Kako bi najrajši porabili višek denarja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^saj ti je lepo razložila, da bi si privoščila dodatne počitnice.
Panterica, mislim da še vedno ne štekaš fore. Enim tukaj je pomembno da vsak cent pršparajo , eni ga spičijo za trenutno boljše stanje, eni pa za en šus na leto.
Odločit se moraš sama, kaj ti je pomembno. Jaz lahko pripovedujem kako se imam fajn da grem vsako leto na eno potovanje pa še v Bohinj za 2 tedna, ena ti pa lahko pripoveduje kok ima fajn cunjce.
Imam pa jaz pravilo: Vase, zase, nase.
Vase je znanje in izkušnje, zase so potovanja, glasbila, karte za koncerte in kina.., nase so pa cunje, avti - nepomemben šit.
Panterica, mislim da še vedno ne štekaš fore. Enim tukaj je pomembno da vsak cent pršparajo , eni ga spičijo za trenutno boljše stanje, eni pa za en šus na leto.
Odločit se moraš sama, kaj ti je pomembno. Jaz lahko pripovedujem kako se imam fajn da grem vsako leto na eno potovanje pa še v Bohinj za 2 tedna, ena ti pa lahko pripoveduje kok ima fajn cunjce.
Imam pa jaz pravilo: Vase, zase, nase.
Vase je znanje in izkušnje, zase so potovanja, glasbila, karte za koncerte in kina.., nase so pa cunje, avti - nepomemben šit.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ne ni. V teoriji se že fajn sliši, mene pa zanima sama izvedba.
Situacija je takšna: Na mesec dobiš na TRR dodatnih 50 evrov. Prišparat jih moraš celo leto, da si potem lahko privoščiš počitnice.
Kako to izvedeš? Jih mesečno pobiraš dol z računaš in daješ v nogavico/na ločen račun?
Ker, če jih pustiš na računu, bodo itak skopneli. Dvomim, da ima kdo tako natančen pregled nad svojimi financami, da bi kljub dodatnim 50 evrov na mesec še vedno zapravil X denarja, 50 bi jih pa vsak mesec ostalo na računu. Bolj verjeten je moj scenarij, da se ti pač celotna poraba poveča za 50 evrov, če denar pustiš na računu. Malo tu, malo tam.
Situacija je takšna: Na mesec dobiš na TRR dodatnih 50 evrov. Prišparat jih moraš celo leto, da si potem lahko privoščiš počitnice.
Kako to izvedeš? Jih mesečno pobiraš dol z računaš in daješ v nogavico/na ločen račun?
Ker, če jih pustiš na računu, bodo itak skopneli. Dvomim, da ima kdo tako natančen pregled nad svojimi financami, da bi kljub dodatnim 50 evrov na mesec še vedno zapravil X denarja, 50 bi jih pa vsak mesec ostalo na računu. Bolj verjeten je moj scenarij, da se ti pač celotna poraba poveča za 50 evrov, če denar pustiš na računu. Malo tu, malo tam.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:26, skupaj popravljeno 1 krat.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
jaz pa imam zelo svojstven način šparanja
dvomim da kdo sploh še tako špara za stvari..in sicer ko si nekaj rečem (lani sem imela eno tako situacijo, in letos spet eno) potem šparam skoraj že bolano - ne kupim si nič nepotrebnega za oblečt, dodatkov (torbic, očal it.) (no saj ne da si sploh ne kupim, ampak kupim točno ciljano stvar, npr. črno torbico, če jo rabim, ne hodim pa tako brezveze okoli in nakupujem), ne hodim po nepotrebnem po kavah (again, saj grem, ampak ne kar za brezveze), ne hodim na koncerte (letos bom passala Ingrossota, čeprav me boli srce) vglavnem ni da ni, dokler ne našparam za tisto kar pač šparam (kar je s takim sistemom kar hitro), potem pa vse sproti zagonim do naslednjega šparanja
.. torej, če bi šparala, bi tistih 50€ šparala zraven, če ne bi, bi jih porabila (skoraj 100% za dodatne cote)

.. torej, če bi šparala, bi tistih 50€ šparala zraven, če ne bi, bi jih porabila (skoraj 100% za dodatne cote)
Houd de wereld tegen
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Podobno kot ***Ally***
Sem pravi mali naci, kar se varčevanja tiče. Varčujem za potovanja in ker ponavadi kupim letalsko karto precej preden našparam dost za celo potovanje, je potem res striktno obračanje vsakega evra. Celo tako daleč grem, da si točno izračunam, koliko keša bom imela na računu čez pol leta (+/- par deset evrov) glede na plačo, najemnino, kolk pojem... Sam men to ni problem, ker že cel faks tak delam.
Torej teh 50€ ne bi šlo za noben dodaten luksuz, ampak tam, kamor gre ves ostali keš.
Um, če pa ne bi bla tak varčevalni freak, bi šlo pa za lake za nohte pa kopalke

Sem pravi mali naci, kar se varčevanja tiče. Varčujem za potovanja in ker ponavadi kupim letalsko karto precej preden našparam dost za celo potovanje, je potem res striktno obračanje vsakega evra. Celo tako daleč grem, da si točno izračunam, koliko keša bom imela na računu čez pol leta (+/- par deset evrov) glede na plačo, najemnino, kolk pojem... Sam men to ni problem, ker že cel faks tak delam.
Torej teh 50€ ne bi šlo za noben dodaten luksuz, ampak tam, kamor gre ves ostali keš.
Um, če pa ne bi bla tak varčevalni freak, bi šlo pa za lake za nohte pa kopalke

- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
jullia_ napisal/-a:Torej bi teh 50 evrov prav načrtno dajala na stran celo leto nekam na en ločen kupček?
Te ne zajebavam, čisto resno sprašujem.
Ne. Ker če jaz prav razumem temo ni vprašanje kako bi varčevali ampak kaj bi si privoščili za 600 evrov letno, če bi jih lahko namenili za karkoli, oziroma najbrž od tistega kar je našteto v anketi.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Saj ni treba imet nekega hudo dobrega pregleda. Vsaj občutka nimam takšnega. Prvo kupim kar nujno rabim, potem pa še tisto kar ne rabim nujno, ampak si zaželim. Ker sem zaposlena mi znese, da mi ni treba nekaj posebno varčevat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Če nimaš dovolj dobrega pregleda nad financami, da bi točno vedela, koliko denarja imaš na računu in opazila tistih 50 evrov razlike + se kljub temu ustavila točno na isti točki, kot si se prej, in tako načrtno tekom leta privarčevala tistih 12 x 50 evrov, potem to sploh ne bi šlo skoz.
Ampak očitno niti ne veš, kaj te sprašujem.
Ampak očitno niti ne veš, kaj te sprašujem.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
za sebe.
se pravi: več cunj, kaki čevlji, kako razvajanje, nohti, kako pomlajevanje face, lipoliza, žur...
se pravi: več cunj, kaki čevlji, kako razvajanje, nohti, kako pomlajevanje face, lipoliza, žur...
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Zakaj bi skopneli? Jaz imam vedno priblizno isto porabo, ceprav mi placa raste, ali pa dobim kak regres, bonus za uspesnost. Ce mi vsak mesec ostane par sto evrov mi bo pac zdej se 50 eur vec, zakaj bi spreminjal potrosne navade. Oziroma zakaj bi potrosil teh 50 eur ce tudi sicer ne potrosim vsega.jullia_ napisal/-a:Ker, če jih pustiš na računu, bodo itak skopneli. Dvomim, da ima kdo tako natančen pregled nad svojimi financami, da bi kljub dodatnim 50 evrov na mesec še vedno zapravil X denarja, 50 bi jih pa vsak mesec ostalo na računu. Bolj verjeten je moj scenarij, da se ti pač celotna poraba poveča za 50 evrov, če denar pustiš na računu. Malo tu, malo tam.
Meni se zdi, da se tvoj pomislek dotika predvsem ljudi, ki vedno potrosijo vse kar imajo in so skos na 0. Taki ljudje vedno gledajo to koliko imajo se na racunu in temu ustrezno porabljajo in ce bodo videli da imajo se 50 eur gor bodo pa se to porabili. To se mi zdi edin scenarij, da bi clovek zapravil ta ekstra denar.
Jst sm pac žid po srcu.Dioniz napisal/-a:šparaš, šparaš, šparaš pa nič ne porabiš pa živiš bedno življenje, pol pa te avto zgazi...

Zdej sparam, da bi dobil dovolj kapitala, da bi zacel trgovati s surovinami.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov