Filozofsko - zakaj vidimo ravno "ta" del EM valov.

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 28. Jul. 2008 13:23

Nekaj me je preblisnilo prej, obenem pa sem dobila občutek, da bi pasalo v to temo:

Znanost je morda potrebna zato (poleg obrobnih dejavnosti, ki omogočijo npr. preživetje subjektom), da se stopnja zavesti ljudi dvigne hitreje. Kakor vidimo danes, je znanost prav tako lahko religija. In če znanosti uspe, da se približa resnici, potem se tukaj nahaja možnost, da se stopnja zavesti človeštva dvigne. Zakaj? Ker zaupajo znanosti. Če pa je ta znanost še korak bližje resnici, potem je tudi korak bližje k vsakemu subjektu, ki vanjo verjame. In če je bližje pravemu jedru subjekta in je takih subjektov več, potem je logična posledica dvig zavesti.
To je del tistega, zakaj trdim, da je znanost lahko isto kot religija. In tisti, ki se na vse kriplje obračajo stran od religije, in se hkrati obračajo proti znanosti, so, gledano preko mojega mišljenja, prav tako »verniki«, pa še prestrašeni povrh vsega. (Zopet ne vsi, velika večina pa.)

To, kar lahko spoznaš preko znanosti ali pa preko religije, ali pa preko novih vej, ki ju bodo nasledile, imaš čisto vse v sebi. Preko podreligij in podznanosti ter pozneje znanosti in religije ter vseh vzporednih, pravokotnih in sekajočih vej slednjih dveh in človeka, pa človek odkriva sebe. Odkriva pa ti, kar že ves čas nosi v sebi, morda preko tega, kar si z domišljijo ustvarja.
nothingman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nothingman » 28. Jul. 2008 17:15

To sem jaz probal goofi dopovedati že vsaj leto dni, tako da se popolnoma strinjam ...

Ampak pomembnejše vprašanje je: Kaj si potem ti Tysia? Kam se obračaš? Zakaj? Od kod izhaja po tvoje avtoriteta, ki določi resnico?

Vsi v tej razpravi (vključno z mano pred tem postom) samo uničujemo stvari, ki jih povejo drugi. Iščemo resnice s kreganjem. Pride trenutek, ko se je potrebno odločiti. V kaj verjamem? Kako verjamem?

Zakaj verjamem? Zato ker tako hočem verjeti. In ker je tako življenje zanimivo.

Sledilo bo seveda uničevanje mojih besed, še posebej zadnjega odstavka. A razmislite malo o tem. Na koncu, boste vsi verjeli, zato ker tako hočete verjet. Pika.

Edit: Strinjam se samo z delom Znanost=Religija. Tisto o dvigovanju zavesti pa vse ostalo ... Not so much ... :P Ampak sem prelen da bi razlagal (in ja, všeč mi je bit prelen tokrat) ... :D
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 28. Jul. 2008 22:57

"Kaj si potem ti Tysia?" Jaz sem človek ženskega spola.

"Kam se obračaš? Zakaj?" Poskušam se ne obračati preveč. Zato, ker bi rada ostala jaz.

"Od kod izhaja po tvoje avtoriteta, ki določi resnico?" Iz iskrenega ravnanja, ki pa je težko dosegljivo, ker mora priti hkrati iz zavesti in podzavesti.

"Sledilo bo seveda uničevanje mojih besed, še posebej zadnjega odstavka. A razmislite malo o tem. Na koncu, boste vsi verjeli, zato ker tako hočete verjet. Pika. "

Hehe, iz principa ti ne bom dala kontre. Zakaj pa gledaš na svet kot na prežečo zver? Saj ti nihče noče nič hudega. To ni kreganje, je ljubeča izmenjava mnenj. Bolj učinkovito si jih izmenjaš, če se vključi še čustvena komponenta (občutiš jezo, ker te nekdo »zabije«, in ga toliko bolj želiš "zabiti" nazaj. Pogovor lahko na ta način bolj napreduje. V veliko primerih, če sogovorniki vedo, kaj počno.)

"Edit: Strinjam se samo z delom Znanost=Religija. Tisto o dvigovanju zavesti pa vse ostalo ... Not so much ... Ampak sem prelen da bi razlagal (in ja, všeč mi je bit prelen tokrat) ... "

Te razumem. Tudi jaz sem kdaj lena. Ko je v tej smeri prehudo, me na noge spravi stavek, ki sem se ga »spomnila« pred nedavnim: Lenoba je zgolj inteligentna prilagoditev, a še zdaleč ne pametna.
nothingman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nothingman » 29. Jul. 2008 0:30

Tysia napisal/-a:"Kaj si potem ti Tysia?" Jaz sem človek ženskega spola.

"Kam se obračaš? Zakaj?" Poskušam se ne obračati preveč. Zato, ker bi rada ostala jaz.

"Od kod izhaja po tvoje avtoriteta, ki določi resnico?" Iz iskrenega ravnanja, ki pa je težko dosegljivo, ker mora priti hkrati iz zavesti in podzavesti.

"Sledilo bo seveda uničevanje mojih besed, še posebej zadnjega odstavka. A razmislite malo o tem. Na koncu, boste vsi verjeli, zato ker tako hočete verjet. Pika. "

Hehe, iz principa ti ne bom dala kontre. Zakaj pa gledaš na svet kot na prežečo zver? Saj ti nihče noče nič hudega. To ni kreganje, je ljubeča izmenjava mnenj. Bolj učinkovito si jih izmenjaš, če se vključi še čustvena komponenta (občutiš jezo, ker te nekdo »zabije«, in ga toliko bolj želiš "zabiti" nazaj. Pogovor lahko na ta način bolj napreduje. V veliko primerih, če sogovorniki vedo, kaj počno.)

"Edit: Strinjam se samo z delom Znanost=Religija. Tisto o dvigovanju zavesti pa vse ostalo ... Not so much ... Ampak sem prelen da bi razlagal (in ja, všeč mi je bit prelen tokrat) ... "

Te razumem. Tudi jaz sem kdaj lena. Ko je v tej smeri prehudo, me na noge spravi stavek, ki sem se ga »spomnila« pred nedavnim: Lenoba je zgolj inteligentna prilagoditev, a še zdaleč ne pametna.

Lepo obračate besede, prav lepo si se posmehnila z mojega posta ... Ampak preveč predpostavljaš ... Jaz ne svet sploh ne gledam kot na prežečo zver. Ampak tukaj lepo pokažeš, da je Boris očitno imel prav, napad JE najboljša obramba ...

Žalosti pa me, da ste se odločili, da je pogovor prisoten takrat, ko se ljudje zabijajo, in da je čustvena komponenta (čeprav je to čustvo jeza, negativizem) dobra stvar. Sam se pač ne strinjam s tem.

Praviš, da se ne obračaš, ker bi rada ostala Ti. Ne vem zakaj se tako bojiš, da se boš izgubila, samo če se boš obrnila. Oziroma zakaj se ti zdi, da po obračanju ti nisi več ti. Kaj si potem? In tu sem obračanje mislil drugače, ampak je bila napaka moja, da nisem bolj konkretno pojasnil vsega.

Avtoriteta, ki določi resnico torej izhaja iz iskrenega ravnanja? Lepo. Nekdo je podzavestno in zavestno POPOLNOMA prepričan, da je svet ploščat, in on določa resnico. Zanimiv pogled na svet, če ti je všeč, ostani pri njem. (To, da je to ekstremen primer, ni nobena negacija mojega pointa ... :P)

Verjamete (v karkoli), zato ker tako hočete verjeti. (Verjetno tega ne boste razumeli, ampak sem sam presenečen, kako indiferenten sem do posledic, ki jih bo prinesel ta post.)

In sedaj sem sam spet zapadel v skušnjavo kontriranja ... Dovolj je bilo tega zame, uživajte in vse dobro.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 29. Jul. 2008 6:56

"Lepo obračate besede, prav lepo si se posmehnila z mojega posta ... Ampak preveč predpostavljaš ... Jaz ne svet sploh ne gledam kot na prežečo zver. Ampak tukaj lepo pokažeš, da je Boris očitno imel prav, napad JE najboljša obramba ... "

Hvala za kompliment, ampak moj namen ni bil posmehniti se z Vašega posta (tokrat Vas vikam, ker Vas zrcalim ;) ). Tudi napadala Vas nisem, to ste Vi videli tako, ker ste želeli videti. V tem primeru je najboljša obramba verjetno pobeg ( niti možnost poškodbe ne obstaja, razen, če se spotakneš v lastnem begu in padeš).

"Praviš, da se ne obračaš, ker bi rada ostala Ti. Ne vem zakaj se tako bojiš, da se boš izgubila, samo če se boš obrnila. Oziroma zakaj se ti zdi, da po obračanju ti nisi več ti. Kaj si potem? In tu sem obračanje mislil drugače, ampak je bila napaka moja, da nisem bolj konkretno pojasnil vsega. "

Ja, tu se je dalo obračanje razumeti na več načinov, prav zato sem odgovorila na enega od zame najbolj osnovnih, iz katerega pa lahko potem potegneš tudi večino ostalih. Se pa opravičujem za napako, res sem jo storila, ker na vprašanje kaj sem, ne znam odgovoriti. S tem, kdo sem, bi morda še šlo. Kaj pa…ne vem, razen če objasniš zadevo bolj na široko.

"Avtoriteta, ki določi resnico torej izhaja iz iskrenega ravnanja? Lepo. Nekdo je podzavestno in zavestno POPOLNOMA prepričan, da je svet ploščat, in on določa resnico. Zanimiv pogled na svet, če ti je všeč, ostani pri njem. (To, da je to ekstremen primer, ni nobena negacija mojega pointa ... " )

Ti verjetno verjameš, da vsak človek popolnoma sam ustvarja svoj svet, kajne? No, pa reciva, da ja. He, tudi v tem primeru, če bi bil človek povsem iskren, bi bil zame avtoriteta, ki določa resnico. No, v tem primeru sploh, če je resnica popolnoma subjektivna stvar. Potem sploh ne bi rabil zadostiti pogojema.

"In sedaj sem sam spet zapadel v skušnjavo kontriranja ... Dovolj je bilo tega zame, uživajte in vse dobro."

Sladka so jabolka, kajne? Tudi jaz vsak dan bolj razumem Adama, zakaj je ugriznil vanj. ;)
Upam, da se nisi ustrašil (globoko v sebi, če veš, kaj mislim) in da ne jemlješ tega kot napad nate ali pa delanje norca iz tebe. Če ja, bi bilo koristno razmisliti, zakaj je temu tako.
Tudi ti uživaj in tudi tebi vse dobro.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 29. Jul. 2008 9:06

nothingman napisal/-a:Nekdo je podzavestno in zavestno POPOLNOMA prepričan, da je svet ploščat, in on določa resnico. Zanimiv pogled na svet, če ti je všeč, ostani pri njem.

Verjamete (v karkoli), zato ker tako hočete verjeti. (Verjetno tega ne boste razumeli, ampak sem sam presenečen, kako indiferenten sem do posledic, ki jih bo prinesel ta post.)

V kaj pa ti verjameš? Kako ti gledaš na svet?
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 29. Jul. 2008 14:58

Ulala, kako zanimive razprave. Ravno sem bil na poti k meditaciji, pa me je premamila debata polna entuziazma.

nothingman napisal/-a:To sem jaz probal goofi dopovedati že vsaj leto dni, tako da se popolnoma strinjam ...
Vsi v tej razpravi (vključno z mano pred tem postom) samo uničujemo stvari, ki jih povejo drugi. Iščemo resnice s kreganjem.
Sledilo bo seveda uničevanje mojih besed, še posebej zadnjega odstavka.

Tysia napisal/-a:Hehe, iz principa ti ne bom dala kontre. Zakaj pa gledaš na svet kot na prežečo zver? Saj ti nihče noče nič hudega. To ni kreganje, je ljubeča izmenjava mnenj. Bolj učinkovito si jih izmenjaš, če se vključi še čustvena komponenta (občutiš jezo, ker te nekdo »zabije«, in ga toliko bolj želiš "zabiti" nazaj. Pogovor lahko na ta način bolj napreduje. V veliko primerih, če sogovorniki vedo, kaj počno.)

Točno Nothingman. Vidiš vidiš, saj sem te le nečesa naučil. Pa veš kako to, da je meni to uspelo, ti pa si potreboval 1 leto, da si g00fy nekaj dopovedal (seveda še ne vemo, ali si ji tudi res, verjetno si spet le probal)? Zato, nothingman, ker brihtnost ni dovolj. Ni ni. Zdrave soli ti manjka. Pa nikar se ne sesedi zdaj od sramu pred velepametnim Borisom, saj tudi za nesoljene obstaja zdravilo, in malo dvomim, da ti tukaj Sale Salutene bi mogel pomagati.

Tysia, nikar ne zavajaj zdaj nothinmana v krivo vero, in mu ne prikrivaj svojih pravih namenov. Oba dobro veva, da se smejiš za ekranom in napadaš vse po vrsti. Z g00fy se ves čas kregaš, z njo se meniš predvsem zato, da bi izpodbila njeno prepričanje, ga razvrednotila, da bi pokazala mičkeni mali g00fy, kako si ti pametna in kako je ona obledna. Obe delate isto, na vsiljiv način, g00fy včasih še bolj prebrisano, saj te tako hinavsko prepričuje, da ti pove, da te ne prepričuje, in se potem ti počutiš malo bolj varno, ona pa pred laikom izpade malo bolj strpna. In če vama slučajno ne uspe z besedami? => Ohoho, potem peče v dušici in obračunata še v ringu, kar pa zgleda takole nekako:
http://www.youtube.com/watch?v=kkEVbTEIw-k
(op.: dobite včasih občutek, da se držita za erogene cone?)

Samo poglejte, kakšne nizke udarce zadaja Tysia v resnici, ko misli, da je nihče ne gleda: Slika
Povečaj tukaj: Boris Vs Tysia. Zelo nizkotno, nič nežno, niti približno ni to groba nežnost ali nežna grobost, v kar želi Tysia potem prepričati nepozorne gledalce z manipulacijo prijetnih in ljubečih besed. Ne verjemite besedam, poglejte njena dejanja. To je krvava grobost. In potem se smeji v zakulisju... hihi hihi, sem ga v šibko točko, pleničkarja.
Ampak Boris je prebrisan možak, udarec je pričakoval in si montiral suspenzor (jajcebran po kmečko), katerega je seveda Tysia prepoznala kot plenice.

Sicer pa nista Tysia in g00fy_ga edini bojevnici tule na Cosmotu. Sem že bil v spopadu s hujšimi. Tako da, nothingman, čuvaj energijo, saj rabim pribočnike, sam se težko borim proti neštetim feministkam. Že dolgo skrbno in previdno načrtujem upor, ki bo dobra kopija tegale:

http://www.youtube.com/watch?v=7Ro_s2mdIBo&feature=related -- Man Vs Woman

Sam se pripravljam že tudi fizično, zgledujem se po najboljših (Kung fu tricks), in vem, da mi tudi tu ne bo spodletelo.

nothingman napisal/-a:Praviš, da se ne obračaš, ker bi rada ostala Ti. Ne vem zakaj se tako bojiš, da se boš izgubila, samo če se boš obrnila. Oziroma zakaj se ti zdi, da po obračanju ti nisi več ti. Kaj si potem? In tu sem obračanje mislil drugače, ampak je bila napaka moja, da nisem bolj konkretno pojasnil vsega.

Zato nothingman, ker se boji, da ji bom udarec zahrbtno vrnil, zato se ne obrača. Saj bo, naslednjič boš tudi ti vedel (če seveda ne boš pozabil redno jemati točno opoldne 10g zdrave soli... seveda samo od Saleta, ker je vsaka druga organizmu strupeno nevarna).

Nothingmanu mora še zalaufati tisti kolešček, ki bo vklopil jezo kot čustveno kompenento tudi v okviru množice dobrih funkcij. Preveč je gledal Star Wars in ima slabe spomine na to, kaj se je zgodilo Skywalkerju. Zdaj misli, da je jeza negativna, ker je pogoltnila jedija in je postal Darth Vader. Pa ga je res, ali jo je le uporabil za grda grda dejanja, ko sam v sebi ni bil izdelan, kot tudi ni marsikdo na tem forumu. Morda kdo je, ampak ne ti, nothingman. Ti bi rad dosegel PoPoLnOsT, jaz pa sem jo že dosegel.

lp,
Boris_pravljičar; popolno_nepopolen; nadpovprečno_velik (v širino IN (opa) dolžino)
Zadnjič spremenil Boris, dne 01. Sep. 2008 16:13, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 29. Jul. 2008 15:49

Če je kdo slučajno po kakšnem mikroverjetnostnem izračunu prelen ali preslaboten ali preveč neučakan, da bi sproti odprl vse linke, ki jih podam, naj ga opomnim, da je v življenjski nevarnosti.

lp,
Boris_prežeča zver
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 29. Jul. 2008 17:41

No, no, Boris, tebi je pa tale nadpovprečno_velik (v širino IN (opa) dolžino) in absolutno pozorni XY malo na okrajšave udaril kje drugje. MED drugim, tudi po filmčku sodeč. Zato pa rabiš pleničke! :P

Jajcebran ti pa ne koristi, ker si zadnjice še vedno nisi oblazinil. Po toči zvoniti je prepozno ali po bitki je lahko vsakdo general, pa čeprav se pokesa zaradi lažjega spanca in dobi desetko na izpitu.

g00fy_qa, ali uprizoriva chicken fight ali preizkusiva Borisa, kako se mu je uspelo natrenirati, s pomočjo vse tehnologije, vseobsegajoče nadpovprečnosti kungfujevske? ( Tiste pleničke mu nič ne pomagajo, ker imajo napačno sestavo.)

PS. Kaj le pomeni XY?
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 17. Avg. 2008 19:57

Tukaj bi lahko še kdo kaj povedal, glede na to, da v temi sodelujejo osebe, ki jih izredno občudujem.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 18. Avg. 2008 9:49

Se strinjam. Ampak jaz imam samogovorov tudi drugače zelo veliko, zato bi tukaj z veseljem replicirala. :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov