Kaj je zate neumno
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Definicije za neumnost najdemo v slovarjih, ampak so precej posplošene. Zanimive so kakšne filozofske razlage. Npr. o tem, kdo je bedak.
Na kratko - neumno je, kar ni pametno. Kaj je pametno, obravnavamo v temi Kdo je najpametnejši.
Tu pa bi navajali čimveč primerov iz vsakdanjika, kjer smo ali mi ali kdo drug napravili resno neumnost.
Meni je npr. precej neumno, ko mi kak pametnjakovič začne razlagati, kako se delam pametnega, sčasoma pa ugotovim, da se opica ni niti malo poglobila v povedano.
Navedeš lahko tudi kak primer neumnosti človeštva.
Na kratko - neumno je, kar ni pametno. Kaj je pametno, obravnavamo v temi Kdo je najpametnejši.
Tu pa bi navajali čimveč primerov iz vsakdanjika, kjer smo ali mi ali kdo drug napravili resno neumnost.
Meni je npr. precej neumno, ko mi kak pametnjakovič začne razlagati, kako se delam pametnega, sčasoma pa ugotovim, da se opica ni niti malo poglobila v povedano.
Navedeš lahko tudi kak primer neumnosti človeštva.
Zadnjič spremenil Boris, dne 07. Maj. 2008 13:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Če je definicija, da je neumno tisto, kar ni pametno, bi rekla, da si neumen TI, ker v tvojih postih ne vidim nobene pametne. Samo jz poznam drugo definicijo neumnega, ta je bolj blaga.
-
Boris - Kofetarica
To, da sem najpametnejši bedak, smo že razdelali in ne obremenjuj se zdaj s tem, da ti ne bodo nabreknili možgani.
P.S.: "Betonoglavec ne more nikdar v pametnem videti pametnega."
P.S.: "Betonoglavec ne more nikdar v pametnem videti pametnega."
Zadnjič spremenil Boris, dne 07. Maj. 2008 13:41, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Ah, ti se ne obremenjuj s tem, da bi meni nabreknili možgani. Tebi hvala bogu nima kaj nabreknit, ker tistega čemur pravimo možgani po mojem mnenju nimaš prav veliko. Sicer je pa tole že OT, tko kot vsaka tvoja tema. Rajš piši o čem neumnem, je bojš za zdravje
-
Boris - Kofetarica
Meni je neumno, ko nekdo stalno dela OT, ob enem pa opozarja druge, naj ne delajo OT (in je ob isti sapi prepričan, da jih on dela upravičeno). Še bolj neumno mi je, ko se neaktivirani mozeg ne poglobi v zadevo in jo le površinsko obdela (ker je pač lažje in možgani ne trpijo, dušica pa je vsa blažena, ker se ne počuti ogroženo), pa "vsak" daljši komentar, ki v temo zajame več stvari in več vidikov (opa!, morda celo takega, s katerim se večina (in morebiti celo avtor sam) ne strinja), določi za OT.
Ker je v daljšem komentarju treba tudi kaj misliti in ne le bučk saditi, pa poosebljena praznina le tega kajpak precej brezpogojno določi za neumnega. In potem je vse brain dead. Brezveze.
Ker je v daljšem komentarju treba tudi kaj misliti in ne le bučk saditi, pa poosebljena praznina le tega kajpak precej brezpogojno določi za neumnega. In potem je vse brain dead. Brezveze.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
kaj je neumno?
neumnost je po moje to da delaš nekaj vedno eno in isto in pričakuješ drugačne rezultate...torej da se ne učiš iz preteklih izkušenj bi se lahko temu reklo
neumnost je po moje to da delaš nekaj vedno eno in isto in pričakuješ drugačne rezultate...torej da se ne učiš iz preteklih izkušenj bi se lahko temu reklo
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
ryu10kyu - Cosmofrik
neumno je neumno odgovarjati na pametne teme...
Morda vprašanje?
Kaj je bolj neumno?
Ali razmišljati navsezgodaj zjutraj kaj obleči za čez dan in ugotoviti posledično kljub parim omaram polnih cunj da nimaš nič za obleči?
In ali je bolj neumno razmišljati o tem koliko kil imaš in da bi bilo dobro shujšati za 20gramov?
Morda vprašanje?
Kaj je bolj neumno?
Ali razmišljati navsezgodaj zjutraj kaj obleči za čez dan in ugotoviti posledično kljub parim omaram polnih cunj da nimaš nič za obleči?
In ali je bolj neumno razmišljati o tem koliko kil imaš in da bi bilo dobro shujšati za 20gramov?
-
sanck - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 9. 2004
- Kraj: lj
Josephina napisal/-a:* zame je neumno odpirati neumne teme.
tko se lahk vsaj nasmejiš..d00h
neumno je nost visoke petke, če si visok 2 metra to pa je neumno.
"Zivljenje naj ne bo potovanje, v katerem do konca tezimo za privlacnostjo in ohranjanjem vecno mladega telesa. Raje si zazelimo skozenj potovati s kosckom cokolade v eni roki, martinijem v drugi, vpijoc "Wow, kaksna voznja!"
-
Boris - Kofetarica
Pradedek Freud Boris se je odločil, da vam pojasni, zakaj bi bila lahko neumnost koristna, da ne boste preveč trpeli ob branju.
Ojejej, kam le bo misel sfčala zdaj?
V družbi najdemo razne praktike (ki so ali pa niso člani cosmopolitana), ki so silovito ponosni na svoje (ne)znanje in imajo potrebo po tem, da bi bili kuštruni. To so razni verižni pohalci trave, pijanci, martinčki, nevrotiki, seksualni manijaki, shizoidneži, patološki narcisi, in drugi psihološko moteči elementi, ki so v družbi očitno potrebni. In teh je, ne boste verjeli, nad 20%.
Vednost ali znanje zahteva vrlino, ki je za njih silovito nevarna, zato raje ostanejo na "realnih" tleh. Nevarna pa je, ker imajo parazita pameti, ki kljubuje vednosti in se raje vdaja strasti in zadovoljevanju čutov materialne narave. Parazit je potreben del in se ga da zlepa koristno uporabiti, a kaj ko je za to potrebno znanje, katerega pa nekateri z manjvrednostnim kompleksom nikakor ne dosežejo.
Namreč, na poti vsrkavanja znanja jim lahko spodleti in se lahko pošteno osramotijo, kar pa za njih ni dobro, tako vsaj verjamejo. Posledica tega pa je, da raje ostanejo krepostno neumni.
Na stara leta, ko jih bolijo kosti, matrajo živčki, grize krivda, ščipa strah, ko njihovo telo mesece obratuje na lastni špeh, in ko so celi bolehni, pa jim je neizmerno žal, da niso preventivno vlagali več truda v življenje.
Brez strahu zdaj, v mislih imam nadpovprečne praktike, martinčke in narcise,... kateri imajo epistemophobio (ali fobijo pred znanjem, za navadne kmete). Ti resnično samo stegujejo jezik in vagino in penis za užitkom, pohajo, pritegujejo nase negativne misli. Zelo fajn je, da je to za kolektiv izjemnega pomena, tudi stegovanje jezika, ker lahko opazujemo, kako človek propada.
Imamo pa še eno možnost. Iz vseh teh koštrunov bi lahko iztisnili več (pa ne zgolj loja). Zlasti v smislu časti, kognicije, ljubezni. Že zdaj bi jim lahko omejene vedenjske vzorce zamenjali s čim sebi in družbi koristnim, da se ne bi na stara leta vsak dan nabasali z desetimi raznovrstnimi tabletami ali pa se zapijali, drogirali z odvečno hrano,...
Blizu mojega stanovanja je klub, kjer lahko vsak dan opazujem gmoto relativno brihtnih buč, kako dan za dnem dobivajo žule pri družbeno zelo koristnem opravilu. Pijejo, kadijo, pohajo, šimfajo, opravljajo, kuhajo zarote, so ljubosumni, zavistni, jezni,... Kako jim uspe toliko delati, če pa imajo doma družine in bi morali biti srečni.
Jebat ježa! Oni se počutijo krepostni, ko so neumni in tako bo ostalo do njihove smrti (in tu tvegam kakih 10%).
Ojejej, kam le bo misel sfčala zdaj?
V družbi najdemo razne praktike (ki so ali pa niso člani cosmopolitana), ki so silovito ponosni na svoje (ne)znanje in imajo potrebo po tem, da bi bili kuštruni. To so razni verižni pohalci trave, pijanci, martinčki, nevrotiki, seksualni manijaki, shizoidneži, patološki narcisi, in drugi psihološko moteči elementi, ki so v družbi očitno potrebni. In teh je, ne boste verjeli, nad 20%.
Vednost ali znanje zahteva vrlino, ki je za njih silovito nevarna, zato raje ostanejo na "realnih" tleh. Nevarna pa je, ker imajo parazita pameti, ki kljubuje vednosti in se raje vdaja strasti in zadovoljevanju čutov materialne narave. Parazit je potreben del in se ga da zlepa koristno uporabiti, a kaj ko je za to potrebno znanje, katerega pa nekateri z manjvrednostnim kompleksom nikakor ne dosežejo.
Namreč, na poti vsrkavanja znanja jim lahko spodleti in se lahko pošteno osramotijo, kar pa za njih ni dobro, tako vsaj verjamejo. Posledica tega pa je, da raje ostanejo krepostno neumni.
Na stara leta, ko jih bolijo kosti, matrajo živčki, grize krivda, ščipa strah, ko njihovo telo mesece obratuje na lastni špeh, in ko so celi bolehni, pa jim je neizmerno žal, da niso preventivno vlagali več truda v življenje.
Brez strahu zdaj, v mislih imam nadpovprečne praktike, martinčke in narcise,... kateri imajo epistemophobio (ali fobijo pred znanjem, za navadne kmete). Ti resnično samo stegujejo jezik in vagino in penis za užitkom, pohajo, pritegujejo nase negativne misli. Zelo fajn je, da je to za kolektiv izjemnega pomena, tudi stegovanje jezika, ker lahko opazujemo, kako človek propada.
Imamo pa še eno možnost. Iz vseh teh koštrunov bi lahko iztisnili več (pa ne zgolj loja). Zlasti v smislu časti, kognicije, ljubezni. Že zdaj bi jim lahko omejene vedenjske vzorce zamenjali s čim sebi in družbi koristnim, da se ne bi na stara leta vsak dan nabasali z desetimi raznovrstnimi tabletami ali pa se zapijali, drogirali z odvečno hrano,...
Blizu mojega stanovanja je klub, kjer lahko vsak dan opazujem gmoto relativno brihtnih buč, kako dan za dnem dobivajo žule pri družbeno zelo koristnem opravilu. Pijejo, kadijo, pohajo, šimfajo, opravljajo, kuhajo zarote, so ljubosumni, zavistni, jezni,... Kako jim uspe toliko delati, če pa imajo doma družine in bi morali biti srečni.
Jebat ježa! Oni se počutijo krepostni, ko so neumni in tako bo ostalo do njihove smrti (in tu tvegam kakih 10%).
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Neumno je, da clovek ne more povedat svojga mnenja, ne da bi ga ljudje napadli.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Josephina napisal/-a:Neumno je, da clovek ne more povedat svojga mnenja, ne da bi ga ljudje napadli.
To je res neumno. Ampak ljudje so tisti, ki so neumni, ne pa človek, ki izraža svoje mnenje.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Josephina napisal/-a:Neumno je, da clovek ne more povedat svojga mnenja, ne da bi ga ljudje napadli.
Neumno je napasti nekoga ki napade nekoga ker je odprl novo temo...ni pa neumno napasti nekoga zato ker odpre temo, ki se tistemu nekomu zdi neumna?
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Hej, čaki mal - on je spraševal, kaj se vam zdi neumno. Sicer pa kdo je pa rekel, da leti na to temo?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov