Inflacija cen

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Spremljate inflacijo cen?

ja
16
57%
ne
3
11%
tko tko
9
32%
Skupaj glasov : 28

Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 26. Okt. 2007 21:29

no jest bi pa sam eno anketo izvedla glede inflacije cen kk mam to za projektno nalogo, pa rabm pomoč

kako se vam zdi to? Se zavedate da imamo največjo inflacijo v Evropski Uniji? Kako sprejemate to da se cene proizvodov (potrošnih dobrin) vse večje? Kaj menite glede tega?
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2006
Kraj: KK

Neprebrana objavaNapisal/-a B@bsy » 26. Okt. 2007 21:33

kaj pa naj menimo saj se cene večajo pa čeprav se ne strinjamo... kar smo si skuhali to bomo mogl pojest... žalostno toda resnično...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Okt. 2007 21:36

Hm, eno je inflacija, drugo pa višje cene. Eno z drugim je začaran krog.
"inflacija cen" pa je v bistvu nesmiseln izraz. Inflacija pomeni razvrednotenje ...

Sicer je pa to preveč kompleksno vprašanje zame, ki nisem ekonomistka. Razen da malo pojamram, kako se je vse podražilo ... :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
m-3
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a m-3 » 26. Okt. 2007 21:45

inflacija je višanje ravni cen, deflacija je nižanje ravni cen. Naslov je nesmiseln, post pred mano pa tudi.

Moj pa tudi :D

lp
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Okt. 2007 21:54

Ja, no, saj pravim, da nisem ekonomistka :wink:
Vem, da se izraz "inflacija" uporablja tudi v čisto neekonomskih temah, recimo "na Švedskem je inflacija blondink" :D , kar pomeni, da je blondink toliko, da je njihova "vrednost" manjša kot na primer v južni Ameriki.
In če cene rastejo, prej ali slej potegnejo za sabo višanje plač, natisne se več denarja, ki je posledično vedno manj vreden. Taka je moja laična razlaga inflacije ...

Hvalabogu ne pišem jaz projektne naloge o tem ... tista, ki je odprla to temo, bo pa malo bolj preštudirala stvari ... :)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Okt. 2007 22:07

kr.ena napisal/-a:"inflacija cen" pa je v bistvu nesmiseln izraz.

če res obstaja tudi inflacija blondink, potem je inflacija cen smiseln izraz, da vemo, če govorimo o inflaciji cen ali inflaciji blondink! :D

m-3 ima prav, inflacija je višanje ravni cen. kaj pravimo na vprašanja avtorice topica? jah, če si katere stvari ne moremo privoščiti, je ne bomo kupili, hakrati pa delamo za to, da si jih bomo (nekoč) lahko kupili.

jebat ga, taksno je življenje...
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 26. Okt. 2007 22:29

jah sj vem da je brezvezna tema sam pač mal m je blo dougcajt pa k smo glih to dons u šol začel sm si rekla ajd bom pa na forumu eno anketo naredla da jo bom po not u to nalogo ustavla.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Okt. 2007 22:31

Jaz moram priznati, da še nisem opazila nekih podražitev ... očitno mi dobro gre :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 26. Okt. 2007 22:34

nis opazla da so se cene osnovnih živlil (kruh,mleko) povečale??
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Okt. 2007 22:38

kr.ena napisal/-a:Jaz moram priznati, da še nisem opazila nekih podražitev ... očitno mi dobro gre :D

uh, jaz pa....
zadnjič sem naročil pizzo za dostavo....navadna brez gob + suha salama + koruza...plačal sem 7,10€! :eek:

to je starih 1700 sit!!!

norci! :D :D :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Okt. 2007 22:56

kr.ena napisal/-a:Jaz moram priznati, da še nisem opazila nekih podražitev ... očitno mi dobro gre :D

a sploh hodiš kej v trgovino? :D
nevem, to da je sosedov kruh in nekoč bivših 500 tolarjev, narastel a osemsto tolarjev, se meni zdi občutna podražitev.Včasih smo še kupili sem in tja sosedov kruh, za "posladkat", danes kupujemo francoske štruce ker so najcenejše in prepečenc za posladkat :lach:
Nevem, meni se zdi da so cee ful visoke iz leta v leto.se spomnim par let nazaj, ko sem v turobscuhu kupila troje čevlej naenkrat pa nobeni nsio stali več kot 2500 bivših tolarjev.danes pod 20 evrov ni nobenih.
pa kavice, pijačke v lokalih in kot je Jochie izpsotavil, dostava hrane na dom.Pica 7 evrov, NAVADNA, to ej že mal groza.Ko so bli tolarji je bla tam okol 1200-1300...nevem, pretiravajo že počas!nekak se odločam vedno za cenejše variante, ker enostavno en gre več kot je šlo včasih da si si lahko privoščil marsika več.Danes morm res že na vsak evro gledat kam ga dam. :?
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Okt. 2007 23:15

*purple* napisal/-a:

a sploh hodiš kej v trgovino? :D

dobro ji gre! :wink: :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 26. Okt. 2007 23:21

Jochie napisal/-a:

uh, jaz pa....
zadnjič sem naročil pizzo za dostavo....navadna brez gob + suha salama + koruza...plačal sem 7,10€! :eek:

to je starih 1700 sit!!!

norci! :D :D :D

Joj, ne govori, mene je včasih prav sram nardit račun. :? :? Pač surovine so se podražile in posledično so se pol tut vse reči v restavracijah (pustimo zdej marže). Ma res, ni normalno... Pa zadnjič je en fant kupil 3 Za life, račun je bil pa 5,10€! Sem se jaz skoraj zjokala tam zraven. :?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 27. Okt. 2007 3:58

urshaster napisal/-a:kako se vam zdi to? Se zavedate da imamo največjo inflacijo v Evropski Uniji? Kako sprejemate to da se cene proizvodov (potrošnih dobrin) vse večje? Kaj menite glede tega?

katastrofa. tak kot je sicer že blo omenjeno, bi nam mogli v tem primeru plače zvišat.. :evil:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Okt. 2007 10:27

porcelain napisal/-a:
urshaster napisal/-a:kako se vam zdi to? Se zavedate da imamo največjo inflacijo v Evropski Uniji? Kako sprejemate to da se cene proizvodov (potrošnih dobrin) vse večje? Kaj menite glede tega?

katastrofa. tak kot je sicer že blo omenjeno, bi nam mogli v tem primeru plače zvišat.. :evil:

o tem pa noben noče slišat. :roll:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov