Izpit za avto #2

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 15. Avg. 2011 10:39

ojoj. ko sem sama delala izpit (sicer 7 let nazaj) so imeli ljudje v povprečju 20-25 ur. sama sem imela glavno vožnjo pri 32 ( enkrat padla, drugič mogla prestavit zaradi smrti babice) in me je blo skoraj sram.
mmmBop
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmBop » 15. Avg. 2011 11:53

Pri nas v razredu smo tri punce naredile v prvo, ostale v drugo, nekatere v tretjo. Tudi nekateri fantje so bili isti. Tako, da so imeli 50, 60 ur. Nekateri niti občinskih pol niso v prvo uspeli. :eek:
Ampak odkar sem naredila izpit, sem vozila ene 5 krat, zdaj že 3 mesece niti enkrat in dvomim, da bi mi še šlo. Bom morala verjetno še par ur zakupit pri avtošoli, da se spet navadim. :?
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jess° » 15. Avg. 2011 17:24

Kolk pa kaj stanejo ure vožnje v LJ, da nabijajo ure do 70 ur in tak? Z našega konca, ura je bila nekje okol 22€, sama sem nardila v prvo z 32 urami vožnje? Nekaj takega, urca gor al dol..

Kar je pa ena prej napisala, da ni fer delat izpit v LJ al pa Ribnici oz. kjerkol drugje. Ti tk povem, očitno sm jst potem iz neke vukojebine doma, ker imamo v mestu 2 semaforizirana križišča. In kaj ti pomagajo križišča? Nič. Tisto ustavljanje pa pospeševanje se lahko naučiš tud na kakšnem vaškem makedamu. Kar se pa tiče razvrstitve v križišče, so pa pred križiščom table in ti vse lepo piše, kam se moraš postavit, kater pas je za kam. Če vozniki tega ne znajo brat, je problem njihov, ne pa da neznajo zarad tega ker niso delali izpita v LJ, ker ima toliko več semaforjev.. To je zame bullshit, brez zamere. Aja, pa to, ker sem oddaljena prb. 100km iz LJ, je pri nas organizirano v avtošoli, da imaš tud po 2 ure skupaj vožnjo in se odpelješ po avtocesti v neko mesto (lol) ki ima več semaforjev, da vidiš kako to funkcionira, pa ko je kaka posebnost (tist rumeni semaforček, če kam zavijaš, k ti kaže da ma nasprotna stran že rdečo luč :D) .. tk da nekar govorit, da pol folk nezna vozit po lj, če se nekje v manjšem mestu uči vozit ..

Sicer, sem pa jst vidla še večje lapsuse ki jih delajo ljubljančani, ki so v velemestu delali izpit, kot pa mi seljaki.. Jst sm delala izpit, šla isto leto v Pariz z avtom in ni blo nobenega problema če znaš brat table. Dejstvo je, kolk se ti znajdeš v avtu, z branjem tabel, kakšno žilico maš kot šofer in ne, kje si delau izpit..
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Avg. 2011 17:33

^^križišča niso samo semaforji, luči in razvrstilni pasovi; s(m)o še pešči, kolesarji (mrtvi kot; men inštruktor skoz teži za tole), motoristi, ..
In fora prometa večjih mest ni samo "več semaforjev in križišč", ampak je dinamika velik bolj pestra, zarad večjega števila udeležencev.

Cena ure vožnje je pa (vsaj v moji AŠ) tud tam nekje, 21 do 22€ (odvisno od "tarife", valda (dijaki, študentje majo manj)).
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 15. Avg. 2011 17:51

purple_rain kako daleč si že ti? :)
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Avg. 2011 18:02

:oops:
Z urami predaleč, z znanjem še ne tolk blizu :lach: - jap, in potem taki kot sem jz višamo povprečje ur.
Mah, kr ne ljubi se mi spravit CPP delat, vmes pa verjetno za brezveze ure nabijam, sam ko mi je pa kr zabavno, sploh ker je inštruktor faca in je skoz polno smeha :D (cenejš bi blo pač na kavo ga povabit, hehe)
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 15. Avg. 2011 18:10

floribunda napisal/-a:ojoj. ko sem sama delala izpit (sicer 7 let nazaj) so imeli ljudje v povprečju 20-25 ur. sama sem imela glavno vožnjo pri 32 ( enkrat padla, drugič mogla prestavit zaradi smrti babice) in me je blo skoraj sram.

Podobno pri meni. Imela sem 37h in je bilo to ogrooomno takrat (v naših koncih, 5 let nazaj), tako da me je bilo sram :) . Tudi v drugo naredila. Samo tistih 37h sem imela razpootegnjenih čez 7 mesecev :) (torej delala sem po 5h/mesec).
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 15. Avg. 2011 18:27

purple_rain napisal/-a:In fora prometa večjih mest ni samo "več semaforjev in križišč", ampak je dinamika velik bolj pestra, zarad večjega števila idiotov.

Manjši fix... :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Avg. 2011 18:32

^^imaš prav; zarad vseh neljubljančanov, ki se pridejo gužvat :P

(i know, grda^^ :roll:; še vedno se pa strinjam, promet je itak prepoln idiotov, bilo s kje s(m)o; še vedno nisem spremenila pogleda na promet/vožnjo = večinoma nepotrebno & nevarno)
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 15. Avg. 2011 18:51

Ni mi jasno, kaj eni delate, da že celo večnost opravljate izpit za avto? (pač kolikor sem zasledila po pogostem pisanju nekaterih) Jaz sem delala izpit v manjšem mestu, in sem po opravljenem izpitu pridno in varno nabirala kilometrino. Ko sem prišla v Lj (prvič z avtom), ki je več kot 150 km oddaljena od mojega doma, nisem imela nobenih težav. OK, iskala sem ulico, ko sem se pa še to enkrat navadila, sem v enem mesecu vozila po nagužvani Lj kot po MS. :wink: Pa nočem izpast kot da se hvalisam tukaj, čeprav si bojo tisti, ki imajo odpor do vožnje, to tako interpretirali, le ne vem, zakaj Ljubljančani toliko opevate vaše mesto. Ja, res je, gužva zna bit ponekod v mestu obupna, ampak a so semaforji, znaki in pravila kaj drugačna kot v enem "selu" pri nas? (ker je za marsikoga iz Lj vse kar je izven Lj selo)
Drugače pa, če mate nekateri tolikšen odpor do vožnje in po možnosti živite v mestu, ne vem zakaj se silite delat izpit, če ste oz. boste potem le še ena nevarnost več na cesti, ker je ogromno takih bojazljivih primerov, ki potem ne znajo mirno odreagirat v primeru takšnih in drugačnih situacij na cesti.
Ja, malo sem nataknjena. Najbrž zato, ker sem minuli vikend preživela v bolnici zaradi prometne nesreče in si še vedno nisem opomogla od šoka, pa sem v treh letih odkar imam izpit, ogromno prevozila. Verjetno bi pa kaj takega spisala tudi brez katastrofe, ki sem jo utrpela, tako da... nevermind glede zadnjega odstavka. :wink:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 15. Avg. 2011 20:29

purple_rain napisal/-a:^^imaš prav; zarad vseh neljubljančanov, ki se pridejo gužvat :P

(i know, grda^^ :roll:; še vedno se pa strinjam, promet je itak prepoln idiotov, bilo s kje s(m)o; še vedno nisem spremenila pogleda na promet/vožnjo = večinoma nepotrebno & nevarno)

Bi mogla videt kaj delajo vse na cesti ljubljančani, ko pridejo izven obroča... :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 15. Avg. 2011 21:08

Sploh na vasi, ko je cesta premalo široka za srečanje dveh avtomobilov :D .
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 15. Avg. 2011 21:55

purple_rain napisal/-a::oops:
Z urami predaleč, z znanjem še ne tolk blizu :lach: - jap, in potem taki kot sem jz višamo povprečje ur.
Mah, kr ne ljubi se mi spravit CPP delat, vmes pa verjetno za brezveze ure nabijam, sam ko mi je pa kr zabavno, sploh ker je inštruktor faca in je skoz polno smeha :D (cenejš bi blo pač na kavo ga povabit, hehe)

ma ni panike..kar lepo počasi :) glavno da se zabavaš, ko voziš oziroma da nimaš več tistega strahu :)
Hehe, kaj še čakaš s kavo?? :P
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 17. Avg. 2011 10:47

Uf, na noben način ne bi še enkrat delala izpita :D Čeprav bi bilo zdaj zagotovo miljonkrat lažje, tega ne bi ponovila. Ko se spomnim koliko treme sem imela na začetku in kako sem se spotila med vsako uro vožnje.. haha, ne hvala.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 17. Avg. 2011 15:42

Jst tud ne, čeprav je bil moj inštruktor res faca :D .
Drgač sm pa jst mela 40. uro glavno, kar je za danes normalno število, celo malo nizko. Sem pa vse v prvo naredila, hvala bogu, sploh zdej ko mkolegico poslušam, da ma že čez 80ur.. Groza... Kok enga dnarja. :?
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]