Izziv

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 11. Apr. 2008 9:27

Sprejmem izziv bb kritia ali esej ali vatever :wink:

Hkrati in takoj za tem pa izzivam Jochie-ja da naj organizira koncert Biagia Antonaccija v Sloveniji :D :D :D
;D
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Apr. 2008 9:32

izziv sprejemam, ampak letos ga prav gotovo ne bo! :D :D :D
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 11. Apr. 2008 18:43

No daj bom jaz naredil neko družbeno kritično varijanto. Ne da se mi toliko poglabljati, pa poleg tega tudi reklame delati bb.

Big Brother je mednarodna oddaja ki se je prvič odvila leta 1999 na Nizozemskem...drugače je pa ideja obstajala že leta 1949...ponavadi zaprejo grupo ljudi v hišo in jih izpostavljajo razno raznim psihičnim in čustvenim pritiskom. Poleg tega so pod objektivom kamer kjer jih lahko gledalci gledajo 24ur dnevno...in glasujejo kdo je najbolj dolgočasen ali najmanj primeren za ostati v hiši.
Oddaja je do sedaj bila odvita že v preko 70 različnih državah na raznoraznih kontinentih. Obstajajo pa razno razne različice le tega.

Torej kje vidim problematiko in kritičnost do le tega. Prvo kot prvo tja vzamejo ljudi ki so željni slave in prepoznavnosti. Poleg tega imajo ti ljudje ko pridejo ven iz te hiše velike psihične probleme...saj so notri podvrženi raznim pritiskom in še tako normalnemu človeku se pozna če je toliko časa eliminiran od okolice in zunanjega sveta. Problem vidim v tem da so ti ljudje notri samo lutke in so podrženi nečloveškim situacijam. Čeprav lahko oddidejo kadar koli želijo in so samoiniciativno notri se mi zdi vse skupaj neka velika farsa. Kako lahko neka zrela oseba dovoli sama sebi da se jo obravnava na tak način...notri so v bistvu kot neke lutke in v posmeh zunanjemu svetu za voljo zabave in zadovoljstva ljudi izven hiše big brother.

Poleg tega je problem tudi na drugi strani objektiva. Kako lahko nekdo tako uživa v gledanju le tega. Ali so to ljudje ki nimajo svojega življenja. Ali so to ljudje čigar življenje je dolgočasno?
Skratka tukaj opazimo velik vpliv voajerizma in eksebicionizma na drugi strani.
Da ne izgubljamo besed koliko denarja se obrne preko sponzorjev in reklam v medijsko hišo ki le tega predvaja.
Če se človek poglobi ugotovi, da so incomi od podjetij ki so podarile pohištvo v tej hiši, hrano, in ostale stvari. Da ne govorimo o telefonskim klicih ki so zaračunani medtem ko ljudje glasujejo, da ne govorimo o reklamah, ki se med tem vrtijo, in še in še bi lahko naštevali. Torej ljudje ki imajo glavne vloge so v bistvu poceni delovna sila...dobijo drobtinico medtem ko vsi ostali kujejo velike dobičke.

Proti big brotherju sem zavoljo tega ker žali inteligenco človeka...oziroma celotnega ljudstva. Kar se mene tiče bi morali take oddaje prepovedati in ljudi raje izobraževati in vlagati v njih na drugačen način. televizija naj bi bila namenjena za izobraževanje in vpogled v svet. In ne da poneumlja in nam podaja in meče pesek v oči! Televizija je velika manipulacijska škatla...ki je izgubila svoj pomen in dokaz le tega so take oddaje ki vzpodbujajo čredni nagon in razvijajo ljudi brez lastnega spoštovanja in razmišljanja.

To je na hitro z moje strani...vem da ni strokovno napisano ampak je en kratek povzetek mojega razmišljanja...bolj v detajle pa nisem želel iti, ker bi napisal potem za par strani A4 formata :rofl:

Smreka povej ali je izziv opravljen ali ja? :D
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 12. Apr. 2008 19:54

Uf, ti si tole resno vzel :) ja itak no, potrudil si se, to šteje :) No zdej pa ti.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 12. Apr. 2008 20:09

Smreka napisal/-a:Uf, ti si tole resno vzel :) ja itak no, potrudil si se, to šteje :) No zdej pa ti.

Resno vzel? :lach: To je nekaj skupaj spacanega...ampak ok sprejmem to kot kompliment in sočutje do mene(nisi strog sodnik) ;D

Mmmm...midva s Jochiejem sva se pogovarjala da bi naredili miss vulva na cosmotu...rabimo vsaj tri kadidatke :rofl:
Ampak glede na to, da verjamem da bi bilo to nemogoče...je potrebno najti kakšen drugi izziv...

Izziv pa naj bo...khmmm,khmmm :gruebel:

Izziv se glasi:
Kdo si upa pristopiti do policaja in se slikati z njim? Slika mora biti nova in naj se na njej vidi datum. Stopiti do policaja in se slikati z njim ter sliko pripopati na cosmo...upam da ni pretežak izziv, pa še vedno mislim da se najde kakšen varuh reda ki temu ne bo oporekal...če je cosmo petelin se mora slikati s policajko!
;D
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 13. Apr. 2008 10:04

ryu10kyu napisal/-a:
Smreka napisal/-a:Uf, ti si tole resno vzel :) ja itak no, potrudil si se, to šteje :) No zdej pa ti.

Resno vzel? :lach: To je nekaj skupaj spacanega...ampak ok sprejmem to kot kompliment in sočutje do mene(nisi strog sodnik) ;D

Ja..res je.. če se spravim secirati po stavkih me ne bo noben več maral :)

S policajem...haha... bom probala, tam okoli kjer delam jih je kolikor hočeš :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 13. Apr. 2008 10:30

Sej mu glavo odrežež stran (na sliki, da ne bo pomote) :D
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 13. Apr. 2008 10:31

jagodka85 napisal/-a:Sej mu glavo odrežež stran (na sliki, da ne bo pomote) :D

Ti mu jo kar lepo odreži brez pomote :lach:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 13. Apr. 2008 10:34

Hehe...ja samo finta je v tem, da mu bo čudno že ko mu bom rekla če bi se slikal z mano :D . Sploh pa v uniformi... Sicer pa bo Smreka zrihtala sliko- upam :P .
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 13. Apr. 2008 10:38

Reva :bgdev:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 13. Apr. 2008 10:56

Ma ja, sam a nebi blo bolj zanimivo, da nekdo ogovori nekega neznanega policaja na ulici in ga prosi za fotko? To da jaz policaja poznam, pol ni noben izziv-no če prav pomislim bi pri meni bil izziv bratrancu natvezit nekaj zakaj bi se zdaj naenkrat rada slikala z njim v uniformi :D -to je pa že druga zgodba pol...Jutr če v mestu srečam kakega policaja,majkemi da stopim do njega pa ga prosim za sliko :evil:
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 13. Apr. 2008 10:59

Maya19 napisal/-a:Ma ja, sam a nebi blo bolj zanimivo, da nekdo ogovori nekega neznanega policaja na ulici in ga prosi za fotko? To da jaz policaja poznam, pol ni noben izziv-no če prav pomislim bi pri meni bil izziv bratrancu natvezit nekaj zakaj bi se zdaj naenkrat rada slikala z njim v uniformi :D -to je pa že druga zgodba pol...Jutr če v mestu srečam kakega policaja,majkemi da stopim do njega pa ga prosim za sliko :evil:

:gut:...pol bo pa mislil da ti je ful všeč, pa te osvajati začel :lach: Ti mu boš pa rekla..sorry model me ne zanimaš...rabim za cosmo izziv sliko :rofl:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 13. Apr. 2008 11:09

:lol: Hja kaj hočem, če pa postavljaš take izzive :P ! Samo tile naši policaji so nekateri tak zamorjeni, da vprašanje če bi se kateri sploh hotel slikat. Razen če mu po angleško natvezim, da sem tu na počitnicah pa si zelooo želim nek spomin na slovenske policaje oz. uniforme in če bi bil tako prijazen pa se slikal z mano. Hehe...sorry malo mi domišljija deluje :oops: . Sem še pa vedno prepričana, da bo Smreka tak pogumna in prva naredila ta izziv . :zustimm:
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 13. Apr. 2008 14:25

Maya19 napisal/-a: Sem še pa vedno prepričana, da bo Smreka tak pogumna in prva naredila ta izziv . :zustimm:

No ne bit tolk prepričana :)
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 25. Apr. 2008 9:43

ok, tema je vsaj malo počiščena ... sicer se mi zadnjih iiii, kok sta luštkana ni dalo brati niti čistiti, se mi zdi, da boste sedaj bolj pridni ...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov