Fobije
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
strah = neprijetno stanje vznemirjenosti zaradi neposredne ogroženosti, (domnevno) sovražnih, nevarnih okoliščin
fobija = bolezenski strah pred določenimi bitji, predmeti ali položaji
ljudje vse svoje majhne strahove imenujemo kot fobije ... ampak se ponavadi motimo fobija je ubistvu neobvladljiv strah s paničnimi napadi ..
recimo če vas je strah pajkov - se vam gnusi pogled na njih, itd. je to strah in ne arahnofobija - če se pa že ob pogledu na pajka od daleč/misli na pajka začnete trest, ne morete dihat - uglavnem imate panični napad - potem bi to bla fobija ...
tako da glede na 'bolezenske' (ne)znake (ja, ja fobija je tudi bolezen - v psihologiji pomeni vrsto psiholoških simptomov, ki lahko resno onemogočijo normalno življenje bolnika) jst nimam nobene fobije, mam pa kar nekaj strahov
fobija = bolezenski strah pred določenimi bitji, predmeti ali položaji
ljudje vse svoje majhne strahove imenujemo kot fobije ... ampak se ponavadi motimo fobija je ubistvu neobvladljiv strah s paničnimi napadi ..
recimo če vas je strah pajkov - se vam gnusi pogled na njih, itd. je to strah in ne arahnofobija - če se pa že ob pogledu na pajka od daleč/misli na pajka začnete trest, ne morete dihat - uglavnem imate panični napad - potem bi to bla fobija ...
tako da glede na 'bolezenske' (ne)znake (ja, ja fobija je tudi bolezen - v psihologiji pomeni vrsto psiholoških simptomov, ki lahko resno onemogočijo normalno življenje bolnika) jst nimam nobene fobije, mam pa kar nekaj strahov
Let's swim to the moon .....
-
Teich. - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Somewhere over the rainbow
arahnofobija - strah pred pajki
Strah pred letali .
Strah pred zaprtimi prostori ( al pa npr. da se nehče dere v avtu . Podzavestno se začnem jokat in trest . res morjo bit vsi previdni da se kdo nene spozabi )
ksenofobija - strah pred tujci ( Delno; zlo težko se pogovarjam s tujci - rabim nekaj časa da se jih navadim - pol pa gre )
Strah pred letali .
Strah pred zaprtimi prostori ( al pa npr. da se nehče dere v avtu . Podzavestno se začnem jokat in trest . res morjo bit vsi previdni da se kdo nene spozabi )
ksenofobija - strah pred tujci ( Delno; zlo težko se pogovarjam s tujci - rabim nekaj časa da se jih navadim - pol pa gre )
"Never say goodbye,
`cause goodbye means going away
and going away means forgetting" Peter Pan
`cause goodbye means going away
and going away means forgetting" Peter Pan
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
- blazno me je strah teme
(pa ni važno kje - lahko je tudi na hodniku v stanovanju, ni nujno, da je kak gozd ali ulica) - iz tega razloga naravnost sovražim luči v našem bloku, ki so, tudi tiste v kleti, naštimane na čas (po nekaj minutah se ugasnejo in jih moraš it po hodniku spet prižgat)
(pa ni važno kje - lahko je tudi na hodniku v stanovanju, ni nujno, da je kak gozd ali ulica) - iz tega razloga naravnost sovražim luči v našem bloku, ki so, tudi tiste v kleti, naštimane na čas (po nekaj minutah se ugasnejo in jih moraš it po hodniku spet prižgat)
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
prav raz*** me ta tema, ker vidim, da se sem vpisuje kar navadne strahove in prav predstavljam si cvileče najstnice, ko vidijo pajka na 5 metrov. Ma dajte no bodite srečne, da ne veste kako je živeti s pravo fobijo. Kakšno nekvalitetno življenje se tako živi, kako je vsak dan nov spopad, panični strah, boj za življenje dobesedno. Ne vem no-dajmo razlikovati pojme, dvomim da ima vsaka uporabnica tega foruma fobijo, to je nemogoče prav tako je o pravi fobiji zelo težko govoriti-kot meni na primer, ki ne mislim razpravljati o tem, vidim pa, da se nekateri skoraj hvalite s tem.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
sončk napisal/-a:- letala Kombiniraj to z veliko željo po potovanjih in dobiš neugodno kombinacijo
Oh yeah...
In pol se že odločim da nekam grem s frčoplanom pa kak foter reče: "Pa ka riješ tam gor."
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Se strinjam s Sesso C'mon, kera od vas bi dejansko lahko živela s 5,6imi fobijami, lepo vas prosim....
Drugače je pa mene zlo strah teme, tko kot je napisala UG84, in pa višine.. K v bližini kakega roba/prepada mam pa včasih res prebliske kako zgubljam ravnotežje in padem čez, zato se jim niti ne približujem.
Drugače je pa mene zlo strah teme, tko kot je napisala UG84, in pa višine.. K v bližini kakega roba/prepada mam pa včasih res prebliske kako zgubljam ravnotežje in padem čez, zato se jim niti ne približujem.
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
ofidiofobija - in to hudo... že če po televiziji vidim kačo kako se plazi, se začnem trest, jokat. se spomnem,da smo v drugem razredu osnovne šole šli v živalski vrt, pa so nam pokazal eno majhno nenevarno kačo, da smo jo božal - jst sm pobegnila v histeričnem joku. če pomislim, da bi se je dotaknila, v nezavest padam. niso šale te fobije, lahko so res težka stvar.
pa na morju, dokler stojim na nogah je vse ok, da bi šla pa dlje kjer ne čutm tla - no way!
pa na morju, dokler stojim na nogah je vse ok, da bi šla pa dlje kjer ne čutm tla - no way!
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
jas mam fobijo pred enim kipcem fantka, ki stoji ob cesti... za tiste, ki ste iz maribora... gre se za onega palčka, ko stoji na čist gori pri betnavskem gradu (mislim da je ljubljanska), smer center...
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
^^ Ja mene je strah mejhnih ljudi,palčki pa pritlikavci,nikol ne bom pozabila k sm enkrat gledala Jerry Springer show in je biu en model k ni meu nog pa je po rokah hodu...Peesda sj vem,da je to full žalostno,sam mene je strah
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
flaša - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2006
- Kraj: Za devetimi gorami
Oooooooo tema zame! Fobija pred pajki, nima veze a je suha južna al tarantela, mene popade taka nervoza, živčnost, kr tresem se! Na morju me je en počaku v sobi na postli, sem v tak jok padla, da so me komi miril
Pa strah pred višino- to se mi pa kr vrtet začne
Pa strah pred višino- to se mi pa kr vrtet začne
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov