Je bit nerd res tak slabo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Feldman
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
Zanima me kaj pravite usi anti-nerdovci zakaj je bit nerd slabo? Zaenkrat še nism slišo nobene dobre stvari v tem...Js osebno sm nerd in preživim vlko ur pred računalnikom, jem karseda zdravo in se enkrat na tedn vredo spotim. Tak da iz prakse ne vidim nobene slabe strani, no razn da te čez čas izdajo oči, ampak itak so tu lcdji, ki pa niso tak škodlivi kot crtji. Nevem...dejansko ni tolko slabih strani kot pravijo eni... Dobra stvar pa je da je fajn
Zanima me kaj pravite real life usmerjenci o nerdih?

-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Kaj nerd je isto ko geek?
Če sklepam iz tvojega opisa, je neki isti šmorn.
Ja glej, itak da je bed, da si nimaš kaj drugega za počet, ko pa za računalnikom sedet...kk bi ti rekla, men se tak folk ful smili, no. Tak enmal bogi se mi zdijo, ker ne živijo življenja, kljub temu, da bi z malo truda lahko razturali. Dnevi bežijo mimo njih, ponavadi jim uide vsa mladost. Nekateri se pri 30ih zavejo in hočejo vse not spravit/obžalujejo, nekaterim pa nikoli ne kapne in verjetno bojo umrli sami in osamljeni, kljub temu, da se bo njihovega virtualnega pogreba udeležilo 20.000 podobnih geekov iz celega sveta...
Če sklepam iz tvojega opisa, je neki isti šmorn.
Ja glej, itak da je bed, da si nimaš kaj drugega za počet, ko pa za računalnikom sedet...kk bi ti rekla, men se tak folk ful smili, no. Tak enmal bogi se mi zdijo, ker ne živijo življenja, kljub temu, da bi z malo truda lahko razturali. Dnevi bežijo mimo njih, ponavadi jim uide vsa mladost. Nekateri se pri 30ih zavejo in hočejo vse not spravit/obžalujejo, nekaterim pa nikoli ne kapne in verjetno bojo umrli sami in osamljeni, kljub temu, da se bo njihovega virtualnega pogreba udeležilo 20.000 podobnih geekov iz celega sveta...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- Feldman
- Sramežljivka
Kolker sm jas na tekočem so nerdi tisti ki so ful pametni pa govorijo sam o kompjuterjih pa enačbah...Nerdi se osredotočijo na tehnologijo...No moja situacija je pač taka da čez dan sm na kompu, zvečer (če je petek alpa četrtek) pa grem vn
Tak da nevem kaj sm dejansko...Pomoje kr usega po malem
Lahko poveš kaj pomeni živet lajf v polni meri? No sej sm še dokaj mlad zaenkrat 

- Feldman
- Sramežljivka
Trenutno do decembra nimam kak za delat...Dejansko use kar delam je doma da kaj pomagam, pelem pesa na sprehod, parkrat boxnem v vrečo, ga chillam v postli... pač vedno je komp tisto izhodišče za dolgčas preganjat. Sm biu tut že dva tedna brez pa sm vlko brau pa tv gledo
(no tv tut zdej pred spanjem sam takrat sm ga vlko več) 

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
odvisno, za kaj uporabljaš svoj komp.
če pobijaš imaginaren folk in podobne gluposti, je to pač stran vržen čas.
razen razvijanja fine motorike od tega najbrž nikoli ne boš imel nobene koristi.
če pobijaš imaginaren folk in podobne gluposti, je to pač stran vržen čas.
razen razvijanja fine motorike od tega najbrž nikoli ne boš imel nobene koristi.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Pa kaj nimaš kakih kolegov tam okoli, da bi lahko šel malo basket špilat z njimi al pa babe preganjat? Vse, kar si opisal, namreč očitno delaš sam oziroma v krogu družine. No, sj kaka sestra al pa brat tud znata bit super za lumparije delat...
Uživat življenje...hmm...ljudje smo družabna bitja in sem prepričana, da se lahko v celoti izpolnemo le ob soljudeh. Za človeka ni dobro, da je sam. Res je, da je bolje biti sam, kot pa poleg negativcev. Ampak...vsako takšno daljše obdobje osamljenosti lahko pusti trajne posledice na naši psihi. Čeprav minimalne.
Zato mislim, da človek uživa življenje, ko je vključen med svoje bližnje. Pozitivne, nasmejane ljudi. Ni važno, kolk je ker brihtn al pa lep. Če se maš za pametnega, itak veš, o čem govorim.
Se pa strinjam s floribundo, če že nimaš kaj drugega za počet kot na kompu viset, počni kaj koristnega. Npr. če te muzika veseli, se nauči producirat muziko itd....
Uživat življenje...hmm...ljudje smo družabna bitja in sem prepričana, da se lahko v celoti izpolnemo le ob soljudeh. Za človeka ni dobro, da je sam. Res je, da je bolje biti sam, kot pa poleg negativcev. Ampak...vsako takšno daljše obdobje osamljenosti lahko pusti trajne posledice na naši psihi. Čeprav minimalne.
Zato mislim, da človek uživa življenje, ko je vključen med svoje bližnje. Pozitivne, nasmejane ljudi. Ni važno, kolk je ker brihtn al pa lep. Če se maš za pametnega, itak veš, o čem govorim.
Se pa strinjam s floribundo, če že nimaš kaj drugega za počet kot na kompu viset, počni kaj koristnega. Npr. če te muzika veseli, se nauči producirat muziko itd....
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- Feldman
- Sramežljivka
Sej jih je kr dosti tu okol sam kaj ko so vsi na faxu alpa v službi...Popoudne pa itak mine ful hitro tak da se ne splača kam hodit do večera
Zvečer pa grem na kak pir pa malo po kraju razgrajat
Na partyju sm biu dvakrat sam se nism nekak vklopo not pa nism vedo kaj nej delam
No sej je ful vredo bit s frendi sam vedno pa nimajo časa...Hmm...Če sm od svojega 14. leta naprej na kompu vsak dan (rečmo da kake tri mesece nism biu vse skupi) pol sm že klinično mrtev
Hvala za definicijo
Vem na kaj ciljaš sam vseeno mislim da nism pametn oz. mogoče sm pa ne znam uporabit tega:) Bom probo s kako muziko sam se bo treba vlko naučit 

-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
A nimaš faksa? Ali pa službo? Mogoče si nebi bilo slabo kakšno službo omislit? Če že nimaš nič za počet.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Oznaka ''nerd'' dejansko pomeni intelektualca in noben samookllicani nerd, ni nerd. To kar ti opisuješ je ''geek''. In tudi biti geek ne pomeni nujno računalniškega navdušenca, ampak bolj nekoga, ki se ljubiteljsko ukvarja z določeni stvarjo in je o njej dodobra poučen in jo obvlada. Oni lifeless računalničarji, stereotipizirani iz filmov z debelimi špeglami so more or less dorks.
Lestvica:
- jock
- dweeb
- dork
- geek
- nerd
- god
Pa to ni moja klasifikacija, ampak splošna.
Lestvica:
- jock
- dweeb
- dork
- geek
- nerd
- god
Pa to ni moja klasifikacija, ampak splošna.
- Feldman
- Sramežljivka
Rečmo da sm zaenkrat med sredno pa med faxom
Decembra mam izpite in še dva tedna predno se spravim učit...
Kaj sm pa pol jas? Vem da nism čisti geek oz. nerd in tut ne zgledam kot en...Pač ja, ljubiteljsko igram igre pa gledam filme/serije in vem kake reči mam v računalniku

Kaj sm pa pol jas? Vem da nism čisti geek oz. nerd in tut ne zgledam kot en...Pač ja, ljubiteljsko igram igre pa gledam filme/serije in vem kake reči mam v računalniku

-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Zakaj pa čutiš tako močno željo po tem da se ukalupiš z nekim določenim nazivom?
Tudi jaz igram igrce, vem kje je kaj na računalniku, si ga popravljam sama, gledam filme in serije in tud mene kap, če sem kakšen dan brez kompa. Pa se nimam za nič od zgoraj naštetega. Sicer res, da imam bolj geeky navade, hobije in okus (kar se filmov in serij tiče) kot moje vrstnice, ampak se mi ne zdi da bi zdaj hudo izstopala in se morala okronat z nekim nazivom.
Tudi jaz igram igrce, vem kje je kaj na računalniku, si ga popravljam sama, gledam filme in serije in tud mene kap, če sem kakšen dan brez kompa. Pa se nimam za nič od zgoraj naštetega. Sicer res, da imam bolj geeky navade, hobije in okus (kar se filmov in serij tiče) kot moje vrstnice, ampak se mi ne zdi da bi zdaj hudo izstopala in se morala okronat z nekim nazivom.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: _patchouli_