Dedovanje

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 21. Mar. 2009 12:27

ja ker nimamo svojega prostora! stoji 1m od naše, napol podrta, navlaka okol in okol, avti, drva, vse raztavljeno. neb bil tak problem, če bi se zatopl, ampak ker smo v slabih odnosih, ne govorimo, občasno si mt pa teta skočta v lase... mojadva na polno živcera to stanje z njimi in vem da bi bla naša famiilja za 100% drugačna, če neb blo njih lociranih tm k so.
največja štorija je, da imajo bajto, vseljivo, s kopalnico, wc, vsak bi mel loh svojo sobo, če bi želel, ampak ne... tja pa ne grejo, rajš pr -20°c, iz tople postle ven, gazit po snegu, do "wc".
in sedaj si sama urejam stanovanje v naši hiši, zato me še toliko bolj moti okolica...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 21. Mar. 2009 17:47

Če se greste tožarit, boste v enaki situaciji in še slabših odnosih vsaj naslednjih 20 let, kolikor se v povprečju vlačijo take zadeve po sodiščih. Sploh pa ima teta tudi dedno pravico do hiše svojih staršev (in zemlje, na kateri stoji) in bi jo bilo treba najbrž izplačati.
Lahko je biti pameten, priznam ... ampak glede takih situacij mi pride na misel le "pametnejši odneha". Nekdo mora ponuditi roko sprave in zakaj ne bi bila to ti.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
alais
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a alais » 08. Apr. 2009 14:35

Pri dedovanju je vedno hudič. vsak reče pri nas pa ni tako, samo ko si enkrat v tej situaciji vidiš kakšne piranje maš okoli sebe...
mi smo po 5 letih rešli eno pizdarjo in zdej smo v drugi... Naši zakoni so za en k...! Stvar je taka. Moj stric (mamin brat) je umrl. Ni imel žene, otrok, oba starša sta pokojna. No, zanj je skrbela moja mami in on je tudi vedno ponavljal da hoče da ima vse ona ko njega več ne bo. Res sta se mela rada full. Z njim je bla do zadnjega. In tukaj nastopi problem. Obstaja polsestra, ki je moj stric ni mogu videt, kadar koli sta se slišala-vidla je blo kreganje, nikoli ni naredila ničesar zanj, ne ko je bil zdrav, ne ko je zbolel, na pogreb je prišla mimogrede, po tistem se več ni oglasila, zdej k je dedovanje pa ma kar naenkrat čas za težit in grozit z odvetniki in da ona hoče kar je njeno itd... To se mi ne zdi fer, da imajo bratje in polbratje enako pravico do dedovanja. Jst mam tudi pol sestro in je ne morem videt. Nimamo stikov ne nič. Ne vem po kaki logiki bi mela ona enako pravico do mojega premoženja kot moja prava sestra. Jaz nisem kriva če ga je moj oče namakal drugje. Naši zakoni so res za bruhat...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 08. Apr. 2009 14:54

v slabših odnosih kot smo zdj že neki cajta ne mormo bit ... :wink:
teta je tud dobila del zemlje (na drugi strani vasi),
podpisano je bilo, da se stara hiša podre in zgradi nova (naša). poleg tega mi že 20 let čakamo, da naredimo vhod v hišo (stopnice), pa ne mormo ker je bajta 1m stran in če bi tam vmes naredili stopnice, bi jim zaprli pot do štrbunk wc-ja :evil:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Avg. 2009 17:54

katera ve kaj je nujni delež?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 31. Avg. 2009 18:11

To je delež zapuščine, do katerega je nujni dedič (potomec, zakonec, v določenih primerih tudi starši, bratje in sestre) upravičen ne glede na želje zapustnika.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Avg. 2009 18:23

kaj ves kaksnen procent znasa?
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 31. Avg. 2009 18:42

Polovico oz. tretjino zakonitega deleza (torej tistega, kar bi te osebi pripadl po zakonu - ce ni oporoke).
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 31. Avg. 2009 18:46

Ja, odvisno od tega, za kakšno sorodstveno razmerje gre.

Primer: Če umre X, ki ima ženo in hči, je zakoniti delež hčerke polovica zapuščine, nujni pa polovica zakonitega, torej četrtina zapuščine.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Avg. 2009 18:48

hvala :)
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 31. Avg. 2009 20:02

Iz bajte jih lahko tako spraviš, da prosiš Elektro al Vodo, da jim odklopijo. Eno vem, da se da, enega pa ne. Sam se ne spomnim trenutno :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 31. Avg. 2009 21:00

Zvoncica napisal/-a:Iz bajte jih lahko tako spraviš, da prosiš Elektro al Vodo, da jim odklopijo. Eno vem, da se da, enega pa ne. Sam se ne spomnim trenutno :D

In oni drugi, kateremu si ti dala odklopit štrom al pa zapret vodo, te bo šel verjetno v kratkem tožarit... Vprašanje še se splača... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 01. Sep. 2009 20:40

Zakaj te bo pa tožil, če si na svoji posesti zaprl vodo? :gruebel:
Pa če nima sklenjene najemne pogodbe? Bajta ali stanovanje je uradno prazno, ti pa nočeš plačevati računov.

Pojma nimam, če te lahko res tožijo...sem pa slišala, da se tako najhitreje in najlaže izseli neželene najemnike.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 01. Sep. 2009 20:50

Nevem... Danes je tako, da lahko vsak toži vsakega za najmanjši drek.... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 01. Sep. 2009 21:52

to pa so tezave :? jst se tud bojim da bo do cesa takega pr nas prislo.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov