Kaj je zate neumno

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Maj. 2008 15:53

Josephina napisal/-a:Hej, čaki mal - on je spraševal, kaj se vam zdi neumno.ja Sicer pa kdo je pa rekel, da leti na to temo?Ti

Ali je neumno da se zdaj o tem pogovarjava ali ni? In zakaj sploh čvekava? Kam ta pot pelje? Ali naj jaz animiram tale kreg ali ga boš ti...ali ga ne bo noben?
In se strinjam s teboj, da je neumno nekoga napasti zato ker pove svoje mnenje ali odpre novo temo(ki je še ni bilo)...ali je napad nekoga vprašati nekaj preko primera in dati v vpogled obe strani medalje? :knuddel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 07. Maj. 2008 15:56

1. js nisem nikjer rekla, da leti na to temo. Milijon neumnih tem je na tem forumu.

In ne filozofiraj, ker te to nikamor ne bo pripeljajo..

Konc OT
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Maj. 2008 16:11

Josephina napisal/-a:In ne filozofiraj, ker te to nikamor ne bo pripeljajo..

Možgani so vozilo in od šoferja je odvisno kako jih bo šofiral...jaz jih peljem proti cilju, dočim se nekateri zjutraj vsedejo v avto in se peljejo vsepovprek naokoli...od danes na jutri in tako dalje celo življenje...

Kvazi filozofija: vprašanja so bila namenjena tebi da bi pomislila o tem o čemer se piše in kam to gre...in kaj prinesejo črke in besede v naše življenje...in kaj naša dejanja in razmišljanja o čemer koli...

Morda je tu odprto milijon nekih različnih tem...neumnost je pa v očeh vsakega posameznika...predvidevam da si neumni ljudje postavljajo neumna vprašanja...pametni pa pametna...ni pa to vedno pravilo.
Odvisno je tudi zakaj si vprašanje postaviš in ali ti prinaša dolgoročno rešitev ali kratkoročno...
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 07. Maj. 2008 16:19

ryu10kyu vredu.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Maj. 2008 16:24

Josephina napisal/-a:ryu10kyu vredu.

Ali je res v redu? In ali je vse v redu ali je samo v redu, da je v redu? Kaj pa je to v redu...za vsakogar je v redu drugačna perspektiva...v redu je lahko juha...ali pa zrezek...dočim solata ni...pa tudi riž ni v redu :lach:

Kaj si želela s tem povedati? :rofl:

(Daj hecam se no...to je bil sarkazem :rofl: )
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 07. Maj. 2008 16:27

Josephina napisal/-a:* zame je neumno odpirati neumne teme.

Neumno od mene bi bilo, če bi tole apriorij vzel kot da leti na to temo.
Ampak Boris zelo pameten, in ve, da Josephina pametna. :)

Pametno je, da neumno temo opazuješ in skušaš nanjo gledati s takega vidika, da izpade pametna. Genij vlada kaosu in iz neumnosti nekaj ustvari.

Josephina napisal/-a:Neumno je, da clovek ne more povedat svojga mnenja, ne da bi ga ljudje napadli.

To zanikam. To je lahko neumno, ni pa nujno. Menim pa, da je neumen napad iz sovražnosti. Ampak tisti, ki bo napadel to mnenje z dobrimi argumenti, zame ne bo neumen.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 07. Maj. 2008 16:55

Slika
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lučkica » 07. Maj. 2008 18:03

a kej boli, če si neumn?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 07. Maj. 2008 18:17

^^ Ne, čist fajn je. ;D

Kaj je zame neumno... Neumno je, ko se svoje neumnosti ne zavedaš. Ko misliš da si pameten in se obnašaš kot da si pameten, v bistvu pa si samo neumen.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Maj. 2008 19:18

g00fy_qa napisal/-a:Kaj je zame neumno... Neumno je, ko se svoje neumnosti ne zavedaš. Ko misliš da si pameten in se obnašaš kot da si pameten, v bistvu pa si samo neumen.

Porodilo se mi je vprašanje...ali človek ki ima špegle(ala pametnjakovič) in ima mimiko pametnjakoviča dejansko na ljudi vpliva na ta način da je kao pameten in ga ljudje kot takega sprejemajo oz. dojemajo? Saj konec koncu ni problem nekaj knjig prebrati in furati nekega intelektualca...
In ali nekdo ki je oblečen zelo preprosto in neurejeno izgublja na vrednosti in ga ljudje posledično ne jemljejo resno?

Seveda je logično da na dolgoročen rok bo tisti kvazi intelektualec izpadel neumen in tisti drugi verjetno pameten...

Pa še ta tema je v bistvu dosti podobna tisti kdo je najpametnejši...torej naj bi bilo neumno nasprotno od pametnega...dokazalo se je da je za marsikoga pameten biti čisto nekaj drugega kot za nekoga drugega...torej posledično je verjetno zelo podobno na drugi strani...kaj je neumno je spet pogled vsakega posameznika posebej....eni so se že v tisti temi križali...in se tudi sedaj...seveda pa morajo dodati v vsaki temi prispevek, da so nad to temo ali ono in pokazati svoje nestrinjanje s tem...kao svojo blazno inteligenco...ki se ne ukvarja s takimi neumnostmi(ampak smešno je to da celo se ukvarjajo z njo)...že samo s tem ko dajo nekoga na ignore ali pa se ne strinjajo z njo...če si za ali proti nečemu si v tej energiji...in je razlika ali se ujameš ali ne v to past, če se temu lahko tako reče.
Pasti ki nam preusmerijo pozornost in energijo je vsepovsod okoli nas...in človek ki nima velikega zavedanja se kaj hitro ujame v njih...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 07. Maj. 2008 20:18

Grozno neumno se mi zdi, da nekdo misli, da vse ve. Tudi če si o temi podučen do podrobnosti, se lahko vedno najde kje kdo, ki ve še nekaj več od tebe.

Prav tako se mi zdi neumno koliko pozornosti mlade punce danes posvečajo svojemu izgledu.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 07. Maj. 2008 20:30

Dvomim, da je trapa vsaj malo neumna.
Njej se zdi grozno neumno, da nekdo misli, da vse ve.
Meni tudi, s tem da k neumnim ravnanjem dodajam še tisto, pri katerem oseba A samovoljno in po lastnem občutku obsodi osebo B, da ona misli, da vse ve, pa čeravno oseba B tega niti najmanj ne misli. Taki primeri v moji praksi niti niso redki.

Ne trapa, to ni osebno.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 07. Maj. 2008 20:56

Boris napisal/-a:Meni se zdi neumno tudi, ko kdo nekoga samovoljno in po lastnem občutku obsodi, da on misli, da vse ve. Taki primeri v moji praksi niti niso redki.

Uh, ja, tudi to. Rečeš eno napačno, pa te takoj etiketirajo. Kolko groznih (prvih) vtisov sem že naredila. :)

Mislim pa, da se mi najbolj neumno zdi, da ljudje vedno manj uporabljajo svojo glavo.
Slepo sledijo zapovedim. Modnim, družbenim. Tudi verskim. Pa ne pravim, da si neumen, če verjameš, da obstaja neka višja sila, ampak se mi zdi zares neumno slepo sledenje vsem religioznim resnicam in ritualom. Ljudem bi veliko bolje šlo, če bi občasno malo razmislili, premislili in uporabili malo zdrave kmečke pameti.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 07. Maj. 2008 20:59

trapa, vem za osebka, ki je dan za dnem ponavljal, da mora biti taprav kmet... in potem je sčasoma tudi postal kmet. Toliko od kmečke pameti. :D
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 07. Maj. 2008 21:12

ryu10kyu napisal/-a:Pa še ta tema je v bistvu dosti podobna tisti kdo je najpametnejši...torej naj bi bilo neumno nasprotno od pametnega...dokazalo se je da je za marsikoga pameten biti čisto nekaj drugega kot za nekoga drugega...torej posledično je verjetno zelo podobno na drugi strani...kaj je neumno je spet pogled vsakega posameznika posebej....eni so se že v tisti temi križali...in se tudi sedaj...seveda pa morajo dodati v vsaki temi prispevek, da so nad to temo ali ono in pokazati svoje nestrinjanje s tem...kao svojo blazno inteligenco...ki se ne ukvarja s takimi neumnostmi(ampak smešno je to da celo se ukvarjajo z njo)...že samo s tem ko dajo nekoga na ignore ali pa se ne strinjajo z njo...če si za ali proti nečemu si v tej energiji...in je razlika ali se ujameš ali ne v to past, če se temu lahko tako reče.

Po mojem bo tale tema vzbudila več zanimanja, kot ga je tema Kdo je najpametnejši. Podobno kot pri temah Kaj/kdo ti gre na živce in pa Kaj/kdo ti ne gre na živce. Ko je treba povedati kaj ti gre na živce, znajo biti ljudje glasni, glasnejši, še glasnejši, najbolj glasnejši. ;)

S tistim odebeljenim si pa zadel bistvo hehe.
Kako naj nekdo sodi o neumnosti ali o pametnosti nekoga/nečesa, dokler se ne izjasni in poda tehtne argumente, zakaj naj bi nekdo/nekaj bilo neumno ali pametno? Blog ne daj, da jaz delam kaj podobnega, ampak sigurno ga kdaj tudi biksnem kje.

Ampak nima veze, tukaj pišemo sproščeno, navodila teme ne zahtevajo tehtnih argumentov. Če ni to spet kak trik, ha?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov