Islam

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 06. Avg. 2013 12:13

Plusi, minusi.

Prosim, da ste kulturni da svoje odgovore podajate argumentirano in upoštevate pravila cosmoforuma ki so do nestrpnosti zelo jasa.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 06. Avg. 2013 13:47

Bom torej tu vprašala - a se zavedate, vsi, ki goreče nasprotujete islamu in trdite, da ga je potrebno (in logično) sovražiti, da dejansko sovražite svoje brate? Da v resnici verujete v istega boga in da s tem pravzaprav kršite njegovo postavo, po kateri bi se naj ljubili med seboj? Hm. :gruebel:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 06. Avg. 2013 17:09

Ta tema bo kmalu polna nekih stereotipov in kregarije. Ne vem, če spada v Kulturo, razen, če se bo debatiralo o islamski kulturi...

Ampak, ok, I'll play along :D

Kot prvo Abby, roko na srce, mogoče pa ne verujejo v istega boga, ker ne verujejo v nobenega? Poznam cel kup do muslimanov strašno nestrpnih ateistov...

Iz druge teme:

Ma bmk, tist, ki si zatiska oči pred resnico, nej gre živet v muslimansko državo in tam uživa vse sadove, ki jih ta vera prinese.

patchouli, živiš v muslimanski državi .. Že glede samega odnosa do žensk, močno dvomim, da bi si želela pripadati tej veri. Bi si želela hoditi okoli zakrita in biti ena od 10 žena nekega divjaka, ki ne bi imela nobenih pravic? Tega, da lahko delajo po EU kar hočejo, ne trdim, ker so jih začeli privijati, so pa muslimani leglo večine pizdarij, ki se danes dogajajo po svetu. Da se jim ne rabimo prilagajat, mi pa ne boš govorila - gradnje đamije v SLO ne podpira večina prebivalstva in je nikoli ne bo, to je kulturna sprememba več kot 1000 let stare tradicije na podlagi zahtev manjšine. Pa jo bomo vseeno primorani imeti. Nestrpnost gor ali dol, če oni ne bi verjeli, da je njihovo poslanstvo širiti muslimansko vero, ki je edina pravilna, vsi ostali pa so grešniki, ki jih je treba pobiti, jim ne bi nihče nič hotel.


Kot rečeno, jaz vidim večinoma odkrite ženske. Večina žensk sicer nosi vsaj tričetrt rokave in dolge hlače, ampak tako je povsod po bolj tradicionalnih predelih Azije, tudi v hindujskih ali budističnih koncih. Kultura tu seveda temelji na patriarhatu, totalno in tega ne zanikam. Vloga ženske je še vedno precej tradicionalna. Ampak to ni posledica samo islamske vere (delno tudi, jasno), ampak vere na splošno. Redko katera vera na svetu zagovarja enakopravnost. Obvezno pokrivanje v javnosti pa je po moje fenomen, bolj povezan z željo po nadvladi, saj tako držiš 50% populacije na varnem stran od svojih virov moči. Da o tem, kako zelo svobodne smo ženske s svojim telesom na Zahodu, ne bi.
Pa še celo v tako konzervativnem patriarhalnem okolju Bangladeša sta najbolj vplivni politični osebnosti zadnjih 20 let ženski, mimogrede.

Muslimani niti slučajno niso leglo večine pizdarij po svetu. Kaj pa svetovni policaji Američani, ki pridno bombandirajo po Aziji? Ali pa Izraelci s svojim genocidom nad Palestinci? Samo najbolj očitna primera.
Potem so tisti malo bolj kompleksni primeri, kjer Zahodni svet drži v pesti države, ki jim pravimo "države v razvoju" ali "tretji svet" z bogastvom, ki si ga kopiči na račun le-teh? En kup problemov v teh državah je nastalo zaradi požrešne kolonializacije s strani - Zahodnih držav. Stoletja se je iz teh držav jemalo surovine, od katere prebivalci niso imeli ničesar. Izkorišča se jih za odlaganje okolju nevarnih odpadkov ali poceni delovno silo. Skozi globalizacijo izginja njihova kultura, vsiljujejo se jim Zahodne vrednote in način življenja. Moj point je, da nemuslimanski svet dela precej večje pizdarije kot par islamskih skrajnežev.

Z razliko izgradnje ene boge đamije, ki ne bi tako zelo kritično posegla v nam ljubo slovensko krčansko tradicijo. Pač, tam bi stala, spremenila bi pogled na mesto in to je v glavnem to. Nestrinjanje ljudi z đamijo je posledica strahu, ki izvira iz predsodkov in nepoznavanja, ne iz lastnih izkušenj (in ne, poročila mainstream medijev niso lastna izkušnja).

Večini muslimanov dol maha, al si ti musliman al ne. Mene kot domnevnega kristjana zelo toplo sprejmejo in povejo to, kar je gor omenila Abby: da smo vsi bratje, ki verjamemo v istega boga.
Seveda obstajajo skrajneži, no shit, v kateri stvari pa ne. Vem tudi, česa so sposobni in kako absurdne (vsaj zame, Zahodni svet in še marsikaterega muslimana) so njihove zahteve. Ampak na podlagi parih norcev ne bom posploševala, ker sem pač pametnejša od tega.

Si tudi jaz zatiskam oči pred resnico? Ali kako razlagaš dejstvo, da živim v islamski državi, pa še vedno mislim, da je tvoje mnenje neutemeljeno in posledica neupravičenega strahu?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Avg. 2013 20:01

jaz ne verujem v nobenega boga :D

ne maram nobene vere in gorečih vernikov. ker zavirajo zdravo pamet, na splošno.

islama ne maram zato, ker je precej nasilna vera in zelo skregana z zdravo pametjo. pri islamu, oz. vernikih so ženske manj vredne od moških, morajo se poročit s posiljevalcem, če ne jih ubijejo, itd, itd.. polno takih for imajo. zato me je islama malo strah.
poznam pa nekaj folka ki je od tam, ampak niso ekstremni verniki in ne bi počeli tega. jih je srečala zdrava pamet. in vsi so v redu ljudje.

edino kar je pri veri dobro je, da te nauči ljubiti. če si z muslimanom prijatelj, ti bo vdan in te ne bo izdal, ker bolj kot kapital ceni zvestobo, čisto vest, in je ponosen nanjo. zato so po morali na svoj način MNOGO višje kot folk v skurbanem zahodnjaškem svetu.

nikakor me ni prepričala ameriška propaganda proti islamu, da bi jih zbombardirali in tam postavili svoje mcdonaldse, king burgerje itd..

po mojem mnenju se s tujimi kulturami sploh ne bi smel ubadat. naj živijo po svoje, mi pa bomo po svoje. ne pa da si v razvitem svetu neki zmislimo, to pa to je prav, in potem delamo sranje po svetu. pa še diskriminacije ne bi bilo, ker folk za mnogo kultur sploh ne bi vedel. da ne govorim o službah, ki jih ni, ker eni kitajci naredijo vse s 100krat manjšo plačo in izvažajo k nam.

vse to mešanje kultur je želja zahodnega sveta da bi služil po celem svetu. nič drugega. sami sebi pravimo razviti, v resnici smo pa samo razvajeni in pokvarjeni. velik bolj kot eni barbari ki obglavljajo kurje tatove.
hej norci :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov