Kakšni vozniki/-ce ste?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 19. Jan. 2007 16:09

Jah hitri ja sam morš znat bit hitr...ponavad se kakim hitrim naserje kak počasnež, ki ne obvlada svojega vozila...in pol nesreče...

Ok so izjeme k so totalni norci...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Sae
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Sae » 19. Jan. 2007 17:24

@smrketka@ napisal/-a:lej tukej gre samo za to, da najdeš neko vmesno pot k vsem ustreza. k če recmo voziš na res lepi cesti po omejitvi (npr. da je 60) te bo čist vsak prehitel, ker je to cesta k greš lahko več.

nebi jst rekla vsem temu lahkomiselnost. bl bi to rekla za tiste k vozjo res točn po predpisih. k pojma nimaš kolk folk znori če nekdo pred njimi vozi po predpisih pa bi sedal mal hitrejš pelat in gredo ponavad potem prehitevat v take situacije k niso najvarnejše.

tko, da bluestocking mal ti tud rajš premisl če delaš čist prov, k dostkrat so le prometna pravila tista zarad katerih se dogajajo nesreče (da za tabo vozniki zarad tega prehitevajo tam kjer ni varno)


sj te zastopm, sam se ne strinjam. če je res tako lepa cesta, te lahko vsakdo brez problema prehiti, ne da bi se jezil.

meni se zdi, da če so omejitve nekje postavljene, so že z razlogom. drugače nej jih pa odstranijo. seveda jst tud peljem več izven naselja po lepi cesti, ampak samo, če vem zagotovo, da ni srn okol in da ni kapsov kje za kakim drevesom :D sam take scene, da je nesreča zaradi upoštevanja omejitev... če ti dopustiš, da te taka "počasnost" razkuri, si sam kriv, ker se ne znaš obvladat. in zato, ker ti ne morš svojih živčkov pomirit se v enga zaletiš ali nekoga povoziš ali pa samo stolčeš avto. kriviš pa drugega, ker si ga moral prej prehiteti, ker je po pravilih vozil al kaj. kera bedna, sam si kriv. samo to očitno en folk ne zastop, ker so itak popolni in vozijo odlično. sicer pa kdo drug kot pa idiot bo šel prehitevat tam kjer ni varno. :roll:
"A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort" - Herm Albrite
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 19. Jan. 2007 17:49

Bluestocking napisal/-a:Me zanima če poznaš teorijo o adhezijski sili.


prvič slišim za adhezijsko silo. nism glih tehnični tip :D a bi lahko to pojasnila, prosim. res me ful zanima, kaj pravi ta teorija
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Jan. 2007 18:08

Lady Chatterley napisal/-a:LJ - sej ne vem kaj naj rečem - to je pa folk brez življenja. ko da se v glavnem slovenskem mestu ne bi nikomur mudilo.


Haha, faca si res :D Pejt furat en teden po lj po 1 uro na dan (na fax& domov pa po kakšnih opravkih) s svojim načinom vožnje, pa ko boš dobila v enem tednu za 100 jurjev kazni, se pridi oglasit v tole temo... kako se dejansko splača iti 5 min prej od doma hehe. Itak je v lj toliko semaforjev da z dirkanjem ne profitiraš skoraj nič.

Vozim skoraj vedno po pravilih, vsake par mesecev kakšno nedeljo popoldne mi paše malo bolj hitro voziti, pa ne da bi sedaj divjala po ravnih cestah, ampak si dam malo duška na ovinkih. Parkiranje mi ne povzroča nobenih problemov, malo bolj živčna sem pa samo, če se mi mudi. Trobim pa jezim se, če me kdo izsili...
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1321
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 19. Jan. 2007 19:30

rada se hitro vozim, blazno me nervirajo počasni vozniki. mislim, moramo se voziti po omejitvah, kar pomeni tudi, da se ne smeš prepočasi voziti. včasih kakšna starejša ženska pri omejitvi 70 vozi 40. pismo :x .

ko se mi mudi in vidim, da mi prednost vzame kak dober avto, potem pa se počasi vozi, se mi trga. jaz pa sem že pomislila: "ah, ta bo hiter".

drugače pa ful uživam v vožnji. rada se peljem na dolge "proge", ni mi težko voziti v temi... še najbolj uživam, ko vozim fantovga beetla :D
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 271
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 19. Jan. 2007 22:19

ribicaX napisal/-a:
Bluestocking napisal/-a:Me zanima če poznaš teorijo o adhezijski sili.


prvič slišim za adhezijsko silo. nism glih tehnični tip :D a bi lahko to pojasnila, prosim. res me ful zanima, kaj pravi ta teorija


Stvar pa poteka takole. V suhem stanju na asfaltu pri kotalečem se kolesu obstaja lahko zelo velika vlečna oz. zavorna sila zaradi velike adhezijske sile med kotalečim kolesom in podlago. V mokrem stanju cestišča oz. zasneženem ali zaledenelem cestišču adhezijska sila močno upade, zato nista več možni velika vlečna in velika zavorna sila, ker se zaradi zmanjšane adhezijske sile spremeni celotno dogajanje v torno silo tako pri vleki kot pri zaviranju, ki pa je mnogo manjša od adhezijske, zato je efekt vleke pri drsajočem se kolesu manjši, tako kakor tudi pri zaviranju.
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 286
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 19. Jan. 2007 22:53

Mene pa najbolj razjezi (da ne rečm kej druzga :x ), k se na dvopasovnicah (pa naj bo to AC al pa cesta za motorna vozila) kak počasnež naserje na prehitevalni pas in se ne umakne! Vid da si za njim, pa fletno vozi krepko pod omejitvijo in misl da je edini na cesti! Blendaš, nič. Trobiš, nič. Greš prehitet po voznem pasu, trooooobiš, in pol te gleda z unim "nč-mi-ni-jasn" pogledom! :roll: :x Al pa da ne omenjam, k se za tovornjakom, k reeeeees more, a ne :roll: it prehitevat kje na AC in se pol taka kolona nabira, pol se pa še ne umakne, takoj k se loh. Ok, sm se kr mal preveč vživela. :D Ampak res - druge stvari še lahko prenesem, takih pa ne.
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 271
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 19. Jan. 2007 23:06

princesss napisal/-a:Mene pa najbolj razjezi (da ne rečm kej druzga :x ), k se na dvopasovnicah (pa naj bo to AC al pa cesta za motorna vozila) kak počasnež naserje na prehitevalni pas in se ne umakne! Vid da si za njim, pa fletno vozi krepko pod omejitvijo in misl da je edini na cesti! Blendaš, nič. Trobiš, nič. Greš prehitet po voznem pasu, trooooobiš, in pol te gleda z unim "nč-mi-ni-jasn" pogledom! :roll: :x Al pa da ne omenjam, k se za tovornjakom, k reeeeees more, a ne :roll: it prehitevat kje na AC in se pol taka kolona nabira, pol se pa še ne umakne, takoj k se loh. Ok, sm se kr mal preveč vživela. :D Ampak res - druge stvari še lahko prenesem, takih pa ne.


Se strinjam.

Jaz bi še enkrat vsem položila na srce, da bodite previdni. Če se vam tako mudi, pojdite prej, ali pa vzemite v zakup tistih 5 minut zamude, ker bolje da pridete 5 minut kasneje kot pa nikoli. Tudi če vi mislite, da ko vozite hitro, da ste previdni, je lahko kdo drug nepraviden. Če nekdo pelje po omejitvah, lahko še vedno relativno hitro ukrepa in reši situacijo kolikor se jo lahko da, hitrost vse to poslabša.
Uporabniški avatar
lili01
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 99
Na forumu od: 5. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lili01 » 20. Jan. 2007 0:48

Ja sem zelo dinamična voznica. Nogo imam fajn pretežko, dobr, da je avto švoh. :) Vozim že od ene trinajstega leta, ko smo se z otroci z vasi učili vozit na eni bolhci. Tko, da mi vožnja ni nikoli delala težav. Parkiranje po Ljubljani je pa zgodba zase. :wink:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 347
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 20. Jan. 2007 1:02

vidm da me niste štekal. jst nikakor nism rekla da je treba it na vso silo divjat pa kar se le da. jst sm sam to rekla, da če na lepi cesti lahko hitreje pelješ, poj dj, k se mi zdi da če greš ene 10 km/h več ni take velike škode (pravm to za izven naselja). al pa če je omejitev 70 ali 90 da ne vozš 50. čist sam to sm rekla
nikakor pa nism za divjanje po cesti.sj poslušam poročila, k vsak tedn kdo umre.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 347
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 20. Jan. 2007 1:03

aja bluestocking pa ta tvoja sila se bolj po domače reče sila leplenja.sam tolk da veš
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 20. Jan. 2007 1:09

Meni gre pa TOK za živce folk, k ne daje žmigovcev in folk, ki ne zna vozit po krožišču. Drugače sem res ful strpna, pa nikoli ne trobim (niti v zgoraj naštetih primerih ne, mislim da sem sam ene dvakrat al trikrat potrobla odkar mam izpit - malo me jeb* tut to, da mam ful trdo trobljo in se morem skor uležt gor da sploh pipne :D), sam to me pa res razp*zdi do amena.
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 271
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 20. Jan. 2007 1:15

@smrketka@ napisal/-a:aja bluestocking pa ta tvoja sila se bolj po domače reče sila leplenja.sam tolk da veš


Če smo že natančni, je to sila lepenja, ne leplenja. Ker se molekule snovi lepijo.
Ja, drugače pa vem to. Hvala.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Jan. 2007 11:22

@smrketka@ napisal/-a:
tko, da bluestocking mal ti tud rajš premisl če delaš čist prov, k dostkrat so le prometna pravila tista zarad katerih se dogajajo nesreče (da za tabo vozniki zarad tega prehitevajo tam kjer ni varno)


Sae napisal/-a:sam take scene, da je nesreča zaradi upoštevanja omejitev... če ti dopustiš, da te taka "počasnost" razkuri, si sam kriv, ker se ne znaš obvladat. in zato, ker ti ne morš svojih živčkov pomirit se v enga zaletiš ali nekoga povoziš ali pa samo stolčeš avto. kriviš pa drugega, ker si ga moral prej prehiteti, ker je po pravilih vozil al kaj. kera bedna, sam si kriv. samo to očitno en folk ne zastop, ker so itak popolni in vozijo odlično. sicer pa kdo drug kot pa idiot bo šel prehitevat tam kjer ni varno.


To sem prav morala citirat. Ker me je skoraj kap, ko sem prebrala Smrketkino razmišljanje. In ker je Sae odgovorila točno tako, kot jaz mislim.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov