Bog.. je to vse res ali samo legenda?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
No ja, nočem bi otročja (ampak bom ), si žal že začela s takimi...se pa strinjam, jz odhajam iz te teme.laram napisal/-a:Jaz sem verna, ... pa me res ne zanima in briga če ti, ali kdo drug je ali ne ... In se o tem niti nimam namena kregati.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Zakaj bi morala biti debata tudi prepir? Saj se samo pogovarjamo, vsak pač zagovarja svoje stališče... Jaz nikomur ne želim s tem nič slabega, pa mislim da noben(a).
klarica, mogoče pa gre za vzgojni prijem. Kdo bi vedel. Vendar meni to močno smrdi po maščevalnosti. Sicer pa je bil to le eden izmed primerov, da je krščanski Bog (samo o tem govorim, žal drugih ver ne poznam toliko) zmotljiv in ne predstavlja samo dobro.
Iry, verjemi ali ne, sem že slišala za oduščanje grehov pred smrtjo.
Pa naj razjasnim še nekaj. Verjamem v posmrtno življenje, brez da bi verjela v Boga. To je čist na simpl v bistvu. Pred nekaj časa sem se nekaj poglabljana na tem področju in malo več brala. Za sedaj verjamem razlagi, spisani od nekega neverskega učenjaka. Rekel je, da duše so. Po smrti pa gredo 'gor', kjer se srečajo z dušami svojih svojcev. Nato nekaj časa živijo v tistem abstraktnem svetu in ko so pripravljene gredo spet na zemljo. Reinkarnirajo se v nekega človeka.
Frenkie, res je, vero lahko najdeš še marsikje drugje. Bogov je veliko, če nočeš Boga pa verjemi v neko silo. Jaz govorim predvsem o tem, da ne morem verjeti v krščanskega Boga. Glede drugih Bogov, sil pa si še nisem na jasnem, ker večino premalo poznam. Verjetno še najbolj verjamem v moč narave in osnovnih elementov.
klarica, mogoče pa gre za vzgojni prijem. Kdo bi vedel. Vendar meni to močno smrdi po maščevalnosti. Sicer pa je bil to le eden izmed primerov, da je krščanski Bog (samo o tem govorim, žal drugih ver ne poznam toliko) zmotljiv in ne predstavlja samo dobro.
Iry, verjemi ali ne, sem že slišala za oduščanje grehov pred smrtjo.
Pa naj razjasnim še nekaj. Verjamem v posmrtno življenje, brez da bi verjela v Boga. To je čist na simpl v bistvu. Pred nekaj časa sem se nekaj poglabljana na tem področju in malo več brala. Za sedaj verjamem razlagi, spisani od nekega neverskega učenjaka. Rekel je, da duše so. Po smrti pa gredo 'gor', kjer se srečajo z dušami svojih svojcev. Nato nekaj časa živijo v tistem abstraktnem svetu in ko so pripravljene gredo spet na zemljo. Reinkarnirajo se v nekega človeka.
Frenkie, res je, vero lahko najdeš še marsikje drugje. Bogov je veliko, če nočeš Boga pa verjemi v neko silo. Jaz govorim predvsem o tem, da ne morem verjeti v krščanskega Boga. Glede drugih Bogov, sil pa si še nisem na jasnem, ker večino premalo poznam. Verjetno še najbolj verjamem v moč narave in osnovnih elementov.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
goofy_qa: sodeč po opisanem se ti zelo nagibaš k filozofiji budizma, kar je tudi meni zelo všečna religija, in se zelo nagibam k njenim načelom. Glede na obliko je budizem verstvo brez boga! Se pravi ravno to kar ti povdarjaš. Verjamejo v reinkarnacijo in v vlogo karme v človeškem življenju.
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
purple rain, se vidi, da nimaš dosti pojma o krščanstvu. mojzes je s palico udaril po skali in iz nje je pritekla voda, kar naj bi bil znak šibke vere ... samo toliko v pojasnilo.
saj tut jaz nisem verna pa ne vem dost o tem, ampak ene osnovne stvari oz. splošno izobrazbo je pa vseen treba met.
saj tut jaz nisem verna pa ne vem dost o tem, ampak ene osnovne stvari oz. splošno izobrazbo je pa vseen treba met.
-
seveda se ne da vedet kaj je res in kaj ne, ampak kot je že gor napisano, ti dogodki verjetno niso mišljeni dobesedno, ampak je sveto pismo treba brat v prispodobah, ki se bodo morda v prihodnosti razjasnile... morda pa tudi ne. kdo ve.
adam in eva ... gre za to, da je biu človek v dvomu o svojem nastanku in je za to iskal pojasnilo. verjetno je zgodba zato tudi nastala. ma pa vsaka stvar svoj drugoten pomen. figov list, kača, jabolko itd ...
adam in eva ... gre za to, da je biu človek v dvomu o svojem nastanku in je za to iskal pojasnilo. verjetno je zgodba zato tudi nastala. ma pa vsaka stvar svoj drugoten pomen. figov list, kača, jabolko itd ...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ja, jz to priznam, da nimam dosti pojma o temle, ker se mi preprosto zdi nesmiselno slepo verjet takim rečem. S tega zornega kota, ja.mary-kate and ashley bigg napisal/-a:purple rain, se vidi, da nimaš dosti pojma o krščanstvu. mojzes je s palico udaril po skali in iz nje je pritekla voda, kar naj bi bil znak šibke vere ... samo toliko v pojasnilo.
Se pa strinjam, da ni slabo, za splošno razgledanost, poznati osnove iz te "zgodbe", ampak spet..me ne zanima in se mi zdi absurd(pa brez zamer, komurkoli, prosim).
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Nisem verna. torej ne verjamem v Boga in v to, da ima oblast nad nami, niti v Jezusove čudeže in nastanek sveta in ljudi, kot ga prikazuje krščanstvo. Moje preprosto mnenje je, da če bi bil Bog, Jezus, karkoli že res eden in edini Bog potem nebi bilo toliko različnih religij na svetu.
Nimam pa nič proti vernim, se mi zdi na nek način lepo, če so mladi verni ker je tega vedno manj. Jaz pač ne spadam med njih
Nimam pa nič proti vernim, se mi zdi na nek način lepo, če so mladi verni ker je tega vedno manj. Jaz pač ne spadam med njih
I laugh at gilded butterflies.
-
vsaka kultura ima svojo religijo v skladu z načinom življenja. tu gre že spet za prispodobo. bog je nekaj kar je nad nami, ampak vsak si to razlaga po svoje ...
jaz sem bla dolgo časa enakega mnenja kot ti choco potem mi je pa en človek sprovociral in sem se začela zanimat v stvar ... berem o krščanstvu in ugotavljam vedno več zanimivih stvari. morda celo postanem verna
še vedno sem pa odločno proti cerkvi!!
jaz sem bla dolgo časa enakega mnenja kot ti choco potem mi je pa en človek sprovociral in sem se začela zanimat v stvar ... berem o krščanstvu in ugotavljam vedno več zanimivih stvari. morda celo postanem verna
še vedno sem pa odločno proti cerkvi!!
- chica bella
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
Tudi jaz sem,kot sem že nekaj strani nazaj omenla odločno proti cerkvi. Opazla sm, da govorite o krščanstvu kot da bi bilo zelo slabo... Upošteveti je treba, da je krščanstvo nastalo (polovica krščanstva) v obdobju nadvlade rimskega imperija. Rimljani so bili razuzdani, mučili so te ljudi, hkrati pa je bila njihova "cerkev" že tako na robu, da so ljudje potrebovali neko upanje, zatočišče... in kdo se pojavi? JEZUS! eden izmed redkih ki si je kljub vsemu upal "stegnit gobec".zagovarjal je novo vero, ki je totalno nasprotovala obnašanju velecenjenim rimljanom. In sicer da smo vsi ljudje enaki, prepoveduje homoseksualnost, 10 zapovedi, po katerih naj bi se vsak človek ravnal, da bi imeli boljši svet in tako dalje.
Preden pride do kakih ugovorov... glede homoseksualnosti je danes povsem drugačna situacija..
Ne podpiram današnjega obnašanja in primitivnosti cerkve.... pravim samo da poskušajte razumet krščanske začetke
Preden pride do kakih ugovorov... glede homoseksualnosti je danes povsem drugačna situacija..
Ne podpiram današnjega obnašanja in primitivnosti cerkve.... pravim samo da poskušajte razumet krščanske začetke
- emmeline
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 6. 2007
http://www.watchtower.org
No jaz verjamem v boga Jehova.In berem redno biblijo.Cerkev pa je vse en larifari.To so si zmislili ljudje da bi pobirali denar.Saj jaz sem hodila k maši občasno vendar nisem bila nikoli krščena(na srečo).Vsako nedeljsko mašo ti tam na ogromno pobirajo.Pa kao da so to daritve za boga.?A so to daritve da imajo ogromno figur in zlata in oltar...ena njihova luč je vredna kot najmanj 20navadnih luči.
No jaz verjamem v boga Jehova.In berem redno biblijo.Cerkev pa je vse en larifari.To so si zmislili ljudje da bi pobirali denar.Saj jaz sem hodila k maši občasno vendar nisem bila nikoli krščena(na srečo).Vsako nedeljsko mašo ti tam na ogromno pobirajo.Pa kao da so to daritve za boga.?A so to daritve da imajo ogromno figur in zlata in oltar...ena njihova luč je vredna kot najmanj 20navadnih luči.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Haha biblija. A obstaja vecji bullshit? Kratek search ti pokaze polno kontradiktornih izjav, ki nimajo veze s kakimi prispodobami. Valda bible apologetics vedno se pol zacnjejo iz dreka vlect z nekimi cudnimi interpretacijami oziroma vcasih se sploh ne, ker se ne morejo.
Zakaj preprost ne priznajo da je biblija preprosto knjiga izbranih del raznih avtorjev ki vsebujejo dogme religije. Bozja beseda my ass haahhaha.
Ze sama razlika med bogom v stari in novi zavezi je povsem nemogoca, ce bi biblija bila bozja beseda. Realnost je da so staro in novo zavezo pisal razlicni ljudje, ki so hotl oblikovat razlicne vrste religijo.
GE 1:11-12, 26-27 Trees were created before man was created.
GE 2:4-9 Man was created before trees were created.
GE 1:24-27 Animals were created before man was created.
GE 2:7, 19 Man was created before animals were created.
GE 1:26-27 Man and woman were created at the same time.
GE 2:7, 21-22 Man was created first, woman sometime later.
GE 1:31 God was pleased with his creation.
GE 6:5-6 God was not pleased with his creation.
GE 2:17 Adam was to die the very day that he ate the forbidden fruit.
GE 5:5 Adam lived 930 years.
GE 2:15-17, 3:4-6 It is wrong to want to be able to tell good from evil.
HE 5:13-14 It is immature to be unable to tell good from evil.
GE 10:5, 20, 31 There were many languages before the Tower of Babel.
GE 11:1 There was only one language before the Tower of Babel.
GE 16:15, 21:1-3, GA 4:22 Abraham had two sons, Ishmael and Isaac.
HE 11:17 Abraham had only one son.
etc etc...
Suck on that.
Zakaj preprost ne priznajo da je biblija preprosto knjiga izbranih del raznih avtorjev ki vsebujejo dogme religije. Bozja beseda my ass haahhaha.
Ze sama razlika med bogom v stari in novi zavezi je povsem nemogoca, ce bi biblija bila bozja beseda. Realnost je da so staro in novo zavezo pisal razlicni ljudje, ki so hotl oblikovat razlicne vrste religijo.
etc etc...
Suck on that.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- emmeline
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 6. 2007
Mahagonij napisal/-a:Haha biblija. A obstaja vecji bullshit? Kratek search ti pokaze polno kontradiktornih izjav, ki nimajo veze s kakimi prispodobami. Valda bible apologetics vedno se pol zacnjejo iz dreka vlect z nekimi cudnimi interpretacijami oziroma vcasih se sploh ne, ker se ne morejo.
etc etc...
Suck on that.
Saj ravno to je rekel bog adamu:umrl boš še isti dan
in to je držal.Nobeden še ni živel več kot 1000let.In v bibliji v kar nekaj mestih piše da za boga 1 dan je za nas 1000let.vidimo da je to res in je razumljivo samo če odpremo na začetku biblijo:
1 mojzesova 1:1-31
v začetku je ustvaril nebesa in zemljo,ločil je svetlobo od teme.to je bil prvi dan in marsikomu se je zdelo čudno da je to ustvaril v enem dnevu.Tisti ki preučujejo biblijo pa vedo da je ta prvi dan trajal 1000let.Torej je bog ustvarjal nebesa in zemljo in ustvaril svetlobo in temo ter ju ločil in poimenoval dan in noč 1000let in ne en dan.Isto je z adamom bog mu je rekel še isti dan umrješ!Ampak tudi meni se je zdelo čudno saj je živel 930 let.torej če je za boga dan 1000let je na dan gledal isto in torej adam je res umrl še isti dan.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov