Kako naj pomagam sestri?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Goth.princess - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 8. 2009
Moja sestra je imela težave v šoli (dvakrat zaporedoma padla prvi letnik), dokler ni šla v Sežano, ker je imela skozi celo šolsko lepe ocene. A kljub temu pa je problem matematika. Šla je na prvi rok, ni naredila. In isto na drugem. Uči se, vendar ji primanjkuje osnov, a sama nimam pojma kaj je matematika (za tisto dvojko sem komaj nekaj nastrgala skupaj). Zdej pa... ne vem kaj narediti, ker nočem, da ponavlja, a vendar na njeni šoli se lahko pogojno vpišeš in delaš za nazaj. Ampak hočem samo, da naredi šolo.
Selvedin&Mihaela
-
renatka_ napisal/-a:Malo manj naj zajebava folk preko spleta, pa več časa učenju posveti.
sem napisala, da se uči? ker vem jaz, da se...
za inštrukcije smo že slišali, a problem je, da ne najdem nobenega dobrega...
Selvedin&Mihaela
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
Po moje je vsak inštruktor dost dober, da bo srednješolki razložil matematiko
Mogoče se pa tvoja sestra narobe uči oz. matematike se sploh ne uči, razumet jo morš, rešit dost vaj, da si gor prideš, pa je to to.
Mogoče se pa tvoja sestra narobe uči oz. matematike se sploh ne uči, razumet jo morš, rešit dost vaj, da si gor prideš, pa je to to.
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Inštruktorjev matematike je veliko, tudi sama jo inštruiram. Ne potrebuješ inštruktorja, ki je diplomiral na matematiki oz. nekoga, ki se kvalificira kot zelo dober inštruktor, saj tisti inštruirajo na faksu. Tisti bojo precenjeni za to, kar tvoja sestra potrebuje. Na študentskem servisu so ponavadi objavljeni tisti, ki dajejo inštrukcije, lahko jih tam povprašaš. Potem pa kličeš, pomembne so izkušnje. Če sestri inštruktor in njegov način dela ustreza, potem super, če pa ne, pa ga zamenjaš. Upam, da bo šlo sestri kmalu bolje!
-
RoNcoLiNo - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 5. 2009
Jaz se najbolj strinjam z mojo porf. mate...vaje vaje vaje...ko boš pa 100 primerov brez napak naredila boš pa znala za 5. Jaz sem na ta način funkcionirala 1. letnik,v drugem pa "se mi ne da,blabla" in smo lepo zašutirali vse teste,dokler v 2. konfi spet nisem rešila cele Omege
Tko da kup ji Omego za tist letnik,ki ga dela (al pa Alfo) in naj naredi čim več nalog iz tam. Notr maš tud osnovo razloženo,pa formulce vse in ni druge kot da naredi.
Tko da kup ji Omego za tist letnik,ki ga dela (al pa Alfo) in naj naredi čim več nalog iz tam. Notr maš tud osnovo razloženo,pa formulce vse in ni druge kot da naredi.
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
-
alfo že ima... problem je, tudi jaz sem to opazila, da je že imela popravni v osnovni, se vse naučila in nato preprosto kot da bi vse to pozabila... vendar videla sem teste iz matematike, ki jih je dal njen profesor in sem bila šokirana... nisem pričakovala, da je tako težko, pa niso gimnazija!
ne vem, tukaj na obali nisem še slišala za pohvale vrednega inštruktorja... meni je ponavadi pomagala ena sošolka...
mogoče bom morala pogledati za kakšnega v sežani, pa še za njo bo bolje, ker če je v zvezi s sežano raje dela...
ne vem, tukaj na obali nisem še slišala za pohvale vrednega inštruktorja... meni je ponavadi pomagala ena sošolka...
mogoče bom morala pogledati za kakšnega v sežani, pa še za njo bo bolje, ker če je v zvezi s sežano raje dela...
Selvedin&Mihaela
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
No bom pa jst povedala svojo zgodbo....Jst sm mela matematiko skos komaj dve v srednji šoli,pač nism razumela,ni mi ležal in enkrat smo popravljal ocene,pa sm se odločila,da se ga bom zakadila in šla pisat....No in kaj se zgodi,pisala sm 5,brez ene napakice hehehehe,nevem k sm se usedla pa začela pisat,so mi sam računi rojil po glavi,kr naenkrat sm bla profesionalka v matematiki,pa zdj ne rečem,da dj tamali travo da se ga zakadi sam tko men je pomagal
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
RoNcoLiNo napisal/-a:Jaz se najbolj strinjam z mojo porf. mate...vaje vaje vaje...ko boš pa 100 primerov brez napak naredila boš pa znala za 5. Jaz sem na ta način funkcionirala 1. letnik,v drugem pa "se mi ne da,blabla" in smo lepo zašutirali vse teste,dokler v 2. konfi spet nisem rešila cele Omege
Vaje ti nič ne pomagajo, če ne razumeš (no, vsaj takrat, ko ni več seštevanja, množenja). Lahko naredi 1000 vaj, pa če ne bo razumela, ne bo znala naredit podobnega primera.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* napisal/-a:RoNcoLiNo napisal/-a:Jaz se najbolj strinjam z mojo porf. mate...vaje vaje vaje...ko boš pa 100 primerov brez napak naredila boš pa znala za 5. Jaz sem na ta način funkcionirala 1. letnik,v drugem pa "se mi ne da,blabla" in smo lepo zašutirali vse teste,dokler v 2. konfi spet nisem rešila cele Omege
Vaje ti nič ne pomagajo, če ne razumeš (no, vsaj takrat, ko ni več seštevanja, množenja). Lahko naredi 1000 vaj, pa če ne bo razumela, ne bo znala naredit podobnega primera.
se strinjam...tudi jaz sem imela te težave, dokler nisem v ljubljani našla res dobrega inštruktorja, ki mi je vse razložil... samo ta se ne ukvarja več z inštrukcijami sem ga že klicala...
Selvedin&Mihaela
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
Seyfullah napisal/-a:pa sm se odločila,da se ga bom zakadila in šla pisat....No in kaj se zgodi,pisala sm 5,brez ene napakice hehehehe,nevem k sm se usedla pa začela pisat,so mi sam računi rojil po glavi,kr naenkrat sm bla profesionalka v matematiki,pa zdj ne rečem,da dj tamali travo da se ga zakadi sam tko men je pomagal
in ti misls da ji bo to pomagal?? da nebo zakajena sam zaspala!
take bistroumne 'izi poti' do dobrega rezultata raje zadrzi drugic zase da punci res nepade se kej tazga naglavo.
pri matematiki je zal tako da pomaga samo vaja, vaja, in se vec vaj...
-
nič dobila sem številko od nekega inštruktorja iz sežane in zdaj ga bom klicala, da se zmenimo... ker bom šla tudi jaz, moji sestri hočem biti v oporo in se z njo učiti... pomembno je, da vidi, da ji stojim ob strani v vsakem primeru
Selvedin&Mihaela
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
^^pa nujno pol doma delita se exstra vaje!
priporocam da delata na liste in ti ji na list paperja napiši vaje ki jih mora potem ona rešiti nato pa uzemi v roke rdec kemik in ji popravi, oceni naloge z točkami in nakoncu daj oceno tizga lista... (kot test pač)
te liste ne mečita stran in pomožnosti jih naj pokaže učiteljici.
priporocam da delata na liste in ti ji na list paperja napiši vaje ki jih mora potem ona rešiti nato pa uzemi v roke rdec kemik in ji popravi, oceni naloge z točkami in nakoncu daj oceno tizga lista... (kot test pač)
te liste ne mečita stran in pomožnosti jih naj pokaže učiteljici.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Goth.princess napisal/-a:nič dobila sem številko od nekega inštruktorja iz sežane in zdaj ga bom klicala, da se zmenimo... ker bom šla tudi jaz, moji sestri hočem biti v oporo in se z njo učiti... pomembno je, da vidi, da ji stojim ob strani v vsakem primeru
meni se pa zdi ta tvoja opora ze pretirana - z njo na instrukcije hodit? mogoce pa ravno zarad tega ne nardi ker ji vsi tolk ogromno pomagate, zakaj bi se ona sploh trudla...punca more sama ugotovit da bo neki treba nardit, in se ODLOCIT da bo nardila - potem si pa naj sama isce instruktorja - pri tem ji seveda lahko pomagas. ni pa treba razmisljati namesto nje in hodit z njo na instrukcije
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov