Bog.. je to vse res ali samo legenda?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a any_any » 08. Jan. 2007 11:31

Pri meni je pa tako, da sta starsa verna, ampak ne pretirano. Pac gresta k masi parkrat na leto pa te stvari. K verouku sem hotela zacet hodit sama, ker sem si to zelela (kar sem starsem zelo hvalezna, ker me niso krstili ko sem bila se majhna in brez lastnih besed ampak sem se za to odlocila sama). Opravljen imam krst in obhajilo, v 4.razredu OS, po obhajilu, pa se zdej nevem kaj se je tocno zgodilo, da sem naenkrat prenehala verovati v te zadeve. Da ti bog lahko pomaga, da ti vedno stoji ob strani,... Nekako so mi postale vse te besede o bogu in veri samo neko nakladanje brez smisla. Tako da sem potem pustila verouk, sedaj pa hodim v cerkev samo ce ima kdo od znancev cerkveno poroko, krst ali obhajilo pa da sem povabljena.

Nevem kako bi se poimenovala, nisem pravi ateist. Vseeno se mi zdi da je nekaj. Ampak ne bog v obliki moškega oz. človeka. Nekako se mi res zdi da se vse zgodi z razlogom, ampak ne da ima nekdo že zacrtano pot zame,(kot je ze ena opisala v zgornjem postu da tako pravijo ateisti :) ) in če že moram nekaj višjega spoštovati je to zame narava, v katero pa res verjamem da nas je sposobna uniciti oz. obvarovati glede na to kako se bomo mi obnašali do nje. Nevem, po moji logiki nas ne bo noben bog resil če pride do popolnega uničenja Zemlje. :D
Uporabniški avatar
LoLLypoop=))
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 12. 2006
Kraj: =)) kr tuky

Neprebrana objavaNapisal/-a LoLLypoop=)) » 08. Jan. 2007 11:44

any_any ful se strinjam s tabo....in res lepo od tvojih starsev,čeprov so zlo verni,da si se sama odločla ali si to res zelis...
sama tut hodm v cerkev le ob takih posebnih priložnostih...imam obhajilo in krst....nimam pa nič proti vernikom, le kakšna stara mamca mi zna po živcih skakat,ko govori kaj vse bog ne odpusti....
jah no,jst verjamem v nekej,nevem pa v kaj,ko nevem na koga se obrnt si sama pr sebi rečm "prosm pomagej"...vendar nevem komu to govorim...
verjamem v usodo,da se vse zgodi z nekim namenom...
diva_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a diva_ » 24. Jan. 2007 16:20

Hm,moje mnenje pa je tako...če bi malo bolje poznali teologijo kot vedo in sveto pismo, bi vedeli,da se sv.pisma sploh NE sme jemat dobesedno!torej nismo nastali iz adama in eve,tudi vse druge zgodbe so napisane z določenim sporočilom oz. vsebujejo načela krščanske vere, ki se jih ne sme jemati dobesedno,ampak jih je treba gledati preneseno, v drugem smislu...kar pa se seveda ne more,če določene zgodbe ne poznamo dobro in jo poznamo le površno. meni je to nekako enako kot če bereš neko pesem od Prešerna recimo in jo tudi jemlješ v prenesenem pomenu in ne dobesedno...
verjamem v to,da se vse zgodi z razlogom...''Bog že ve zakaj.'' :) Ne verjamem,da te sam Bog,kot neka oseba, lahko reši nečesa...vse je v tebi,vera je samo tista,ki ti daje moč (ali ti jo pa ne), te vodi,ti daje optimizma,entuziazma...kot je že nekdo napisal,Bog zate ne bo naredil nič,če se ne boš sam potrudil...

Sama sem verna,vendar ne hodim pogosto v cerkev...pa ne zato,ker bi mislila,da je to biznis,vlečenje denarja ali karkoli pač (o tem nisem nikoli tako razmišljala,ker te noben ne sili da sploh kaj daš)...preprosto ne potrebujem cerkve kot ustanove, da si potrjujem svojo vero...trudim se živeti po načelih in vrednotah krščanstva in to je to. V nekaj ljudje pač moramo verjeti...jaz pač verjamem v Boga, nekdo pa v kaj drugega.
Smej se danes, jutri bo še slabše!
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2007
Kraj: Idrija

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 24. Jan. 2007 19:30

Pomoje legenda vsekakor ni...pač je nekaj, v kar ljudje verjamejo oz. nej bi verjeli, ker s pomočjo vere naj bi bilo življenje lažje oz. neka uteha.. pa naj bo to vera v boga, ali kar že pač. Na konc koncev lohk verjameš tut v boljši jtri in ti že to lohk pomaga.
Drgač pa sm kao verna oz. katoličanka, ampak po pravic povedan, res ne vem kdaj sm bla nazadnje pr maši, razen če odštejem mašo za obletnico smrti mojega strica al pa polnočnico, k smo tko al tko zunej stal.
opium
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 10. 2004
Kraj: neutral zone

Neprebrana objavaNapisal/-a opium » 24. Jan. 2007 21:51

ene par tukaj vas je z eno nogo se v kameni dobi :zustimm:
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2007
Kraj: Idrija

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 25. Jan. 2007 10:33

opium napisal/-a:ene par tukaj vas je z eno nogo se v kameni dobi :zustimm:

Obrazloži!
Caitlin
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Caitlin » 25. Jan. 2007 12:32

Glede sebe in svojega pogleda na krščanstvo lahko rečem naslednje. Sem verna in verjamem v Boga, verjamem v to, da je nekaj nad nami, kar nam daje moč. Je pa logično, da se ne bo vse naredilo samo. "Pomagaj si in Bog ti bo pomagal!" To je zame popolnoma res. Ne moreš Boga prositi, da zadeneš sedmico, če pa še številk nisi vplačal. :roll: Sem pa doživela že precej neprijetnih trenutkov v življenju. In takrat bi lahko rekla, da Boga ni, da če bi bil, bi se vse drugače razpletlo. Ampak je moje mnenje da bi vendarle lahko bilo še hujše. Pa tudi nekaj sem se naučila iz teh izkušenj kar mi bo mogoče v nadaljnem življenju prišlo prav.

Ne verjamem pa v vse stvari, ki jih krščanstvo narekuje. Sem mnenja, da si lahko veliko bolj veren če greš k maši vsako nedeljo (ali pa še to ne), kot pa če hodiš vsak dan (npr. starejše mame) - mogoče le zato, da te vidijo drugi, kako si veren. Se tudi ne strinjam s spovedjo. Sem mnenja, da če kaj narediš narobe, lahko to sam v sebi razčistiš in če že, le v mislih prosiš Boga odpuščanja. Zakaj bi to moral posredovati drugi osebi, ki bo odločil, ali ti Bog odpušča ali ne?

Žal je cerkev preveč skrenila s poti pravega krščanstva. A vendarle se lahko sami odločamo verovati/ne verovati in tega nam ne more nihče vzeti.
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 25. Jan. 2007 20:10

Opium I agree!!! :lach:
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 26. Jan. 2007 17:49

hopla kaj pa če je vse res??? :D

neki je že na tem,sam ka pa bomo zvedli vrjetno šele ko bomo umrli...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 26. Jan. 2007 19:54

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 04. Nov. 2010 18:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bigboi
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bigboi » 21. Apr. 2007 2:05

(pikica) napisal/-a:Ok,tale se bo nekaterim zdela mal čudna.mene zanima kako si vi predstavlate pač Boga..pa to krščanska vera. a verujete u use to kar naj bi se zgodil...pač d je Bog ustvaru svet,pa glede Jezusa in njegovih čudežev. ker jst živim v zelo pobožni družini..starši so zlo verni.sam jst pa ubistvu ne verjamem u čudeže. :? in so to čist drugač predstavlam. moje razmišljanje je če že tako častimo Boga,pa kaj use je za nas storu pa d Bog use reš use težave sam d mormo molit za to...če bi res Bog lahko use na svetu odločal kakor ns uči katoliška vera zakaj potem nismo usi srečni? zakaj so pol vojne na svetu?zakaj so nekateri bolni? enostavno ne razumem...zato mi je tut bad hodt u cerkev..ampak starčem ne morm rečt ker potem bi me enostavno zasovražil...kako si pa vi predstavljate use to?..Bog?...Jezus?..čudeži?..vera?

Tako kot maš nekaj pozitivnega maš tudi nekaj negativnega, zato so vojne :) Vera ne uči ničesar slabega in vsak bi se lahko zgledoval po njej, potem bi bil svet prijaznejši, vendar kot pravim vsak ma tudi temen jaz in zato ni miru na svetu... Sam sem veren, mam vse zakramente razen poroke, upam da nekoč tudi to :D Otroke bom tudi vzgajal v veri, saj je pozitivna!!! V cerkev pa grem 1x tednesko, mi paše bit v tišini in malo razmišljat, pa tudi "grehe" spovedat ;) Pa nekaj mora obstajat, da vse to deluje ;) Biblija je le knjiga prispodob, da bi preprosti ljudje razumeli... Mogoče kje slabo prevedena ampak cilj je vedno enak, dobrota, pomoč soljudem, za dobra dejanja se ti vedno kaj vrne nazaj. Neverjamem, da bi nekomu ki želi vsakomor dobro, kaj žalega blo ali da bi to obžaloval, vsaj js ne :) Vedno me pogreje, če naredim kako dobro delo. Glede čudežov, uh ja verjamem. Parkrat bi umru pa sm se nekako zvleku, hvala BOGU :)
Iry
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 2. 2005
Kraj: Povsod po malem

Neprebrana objavaNapisal/-a Iry » 21. Apr. 2007 7:36

Jaz pa mislim, da vera kot vera ni slaba in nikoli ni bila slaba. Ampak vero je potem človek pokvaril. Drugače sem verna, imam opravljen tudi krst, obhajilo in birmo. Ampak v življenju se mi je naredil tudi preobrat in sem o veri začela malo drugač razmišljat. Kot je napisala Caitlin, se tudi jaz strinjam da je mal absurdno da si veren le, če greš vsako nedeljo k maši. Pomoje lahko moliš tudi doma. Drugače pa tudi sama mislim da obstaja nekaj nad nami.
Poznam primer ene družine, oče je bil kirurg, pa so vsako nedeljo hodili k maši skupaj. Nekega dne se je pa izvedelo, da je ta oče, ki je delal v KC v Ljubljani na operacijah umoril več ljudi...jih je razrezal.
Potem pa hodi vsako nedeljo k maši.!?
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 21. Apr. 2007 9:53

veš kak js mislm...
verjamem v eno nadnaravno silo, ki nam vrne dobro z dobrim, slabo s slabim, verjamem da če delaš dobro ni vrag d se ti enkrat ne vrne z dobrim in tudi če delaš samo slabo potem si zaslužiš da te tut kaj slabega doleti...
to silo lahko imenujemo kakorkoli: usoda,Bog,Alah,Buda... eni tak drugi drugač...
neki je nad/pod/z nami pa nas usmerja če le verjamemo u to ... :)
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 21. Apr. 2007 9:58

Iry napisal/-a:Jaz pa mislim, da vera kot vera ni slaba in nikoli ni bila slaba. Ampak vero je potem človek pokvaril. Drugače sem verna, imam opravljen tudi krst, obhajilo in birmo. Ampak v življenju se mi je naredil tudi preobrat in sem o veri začela malo drugač razmišljat. Kot je napisala Caitlin, se tudi jaz strinjam da je mal absurdno da si veren le, če greš vsako nedeljo k maši. Pomoje lahko moliš tudi doma. Drugače pa tudi sama mislim da obstaja nekaj nad nami.
Poznam primer ene družine, oče je bil kirurg, pa so vsako nedeljo hodili k maši skupaj. Nekega dne se je pa izvedelo, da je ta oče, ki je delal v KC v Ljubljani na operacijah umoril več ljudi...jih je razrezal.
Potem pa hodi vsako nedeljo k maši.!?

se pa strinjam s tabo, da zato d kažeš kolk si veren hodiš k maši pa u bistvu ne kažeš tega z dejanji pa z mislimi, je pa tut katastrofa ...
sem pa zgrožena nad primerom v KC ...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 21. Apr. 2007 10:30

Jez sm tudi kao kristjanka, mam vse zakramente, razn poroke, k maši grem parkrat na leto. Verjamem, da je nekaj nad nami in tudi jaz se k temu obračam z besedo Bog. Močno verjamem v to- nekaj nad nami, zato se tudi večkrat v mislih pogovarjam z njim, ga prosim, da pazi na vse, ki jih imam rada, name, pa tudi na tiste, ki jih nimam lih rada. Verjamem bolj v neka temeljna etična načela, čeprav se držim tudi par zapovedi: npr, ne ubijaj, ne kradi, ne želi si bližnjega moža/žene :D , spoštuj očeta in mater, ne laži (razn kka majhna laž ne škodi, taka, ki bi pa ljudjem povzročila zlo pa ne!). Drugače nekako ne verjamem v ustanovo Cerkev, ker se mi zdi, da je kapitalistična kot ves svet, zato tudi ne vem če bi se poročila v cerkvi. Ma valda se bom, zato da bo kot v filmu in da bom prisegla pred Bogom, čeprav bom mogla za poroko seveda plačati. Ne strinjam se tudi s Cerkvijo glede splava (ki je greh), glede homoseksualnosti (ki naj bi bila bolzen), pa še kaj bi se našlo. Sm pa hvaležna Bogu, da sm se rodila pod srečno zvezdo in večkrat med pogovorom rečm: Hvala Bogu! Verjamem, da se bomo po smrti videli z našimi najbližjimi! :)

No to bo moje mnenje :).

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]