Da ne govorim o kolesarjih, ki jih ne prenesem na cesti. No, nekje v naselju ni panike, ampak ko se pojavijo na glavni cesti mi zavre. Sploh, če je poleg (ok, 20 metrov preč) kolesarska pot, namenjena samo NJIM. To me totalno raz*i*di.

Vedno (skoraj vedno) vozim po omejitvah, vozim varno. Ampak, ko pa pride pred menoj en glumič, ki mečka oz. izziva svojo usodo in usodo mene, se pa ne morem upreti blendanju, trobli in mahanjem z rokami. :oops:
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 05. Nov. 2006 11:02

hja, no. glih zgleden voznik nism :D včasih vozim po omejitvah, največkrat pa ne. mi gredo pa na živce ljudje, ki vozijo 70 tam kjer je omejitev 90 :? ponavadi jih v takih primerih prehitim, ker se mi ne da guzit. ok, to nardim če se mi res mudi. če pa vem, da mam čas, pol se pa lepo počas peljem za njim. drugač sem pa v prometu strpna, ne zgubim takoj živcev.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1072
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 05. Nov. 2006 11:08

jst sm odlična voznica ...
že v štartu, sem naredila vse u prvo, vozim avto, za katerega je čudež, da sploh kam pride :lach:, že kmalu sem se podala na malo daljšo pot in se tako naučila v različnih pogojih - aja, pa ročna mi ni delala, pa brez bremz sm tut že vozila ... tko, da me več nič ne more presenetiti ... da o tem, da mi je avto od cityparka do gamelj konstantno med vožnjo :!: crkal sploh ne bom govorila ...
aja, držim se pravil, posebno rada jebem živčne voznike po gameljski cesti, pa vozim dovoljenih 40 :lach: ...
mam pa tudi eno slabo lastnotst - sem zelo glasen voznik ... ;)
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 930
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 05. Nov. 2006 11:12

Izpita res nimam dolg, sm na živce mi gre folk k voz prepočas! ampkr resnočno tu, k je ravna lepa cesta pa ti tam guzjo pred nosom..čist popenm..je pa tut res, da jst ne gledam da bom tm k je 50km/h vozila glih 50, ampk mal več. to mi je slaba navada k gledam fotra kaku voz in on ma zmeri več, in čist avtomatsko tut on nkol ne reče pejt bolj počas. drugal k sm pa sama v avtu nebom nikol preveč divjala...nevem zakaj..takrat še bolj upoštevam omejitve :D
pivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 26
Na forumu od: 3. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pivka » 05. Nov. 2006 11:27

ja js mam izpit ze vec k pol leta pa fuuuuuuul mal vozm-kr ne morm se spravt u avto...sej vem da je to narobe ampak...drugac je pa pr men tko da k enkrat dam na gas pol mi ni pomoci :D ...
kar se pa tice kolesarjev-omg...halooo to so res najbl nekulturni udeleznci v prometu,pa brez zamere!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 05. Nov. 2006 11:35

Jaz mislim, da se vredu voznica.

Nism nervozna ali živčna. No živčna sem le takrat, ko se mi kak svaljka pred mano in potem prehitim in na koncu ugotovim kako strao mamo ali ata...
Sovražim, če nekdo vozi namesto 90 70 kot ste že nekatere omenile.

Imam pa zelo težko nogo kar me bo enkrat že kaznovalo. Uživam v vožnji saj avto mi res veliko pomeni. Najraje ga "tišim" ko se s kakim frendom srečava in malo dirkava po avtocesti oz. po obvoznici v LJ in folk nori pol... :twisted:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 131
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 05. Nov. 2006 11:37

ja pa prej sm pozabla tud to še povedat da men so pa ful smešni tisti, k pravjo da doma ne morjo dobit avta da bi lahko vozil. je bla taka ena moja frendica, k je pravla da doma nikakor ne more dobit avta za vozt, da fotr res noče dat.a glavn da je mela take tastare k so ji vse pustil. in smo jo hitr vsi dobl na laži da sploh noče vozt, da rajš vid da jo drugi okol vozjo.je to reku tud njen bivši, da ji je enkrat hotu dat avto za vozt pa ga ni hotla, pa je bil avto že itak butnjen z vseh strani.

tko da men je škoda, da če že delaš izpit, poj morš vsaj vozt, k dons ni izpit tolk pocen da ga sam nardiš pa je.ampk očitno majo eni preveč dnarja
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 05. Nov. 2006 11:53

Nikakor nesmeš tega naredit, da ko imaš izpit za avto, da ne voziš. Takra se sam vsedi v avto in pelji...

Jaz sem imela en mesec izpit in sem rekla mamici, če mi posodi avto do Kranja (od doma oddaljen 25km) da grem h kolegici mal. No na koncu sem šla sama v celje v največjem snegu in mami sploh ni vedela kje sem. Šli smo ga ven žurat šla sem tudi še k takratnejšemu fantu.

Morte premagat ta strah in biti samozavestne, samostojne voznice..ker z vožnjo si nabiramo samo izkušnje.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 139
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 05. Nov. 2006 12:09

Mislim da nisem živčna voznica. Vozim varno in vsaj kolkr se da po predpisih. Sem pa alergična na živčne voznike, ki se ti na rit zalepijo in hočejo izsilit da pelješ hitreje. Opa, če se jaz v določenem trenutku ne čutim sposobna vozit tam ko je 90 omejitev 90 se bom pač pelala 70. Bmk kolk to ostale iritira. Ne mislim pa nikogar ogrožat zato da bo nek živčko srečen, ker ga nem ovirala ker ne vozim tolk kolk je omejitev. Včasih prav uživam v tem ko se mi kak živčko zalepi za rit in ne more prehitevat pa pol nalašč bolj počasi vozim.. :) Hudoba, vem ja.. Ampak enostavno ne prenesem tega - včasih maš slab dan, si utrujen - in v takem stanju jaz nikol ne vozim hitro - včasih tud tam ko ni omejitve ne moreš vozit lih 90..
Sej ne rečem da me ne jezi če nekdo izven naselja vozi 50.. Ampak mi s tem ziher ne bo pokvaril dneva :) Bom ga pač prehitela če bo šlo, če ne pa se bom počasi peljala.. Je pa res da ne prenesem traktoristov ki se niso sposodbni umaknit na prvi avtobusni pa majo za sabo pol kilometrsko kolono pa jih še prehitet nimaš kje. Pa vseh tistih nadobudnežev, ki sredi noči hodijo/kolesarijo ob cesti brez kresničk, brez luči, po možnost še v črno oblečeni da jih vidiš omaj takrat, ko jih že skoraj povoziš..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 773
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 05. Nov. 2006 12:46

cotkica napisal/-a:Js sm precej nestrpna voznica. Nisem ravno ponosna na to, ampak ne morem si pomagat, ker je en folk na cesti totalno zabit. Srečujem predvsem voznike, ki konstantno vozijo 70km/h. Ni važno al je glavna cesta, kjer je omejitev 90 al pa je v naselju, kjer je 50. Da ne govorim o kolesarjih, ki jih ne prenesem na cesti. No, nekje v naselju ni panike, ampak ko se pojavijo na glavni cesti mi zavre.


Se čist strinjam s tem zato kr tle pr ns k mamo skos menjavanje omejitev 50/70/90 en folk voz konstantno 70. Js pa vozm u naseljih čis po predpisih, k vem kje u našm koncu so radarji in ne bi rada nabasala na kšnga že na začetku svoje "vozniške kariere". Drgač se mi zdi, da vozm prou uredu, edin avto me še dostkrat zejbava, k menjalnik ne uboga zmerm, pol se pa jeb*, k ne morm dt iz prve u drugo al pa u prvo... :evil:
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 131
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 05. Nov. 2006 12:50

no da ne bo pomote, tud jst ne vozim tam po omejitvah kjer ne morem, sploh če je kakšna ovinkasta in zjebana cesta, omejitev pa 90. to čist štekam. ne štekam pa tistih, ki po ravni cesti ne znajo pelat 90. npr. tastara cesta od kranja do ljubljane. cesta je res idealna da lahko voziš 100, pa vendar veliko jih vozi 70. to mene moti,ker če nis sposoben po taki fajni cesti vozit po omejitvi, koko boš šele poj vozil po kšni taki cesti k je pa res smotana.

je pa res tud to, da zmer več pešcev srečavam sred noči pa brez kresničk, v temnih oblačilih pa še sred ceste najraj.to me pa še skor bl zjezi, k s tem pa res tvegajo svoje življenje.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 05. Nov. 2006 13:07

Kaj pa glede na to, da ste dobre voznice kako bi se znašla v prometni nesreči? Tukaj mislim, ko vidiš da se bo nekaj zgodilo da jo skušaš prepričit(izogib)???

Se vam je že to kdaj podobnega zgodilo?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov