Izkušnje s prodajalci v drogerijah in trgovinah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 23. Dec. 2010 11:51

mimogrede, v mullerju imajo izobraževanja, vsaj kar se kozmetike tiče. znanka tam prodaja in je hodila na neke dior, chanel itd. seminarje (ne vem kako je zdaj ko je kao kriza) in prišla domov z brezplačnimi vzorčki seveda :)

na živce mi grejo tudi prodajalke v intimissimiju - probaš 10 stvari, se odločiš kaj boš vzel, se oblečeš, stopiš k blagajni da bi plačal, prodajalka pa: a dam še kakšen modrc/hlačke/majčko za zarven? wtf?? ja, mi je jasno da ji je to nekdo naročil, ampak mi ne gre to nič manj na živce. če mi hočeš kaj več prodat, mi pokaži PREDEN grem probat.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 23. Dec. 2010 12:01

Men je blo ful smešno zadnjič v Mullerju, ko se je ena na malce višjem položaju pizdila, ker je ena prodajalka starejši gospe prodala izdelek kar ene X firme (ko pa gospa prišla z prejšnjim porabljenim izdelkom tja). :D

So mi pa za tehnične stvari super v Comshopu. Dejansko obvladajo in ti znajo svetovat. V Big Bang ne stopim več!
Sicer se pa ne spomnim kdaj sem v Sloveniji kupila kozmetični izdelek nad 10€ (mogoče celo 5€). Prisegam na tujino in si tam naredim zaloge :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Dec. 2010 12:20

V Big bangu mi je zadnjič kolega razlagal, da se zgodi, da zaradi lukenj kdaj na oddalku ralunalništva svetujejo tudi tisti z oddelka kuhinjskih pripomočkov. Eto, to pa je kiks vodstva.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 23. Dec. 2010 18:48

^^ pa ve res ne poznate nobenih sistemov. to NI kiks vodstva trgovine. to je kiks PODJETJA kot takega, ki ima premalo ljudi zaposlenih. šef MORA imeti določeno število delavcev na določenem oddelku. in če jih ni kaj naj? bo prazna trgovina? drage moje to tako ne gre. ampak to ni kriv šef poslovalnice, ker on ne določa števila zaposlenih.
zakaj mislite, da je na pošti taka gužva? a ve mislite da zato ker babe čepijo odzadaj v čajni kuhinji in se pohajo po riti? da je kriv šef tiste določene pošte? ni ljudi. ni jih. na pošti še na malico ne utegneš za 30 min včasih (ki ti PRIPADA), ker te stranke požrejo ("je vidla eno ki je šla nakam nazaj"- ja na wc ki me je tri ure tiščalo pa jest!). tudi tam sem že delala. za šalterjem. ve kar ne štekate, da so vsega tega krivi bogatuni na vrhu teh piramid, ki se jim jeb* za vse. tak da se lahko tudi kakšni mullerjevi delavki .
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Dec. 2010 21:22

Ta primer sem dala kot kontrast Muellerju. Sori sam tam pa res še nisem videla, da bi bilo pomanjkanje teh svetovalk. Polno jih je in jih tud slučajno ne morem parirati poštnim uslužbenkam, katerim, mimogrede nihče ne reče: "hvala, sam gledam" in ga je rešena.

In ja, ok, pol pa kiks podjetja, če hočeš, ni bil to point.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 24. Dec. 2010 2:01

Ne morem si pomagat, da ne bi komentirala: claire, sam tebi pa s delo precej smrdi in izogibas se konkretnejsi debati. In krivis "bogatune"? Ja, sploh lastnik poste Slovenije je res ... Namesto, da bi delala na tem, da prides sama med njih - ne niso se vsi rodili bogati, nekateri so zaceli tudi za salterjem. Ampak z malo drugacnim attitudom in ambicijami. So dela, ki si jih jaz ne bi zelela nikoli opravljati, cenim ljudi, ki jih, sama pa se trudim in delam na tem, da mi jih ne bo treba.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Dec. 2010 7:42

Strinjam se. Če je delavec pasiven in nezaiteresiran in ja, tudi len (še kako se najdejo taki) in pač dela po liniji najmanjšega odpora ter mu je vsaka minuta dela prek delovnega časa odveč, je itak najlažje rečt, da to je krivda "bogatunov zgoraj".

Na to, da bi pa odnos do dela in delovne navade spremenili pa nihče ne pomisli. Zakaj? Ker imajo itak prenizko plačo? Pa mi povej, Claire, koliko bi pa po tvojem mnenju znašala pravična plača ene prodajalke, ki močno dvomim, da tudi doma tuhta o delu in ga nosi s seboj domov ter da ji je mar za podjetje?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 24. Dec. 2010 9:55

claire napisal/-a:^^ pa ve res ne poznate nobenih sistemov. to NI kiks vodstva trgovine. to je kiks PODJETJA kot takega, ki ima premalo ljudi zaposlenih. šef MORA imeti določeno število delavcev na določenem oddelku. in če jih ni kaj naj? bo prazna trgovina? drage moje to tako ne gre. ampak to ni kriv šef poslovalnice, ker on ne določa števila zaposlenih.

Tista podjetja, za katera vem, kako poslujejo (OK, to sta samo 2 diskonta, pa vseeno), število zaposlenih določa

- v trgovini A - vodja prodajnega okoliša - zaposleni, ki kalkulira, kakšen bo promet v prihodjem tednu, glede na promet določi število ur in koliko delavcev bo potreboval za določen dan.
- v trgovini B - poslovodja.

Ne podjetje kot tako, iz svojega sedeža v npr Avstriji. Torej - šef, vodja, kakorkoli ga pač že imenuješ :P Torej, nobeni "bogatuni zgoraj", ampak zaposleni ljudje na določeni funkciji. Ki seveda delajo za plačo, s podjetjem kot takim pa nimajo nič, razen pogodbe o delu.

In claire, pemalo zaposlenih v določeni poslovalnici je kiks vodstva poslovalnice ali vodstva več poslovalnic. Podjetje se ne ukvarja s tem, koliko jih je kje zaposlenih :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 24. Dec. 2010 10:05

na bencinski, kjer vedno tankam....

pri blagajni, dam robo, en moški pa večkrat: bi še kakšne bombončke mogoče, tile so v akciji.

jaz pa: veste, jaz sem moški. ko gremo moški po nakupih, vedno vnaprej vemo, kaj bomo kupili in nihče nas ne bo prepričal, da bi kupili še kaj več, kar nismo imeli namena kupiti. tako da to boste lahko kvečjemu kakšno žensko prepričali, mene pa ne bo mogoče... :D

sem nesramen? :D :D :D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Dec. 2010 10:26

Jaz bi rekla da naveličan... :D Priznam pa, da tole prvič slišim, hehe.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Dec. 2010 10:37

Jochie napisal/-a:sem nesramen? :D :D :D
Da. :P
A ni lažje in hitreje pač rečt "ne, hvala"?
In spet - prodajalcem je rečeno, da to morajo narest. Bojda je dokaj uspešna "taktika", sicer ne pri vsakem, seveda, in večini je že sitno, razumem :D, ampak deluje pa le.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 24. Dec. 2010 11:47

kepka jaz samo pravim, da se od navadnih prodajalcev zahteva preveč. brez skrbi. to kar delam sama delam dobro. sicer bi me po treh letih verjetno že odpustili, četudi sem le prek študenta. trenutno imam 3 službe, tako da mi ne govori o lenosti. len je zame študent, ki ni delal ure prek študentskega servisa, ker študira- in tu se začne lenoba o kateri si ti govorila. o bu hu. takšnih, ki zaradi faxa ne morejo delati je kvečjemu 5 procentov.

barbi, jaz ne vem kaki so tile tvoji diskonti. dejstvo je, da delavcev ne plača vodja poslovalnice (razen, če je firma dejansko njegova), zato tudi ne določa števila zaposlenih. če pa kje že, pa ima določeno do koliko jih lahko zaposli. a določa tudi plačo ta diskontar pri vas? in kakšna je ta plača v diskontu? daj bodi no pametna. "ni krivo podjetje." ahahahahaha. ofkors not. tudi politika pri nas ni nikoli nič kriva. za vso sranje je kriv delavec.

a si ti kriva, da mate gužvo na šihtu? al mogoče sistem zdravstva? daj ne serji res.
kepka barbi je tudi primer lene delavke. poglej. med šihtom visi na forumu. namesto, da si se samoizobraževala kajne ug84?

jochie- ja ja petrolovci imajo tudi take direktive, da ko plačaš benz ti turijo red bull, ki je v akciji. :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 24. Dec. 2010 15:19

purple_rain napisal/-a:
Jochie napisal/-a:sem nesramen? :D :D :D
Da. :P
A ni lažje in hitreje pač rečt "ne, hvala"?
In spet - prodajalcem je rečeno, da to morajo narest. Bojda je dokaj uspešna "taktika", sicer ne pri vsakem, seveda, in večini je že sitno, razumem :D, ampak deluje pa le.

če mu 10x rečeš ne hvala, pol mi je pa dokurčilo...ker vedno tankam na tisti črpalki in valjda me poznajo, ker mojo pojavo je težko zgrešiti...

naslednjič mu bom pa rekel, če me bo vprašal, naj mi da 5000 paketkov bombonov na akciji, pa da vidimo, če jih bo peder imel... :D :D :D

sem pa danes za spremembo šel tankat na Agip, iščem jaz airwaves modre bombone pa jih ne vidim pa vprašam prodajalko, če jih držijo. in ona mi odgovori, da držijo vse kar lahko vidim tukaj (P***a, to me razkuri). in potem jaz najdem te bombone, jih dam na pult, ona pa reče 75€. jaz pa: to še ni vse, tele bombone pa 3x muratti plave...pa ona potegne 2x muratti pa ji lepo rečem 3x... :D
pa se mi začne opravičevati, kako je danes sama pa da ima gužvo pa da so brezobrazni, jaz pa tako prijazen in potrpežljiv... :D
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 24. Dec. 2010 20:21

Jst sem pa že ene trikrat naletela na neko prodajalko v Two-wayu ki je bla mal preveč odkrite sorte :D Tja sem hodila vedno sam zapravljat cajt ko sem čakala na prevoz, nikoli pa nisem nč konkretnega rabla, in tako jaz lepo začnem brskat po cunjah, povlečem ven neko majco, pa skoči tale ženska pred mano in reče: 'Jaa, tale bo dobra za vas ki mate mal bol izrazite boke!', 'kaj pa kake hlače, ki bodo mal skrile vse to?' *potegne vn hlače* :o :lol: Pa vsem ostalim strankam tudi.. kr brez da bi jo kdo kej vprašu posredno pove da majo vamp in veliko rit.. Mislim ok, mogoče hoče pomagat, ampak ji ne uspeva lih :P
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 24. Dec. 2010 20:57

^^bi rekla, da se te je hotla pač znebit, ker si vedno samo vse cunje razvlekla in nikoli nič kupila
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov