Fobije
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ah, preveč jih je, preveč ...
Strah pred višino (balkoni, objekti, kjer se vid skoz tla, so brez ograje, previsi, pečine, ...), pred "zaprto" globino (ala jamsko potaplanje al pa potaplanje pod ledom), pred mejhnimi zaprtimi prostori (nikol ne bom šla sama u lift, pa tut če mogla u deset štuk kufre vlačt), pred smrtjo (mojo in mojih najbližjih), pred prihodnostjo (to zajeme use - od zdrauja, staranja, službe, moža, otrok, ...), pred tem, da mi ne bi uspel uresničt useh svojih ciljeu in želja (zarad dejaunikou, na kere ne bi mogla uplivat), strah pred samoto (ne fizično, ampak strah ostat sama, brez meni najljubših ljudi na eni, pa strah, da ne bi najdla "taprauga" na drugi strani), ... in nenazadnje, strah pred pajki in žužki z velik nogami (kar je dost jebena zadeva, glede na dejstvo, da dostkat dobim kšnga debeuga pajka na strop kopalnce in mam pol nenormalne predpriprave in postopke, kako se zadeve lott in koga poklicat na pomoč ) ...
Mnja, vem, bojim se "svega i svačega".
Strah pred višino (balkoni, objekti, kjer se vid skoz tla, so brez ograje, previsi, pečine, ...), pred "zaprto" globino (ala jamsko potaplanje al pa potaplanje pod ledom), pred mejhnimi zaprtimi prostori (nikol ne bom šla sama u lift, pa tut če mogla u deset štuk kufre vlačt), pred smrtjo (mojo in mojih najbližjih), pred prihodnostjo (to zajeme use - od zdrauja, staranja, službe, moža, otrok, ...), pred tem, da mi ne bi uspel uresničt useh svojih ciljeu in želja (zarad dejaunikou, na kere ne bi mogla uplivat), strah pred samoto (ne fizično, ampak strah ostat sama, brez meni najljubših ljudi na eni, pa strah, da ne bi najdla "taprauga" na drugi strani), ... in nenazadnje, strah pred pajki in žužki z velik nogami (kar je dost jebena zadeva, glede na dejstvo, da dostkat dobim kšnga debeuga pajka na strop kopalnce in mam pol nenormalne predpriprave in postopke, kako se zadeve lott in koga poklicat na pomoč ) ...
Mnja, vem, bojim se "svega i svačega".
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Nutella` - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
Hey Baby napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:strah pred:
*globoko vodo, kjer ne vidiš dna
joj groza, jst tud! Si predstavljam da sploh ni dna, pa da je poln živali notr, pa da me bo vsak čas kaka požrla, pol pa gledam dol v morje, pa nič ne vidim .Al pa da me bo krč zgrabil in bi utonila.. posledica moje skorajšnje utopitve ko sem bla mala.
Ko sem bla nazadnje na morju se je prjatlca res ful grdo obnašala do mene ker se nism upala plavat več kot 50 m od obale, pa sm šla potem zarad nje kr domov. za zdaj bom plavala samo v bazenu in upala da me kdaj mine.
Tudi jaz imam podoben strah, čeprav plavat vseeno grem v morje (manj me je bilo npr. strah ko sem bila mlajša, ker sem se potapljala z masko in videla podvodni svet, pa ni bilo prisotnega tistega straha). Imam pa tudi strah pred preveč oddaljenim plavanjem v morju, mogoče na blazini še gre, ampak plavanja daleč vstran me je strah že od nekdaj, ko sva z očetom plavala daleč vstran od plaže in niti ljudi nisem videla več na plaži, strah pa me je bilo, če bi bilo že nevarno območje (npr. da bi se tam nahajali morski psi, že eden je dovolj ).
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Imam (sicer ne pretiran) strah pred grmenjem in strelami, ki pa je utemeljen, saj je v našo hišo v zadnjih 50letih že 2x udarla strela....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Prav zares ne gojim nobene fobije, ker sam izraz pomeni že bolezensko stanje. Imam pa večji strah pred pajki in insekti, tudi pred umazanijo včasih.
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 14. Jan. 2012 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
* arahnofobija - strah pred pajki
* astrafobija - strah pred grmenjem,strelami ( SAMO CE SEM SAMA )
* entomofobija - strah pred insekti
* fazmofobija - strah pred duhovi
* ofidiofobija - strah pred kačami
* tripanofobija - strah pred injekcijo
* astrafobija - strah pred grmenjem,strelami ( SAMO CE SEM SAMA )
* entomofobija - strah pred insekti
* fazmofobija - strah pred duhovi
* ofidiofobija - strah pred kačami
* tripanofobija - strah pred injekcijo
-
Nita* - Debatorica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: **lost in my world**
Nutella` napisal/-a:Hey Baby napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:strah pred:
*globoko vodo, kjer ne vidiš dna
joj groza, jst tud! Si predstavljam da sploh ni dna, pa da je poln živali notr, pa da me bo vsak čas kaka požrla, pol pa gledam dol v morje, pa nič ne vidim .Al pa da me bo krč zgrabil in bi utonila.. posledica moje skorajšnje utopitve ko sem bla mala.
Ko sem bla nazadnje na morju se je prjatlca res ful grdo obnašala do mene ker se nism upala plavat več kot 50 m od obale, pa sm šla potem zarad nje kr domov. za zdaj bom plavala samo v bazenu in upala da me kdaj mine.
Tudi jaz imam podoben strah, čeprav plavat vseeno grem v morje (manj me je bilo npr. strah ko sem bila mlajša, ker sem se potapljala z masko in videla podvodni svet, pa ni bilo prisotnega tistega straha). Imam pa tudi strah pred preveč oddaljenim plavanjem v morju, mogoče na blazini še gre, ampak plavanja daleč vstran me je strah že od nekdaj, ko sva z očetom plavala daleč vstran od plaže in niti ljudi nisem videla več na plaži, strah pa me je bilo, če bi bilo že nevarno območje (npr. da bi se tam nahajali morski psi, že eden je dovolj ).
joj. pol nas je pa polno takih mene je že na bazen strah iti z prijatelji, ker vem da radi tunkajo in pol namesto, da bi uživala, tam cel čas skrbim, da me ne bi kdo potunkal al pa še hujše- vrgel v bazen! ker to eni naši delajo. v tisti olimpijski bazen mečejo
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
*aglofobija - strah pred bolečino
* apeirofobija - strah pred neskončnostjo (da bi po smrti spet mogla živet v neskončnost in se moje življenje ne bi nikoli zares zaključilo)
* astrafobija - strah pred grmenjem,strelami
* brontofobija- strah pred neurjem
* pnigerofobija - strah pred dušenjem
* tafofobija - strah pred mislijo da boš živ zakopan
* tanatofobija - strah pred smrtjo (pred tem, da bojo moji otroci, ko jih bom imela umrli pred mano ali da bi moj partner umrl pred mano ... strah me je tudi lastne smrti, ker bi rada umrla na hitro in brez bolečin)
in še moja najhujša fobija, ki tukaj manjka - strah pred potresom, dožvim histeričlni napad, kadar je potres
* apeirofobija - strah pred neskončnostjo (da bi po smrti spet mogla živet v neskončnost in se moje življenje ne bi nikoli zares zaključilo)
* astrafobija - strah pred grmenjem,strelami
* brontofobija- strah pred neurjem
* pnigerofobija - strah pred dušenjem
* tafofobija - strah pred mislijo da boš živ zakopan
* tanatofobija - strah pred smrtjo (pred tem, da bojo moji otroci, ko jih bom imela umrli pred mano ali da bi moj partner umrl pred mano ... strah me je tudi lastne smrti, ker bi rada umrla na hitro in brez bolečin)
in še moja najhujša fobija, ki tukaj manjka - strah pred potresom, dožvim histeričlni napad, kadar je potres
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Nimam nekih fobij, ampak sedaj ko sem prebrala post Mayflower*, lahko s sigurnostjo rečem, sem težki, teeeežki tafofobik (strah pred tem, da bi te živega zakopali) Spominjam se prizora iz enega filma, kjer je tip, ki je bil živ zakopan s pomočjo vžigalnika preverjal, koliko kisika mu je še ostalo... Omg, upam da ne bom nikoli ne njegovem mestu
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov