Dobrodelnost

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 17. Jun. 2006 11:59

Pozor!
V teh dneh je v goriški knjižnici Franceta Bevka organizirana akcija, kjer se zbira razne potrebščine za otroke iz Ugande. Ti otroci potrebujejo predvsem opremo za plavanje (rokavčke, kopalke,...) in šolske potrebščine (zvezke, pisala, barvice,...), pa tudi razne igrače, knjigice, oblačila. Reči, ki jih bodo zbrali bodo šle direktno v Ugando preko organizacije Edirisa ( več o organizaciji si lahko preberete na http://www.edirisa.org/slovenija/index.php ) in preko skupine zaposlenih v knjižnici. Glede same organizacije moram rečt, da so zanesljivi, ker preko njih sponzoriram enega majhnega fantka iz Ugande in mi redno pošiljajo poročila, slike, filmčke, če imam kakršnokoli vprašanje mi vedno odpišejo v nekaj dneh, itd. Tako da jaz jim zaupam. Zatorej vsi, ki se nahajate v bližini Nove Gorice pozivam, da prispevate kakšno malenkost (kakšne premajhne kopalke, odvečne svinčnike in zvezke,...). Stvari se zbirajo v Goriški knjižnici. Ne zbirajo denarja. Če bi katera, ki živi bolj daleč rada kaj prispevala, lahko pošlje paket meni in ga bom jaz nesla tja (če mi zaupate ;)). Še enkrat - ne pošiljajte denarja.
Če ima še kera kakšna vprašanja naj mi pošlje ZS oz. napiše tu.
Aja. Pa tole ni reklama ali kakršnakoli propaganda za organizacijo. Tole je zgolj ponudba oz. poziv za tiste, ki imajo doma kakšne odvečne oblekice, igrače, itd. in bi radi pomagali. :)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1431
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Nov. 2008 14:03

Jaz sem postala Starš otrokov sveta, prek unicefa.
Mesečno mi bodo trgali 5 evrov prek trajnika.
A mislite, da bodo afriški otroci dobili denar oz. zdravila?
Ker postajam skeptična glede tega.. ?
Uporabniški avatar
Jagoda_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 23. 10. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagoda_ » 23. Nov. 2008 17:51

a_pikica_a jaz ko sem se prijavla na starš otrokom sveta sem dobila pogodbo v kateri je zagotovilo da gre mislim da 80% tega denarja ki ga dam jaz temu otroku, pa tut o nekaj je pisalo o tem da dobiš pismo od tega deča in sliko in tak naprej s tega sicer ni nič :D ampak verjamem da je to akcija pri kateri dejansko pošiljajo denar tem otrokom, pa sej tut unicef ni tak slaba organizacija mislim sej si poberejo svoj delež sam še zmeraj proti kakem rdečemu križu pa karitasu pa tem....

aja sam ne tisto posvojiš otroka nevem če je ista stvar to pomoje da ja :D
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 142
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 05. Dec. 2008 13:29

Jagoda_ napisal/-a:a_pikica_a jaz ko sem se prijavla na starš otrokom sveta sem dobila pogodbo v kateri je zagotovilo da gre mislim da 80% tega denarja ki ga dam jaz temu otroku, pa tut o nekaj je pisalo o tem da dobiš pismo od tega deča in sliko in tak naprej s tega sicer ni nič :D ampak verjamem da je to akcija pri kateri dejansko pošiljajo denar tem otrokom, pa sej tut unicef ni tak slaba organizacija mislim sej si poberejo svoj delež sam še zmeraj proti kakem rdečemu križu pa karitasu pa tem....

aja sam ne tisto posvojiš otroka nevem če je ista stvar to pomoje da ja :D


Tut sama sem razmišljala o tem, da bi postala starš... Ampak mi je malo tako, ne zaupam Unicefu preveč, bi pa takoj dala tistih 15 evrov - še najraje za izobraževanje, ker se mi zdi, da jim samo to lahko dolgoročno pomaga. Dajat denar za hrano mi ni tolk všeč... se mi zdi da samo podaljšujem eno agonijo in jim ne pomagam na pravi način...
Kakšne so vaše izkušnje?
Jagoda_ a ti pol nisi dobila pisma od malega? Ker js bi vsaj to rada imela, da vem, da je šel denar tja, kamor je treba.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 675
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 05. Dec. 2008 14:45

drage moje dame, preberite!

stvar je sledeča. KR in Karitas sta itak napizdancije.
Jas sem enkrat hotla nest oblačila na Kritas, pa mi je rekla da morem prinest čusta zlikana oblačil a spotrdilom iz čistilnice? halo? a zdaj moj stroj doma ni vredu. itak vsak ki oblačila dobi (če jih dobi) jih najprej opere. polek tega poznam več primerov takih ko so oblačila ostala na karitasu in jo jih uslužbenci odnesli domov. kaj se pa tiče Unicefa pa tut nič ni boljše. polek vseh odtegov, ki jih vzamejo pri sami oragnizaciji, je vprašanje kolko denarja dejansko pride v afriko. 2€ mogoče. nima smila prat svoje vesti s temi 8€starši otrok sveta, ker potem grete v trgovino in kupujete izdelke narejene v afriki z izkoriščanjem tamkajšnjega ljudstva. otroci tam delajo podobno kot v aziji v 'švic fabrikah', rudnikih in podobno in s tem ko kupuješ njihove izdelke, delaš promet kapitalistom in ne tistim otrokom. in s tem podpirate sistem izkoriščanja. edini realni način pomoči takim je da ne kupujete izdelkov ki prihajajo iz afrike in azije. polek tega tudi slabšate slovensko gospodarstvo. dajte pogledat državo proizvajalko izdelka in se izogibajte izdelkom iz držav tretjega sveta. polek tega jaz ne zaupam nobeni dobrodelni organizaciji ki zahteva denar, raje podarim učbenike, igrače, konzerve, karkoli samo denarja ne. kar se pa tiče oblačil in podobne opreme, pa vam svetuje stran www.podarimo.si jas sem preko te strani oddala že ogromno oblačil in sem mnenja da je vse skupaj šlo v prave roke.
aja nekaj še... to da ti unicef potem pošlje sliko in pismo otroka. kak pa potem veš, da ne pošljejo vsem iste slike pa istega FAKE pisma. ne zaupajte akcijam ki iščejo denar, ne kupujte unicefovih izdelkov, čestitk in podobnega sranja, ker je vse skupaj samo napizdancija ki polni napačne žepe.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 05. Dec. 2008 15:22

Mislim, da gre večinoma v prave roke. Žal se dogajajo primeri, ki mečejo slabo luč na vse. Če se spomnite pred leti je predsednik Rdečega križa Slovenije, posojal denar kar prijateljem, ki ga niso vrnili, nekaj takega je bilo.
Amak zato niso tudi vsi ostali nepošteni.
Sam občasno nakažem na Karitas.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Nov. 2013 11:12

bližajo se prazniki in s tem vsa mogoča obdarovanja.

da bomo na božični večer bolj mirno srebali čaj ob kaminu, obdani z našimi najdražjimi, se spomnimo tudi na tiste, ki nimajo teh privilegijev (pravic!).


POSTANI BOŽIČEK ZA EN DAN

ob tem ne pozabimo še na otroke, za katere skrbi projekt BOTER in na vse v naši bližžnji in daljni okolici, ki so pomoči potrebni.

pa veselo zapravljanje!

:tannenbaum: :snowman: :santaclaus: :santa:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov