Dedovanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
ja ker nimamo svojega prostora! stoji 1m od naše, napol podrta, navlaka okol in okol, avti, drva, vse raztavljeno. neb bil tak problem, če bi se zatopl, ampak ker smo v slabih odnosih, ne govorimo, občasno si mt pa teta skočta v lase... mojadva na polno živcera to stanje z njimi in vem da bi bla naša famiilja za 100% drugačna, če neb blo njih lociranih tm k so.
največja štorija je, da imajo bajto, vseljivo, s kopalnico, wc, vsak bi mel loh svojo sobo, če bi želel, ampak ne... tja pa ne grejo, rajš pr -20°c, iz tople postle ven, gazit po snegu, do "wc".
in sedaj si sama urejam stanovanje v naši hiši, zato me še toliko bolj moti okolica...
največja štorija je, da imajo bajto, vseljivo, s kopalnico, wc, vsak bi mel loh svojo sobo, če bi želel, ampak ne... tja pa ne grejo, rajš pr -20°c, iz tople postle ven, gazit po snegu, do "wc".
in sedaj si sama urejam stanovanje v naši hiši, zato me še toliko bolj moti okolica...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Če se greste tožarit, boste v enaki situaciji in še slabših odnosih vsaj naslednjih 20 let, kolikor se v povprečju vlačijo take zadeve po sodiščih. Sploh pa ima teta tudi dedno pravico do hiše svojih staršev (in zemlje, na kateri stoji) in bi jo bilo treba najbrž izplačati.
Lahko je biti pameten, priznam ... ampak glede takih situacij mi pride na misel le "pametnejši odneha". Nekdo mora ponuditi roko sprave in zakaj ne bi bila to ti.
Lahko je biti pameten, priznam ... ampak glede takih situacij mi pride na misel le "pametnejši odneha". Nekdo mora ponuditi roko sprave in zakaj ne bi bila to ti.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- alais
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 6. 2008
Pri dedovanju je vedno hudič. vsak reče pri nas pa ni tako, samo ko si enkrat v tej situaciji vidiš kakšne piranje maš okoli sebe...
mi smo po 5 letih rešli eno pizdarjo in zdej smo v drugi... Naši zakoni so za en k...! Stvar je taka. Moj stric (mamin brat) je umrl. Ni imel žene, otrok, oba starša sta pokojna. No, zanj je skrbela moja mami in on je tudi vedno ponavljal da hoče da ima vse ona ko njega več ne bo. Res sta se mela rada full. Z njim je bla do zadnjega. In tukaj nastopi problem. Obstaja polsestra, ki je moj stric ni mogu videt, kadar koli sta se slišala-vidla je blo kreganje, nikoli ni naredila ničesar zanj, ne ko je bil zdrav, ne ko je zbolel, na pogreb je prišla mimogrede, po tistem se več ni oglasila, zdej k je dedovanje pa ma kar naenkrat čas za težit in grozit z odvetniki in da ona hoče kar je njeno itd... To se mi ne zdi fer, da imajo bratje in polbratje enako pravico do dedovanja. Jst mam tudi pol sestro in je ne morem videt. Nimamo stikov ne nič. Ne vem po kaki logiki bi mela ona enako pravico do mojega premoženja kot moja prava sestra. Jaz nisem kriva če ga je moj oče namakal drugje. Naši zakoni so res za bruhat...
mi smo po 5 letih rešli eno pizdarjo in zdej smo v drugi... Naši zakoni so za en k...! Stvar je taka. Moj stric (mamin brat) je umrl. Ni imel žene, otrok, oba starša sta pokojna. No, zanj je skrbela moja mami in on je tudi vedno ponavljal da hoče da ima vse ona ko njega več ne bo. Res sta se mela rada full. Z njim je bla do zadnjega. In tukaj nastopi problem. Obstaja polsestra, ki je moj stric ni mogu videt, kadar koli sta se slišala-vidla je blo kreganje, nikoli ni naredila ničesar zanj, ne ko je bil zdrav, ne ko je zbolel, na pogreb je prišla mimogrede, po tistem se več ni oglasila, zdej k je dedovanje pa ma kar naenkrat čas za težit in grozit z odvetniki in da ona hoče kar je njeno itd... To se mi ne zdi fer, da imajo bratje in polbratje enako pravico do dedovanja. Jst mam tudi pol sestro in je ne morem videt. Nimamo stikov ne nič. Ne vem po kaki logiki bi mela ona enako pravico do mojega premoženja kot moja prava sestra. Jaz nisem kriva če ga je moj oče namakal drugje. Naši zakoni so res za bruhat...
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
v slabših odnosih kot smo zdj že neki cajta ne mormo bit ...
teta je tud dobila del zemlje (na drugi strani vasi),
podpisano je bilo, da se stara hiša podre in zgradi nova (naša). poleg tega mi že 20 let čakamo, da naredimo vhod v hišo (stopnice), pa ne mormo ker je bajta 1m stran in če bi tam vmes naredili stopnice, bi jim zaprli pot do štrbunk wc-ja
teta je tud dobila del zemlje (na drugi strani vasi),
podpisano je bilo, da se stara hiša podre in zgradi nova (naša). poleg tega mi že 20 let čakamo, da naredimo vhod v hišo (stopnice), pa ne mormo ker je bajta 1m stran in če bi tam vmes naredili stopnice, bi jim zaprli pot do štrbunk wc-ja
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
katera ve kaj je nujni delež?
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
kaj ves kaksnen procent znasa?
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Polovico oz. tretjino zakonitega deleza (torej tistega, kar bi te osebi pripadl po zakonu - ce ni oporoke).
Live. Love. Surf.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Zvoncica napisal/-a:Iz bajte jih lahko tako spraviš, da prosiš Elektro al Vodo, da jim odklopijo. Eno vem, da se da, enega pa ne. Sam se ne spomnim trenutno
In oni drugi, kateremu si ti dala odklopit štrom al pa zapret vodo, te bo šel verjetno v kratkem tožarit... Vprašanje še se splača...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Zakaj te bo pa tožil, če si na svoji posesti zaprl vodo?
Pa če nima sklenjene najemne pogodbe? Bajta ali stanovanje je uradno prazno, ti pa nočeš plačevati računov.
Pojma nimam, če te lahko res tožijo...sem pa slišala, da se tako najhitreje in najlaže izseli neželene najemnike.
Pa če nima sklenjene najemne pogodbe? Bajta ali stanovanje je uradno prazno, ti pa nočeš plačevati računov.
Pojma nimam, če te lahko res tožijo...sem pa slišala, da se tako najhitreje in najlaže izseli neželene najemnike.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov