Ženske okoli trideset in domače živali (maček, pes)

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ragor
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 15. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a ragor » 05. Apr. 2013 17:04

Se samo meni zdi ali ľenske po 25. letu imajo pogosto domačo ľivalco (ponavadi mačko) s katero ravnajo skoraj tako kot z otrokom? Slikajo, objavljajo slike na FB, delajo video posnetke, posvečajo ogromno pozornosti in topline,... Teoriziram, da zato, ker si ľelijo otroka ali se motim?
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 05. Apr. 2013 17:10

Nagon just kicked in yo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 05. Apr. 2013 23:09

Kakšna oslarija! Jaz imam domače živali (pes in mačka, en hrček) že od otroštva in sem si jih omislila tudi takoj, ko sem šla na svoje, živalce so ostale pa doma, pri starših ... in to nima čisto nobene zveze z nagonom in z željo po otroku. WTF?

Bolj se mi zdi verjetno, da si ljudje v srednjih letih, ki so še vedno sami (ali spet sami) omislijo psa ali mačko za družbo.

Da bi pa 25 -40 letne ženske imele živali namesto otroka je pa res zgrešeno ...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 05. Apr. 2013 23:27

Pol si jaz želim otroka tako, zares, že od zgodnjih let.
In če bi tvoja teorija držala, sem na dobri poti, da naskrivaj ukinem tabletke, da bova s fantom čimprej v veselem pričakovanju .
Kot pravim, bože ne daj, da me vidiš z mačkom in psoma, kako zaščitniška in nežna sem do njih, kako rada jih imam in da me, v primeru, da so bolni, skrbi za njih pribl isto kot za človeka.
Eni ljudje pač ne vlečemo vzporednic med ljubeznijo do živih bitij, ki niso ljudje in željo po razmnoževanju.
The world is as you are.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 06. Apr. 2013 9:53

o.O Hm, prvič slišim za tako čudno teorijo... To zadnja leta skoraj vsi delajo, ker je pač moderno (slikajo katerokoli svojo živalco, pa če je nova ali pa deset let stara), podobno kot vsak dan objavljajo svojo hrano ali pa roko z nalakiranimi nohti :) In to z živalmi in kosili niti ni rezervirano za ženske, ogromno moških to počne in dnevno objavlja slike svojih mačkov / psov / požrtij ;) Pa seveda tudi mlade šolarke, navdušeni blogerji itd. V glavnem, nobene zveze s starostjo, spolom, kaj šele željo po razmnoževanju; bolj z napredkom tehologije, modne muhe, 'Instagram norijo' itd.

Sama pozornost do živalic, predana skrb zanje itd., je pa seveda nujni del skrbi za žival, hvala bogu, da je ne zanemarjajo :) (ok, eni znajo že malo pretiravat v stilu, kot ga je pred leti s čivavo prinesla Paris Hilton, kjer pa spet ne vidim povezave s človeškimi mladiči o.O pač tudi na tem področju imata moda in rumeni tisk oz. zvezdniki, blogerji velik vpliv, tako pomoje na nekatere tudi to vpliva pri izbiri živalce in šminkiranje z njo).

Sploh pa je vse to značilno prvenstveno bolj za čim mlajšo generacijo, ne za tridesetletnice, vsaj jaz nisem opazila (je pa dosti tudi teh vmes, ampak ne zaradi namišljene otročadi, ampak ker so še vedno zainteresirane za enako početje, ko so bile pred par leti (npr. navdušene nad FB in objavljanjem slikc, pojav Youtube s stotinami posnetkov domačih živali uporabnikov z vsega sveta) oz. ker se meja odraslosti zadnja leta vse bolj premika :D ).
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 06. Apr. 2013 12:44

*Abby** napisal/-a:
Da bi pa 25 -40 letne ženske imele živali namesto otroka je pa res zgrešeno ...

Upam, da si apelirala na to, da je zgrešena ta teorija in ne to, da ima ženska med 25. in 40. letom starosti žival, ker si otroka pač ne želi.

Sicer pa ne opažam nekega fenomena, da bi ženske pred ustvarjanjem lastne družine imele psa ali mačko in bi si z živaljo pripravile "teren" za otroka, se pravi, da bi se naučile prevzemati odgovornost za živo bitje. Žival imajo preprosto tisti ljudje, ki si je želijo, pa četudi še nimajo otrok in so v teh letih kot se omenja. Imaš pa tudi ljudi vseh starosti, ki imajo žival zato, ker se jim je sprva zdelo blazno zanimivo imeti psa, potem pa se jim ob prvih nevšečnostih ta ideja ni zdela več tako blazno kul, ker so ugotovili, da mu niso kos (ampak to je že za drugo temo).

Če pa nekdo po domače povedano ujčka svojega psa, ga rad slika in to deli tudi z drugimi, pa se mi ne zdi nič takega, še manj se mi zdi logično vleči neke korelacije med ljubeznijo do živali in željo po otroku (v bližnji prihodnosti ali sploh kdaj v življenju). :wink:
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 17. Jun. 2013 6:38, skupaj popravljeno 1 krat.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 06. Apr. 2013 13:43

Hotela sem reči, da je zgrešena ta teorija, pa tudi to, da bi ženska imela psa/mačka samo za zamenjavo za otroka ... jaz mislim, da imaš žival zato, ker si želiš imeti žival zaradi nje same, ne pa da nekaj nadomešča ...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron