Inflacija cen

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Spremljate inflacijo cen?

ja
16
57%
ne
3
11%
tko tko
9
32%
Skupaj glasov : 28

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 27. Okt. 2007 11:15

*purple* napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Jaz moram priznati, da še nisem opazila nekih podražitev ... očitno mi dobro gre :D

a sploh hodiš kej v trgovino? :D

Ma ja, jaz imam en tak nonšalanten odnos do denarja ... imam ga več kot dovolj za sprotne potrebe, stanovanje pa itak dvomim, da si bom lahko kdaj kupila ...
Hvalabogu se mi nikoli ni treba spraševati, kateri kruh naj kupim ali če si lahko privoščim kakšne nove škornje, res pa je, da recimo škornjev nad 100€ niti ne gledam, ker toliko nisem pripravljena dat za njih, pa čeprav bi lahko.
Mogoče imam pa tak bolj cenen okus :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 27. Okt. 2007 12:28

*purple* napisal/-a:
porcelain napisal/-a:
urshaster napisal/-a:kako se vam zdi to? Se zavedate da imamo največjo inflacijo v Evropski Uniji? Kako sprejemate to da se cene proizvodov (potrošnih dobrin) vse večje? Kaj menite glede tega?

katastrofa. tak kot je sicer že blo omenjeno, bi nam mogli v tem primeru plače zvišat.. :evil:

o tem pa noben noče slišat. :roll:

Gorivo gre gor,logično, če je tako povpraševanje, da ga komaj načrpajo za sproti.
Električna energija gre gor, logično saj lahko dražijo, ko pa se poraba močno veča. Tu lahko pričakujemo tudi redukcije.
Kruh gre gor, logično, kako pa naj Mirko Tuš obdrži 1. mesto na lestvici bogatašev? Rabi denar :D
Uporabniški avatar
tracie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tracie » 28. Okt. 2007 14:22

tor napisal/-a:Kruh gre gor, logično, kako pa naj Mirko Tuš obdrži 1. mesto na lestvici bogatašev? Rabi denar :D

Seveda rabi denar. Tako, da bo lahko pokril izgube, ki jih bo pridelal s svojim Tušmobilom. :evil:
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 30. Okt. 2007 22:40

jao slovenska inflacija je že 5%
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 31. Okt. 2007 8:59

urshaster napisal/-a:jao slovenska inflacija je že 5%

Energija bo zmeraj dražja, tako da ni tole nič čudnega.
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 31. Okt. 2007 9:13

sam kwa se grejo no kwa jim je fora da tok višajo cene plače so pa zmeri manše [/b]
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 31. Okt. 2007 9:32

urshaster napisal/-a:sam kwa se grejo no kwa jim je fora da tok višajo cene plače so pa zmeri manše [/b]

Plače manjše?
Se mi zdi, da niso manjše, edino manj dobiš s plačo.
Smo 50 let za zahodno Evropo.
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 31. Okt. 2007 11:13

tor napisal/-a:
urshaster napisal/-a:sam kwa se grejo no kwa jim je fora da tok višajo cene plače so pa zmeri manše [/b]

Plače manjše?
Se mi zdi, da niso manjše, edino manj dobiš s plačo.
Smo 50 let za zahodno Evropo.

al pa še več :?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 31. Okt. 2007 11:27

ja no sj to sm misla rečt pač use se zmer bl draži
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 05. Jan. 2008 12:17

Js ne vem, ka bo s Slovenijo... Cene hrane grejo čedalje bolj gor. Kaj se to pravi?! Kok bodo prežvele revne družine. Kdo je tu kriv? Pa ne mi rečt, da vlada...
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 05. Jan. 2008 12:25

Mah jaz opazam to ze eno leto in pol, zivim sama in navade imam enake..priblizno enako zasluzim kot takrat pa zivim vedno tezje..kupujem najcenejse izdelke, zelenjava je ful draga, na kave ne hodim jo rajsi skuham..kuno, gledalisce, bowling, vecerja zuni..pozabi...pa sm predlansko leto to se nekak zmogla, ok ne vsak dan ampak ni blo tko kt zdj..danes sem sla v trgovino in nakupila nekaj specerij, nekaj cistil, malo zelenjave in mesa...in placala 59 €. Polom.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 05. Jan. 2008 13:40

Ja sej ... dons so ljudje množično in na veliko kupoval mleko, testenine, moko ... zakaj? zarad tega, ker se bo v ponedeljek baje spet vse podražil. Kokr sm jst slišala, je mela Slovenija v Evropski uniji lansko leto najvišjo inflacijo ... to ni normalno :nein:
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 05. Jan. 2008 13:43

gregalina napisal/-a:Js ne vem, ka bo s Slovenijo... Cene hrane grejo čedalje bolj gor. Kaj se to pravi?! Kok bodo prežvele revne družine. Kdo je tu kriv? Pa ne mi rečt, da vlada...

Js se tud sprašujem ... ne vem kak tistim z nižjimi plačami sploh rata preživet? Če bo šlo takle naprej, še ljudje za osnovne stvari ne bojo mel, kaj šele za kej več, kot npr. stanovanje, avto, pa bognedaj, kakšn luksuz. Pa sej tud js sama vidim med tednom ko sm v LJ - zapravim tok keša da se sam čudim kam je vse šlo (pa to za osnovne stvari, ne grem 3x na dan na kavo al pa kej). Drugač sm pa zadnjič šla tle pri nas v enga Tuša in sm si kupla čips - stal je 1,99 evra, kar sm bla prav šokirana ko sm vidla, ker sm si tak isti čips vedno kupvala pa ni nikdar bil tak drag - prej je bil tam okrog 1,60 al 1,70, neki takga. 30-40 centov več za en usran čips je pa za mene ful vlk.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 05. Jan. 2008 13:57

Slovenija hoce pridet na raven evropskih cen.. samo pozabili so eno malenkost.. ZVIŠAT PLAČE..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 05. Jan. 2008 14:11

Kar se cen tiče mi nismo nič za zahodno Evropo, kar se plač tiče smo pa 20let sigurno zadaj! :evil:
Ko sem bil lani konec marca v Munchnu se mi je tam zdejlo vse BLAZNO drago napram našim cenam. Sedaj, 9 mesecev zatem ugotavljam, da je ratalo pri nas vseskupi isti k***c, kar se cen tiče napram tistemu kar sem takrat smatral za blazno draginjo.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov