Darila - logični pomisleki ...

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Nov. 2008 12:45

Hvala za posvinjano temo :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Nov. 2008 13:02

Saj pomoje si dobila že vse možne odgovore, kaj več ti pa ne moremo pomagat.

In nazaj na offtopic: Amerikanizacija ni proces, ki bi potekal samo zadnjih 5 let. Je pa zadnja leta zaradi globalizacije bilj intenziven.
Božično in novoletno obdarovanje je prevzet običaj, ravno tako kot noč čarovnic, Samo malo dlje ga že poznamo, pa se nam zdi "naš".
V resnici je slovenska tradicija obdarovanje za Miklavža, ki je nato dobil konkurenco v Dedku Mrazu in Božičku. Podobno kot je Gregorjevo slovenska verzija Valentinovega.

Pa to ne pomeni, da se mi zdi praznično obdarovanje kaj slabega. Če so darila podarjena iz srca, ne pa zato, ker je pač sezona, v bistvu ni pomembno, koliko generacij nazaj to vaša družina že počne :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2008 0:39

McLarnovc napisal/-a:Uživamo, bolj kot marsikdo... Že zato, ker ni te norije okrog daril in vsega tega... Ko se takole zvečer sprehajam po ljubljani, pa vidim tisti folk, ki leta od trgovine do trgovine, iščejo darila, zapravljajo velike vsote denarja, si mislim "ah, reveži...."...

zdej misliš, da nam je ful bed al kaj?Men za moje nikol ni blo težko dat denarja in še manj težko mi je blo hodt po štcunah in iskat darila :)
sicer pa še vedno mislim, da tako misliš, ker ne dobivaš daril.namreč, verjamem da se jih branil nebi. :)
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 01. Dec. 2008 8:24

Jaz kupim darila za svoje sama,čist indidividualno,na konec pa keš ki je šel za darila dava na pol in potem mi on da polovico tega denarja.
Pri njih on in brat kupita za mami in fotra, zraven pa dava še jaz in od fanta punca.
Enako je za rojstne dni,to je najbolj simple.
Obdarujem pa jaz svoje starše in sestro,drugih ne.No pa fanta.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 01. Dec. 2008 8:32

Ponavadi kupiva skupno darilo. Tako za rojstni dan, kot tudi za praznike.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Dec. 2008 11:18

Midva dajeva darila skupaj.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 01. Dec. 2008 11:18

*purple* napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Uživamo, bolj kot marsikdo... Že zato, ker ni te norije okrog daril in vsega tega... Ko se takole zvečer sprehajam po ljubljani, pa vidim tisti folk, ki leta od trgovine do trgovine, iščejo darila, zapravljajo velike vsote denarja, si mislim "ah, reveži...."...

zdej misliš, da nam je ful bed al kaj?Men za moje nikol ni blo težko dat denarja in še manj težko mi je blo hodt po štcunah in iskat darila :)
sicer pa še vedno mislim, da tako misliš, ker ne dobivaš daril.namreč, verjamem da se jih branil nebi. :)

Pa kdo si sploh ti, da si sploh dovoliš ocenjevat ljudi na podlagi njihovega mnenja, brez da bi karkoli drugega vedela o njih samih?? :eek:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2008 17:58

pač, moje mnenje :)
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 01. Dec. 2008 18:11

^-- eni očitno morjo svoj nos vtaknit v VSAKO temo, pa širit svoje bistroumne ideje.

no, samo moje mnenje...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 01. Dec. 2008 18:15

Zanimivo, se s tem nisem nikdar obremenjevala, se je zgodilo samo od sebe.

Za rojstni dan je tako naneslo, da smo dali ali skupaj, ali posebej (odvisno od velikosti darila), za novo leto pa dajem sama. Ker dajem pač malenkosti, ki so specifične za nas doma in se zdijo večini ljubki (olivno olje, refošk, domača marmelada, vloženi melancani,...)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2008 18:32

flesherka_ napisal/-a:^-- eni očitno morjo svoj nos vtaknit v VSAKO temo, pa širit svoje bistroumne ideje.

no, samo moje mnenje...

ravno to si ti zdej nardila :wink:
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 01. Dec. 2008 18:59

Ko sm bla mejhna je bil aktualen miklavž :D Zdej pa zihr že 10 let dajemo darila pod jelko in jih na božični večer, po večerji, odvijemo...in božični večer je ena redkih priožnosti ko smo vsi skupaj...vse 4 sestre in starši + vsi naši fantje :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 01. Dec. 2008 19:17

Pri naju je čisto odvisno. V večini primerov kupiva posebej, se je pa tudi že zgodilo, da sva kupila skupaj. Odvisno od tega za kakšno priložnost gre in kako je z idejami za darilo. ;)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Dec. 2008 19:27

Sweet Princess napisal/-a:Ko sm bla mejhna je bil aktualen miklavž :D Zdej pa zihr že 10 let dajemo darila pod jelko in jih na božični večer, po večerji, odvijemo...in božični večer je ena redkih priožnosti ko smo vsi skupaj...vse 4 sestre in starši + vsi naši fantje :)

kako pa to da niso ti 4je fantje doma pri svoji druzini s puncami? :D

ne, res, kako se to zmenite?

darila - v druzini se med seboj ne obdajemo. 25.decembra za bozic je pod jelko darilo za vsakega clana druzine, od BOZICKA. ne dajemo si jih med sabo, niti se ne pogovarjamo o tem kaj bi kdo rad - to se napise bozicku!
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Dec. 2008 19:38

Ne vem, kaj je tle čudnga.
Ne namenjajo usi neke posebne pozornosti tem praznikom in običajem. Eni majo darila, večerje in kar spada u ta komplet na silvestrovo, drugi na predbožični večer, tretji nekje umes, četrtim so ti dnevi enaki drugim u letu ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov